עזרה דחופה בענייני ויזה
-
שלום לכולם
אשמח לעזרתכם,
אנחנו זוג + 2 מתכוונים לנחות בספטמבר בבוסטון מתכננים טיול משפחתי של חודש.
לנו ההורים ולילדה הצעירה יש ויזה בתוקף.
לבן היתה ויזה שפקעה עם השחרור שלו מצה”ל לפני 3 חודשים. הגשנו בקשה לויזה והוא זומן לראיון שיערך בעוד כשבועיים.
לבן יש אזרחות אירופאית. שבאמצעותה הוא יכול להגיש בקשה להיכנס (למיטב הבנתי בקשה “קלילה” יותר).
מה אתם מציעים לעשות?
- להמשיך במסלול בקשת הויזה ולהתפלל (מה אפשר לעשות כדי להגדיל סיכויים)?
- לזנוח את בקשת הויזה ולהגיש בקשה כאזרח אירופאי?
- לחכות שאם חלילה יסורב ואז לבקש כאזרח אירופאי- נראית לי האלטרנטיבה הכי פחות מוצלחת…
אציין כי הבן כמובן לא מתכוון להישאר שם. הוא התחיל ממש עכשו עבודה מועדפת…. ומתכוון לחזור ולהמשיך עבודה/ לימודים
אשמח לדעתכם

מירב
-
איזו אזרחות אירופאית יש לו? לא כל אזרחי האיחוד פטורים מויזה. למשל, אזרחי פולין ורומניה עדיין חייבים בויזה לארה”ב.
אם יש לו אזרחות אירופאית שכן מקנה לו פטור מויזה, כמובן שעדיף להשתמש בה. אאל”ט, סירוב לויזה בדרכון אחד, מבטל את הזכאות האוטומטית בדרכון השני.
-
יש לו דרכון ספרדי
בעצם אתה/ את מציע לנסות קודם את הדרכון הספרדי?
-
“קודם” היה רלוונטי אם לא הייתם מגישים כבר בקשה. לבקש בדרכון אחד ואז לבטל ולהופיע שוב במערכת בדרכון שני – בעיניי זה היה נראה מוזר. -
עם דרכון ספרדי אתם צריכים לבקש רק ESTA
תעשו את זה לפני שאתם הולכים לשגרירות. הם שואלים, אם אני לא טועה, אם סורבת לויזה ובמקרה הזה אתם יכולים לענות “לא”
לדעתי לא תהיה לכם בעיה לקבל אישור ESTA ואז ברור שאין צורך ללכת לשגרירות (בשביל מה הוא צריך ויזה בדרכון הישראלי?)קח בחשבון שעם דרכון אירופאי אפשר להשאר רק 3 חודשים (כאשר יש דרכון אירופאי ומבקשים ויזה הם שואלים הרבה שאלות הבהרה)
-
היי.. קרה לי דבר דומה
התלבטתי אם להוציא ויזה או דרכון אירופאי והלכתי על הדרכון (אזרחות איטלקית)
באמת תוך 3 ימים קיבלתי אותו, פה אין מצב שיהיה לה סירוב כמו ויזה!
אם את שואלת אותי מניסיון לכי על הדרכון האירופאי לא ספק אפילו . שמא הוא גם ישתמש בו בעתיד בלי קשר לנסיעה לארה”ב
-
היי תודה keves וריקי
חשבנו שלהוציא ויזה כאזרחי ישראל היא דרך המלך… אבל ההפחדות על החייל המשוחרר מביאה אותנו לנסות לחפש פיתרונות אחרים.
שלחתי במקביל מייל לקונסוליה הספרדית לוודא שהדרכון הוא ביומטרי ועם צ’יפ כי זו אחת הדרישות ל ESTA.
נבין שהוא ביומטרי ונראה מה עושים
תודה רבה רבה
אם לעוד מישהו יש תובנה אשמח לשמוע….
