1, 2, 3 .....חוף התכלת
-
התחנה הבאה שלנו היא תצפית על הכפר התלוי EZE מנקודה שנקראת
Fort de la Revère. נקודת התצפית נמצאת בפתחו של גן לאומי . הדרך תלולה מעט ומתפתלת . גם על התצפית הזו למדתי מזיוה.
ניתן לעשות מסלול הליכה בין לה טורבי , הנקודה הזו והכפר EZE . זיוה ושותפותיה עשו . אנחנו הסתפקנו בתצפית ואני מורידה בפניה את הכובע. הבדלי הגובה נראים גדולים וזה עושה רושם לא פשוט בכלל.
בפורט דה לה רב יש שרידי מבצר. הוא כשלעצמו לא נראה לנו מעניין .
אבל הנוף … הנוף הוא הסיפור. מרהיב במיוחד . הכפר EZE נראה מעולה .
לא הפסקנו להתפעל !!!
אז הנה כמה תמונות כדי שתתפעלו גם .

-
איריס

בונבונירה בריבירה
הצלחת לארגן בשלשה ימים
אוהבת את השילובים שלך: טילות תכולות , תצפיות, כפרים ציוריים ,פסלים ומוזיאונים ...והנוף מEZE הזה , כבשת אותי (ולא בפעם הראשונה)
טובה
-
תודה רבה טובה יקרה
תכף נראה את העז הזו מקרוב

בינתיים מתאבן
-
היי איריס,
תמונות משגעות!!!

לפני הטיול האיטלקי שלי , כאשר כבר רכשתי את כרטיסי הטיסה למילאנו, מאוד התלבטתי לגבי יעד הטיול.
יונית רמזה לי שהריביירה הצרפתית שווה הרבה יותר מהאיטלקית, ואז התחלתי בחילופי מילים עם בעלת צימר בעז. בסופו של דבר החלטתי, שכאשר נטייל בריביירה לא נתחיל את הטיול במילאנו….קצת רחוק למי שאינו חובב נסיעות ארוכות.
כאחת שקצת קראה על האיזור, אני חייבת לומר לך שהיה לך הספק מטורף. זה בערך מה שתכננתי לשבוע.

תודה עבור ההשקעה
נילי.
-
היי איריס,
איזה כיף להיכנס לפורום ולראות סיפור טיול חדש שלך

התמונות מרהיבות

היינו בריביירה הצרפתית לפני 10 שנים בדיוק...ואני רואה שאני צריך לחזור להשלמות

הכפר eze זכור לי כשיא של הטיול
ואף ישנו בו לילה והיה מקסים 
מחכה להמשך.…
רובי
-
בוקר טוב נילי ורובי
באמת היה לנו הספק יפה …. ויש עוד כמה דברים להראות

ככה זה כשמטיילים בזוג ואין לנו נלווים … יוצאים מוקדם , חוזרים מאוחר ומתמלאים אנרגיות מעצם הטיול .

EZE יפה אבל אנחנו פגשנו בה בצהריי יום חם במיוחד אז פחות התלהבנו … הכל כנראה תלוי עיתוי .
ולמה עז EZE ?
המילה EZE לא רק נשמעת לנו כמו עז…. גילי חסקין כותב כי בכפר שלט הומוריסטי האומר eze = chevre.
כלומר הכפר מרובה המדרגות מתאים יותר לעז קלת רגליים . ובכן הייתם צריכים לראות אותנו מתנשפים במעלה המדרגות הרבות . מראה לא ממש מלבב ..

גם המלון המפורסם Chevre d'or מתהדר בפסל של עז הזהב .
הגנים שלו משגעים . הצצנו עליהם רק מלמעלה , ניסינו ולא הורשינו להכנס.
אז אין תמונות מהמלון אבל הנה כמה מהעז
-
היי איריס
אני מאוד שמח שסיפור הנסיעה שלנו הצליח לעזור
ולא פחות שמח שגם לכם הייתה נסיעה מהנה ונעימה
לנו אין ספק שנחזור בקרוב לניס ולריביירה
תודה על השיתוף
-
תודה דורון ושמחה לראות אותך כאן.

