קוסטה ריקה ופנמה - המלצה למסלול עם ילדים
-
ברגע האחרון מתכננים לצאת עוד חודש לטיול עם שני ילדים קטנים – אשמח לעזרה עם הפניה ללינקים או המלצה בנקודות על מסלול בסיסי (ואז אמשיך לקרוא) לקוסטה ריקה ופנמה.
זוג + ילד בן 8 וקטנטונת בת שנה אוהבים לטייל רוצים לשלב מנוחה ומסלולים.
המון תודה מראש !!
-
כדאי לרוץ ומהר למרפאת מטיילים לייעוץ – חיסונים לרוב מומלץ להתחיל כחודש וחצי לפני כדי שיהיה זמן להתפתחות נוגדנים, ועם תינוקת בת שנה שאפילו לא השלימה חיסוני חובה אתם זקוקים לייעוץ ממוקד לגביה: האם אפשר בכלל לחסן אותה? איך שומרים על הילדים מפני דאנגי? מה עושים עם מלריה (האם התינוקת בכלל יכולה לקחת כדורי מלריה)?זה בעיניי הדבר החשוב ביותר עוד לפני תכנון מסלול, פשוט כדי שתדעו לקראת מה אתם הולכים ומה הסיכונים (יכול להיות, למשל, שתחליטו לוותר על אזורים עם סכנת מלריה גבוהה, למשל).
-
תודה לא לדאוג
מטפלים בנושא החיסונים.. עדיין אשמח להמלצות -
-
אלי,
לכמה זמן אתם נוסעים? אנחנו היינו בקוסטה ריקה שבועיים בערך עם שלשה ילדים (8 + 5 + קטן בן שמונה חדשים). שילבנו את זה עם עוד שבועיים בארה”ב.
היינו גם בטבע של קוסטה ריקה – צפון. וגם בחופש (ים ובעיקר בטן גב) – מרכז.
לכמה זמן אתם נוסעים?
מה אתם מחפשים בטיול?
שגב
-
היי תודה ! גם לבן שלי קוראים שגב
יש לנו חודש, חשבנו לשלב עם פנמה (עוברים לארהב לשנה)
רוצים בדיוק מה שכתבת לשלב טבע ומסלולים וגם נופש
אני מבינה שגם הקטנציק שלכם לא היה מחוסן לצהבת A וטיפוס הבטן? איך התנהלתם? היה בסדר? אכל במסעדות?
זה מטריד אותי…
-
לא התחסנו בכלל. אני לא יודע להגיד לך אם הקטנצ’יק היה מחוסן לאפיטיטיס A או לא, ולמה עוד. אשתי אחראית בבית על כל נושא הרפואה (זה המקצוע שלה). אבל באופן כללי, אף אחד מבני המשפחה לא חוסן במיוחד לטיול הזה.
הקטן היה חלק בלתי נפרד מהטיול. גם בשמורות טבע, גם במסעדות, גם בארוחות בוקר במלונות, גם בים. הכל !!!
אני לא יודע מאיפה אתם מגיעים לקוסטה ריקה – אנחנו הגענו לשם אחרי שבוע שלום במיאמי ואורלנדו – משם לקוסטרה ריקה - ובסוף ארבעה ימים בניו יורק.
אז כשהגענו לקוסטה ריקה הלכנו לטבע (צפון המדינה – לאזור של ארנל ולה פורטונה). עשינו שייט בנהרות שם, היינו במעיינות חמים, טיפסו על הר ארנל, היינו במונטה ורדה (לא היה קל להגיע לשם)
בדרך למנואל אנטוניו עשינו שיט תנינים, במנואל אנטוניו התחלנו בשמורה עצמה – ומאז שלשה ימים מלאים של חופש / בטן גב.
מת לחזור לשם שוב
-
בקוסטה ריקה מוקדי התיירות המרכזיים הם: מונטה ורדה, איזור לה פורטונה, טורטוגרו, מנואל אנטוניו, החופים בצד הקריבי (קאוויטה ופורטו וייחו) והחופים בצד הפסיפי (סנטה תרזה, חאקו וכו).
בפנמה - בוקאס דל טורו, איזור דויד/ בוקטה, סן בלאס ופנמה סיטי.
תקראו על הנל ותראו מה מתאים ללו"ז. בהצלחה.
-
תודה רבה! מעודד מאוד. אנחנו כולנו מחוסנים חוץ מהקטנטונת היות וזה חיסונים שניתנים אחרי גיל שנה.. מקווה שיהיה בסדר.
אפשר לשאול באיזו שנה ועונה טיילתם?
תודה