-
וואוו אור
איזה כיף לשמוע
וכבר נכנסת עם האישור הזה לארהב?
מירב
-
עדיין לא בע”ה ביולי .
עכשיו בדיוק מטפלת באישור ESTA שצריך
בכל מקרה אל תלכי לכייון ויזה אני התלבטתי ממש על זה וכולם אמרו לי להוציא דרכון אירופאי כמובן
-
תודה רבה אור
דרכון כבר יש די מזמן….
-
יש פעמים בודדות מאוד שדרכון ישראלי טוב למשהו יותר ממקבילו במערב אירופה. דרכון ישראלי הוא לא דרך המלך. -
בעלי נכנס כבר הרבה פעמים עם הדרכון הגרמני שלו לארה”ב
הדיון כאן הזכיר לי לבדוק וראיתי שלקראת הנסיעה הבאה צריך להוציא אישור ESTA חדש -
keves וריקי תודה רבה... בינתיים הבנו שהדרכון ביומטרי אז הגשתי היום בקשה לesta…
מקווה שיעבור בשלום
-
התשובה לESTA אמורה להתקבל תוך כמה שעות , בכל מקרה תדפיסי ושיהיה צמוד לדרכון האירופאי.
השמות משפחה בשני הדרכונים זהה?
עופר
-
עכשו הדאגת אותי עופר…. כמה שעות?… הקלדתי את הבקשה אתמול בצהריים…
מקווה שנקבל תשובה בקרוב.
לגבי שם המשפחה- כן הוא זהה
-
תבדקי שהמייל לא עבר לספאם
-
בכל הפעמים שמלאתי הגיע האישור תוך כמה שעות.
במקרה ושמות המשפחה לא היו זהים , זה קצת מחרפן את האמריקאים – לא רלוונטי לגביכם.
עופר
-
בוקר טוב
מעדכנת, ואשמח לתובנה
נכנסתי לאתר באופן יזום, לצערי, הבקשה בסטטוס “Travel Not
Authorized”.
יכול להיות שהמערכת מזהה שיש בתהליך בקשה לויזה?
יכול להיות שבעלי אזרחות נוספת ישראלית, צעירים, חשודים מראש?
אנחנו נגיע כמתוכנן לראיון הויזה בעוד כשבוע וחצי מקווה שם לבשורות טובות.
לא בא לי בכלל לעבור לפורום תאילנד…..

אם יש למישהו עיצה טובה לקבלת ויזה לצעיר תמים שרק רוצה לבלות עם המשפחה אשמח…
תודה בינתיים
-
נראה לי שלא כלכך הבנתי אותך
יש לבן שלך דרכון אירופאי ובכל זאת הגשת בקשה לויזה?
אשמח שתסבירי לי שוב
כדי שאבין .
-
ההצעה שלי היא לחכות ולהפסיק לחפש מה לעשות או להניח מראש הנחות. יש מצב, כמו שאמרתי קודם, שהמחשב אולי עלה על זה שהגשתם פעמיים בקשה על אותו אדם בדרכונים שונים ולכן רוצים לברר את הסיבה לזה בראיון, או פשוט לטפל רק בבקשה הראשונה. אולי זה פשוט מקרה והתשובה תגיע מחרתיים. אין לכם דרך לדעת ואין טעם לנחש.כך או כך, אין לכם מה לעשות כרגע חוץ מלחכות לתשובה או לראיון. התערבויות נוספות לא יועילו בשום צורה.
אם לא תקבלו תשובה עד לראיון, תגיעו לראיון מוכנים:
תוכנית טיול מלאה, הסבר מי מממן את הנסיעה פלוס הוכחות, וכל הוכחה שהצעיר חוזר לארץ בגמר הטיול (למשל, אם הוא לוקח חופשה מהעבודה בשביל זה תביאו מכתב ממעסיק, אם הוא נרשם לאוניברסיטה תביאו את הטפסים וכו’).