שלד ראשוני ליער השחור-בבקשה עזרהה
-
אחרי המתנה של חודשים גם תורנו הגיע וכמו בכל פעם נעזרת בחברים המקסימים שכאן וביונית בעלת הידע הרב בתחומים רבים.
טיסת איזי ג'ט לבאזל. זוג+4( 15.13.7.6). השכרת רכב ברנטל קאר דרך אורן מרום.
לינה בלנקריץ לא רחוק מטיטזי בצימר simmenhof כולל הכרטיס האדום.
10 ימים נטו (12ברוטו).
במהלך החודשים האחרונים קראתי המוני סיפורים בלוגים טיפים ומיילים מחברים שהיו במקום ומרוב מידע התבלבלתי והסתבכתי.
ראשית הכנתי רשימה של אתרי ה"מאסט" שהוזכרו בכל ההמלצות. ואז התחלתי לשבץ אבל כאן אתם נכנסים לתמונה כי נתקעתי:
יום הגעה- נחיתה בבאזל בסביבות השעה 16:00- קניות בסופר (איזה סופר פתוח בשעה כזאת???), אולי ישאר זמן וכוח להתרשם מבאדפרדייס שבמרחק 10 דקות מהצימר.
יום(סדר אקראי)- טודנאו, מגלשות טודנאו, מפלי טודנאו....-(מה להוסיף???)
יום- פלדברג- הר פלדברג, מסלול אנתוני התרנגול,פארק החבלים- להוסיף?
פארק הציפורים והקופים מתאים לאותו יום או ליום של מפלי הריין???
יום- מפלי הריין, אי הפרחים ומה עוד?
יום- פארק אירופה- להזמין כרטיסים ליומיים???
יום שבת- פרייבורג, השוק השבועי ברחבת הקתדרלה, שופינג
יום אחרון לינה בבאזל ליד שדה התעופה- מה לעשות באותו היום? הבנתי שהמרפסת של הרצל רחוקה.…
זהו נתקעתי. חסרים לי עוד הרבה ימים.
אשמח להערות,הארות ותובנות
תודה
-
היי ,
ביום ה 1 – תקדישו להתארגנות בצימר , אולי טיול בטיילת בטיטיזי אם יהיה לכם חשק וכוח . תשאירו את באד אפרדייז לימים אחרים . יש לכם מספיק . סופרים פתוחים עד 9 בערב ויש לכם כמה וכמה בדרך לצימר .
יש ברשת וגם בבלוג של היער השחור בכפית של לי המון הצעות לימי מסלול . הנה כמה ימי מסלול שאנחנו עשינו לדוגמא : תהיה גמישה לפי התחזית מזג אוויר והחשק , אתם קרובים לבאדאפרדייז אז תנו קפיצה כל פעם שמתחשק
הר פלדברג – אנחנו עשינו ביום 1 את הרכבל + מסלול טוני התרנגול + מוזיאון המדע (כלול בכרטיס אדום ) וביום אחר את הפארק חבלים – זה דיי מתיש ולוקח 3-4 שעות כולל התארגנות הסברים תקנחו בבאד אפרדייז ויש לכם יום מושלם תשאירו את הפארק ליום אחר – אגב , חובה להזמים מקום ושעה מראש .
יום מפלי הריין + שטיין אם ריין _ אי הפרחים מנאו (אחרי 17)
יום לפארק ארופה
יום לקולמאר והסביבה
יום לפארק הנשרים והקופים+ מוזיאון הרכב במולאוז + ויטה קלאסיקה
יום בכרטיס השחור – מפלי טריברג+ מגלשות גוטך + מוזיאון היער השחור הפתוח+ מרחצאות סולמאר
יום שבת – פרייבורג + פארק שטיינוואסן
יום מגלשות טודנאו + מפלי טודנאו + חוף אגם טיטיזי + באד אפרדייז
יום שביל בצמרות העצים + שרסבורג (אנחנו היינו בפסטיבל הפרחים בסלסט במקום ) – יום ממש מומלץ
התאמתי את המסלול של אותו יום גם לפי לוח הפסטיבלים שיש בכל מקום שווה להתעדכן הם שווים ביותר !
נ.ב. היה גם יום של נסיעה לטיטיליס בשוויץ – הייתי מוותרת בטיול של 10 ימים – הנסיעה מייגעת והטיול יקר . נסיעה טובה וד’ש ליער השחור המהמם!
-
היי שני. לנו שנה שעברה במלון שלכם – אתם תהיו מרוצים! לעצם הטיול: פארק סטיינווסן – ללא עלות. היינו בו יום שלם. באיזור אגם טיטיזי:באדאפרדייס, שייט באגם, מיניגולף, טיול בטיילת – יום שלם.
חבל אלזס: הטירה, קולמר, פארק החסידות , חנות השוקולד של דניאל – יום שלם.
ניתן להוסיף את מפלי טריברג.
היום בפלדברג – אם תשלבו שם ארוחת צהריים, יש לכם כמעט יום שלם.
יש המון טיפים על היער השחור – תיכנסי ותראי מה מתאים לכם.
תהנו!
-
Dira2-זאת בדיוק הבעיה שמרוב מידע התבלבלתי. מה לחבר למה...למה אלה חיברות את x לY ואילו אלה חיברו את x לZ???
אשמח לשמוע על הצימר אם כדאי שניקח משהו מהבית שנחוץ שם במקום.
