הולנד - מסלול
-
שלום לפורום הכי טוב שיש:)
טסים להולנד בסוף אוגוסט, 2 משפחות ילדים בגילאי 4-13
לינה שבוע ברביט היל
ועוד 2 לילות במלון של אפטלינג
אשמח לדעתכם על המסלול שבנינו עד כה
יום שני נחיתה בבריסל ב5 בבוקר לקיחה של הרכב טיול בפארק בדרום הולנד? רעיון אחר?
הגעה לכפר נופש בדרך קניות בסופר
יום שלישי גן חיות בורחר וארנהיים
יום רביעי חיטורן עמי ותמי ודולפינריום
יום חמישי אמסטרדם
יום שישי שוק גבינות כפר דייגים ועוד משהו
יום שבת כפר נופש
יום ראשון לינסהוף? ג'וליאנה טורן? זאנסה סחאנס
יום שני אפטלינג
יום שלישי אפטלינג -
בוקר אור
אנחנו גם נוסעים להולנד ונוחתים בבריסל ותכננתי מסלול קליל יחסית. אם את רוצה אני אשלח לך
עניינית לגבי מה שרשמת – בדרך מבריסל אפשר לעצור במוזיאון המדע במכלן
יום גן החיות וארנהיים ממש עמוס
יום חיטהורן ודוליפנריום כנ”ל
מה עם אוטרכט?
נעמה
-
מספר הערות:
1.ביום הנחיתה בבריסל אפשר לבלות מספר שעות במוזיאון הטכנופוליס במכלן (מרחק נסיעה קצר משדה התעופה של בריסל)
2.גן החיות וארנהיים באותו יום נשמע לי עמוס מדי. אנחנו עשינו כל אחד מהם ביום נפרד.
כמו כן בעיני מיותר להקדיש יום שלם לרביט היל. גם אנחנו לנו שם. חמוד ומומלץ אבל מבחינת כמות הפעילויות אין מה להשוות לכפרי הנופש של הסנטר פארקס (לנו באחד מהם שנה לאחר מכן בבלגיה).
ההמלצה שלי היא לוותר על יום שלם שיוקדש לרביט היל ובמקום זה לבקר בימים נפרדים את גן החיות ואת המוזיאון הפתוח ובאחה”צ של כל אחד מהם לבלות בכפר הנופש.
נראה לי תכנון נכון יותר שיאפשר להם להנות ממתקני כפר הנופש במינון מתאים.
3.שילוב של חיטהורן,דולפינריום והמסעדה של עמי ותמי נשמע לי עמוס מאוד
אנחנו שילבנו ביום אחד את פארק הקופים שקרוב ללינה ברביט היל ובצהריים נסענו לחיטהורן. גם זה היה שילוב מעט עמוס אך אפשרי בהחלט. שימו לב שאם מגיעים לחיטהורן בצהריים חיוני להזמין סירה מראש.
ביום אחר ביקרנו בדולפנריום ואח”כ במסעדה של עמי ותמי. נדמה לי שהספקנו אפילו לסיים את היום בביקור קצר בבריכה של כפר הנופש
4.ג’וליאנה טורן-לא היינו אך נראה שאם מתוכנן ביקור באפטילנג הביקור בג’וליאנה טורן בנוסף הוא מיותר
5.ביום של שוק הגבינות וכפר הדייגים שילב גם את זאנסה סאכנס והיה שילוב מוצלח
-
היכן מזמינים מראש סירה בחיטהורן?
-
אני כבר לא זוכרת ממי הזמנו בדיוק
חיפשנו בגוגל יומיים לפני והזמנו מאחד האתרים שמצאנו
בחיפוש מהיר עכשיו מצאתי למשל את זה
-
תודה. מצאתי אכן עוד אפשרויות.
השאלה שאני מתחבט בה היא כמה זמן מראש להזמין …
אנחנו אמורים להיות שם בשבוע האחרון של יולי
-
הי נעמה, תודה רבה:)
אשמח לקבל את המסלול שלכם המייל שלי הוא [email protected]
לגבי 2 אטרקציות ביום.. במידה ונראה שהאטרקציה הראשונה מספיק מעניינת והילדים ירצו להישאר אז נשאר שם יום מלא... אבל במידה ונראה שאחרי שעתיים הילדים מיצו את המקום תהיה לנו עוד אופציה קרובה
לגבי מוזיאון המדע בבריסל- מאחר ואנחנו נוחתים כבר ב5 בבוקר נניח עד שנצא עם הרכב יהיה כבר 7, זה אומר שיש לנו איזה שעתיים לשרוף עד שהמוזיאון יפתח... לכן הייתי מעדיפה להתקדם בנסיעה בזמן הזה.. עד שהאתרים יפתחו.
