כמה זמן בניאגרה?
-
אוגוסט, זוג +3 (12,9,6)
מגיעים לניאגרה מטורונטו. בדרך לניאגרה תכננתי עוד לטייך בטורונטו, או ניאגרה און דה לייקף ולהגיע לניאגרה בערב כדי לישון שם.
נניח נניח שבערב לא נעשה כלום חוץ מאשר לראות את המפלים (ואם נשאר ערים אז גם זיקוקין).
למחרת האטרקציות. תכננתי על שייט למפלים, וכנראה גם מאחורי המפלים. אבל אני מניח שכשנהיה במקום נרצה עוד דברים
מתי נראה לכם ריאלי להמשיך הלאה? 4 אחר הצהריים זה סביר? פחות? יותר?
ברור שזה עניין אישי מאד. ועדיין אשמח לדעת. בין היתר כדי לחשוב איפה לישון למחרת.
-
כעיקרון מספיק להשאר עד אחהצ, אם מקציבים רק את שתי האטרקציות שציינת, ובהנחה שכן טיילתם קצת בטיילת בערב הגעתכם. בפועל, לדעתי, לאור האופי של שאר הטיול שלכם למיטב זכרוני, כדאי להשאר ללון עוד לילה באזור, כדי לאפשר זמן שיטוט ברחוב מלא האטרקציות שאנכי לטיילת (סליחה שההסברים שלי, שנובעים מהזיכרון המחורר שלי, מעורפלים משהו
). יש שם מלא שטויות מסוג מוזיאון ריפליי בליב איט אור נוט, משחקי וידאו למיניהם, מתקנים שונים, אווירת יריד כזאת, ויש מצב שאם הילדים יקלטו את העניין הם ירצו לבלות שם קצת.או שמחליטים מראש שלא נכנסים לזה.
-
אם מתמקדים במה שקשור למפלים, אפשר לזוז אחה"צ בלי בעיה. אם רוצים להקדיש זמן לכל מיני אטרקציות תיירותיות סטנדרטיות שיש גם בכל מיני מקומות אחרים (ריפליי, מוזיאון שעווה וכו'), אז אפשר להשאר עוד ערב.
-
רק לציין שהאיזור שסביב המפלים וכל האטרקציות שהזכירו קודמי , הן מסחטת כסף לתיירים , ובעיקר לילדים שלהם .
הרי באים בשביל לראות את המפלים , שייט למפלים בספינת הערפל – הגיוני .חוויה יחודית למקום . סיור מאחורי המפלים – כנ”ל . (אפשר לוותר לדעתי , אבל נו – שיהיה )
אבל מה קשור גלגל ענק , או כל המשחקיות שיש שם ומדוע צריכים להוציא כלכך הרבה כסף על אטרקציות שעולות במקום אחר הרבה פחות ?
לעומת זאת – ניאגרה און דה לייק – עיירה קסומה ומקסימה , תעלת הציפה (ללא תשלום , שעון הפרחים – חביב . גם מוזיאון הפרפרים לטעמי אטרקציה מהנה יותר מאשר מסחטת הכספים בטיילת . אפילו משולש פיצה יותר יקר שם ממקומות אחרים .
-
אצטדק ואומר שכמובן שאת צודקת אובייקטיבית. רק ספציפית לטיול שמתכנן אנשיםטובים, שאין בו כמעט בכלל, למיטב זכרוני, "אטרקציות לילדים", ושהביקור בניאגרה אמור להיות גולת הכותרת מכיון שכל ההגעה לשם היא בגלל בקשת ילדת הבת מצווה שלו, חושבת שיש מקום לשקול להקדיש קצת יותר זמן לסתם אטרקציות ומלכודות תיירים. זה חלק מהמקום ומהאווירה שבו.
אגב, אנחנו נמנעים בדכ מכאלה מקומות והאטרקציה היחידה שעשינו בניאגרה בצד הקנדי היתה דוקא הגלגל ענק, וחייבת לומר שזו היתה אתנחתא טובה, זמן מנוחה בכיף עם נוף נהדר. אם כבר.
-
תודה רבה
בניאגרה און דה לייק אנחנו צפויים לעבור בדרך לניאגרה. ויום קודם מתוכנן פארק השעשועים קנדה וודרלנד. ויום אחרי הניאגרה יריד מחוזי (שאמורים להיות בו מתקנים בסגנון לונה פארק).