אנחנו עדיין ב EZE. אחרי שקצת שוטטנו אנחנו נכנסים לגנים האקזוטיים
JARDIN EXOTIQUE - גן הממוקם על פסגת ההר, וממנו צפייה פנוראמית מדהימה.
הגן בנוי בצורה מדורגת וגם שם מדרגות רבות . הצמחים הם אוסף של קקטוסים . יש גם גן מזרח תיכוני . אבל הפרחים והצמחים הם לא העיקר בעיננו אלא הנוף הנשקף מכל פינה .פתוח בכל יום מ 9 – 18.30 . 6 יורו דמי כניסה. ישנו כרטיס משולב עם וילה אפרוסי אליה נגיע בשלב מאוחר יותר של היום . אנחנו לא ידענו ( שעורי בית לא מספקים
, אבל המידע הזה גם לא ממש מודגש
) וקנינו בכל אתר כרטיס נפרד. -
בריביירה הצרפתית יש סצנה חזקה מאד של בשמים .
ישנם מספר מפעלים מפורסמים המרוכזים בעיירה אחרת גראס. הגדול והידוע בהם הוא מפעל fragonard שאת התוצרת שלו תראו בכל פינה בריביירה. אי אפשר להתחמק מלחזור עם כמה בשמים .
אחד המפעלים של פרגונד נמצא ב EZE. המפעל שוכן למרגלות העיר העתיקה ויש לו חניה גדולה ( יתרון גדול ) הפתוחה למבקרים .
היות ולא ידענו אם נספיק לבקר בגראס , תכננו לבקר במפעל הזה. הסיורים חינמיים והם בונים על כך שלא תוכלו לחמוק מקניות בחנות המפעל .
אז אחרי שסיימנו לסייר בעיר העתיקה , אנחנו יורדים אל המפעל , אבל הסיור הבא באנגלית רק בעוד שעה. מחליטים לא להתעכב .
אל דאגה … עוד נראה מפעל גם מבפנים

הנה הפרטים לטובת מי שמעוניין
המפעל של פרגונד – יש בו סיורים כל יום מ 8.30 – 18.30
L'Usine Laboratoire
06360 Eze-Village
FRANCE
Tel: 0033 (0) 4 93 41 05 05https://www.fragonard.com/en/factories/eze
לסיום החלק הזה עוד כמה תמונות של EZE היפה עם הכנסיה הצהובה
-
איריס, איזה טיול חלומי!! נראה כאילו ריחפתם ממקום למקום.
כיף לקרוא ולראות את התמונות.
-
איריס היקרה איזה טיול נפלא!!!
לפני שנים גיסתי סיפרה לי שהגיעה ל-EZE וטיפסה וטיפסה והזהירה אותי מפניה
שלא אעיז כי זה מאד קשה. ואכן דילגתי עליה כשביקרתי באיזור. כעת אני רואה
מהתמונות שלך שהוא כל כך יפה שבא לי גם.
עד כמה קשה? כמה זמן הליכה מהחניון עד הכפר? עד כמה זה קשה בהכירך כבר את כושרי שהוא טוב במישור וקשה בעליות?
רחל לבון
-
מקסים.
תודה על השיתוף.
אולי גם אותי ישלחו לאיזה כנס בקאן

-
ציידת תודה רבה !! ממי שטיילה באיזור זו בהחלט מחמאה .
רחל יקירתי , תודה על הלווי הצמוד . בעניין עז – החניון לא רחוק ממש בכניסה לעיר העתיקה שהיא פצפונת . אבל … לא היה בו מקום . אנחנו חנינו ברחוב לא רחוק ממפעל פרגונד. ישנה אפשרות לחנות בתחום המפעל עצמו ( לא ידענו ) אבל איני חושבת שניתן להשאיר שם את הרכב מעבר לזמן הביקור . ישנו שומר והוא שם לב …
בעניין המדרגות הן לא כאלה נוראיות. העליה די מתונה והן רחבות . סתם הגזמתי .
לא חייבים להיות עז הרים כדי לעלות . אם אני יכולה גם את …

לט איט תודה תודה ! בהחלט נהנינו. שמחה שזה ניכר. לעניין הכנס , גם לי לא מציעים . זה הוא ואני נדבקת ..