-
תודה רבה daf (דפנה? )
1.לגבי בריסל אנחנו נוחתים ב5 בבוקר והמוזיאון נפתח ב9 לכן הייתי מעדיפה לנצל את הזמן בהתקדמות לכיוון הולנד ולא בהמתנה
2. היום ברביט היל זה בגלל שאנחנו שומרי שבת... מאמינה שיתחיל בארנהיים אם נראה שמעניין נמשיך לבלות שם את כל היום ואם אחרי שעתיים נסיים אז נמשיך לגן חיות, מה גם שבאותו היום אין לנו נסיעות ארוכות. וגם החיות פתוח עד 7 בערב אם אני לא טועה
3. פארק הקופים היינו בשנה שעברה באלזס.. לכן חשבתי ללכת לדולפינריום במקום.. אולי נוותר על עמי ותמי? גם ככה אנחנו שומרי כשרות ולא ממש נאכל שם
4.רעיון מצויין לשלב את כפר הדייגים עם זאנסה סחאנס
5. נשאר לי יום פתוח... נראה לי שנעשה השלמות של מה שלא הספקנו... רעיונות אחרים?
-
יש שם המון סירות ונראה לי שמספיק להזמין יום יומיים קודם וגם זה ליתר בטחון ובהנחה שצפוי מזג אוויר יפה (אנחנו לא הזמנו והיו המוני הולנדים אבל מצאנו).
-
הוחה פלואה נחמד אם אתם רוכבים על אופניים.
תחפשי אולי יש פסטיבל כדורים פורחים.
אוטרכט
-
הפעם האחרונה בה רכבתי על אופניים היתה בכיתה ג... יש עדיין טעם ללכת להוחא פלואה?
-
אומרים שלא שוכחים לרכב על אופניים…
אבל אם את לא מתכוונת לרכב על אופניים אז לא נראה לי (בעצם אולי למוזיאון. יש כאלה שמגיעים במיוחד, יש שם את האוסף השני בגודלו של ציורי ואן גוך)
-
-
היום הראשון צפוי להיות סיוט אחרי הלילה הלבן.
אפשרות א
נדמה לי שהזכרתם כשרות. המבחר הכי גדול של אוכל כשר באיזור הוא באנטוורפן, שהיא גם ככה בדרך להולנד. אני מעריך שלאנטוורפן תגיעו לקראת 7 בבוקר.
הייתי מנסה לבדוק אם בשעה 7 אפשר למצוא שם דברים פתוחים – סופר מחד, ואולי בית קפה או משהו לאכול מאידך.
אם תביאו/תקנו שם ציידנית, ותקנו בחנת דלק שק קרח המצרכים ישרדו עד הערב.
באיזור 8 בבוקר הייתי ננסה לנסוע את רוב הנסיעה, מתוך הנחה שהילדים ירדמו באוטו. אני הייתי בוחר לנסות להגיע לאוטראכט ולשוטט על התעלות שם. נראה לי מקום נחמד ליום הראשון, ולא מחייב כך שתוכלו לשחק איתו על פי מצב העייפות. להערכתי תגיעו לאוטראכט באיזור 10 בבוקר. תוכלו “לבלות” שם 4-5 שעות ואז לנסוע לרבית היל
אפשרות ב
הרי כולם ירדמו באוטו ברגע שתתניעו. אז אפשר לנסות לנסוע ישר להולנד. ואז לנסות סופר מאוחר יותר ביום.
עד כמה שאני זוכר כשרות אפשר למצוא רק באמסטרדם
אפשר גם לנסות לנסוע לאמסטרדם. צפי הגעה 9-10 בבוקר. לדעתי חונים במרכז העיר. משוטטים באמסטרדם 4-5 שעות, ובדרך החוצה עוצרים בסופר. היות ואמסטרדם יותר רחוקה מכפר הנופש, היות ויש בה פקקים, והיות ועוד לא עברתם בסופר, חשוב לא למשוך את הבילוי באמסטרדם יותר מדי.
-
מאחר שהנושא עלה פה – האם למישהו יש את המייל של מייק מחיטהורן – אותו משכיר סירות שרבים המליצו עליו? או טלפון שלו?
תודה
-
שלחתי
-
היי
חזרנו לפני כמה ימים משבוע בהולנד. ע”פ ההמלצות בפורום שכרנו סירה ממייק. הוא אכן אדם חביב מאד! במקרה (או שלא
) צילמתי את המפה שהחזקנו ביד במהלך השייט המקסים. על המפה נראה שרשום הטלפון שלו (רשומה גם הכתובת).כמו כן, לא ציינת ביקור באוטרכט - מוזיאון הרכבות מאד מהנה.
תהנו! הולנד מקסימה!
-
היי
לא ראיתי שציינת ביקור בארמון הט לו ובטירת אבירים (אנחנו היינו במאודן). אלו ביקורים קצרים שניתן לשלב בסוף היום אם נשאר לכם זמן ואתם בסביבה. הילדים שלנו (בת 10 ובן 7) מאד התרשמו לראות ארמון וטירה אמיתיים.
בהצלחה!
-
תודה רבה לילך!
-
אנחנו הזמנו בתקופה העמוסה של אוגוסט ובסוף שבוע יומיים לפני ולא היתה בעיה.
מציעה לא להזמין תוך כדי הטיול כשיהיה ברור מה מזג האוויר הצפוי.
בהזדמנות זו אני רוצה להמליץ לא להגיע לחיטהורן בסוף שבוע. בנוסף להמוני התיירים יש גם המוני מקומיים. פחות כיף..