אז אני חושב שדווקא בימים האלה יש לנו כמה וכמה אטרקציות לילדים.
אבל כן, אני בהחלט חושב שאווירה של יריד יכולה להתאים לנו. גם אם זה יותר יקר ממקומות אחרים. וכמו שכתבתי אני מניח שנתפתה גם לאטרקציות נוספות מעבר לשתיים שציינתי.
ההתלבטות היא כזו:
כאמור מגיעים מטורונטו אחר הצהריים/ערב. תכננתי יום שלם בניאגרה, ואז להמשיך לכיוון אגמי האצבעות. השאלה היא האם לישון שני לילות בניאגרה, ולמחרת בבוקר לנסוע לאגמי האצבעות ליום וחצי (לילה אחד בקורנינג), או שלהעביר את הלינה לקורנינג, כלומר לישון לילה אחד בניאגרה, למחרת בשעות הערב/אחר הצהריים לנסוע לקורניג כדי לישון שם.
אני לא אוהב להחליף מקומות לינה. כלומר ב-3 לילות האלה 2 לילות יהיו במקום אחד והשלישי במקום אחר, ולא 3 מלונות שונים.
מלון בניאגרה עם נוף הוא גם יקר, וגם נחות ברמה שלו לעומת מלון בקורנינג. אז ללילה אחד זה פחות נורא. לשניים זה יותר בעייתי. גם נהיגה בערב אחרי יום גדוש אטרקציות היא יותר יעילה (מבחינת בזבוז שעות טובות) מאשר נהיגה בבוקר המחרת.
מצד שני לינה בניאגרה אומר הכי הרבה גמישות, כולל היכולת לטייל למחרת בבאפולו שהייתי מעוניין.
אז אם אני חושב שב-2 בצהריים כבר ממצים את הניאגרה – חבל לי למרוח את הזמן בניאגרה “סתם” ואפשר להמשיך הלאה. לעומת זאת אם מדובר על 6 בערב, אולי כבר עדיף להשאר עוד לילה.
ברור לי שאין פה תשובה נכונה.
בינתיים את הלילה שבספק שריינתי בשני המקומות. אבל צריך להתחיל לבטל לינות מיותרות...
-
לדעתי – 2 לילות בניאגרה
זה יתן לך יום בילויים שם נקי מלחץ של “צריך לסיים ולנסוע”.
בנוסף אם עוזבים מלון באותו יום צריך לדאוג בבוקר לאריזה, למצוא מקום לרכב (מספיק בטוח כי המזוודות בפנים) וכו’.
הבת שלך בקשה את ניאגרה. תן לה להגשים את כל החלום, כולל כל השטויות ברחובות וכד’. זה חלק מהחוויה בניאגרה ואם אני לא טועה אתם אוהבים נוף עירוני. לעשות רק את השיט ולנסוע זה כמו לבוא ללאס וגאס ולא לשוטט בסטריפ.אגב, ממליצה בחום לראות ספינה עוברת ב-Lock3 אפשר לבדוק זמנים (בדרך כלל יום קודם או בבוקר של אותו יום) ולתאם את זמן ההגעה בהתאם
-
תודה
כעקרון החלטתי על יומיים בניאגרה
(אם לא אשנה שוב את דעתי בהמשך).
מכל הסיבות שהוזכרו פה
אני בהחלט מקווה לראות ספינה עוברת בלוק. מופיע ברשימת ה TODO

-
תלוי מה אתם אוהבים ואיזה סוג טיול אתם מחפשים..
בשבילינו בדיעבד היה מיותר ללון אפילו לילה אחת (יקרה) בניאגרה במקום פשוט “לעשות רק את השיט ולנסוע”.
המפלים עצמם עצמתיים ומרשימים אבל כל המסחרה מסביב -לרבות אזור הבילוים Clifton Hill – מסוג המקומות שאנחנו מעדיפים להימנע מהם.
תראו את התמונות ותחליטו אם מתאים לכם.
-
הזמנתי תור מראש לבופה של ה-SKYLON. המחיר כולל עליה למגדל. האוכל לא מי יודע מה, בהחלט מספק אבל לא יוצא מן הכלל, אבל הנופים משהו משהו !