אחרי הבקור ב EZE אנחנו ממשיכים לוילה אפרוסי שנמצאת בקפ פרה . מרחק לא רב .
קבלו מקדמה . מקסים ביותר ואתם חייבים .

-
בריביירה הצרפתית ישנן וילות מרשימות רבות. אחת שנמצאת היום בבעלות המדינה היא וילה אפרוסי דה רוטשילד (Villa Ephrussi de Rothschild) שבקאפ פרה. על משפחת אפרוסי מספר אדמונד דה ואל בספר הארנבת עם עיני הענבר.
את הווילה סיימו לבנות ב 1912 עבור ביאטריס אפרוסי דה רוטשילד. ביאטריס בת למשפחת רוטשילד , התחתנה עם נצר למשפחת הבנקאים היהודית אפרוסי וגם התגרשה ממנו, הפכה את הבית למקום מפגש לחובבי אמנות ומוזיקה עם מופעי תרבות. לביאטריס לא היו ילדים והיא הורישה את המקום למדינה.
הווילה מרוהטת בריהוט תקופתי מרשים כוללת אוסף אמנות יפה.
הווילה הורודה מוקפת בגנים נהדרים , מזרקות מנגנות ובעיקר תצפית נהדרת על הריביירה .
מחיר הכניסה 14 יורו .
אנחנו אהבנו מאד .
לא רחוק מהוילה שוכנת הוילה היוונית וילה קרילוס. ישנו כרטיס משותף לשני האתרים . אנחנו החלטנו להסתפק באחת .
-
גראס
גראס נחשבת בירת הבשמים של צרפת . 3 מפעלים שונים שוכנים זה לצד זה .
אנחנו שהגענו לקראת סוף היום , בקרנו במפעל פרגונרד.
מפעל פרגונרד מתפזר על מספר אתרים . במבנה שבמרכז העיר ישנו מוזיאון , חנות ומפעל הבשמים . מפעל הבשמים פעיל . הבשמים מיוצרים מפרחים .
מפעל נוסף נמצא בכניסה לעיר.
הצטרפנו לסיור באנגלית שלמעשה היה סיור פרטי היות ובקבוצה היינו שנינו בלבד. המדריכה החביבה עברה אתנו על כל שלבי היצור , נתנה להריח וסיפרה אנקדוטות . הסיור ללא תשלום והם בונים על כך שתקנו בחנות . המדריכה מקבלת בונוסים מהקניה ונתנה לנו פתק עם המספר שלה.
אז לא נקנה ??
יצאנו מצוידים עם בשמים ומתנות לכל המשפחה . פרטי המפעל –
גראס העיר לא ממש הרשימה אותנו . המרכז העתיק נחמד אבל אחרי שרואים כמה מרכזים כאלה , הם מתחילים להראות דומים … בנוסף זה המקום היחיד שבו לא הרגשנו בנוח. ככל שהעמקנו בסמטאות העיר ראינו יותר ויותר מהגרים מוסלמים. העדפנו לקצר את הביקור .
-
את היום האחרון אנחנו פותחים בספא של המלון . עד עכשיו הגענו מאוחר בכל ערב ואיכשהו פספסנו ….
ניגשים לבריכה הפנימית כמה דקות לפני הפתיחה ורואים שקבוצה קטנה כבר מחכה. כולם ישובים מצוידים בכובע וכפכפים . גם נערים צעירים.
מסתבר שנקלענו במקרה לשיעור התעמלות במים, שמועבר ע”י בחורה גבוהה וקצת חמורת סבר, שנענית לבקשה להוסיף הוראות קצרות באנגלית . בבריכה מותקנים ג’טים של עיסוי ובתרגילים מנצלים את הג’טים השונים . למרות שלא לכך התכוונו היה כיף גדול . מרגיע ומשחרר.
יש גם שיעור שמועבר ע”י אופניים מיוחדים המוכנסים למים .
בסה”כ במלון הזה יש הרבה אפשרויות ואני בהחלט ממליצה להגיע לתקופה קצת יותר ארוכה .
זו בריכת ההתעמלות רגע אחרי שהשיעור הסתיים .
-
אחרי שהתעמלנו קשה
אנחנו נוסעים לשוק של אנטיב .למרות שבכל הסוף השבוע לנו ליד אנטיב, איכשהו לא יצא להגיע לעיר העתיקה . זו עיר מוקפת חומה ממש על פני מהים . יש לה גם מרינה יפה .
חונים בחניון הגדול שמחוץ לשער הכניסה לעיר העתיקה ומתחילים לסייר בה.
היום יום ראשון והעיר שוקקת . השוק יפה וצבעוני ומזמן לנו כל מיני קניות קטנות . קרואסונים טריים , פירות יער , מקרונים לבת ואפילו חגורות עור יפות .
מהשוק אנחנו פונים לרחובות הצדדים הפחות הומים ומטיילים שעה קלה גם בהם . אנטיב שמחה ומלאת תכונה . הרבה יותר “ חיה “ ממקומות אחרים בהם ביקרנו .
-
כבר סיפרתי שבריביירה סצנת אומנות חזקה , נכון ? אז בין שלל המוזיאונים החשובים קיים גם זה של פיקאסו . הוא נמצא באנטיב .
המוזיאון שוכן בתוך טירת גרימלדי היפה ממש על החוף . חדרים מוארים ויפים מהווים בית ליצירות של פיקאסו ששהה ויצר במקום, בתקופה שלאחר מלחמת העולם השניה (1946). פיקאסו תרם עבודות למוזיאון .
בחצר המוזיאון היפה גן פסלים ( לא של פיקסו )
בזמן ביקורנו הוצגה תערוכת צילומים של פיקסו ומשפחתו מהזמן שחי באזור . היה מעניין ואפילו מרגש לראות אותו עובד , מנגן , מצולם בחוף הים עם ילדיו הקטנים .
הכניסה עולה 6 יורו. פתוח בכל יום חוץ מיום שני.
-
מוסיפה עוד כמה תמונות מהמוזיאון ומאנטיב היפה ואנו בדרכנו לקאן שמארחת את הכנס שלשמו התכנסנו