נראה לך ששעה וחצי מספיקים ליןם אחד בבאד פרדייס?
-
ורד הבד- בהחלט הצעות מעניינות. לא ראיתי בעלון הכרטיס האדום מוזיאון מדע.
האם זה לא נורא לנסוע פעמיים לפלדברג או שעדיף לסיים "הכל" באותו מקום?
למה הכוונה אי הפרחים אחרי 17?
מהו שביל בצמרות העצים?
מוזיאון המכוניות יתאים לשני המתבגרים? או שאולי לא יעניין את הקטנות?
אשמח אם תשלחי לי את המסלול שלכם.
תודה
-
הי
אנחנו הינו עם ילדים קטנים הרבה יותר אבל אם את רוצה תשלחי לי בפרטי ואשלח לך את המסלול שלנו
-
“יום בכרטיס השחור – מפלי טריברג+ מגלשות גוטך + מוזיאון היער השחור הפתוח+ מרחצאות סולמאר “
לדעתי מגלשות גוטך לא כלולות בכרטיס השחור. נכון ?
אגב, קרוב לשם (Wolfach) יש מפעל קטן לזכוכית (סוג של מרכז מבקרים) שכן כלול בכרטיס.
-
שלום שני
לגבי הצימר – מאובזר באופן מלא. בכפר יש 2 סופרמרקטים גדולים (לא מקבלים כ. אשראי), מסעדות טובות ותחנת דלק. ניתן ללכת בערב מהצימר למרכז הכפר דרך גן עם אגמון קטן ולהאכיל ברווזים.
לגבי האתרים: היער השחור, ובעיקר אם מוסיפים אליו את חבל אלזס, הוא גדול מאוד. הנהיגה איטית למדי בערך 1 ק”מ בדקה כיוון שנוסעים דרך כפרים. ולכן, על מנת לא לבלות בעיקר בנהיגה, תכנני אתרים קרובים אחד לשני (המסלול ששלחה לך ורד בהחלט מתאים) ותתמקדי בדברים שנראים לך מהנים. יש לכם ילדים קטנים ולהם אולי מרחצאות לא יתאימו. אנחנו ויתרנו לחלוטין על כפרים/ערים/מרחצאות – דברים שילדים לא ממש מוצאים בהם עניין. נכנסנו לכפר רק ע”מ למצוא מסעדה. לעומת זאת לסטיינווסן פארק חזרנו שוב לכמה שעות (אחרי שהיינו בו יום שלם!)– בהמשך לדרישת הקהל...
-
היי שוב-
ספי – נכון – מגלשות גוטאך לא כלולות בכרטיס השחור אבל הן ממוקמות גיאוגרפית קרוב מאוד למוזיאון היער השחור הפתוח ולא יקרות . אחלה אטרקציה .
שני – אתפ קרובים מאוד לפלדברג אז זה בכלל לא נורא לעשות פעמיים ויותר ...בכלל היו אטרקציות שחזרנו אליהם שוב כי היה נחמד …
מוזיאון המדע – היה כלול בכרטיס האדום כשאנחנו היינו . אבל זה משתנה . אז בדקי מה כלול ומה לא . ובכלל – גם מה שלא כלול בדקו אם כדאי כי המחירים לרוב לא גבוהים …
אי הפרחים- יש תעריף מוזל אחרי 5 בערב …
מציעה להכנס לבלוג של לי – היער השחור בכפית ..
מוזיאון המכוניות- במיוחד מתאים לילדים בוגרים . הקטנים עלולים להשתעמם .אולי . תלוי כמה הם אוהבים מכוניות . שלי אוהבים
-
הי שני
אנחנו היינו באותו הצימר לפני 3 שנים. היה לנו טיול מאוד מוצלח. את יכולה להיכנס לסיכום הטיול שלי כאן בפורום.
סיפרתי מפורט מאוד על המסלול שלנו.
תהנו
-
רק לשם הדיוק -
אין ׳מוזיאון מדע׳ בפלדברג. יש מין בית טבע קטן ולטעמי אפשר בהחלט לוותר עליו.
-
אם עוד אקטואלי
מוזאון המכוניות ומוזאון הרכבות כלל לא היה בתכנית המקורית (שאני הכנתי) אבל יומיים ראשונים היו גשומים אז הלכנו על זה, רכשנו כרטיס משולב לשניהם ולהפתעתי זה היה אחד הימים המהנים עבור הילדים (ובעלי). ואני מדברת על שתי בנות בנות 13 16 . דוקא הבן הקטן (7) שחשבתי שהכי יתלהב, איבד עניין מהר יחסית לבנות, אבל כשהלכתי והסברתי לו דברים והוא עלה על הרכבת לילדים שמסתובבת במקום הוא היה מבסוט. אני לעומתם מיציתי די מהר (בערך בכניסה) ובעיקר התאמנתי על המצלמה וזויות הצילום, אבל הבנות ובעלי הסתובבו בכל מוזאון כשעתיים שלוש ומאוד נהנו... אין ספק שאלו מוזאונים עשירים ומרשימים בתצוגה.
לגבי מגלשות גוטאך, קראתי המלצה שהמקום פחות עמוס, ואכן הלכנו על זה בצמידות למוזיאון היער השחור והיה מעולה! בלי תורים , זול, כל אחד עשה 3-4 סיבובים (יש מחיר לכמה נסיעות) בלי לחכות ובלי שיעכבו אותם בירידה. ממליצה בחום.