-
לנו הביקור בניאגרה ארך יום שלם כולל ניגרה און דה לייק.
הגענו בערב ללינה ולסיור קצר במפלים ובבוקר התחלנו את התיור בצד הקנדי, נסענו
לניאגרה און דה לייק ועברנו לתייר את הצד האמריקאי עד ערב ואז נסענו ללינה
בשדה התעופה בפאלו.
-
תודה לכולם
ג’ני – אנחנו בדיוק הטיפוסים שיהנו מלשוטט בקליפטו היל
ראובן – מסעדות זה לא הקטע שלנו (בין היתר מטעמי כשרות אבל לא רק) אבל תודה
-
ואיך מתניידים?איך מתניידים באיזור?
אני מניח שלא עם האוטו נכון? הי בכל מקום חניה מאד יקרה.
הזמנתי מלון Marriott on the Falls (סמוך לאמסי סוויטס שמככב בפורום).
סמוך אליו יש את הפוניקולור שמאפשר לרדת (או לעלות, תלוי בכיוון) למטה לאיזור הסיור מאחורי המפלים. אבל מה בעניין שאר האיזור?
אפשר ללכת ברגל כיוון אחד, נניח מהפוניקולור ועד לקצה של קליפטון היל. אבל הלוך ושוב זה מתחיל להיות מוגם לא?
ואיך מהמלון לקפליפטון היל (או חזור)?
האם בעזרת ה WEGO? כי אני רואה שהתדירות מאד נמוכה (חצי שעה)
-
מלבד ניאגרה און דה לייק הכול (בצד מסוים כמובן) במרחקי הליכה. הפוניקולור
פשוט מקצר עוד את מה שממילא לא במרחק הליכה מוגזם מדי. אנחנו בכלל לא השתמשנו בו עקב תור ארוך מדי.אגב בערב הוא לא פועל. לגבי רכב אני מניח
שבמלון שלך לוקחים אותו לחניה ואתה צריך לפנות עד 2 בצהריים בהנחה שאתה
לא לן במלון לילה נוסף. מה שאנחנו עשינו זה לעשות צ’אק אאוט מהמלון בבוקר
ולקחת את המזוודות בשאטל למקום החניה ולאפסן אותן במכונית ואז לתייר את אזור
המפלים צד קנדי. בשעה שתיים חזרנו ברגל למגרש החניה ולקחנו את האוטו לנסיעה לניאגרה און דה לייק ואז עשינו את הצד האמריקאי. למיותר לציין באיזה מבטי חשדנות נתקלנו במגרש כמי שמגיעים למגרש לקחת אוטו שלא עם שאטל. ניגש אלינו אדם ושאל מה מעשינו וכשהסברנו לא את העניין הוא אמר שאף פעם לא קרה להם כזה דבר ולכן הם חשדנים.
נו מה לעשות אצלם הכול לפי הספר ואין מקום לפתרונות יצירתיים.
-
מוסיפה שאלה, אם מותר
תור לשייט - צריך מראש?נגיע – מי יודע באיזו שעה לניאגרה, עדין לא בטוחה אם נעשה את השייט אחר הצהריים (עד איזו שעה כדאי לעשות? אפשר לעשות?) או למחרת בבוקר
האם צריך להזמין מראש תור ולשלם כדי לא לבזבז המון זמן בתורים – או שאין בעיה עם השייט למפלים?
האם יש יותר מסוג אחד – ואם כן – איזה כדאי?
-
לדעתי קיבלת החלטה נכונה לגבי שני לילות.
ביום מלא אחד אפשר להספיק בכיף את כל האטרקציות הייחודיות למקום שהן בעיניי:
- שייט למפלים (לא חשוב מאיזה צד ולא נראה לי יש שצורך ברכישה מראש)
- מסע מאחורי המפלים בצד הקנדי ( רצוי מאד לקנות מראש כי הכרטיסים מתוזמנים והתור ארוך)
- מנהרת הרוחות בצד האמריקאי כולל סיור מתחת למפל.
מעבר לנ”ל כל מה שתספיקו זה רווח נקי.
אם מנהרת הרוחות מרתיעה אפשר לקחת את השייט מהצד האמריקאי ואז לעלות מהמזח לכיוון המפל האמריקאי בלי להירטב יותר מידי.