-
איריס חברתי היקרה!
איזה טיול מקסים!!

את יודעת שחברתך מחבבת ביותר את צרפת , והנה חשפת בפנינו איזור חדש שאינו מוכר לי עדיין – ואני כבר מפנטזת להגיע לשם!
טיול הסגאווי נראה נהדר, והעז הזו – ממש בא לי להיות שם! אמנם המדרגות מעט מאיימות, אבל בתור חיפאית שרגילה לעליות – נראה לי שאעמוד בהן בגבורה…
דאגתי במקצת שפיספסתם סיור בשמים ונשמתי לרווחה (ובדרך גם כמה ריחות ניחוח) שהגעתם לסיור במפעל – וגם רכשתם כמובן!
וילה אפרוסי נראית נפלא! הספר “הארנבת עם עיני הענבר” ממתין אצלי בערימת הספרים לקריאה עתידית, ונראה לי שאני מקדמת אותו לראש הערימה.
כל הכבוד לכם שגם עשיתם התעמלות בבריכה – אתם גדולים!

מאד מאד התפעלתי כחובבת אמנות, משפע המוזיאונים והתצוגות שיש לריביירה הצרפתית להציע. מוזיאון שאגאל נראה מקסים, וכך גם מוזיאון פיקאסו. גם את ניקי דה סט. פאל אני מאד אוהבת – ובל נשכח את המזרקה ליד מרכז פומפידו, שם נמצאים פסלים צבעוניים ומקסימים שלה.

מחכה לתמונות נוספות ולהמשך.
נשיקות,
שירלי