שים לב שיש שני מלונות של רשת מריוט בצד הקנדי. אמנם במרחק לא גדול אבל עדיין…
אם מסתדר בתקציב תנסה להחליף להילטון בחדרים הגבוהים. יש להם חדרי משפחה מאד נוחים, בריכה עם מגלשות לסגור את היום, הכל ממש במרחק הליכה והחניה, כולל כניסה ויציאה ללא הגבלה, נוחה גם אם יקרה.
לגבי חניה לרכב אפשר לחנות בחניון של הקזינו ואז העלות סבירה.
-
איך קונים מראש כרטיסים למסע מאחורי המפלים? באתר שלהם יש הרבה מידע אולי אבל אין רכישת כרטיסים לשם… (כן לחבילות אבל לא מעוניינת בהן)
-
אני קניתי בטלפון לאחר שיחה ארוכה לגבי הרצון שלי שלא לקנות חבילה.
אם לא מסתדר רצוי להתייצב במקום מוקדם ככול האפשר.
בחודשי הקיץ התורים ארוכים.
-
תודה לכולם
לגבי הילטון – אני מניח שהתכוות לאמבסי סוויטס? מבחינת מיקום הם די שכנים (אם כי אני מסכים שהמיקום של האמבסי טוב יותר) אבל לטעמי חדרי המשפחה בהילטון פחות נוחים מחדר הממשפחה במריוט. המחיר דומה למדי (ויקר למדי – למעלה מ-400 דולר ארה”ב ללילה).
עוד שאלה – אני מניח שנגיע בשעות אחר הצהריים, ואחרי צ’ק אין במלון נוכל עוד ללכת טיפה לטייל. אבל כמובן שמעדיף לא להתחייב על כלום.
שעת השקיעה בקיץ היא לקראת 8:30. את האורות מדיקים ב 8:30
המסע אל מאחורי המפלים פעיל עד 10 בלילה
השיט הרגיל האחרון ב 8:30 (יש גם שיט זיקוקין ב 9:30).
האם למשל יש טעם במסע אל מאחורי המפלים בערב? לקראת חשיכה או עם האורות?
עדיף אפילו בחושך? או שלהיפך, עדיף לא בערב כשמגיעים כי זו לא הדרך הנכונה לחוויה ראשונית?
אגב, עודד הזכיר קודם שהפוניקולר לא עובד בערב. אז להבנתי באוגוסט פעיל עד חצות.
לגבי הצד המאריקאי ו/או מערת הארוחות:
האם אפשר להגיע לשם ברגל מהצד הקנדי? כי על פי גוגל מפס לא נראה שיש מעבר סביר למעט ללכת ברגל דרך גשר ריינבאו, שאז מדובר על 2 קילומטר הליכה בכל כיוון ממעבר הגבול, אפשרי לכאורה, אבל מוגזם באופן מעשי
והאם משיקולים של מעבר גבול (ואולי גם חניה) עדיף לעבור דרך שם כשחוזרים לארה”ב ולא לתת גיחה מקנדה וחזרה?
-
אני מתכוון להילטון
החדר שלנו היה בקומה 41 במגדל הגבוה ביותר.
חדר משפחה מעולה עם חדר שינה נפרד להורים ונוף מעולה לכל המפלים. אני קיבלתי את אותו מחיר למריוט ולהילטון. היתרון העיקרי הוא שלא צריך להזיז את האוטו לאטרקציות בצד הקנדי. בחלל המרכזי מיטה זוגית ועוד ספה נפתחת.
לגבי המעבר לצד האמריקאי -אנחנו חצינו עם הרכב, באמצע היום, בסוף יולי ולא היה תור בלתי סביר וגם לא יצאנו מהרכב, אולי בגלל שאמרנו שאנחנו חוזרים לקנדה תוך כמה שעות ולא היה לנו מטען. בשום אופן לא הייתי ממליץ על חציה ברגל.
באותה נשימה לא הייתי ממליץ על אף אטרקציה בחושך. למעט טיול על הטיילת בצד הקנדי לדעתי עדיף ורצוי לעשות הכל בשעות האור.
ברור שהמקום הוא מסחטת תיירים מטורפת אבל פעם שהחלטת לבוא צריך למצות את הביקור. זה לא מסוג המקומות שחוזרים אליהם לעיתים קרובות.