עזרה בתכנון טיול בתחילת יולי לאנגליה זוג +2 ילדים
-
היי
ערב טוב
אנחנו זוג דתי נשוי פלוס 2 ילדים בני 5-6 (יש גם קא’צ, אשתי בחודש 6 להריון)
מתכננים נסיעה מ ה 3 ביולי עד ה 12 ביולי.
אנו אוהבים בעיקר נוף מדהים, וקניות זולות.
אנחנו מגיעים ביום שני ה 3 ביולי בלילה.
בגדול אנו שוהים בלונדון בגולדרס גרין עד ה 10 ביולי ואז ב 8 בבוקר טסים לגלאזגו סקוטלנד נחיתה בשעה 10 בבוקר.נשהה שם 3 ימים ונצא משם בטיסת ערב של ה 12 ביולי חזרה ללונדון ומשם לישראל.
אנו נהיה כל הזמן עם רכב.
חשבנו בגדול על תכנון טיול כדלהלן, נשמח מאוד בהכוונה שלכם.
יום שלישי 4 ביולי
נסיעה בבוקר לאי וייט עם מעבורת, ויציאה משם בשעות אחר הצהרים, אנו עדין לא סגורים מה נעשה שם חוץ מהנוף היפה, נשמח לכל רעיון.
לאחר מכן ניסע לפרימארק ברחוב אקספורד לקניות.
יום רביעי 5 ביולי
נסיעה בטיוב למרכז העיר, למשמר המלכה, לגשר על נהר התמזה,
סיור ברכב אמפיבי. לא סגור על זה אם נוכל להוסיף עוד דברים, כי אשתי בהריון וכוחותיה מוגבלים, אשמח לדעתכם אם אפשר לשלב עוד דברים בקירבת מקום.
יום חמישי 6 ביולי
או
כאן הדילמה הגדולה, האם ללכת להצגה של מלך האריות, השיקולים ללכת כי אשתי רוצה.
השיקולים לא ללכת כי אני לא חובב תיאטרון, וחשש שהילדים יפחדו,(הילדים שלנו נורא פחדנים)
ודבר נוסף שיקול איפה לקנות את המושבים, רחוק מדי לא רואים, קרוב מדי מאוד יקר. ואם כן נלך מה לעשות לאחר מכן?.
או
שאפשר לוותר על ההצגה וללכת לאלטון טאוואר, אנו לא בדיוק יודעים על המקום, ונשמח לשמוע כל דבר על הפארק זה, הבנו גם שאפשר לקבל 1+1 דרך הדגני בוקר נשמח לשמוע אם מישהו התנסה בזה.
יום שישי 7 ביולי
טיול בשווקים Covent Garden Market, Petticoat Lane, ראשית נשמח לשמוע האם יש שווקים יותר מעניינים מאלו. שנית כמה זמן אפשר לשהות שם.
ומה עוד אפשר להוסיף ליום זה?
יום שבת 8 ביולי
הליכה ברגל לפארק Hampstead Heath. רעיונות אחרים אם יש נשמח לשמוע.
יום ראשון 9 ביולי
הסתובבות כל היום באזור ההופעות בטיילת משהו כזה, שמעתי מחבר שהיה שם ולא ברור לי בדיוק מה שם המקום… אשמח לשמוע מכם.
יום שני 10 ביולי
נסיעה בבוקר לגלאזגו נחיתה בשעה 10 משם אני רוצה לנסוע ל Lake district
ממש לא בא לי לפספס את היופי של המקום הזה, אני מבין שזה שעתיים פלוס נסיעה לשם אבל נראה לי שווה, דעתכם?
יום שלישי 11 ביולי
כעקרון כמה שזה נשמע מטורף אני רוצה לנסוע על כבשי A82 ולאחר מכן על כביש A830 , פשוט ממה שקראתי זה נשמע כבישים מדהימים ששווה לנסוע שם. הנסיעה עד קצה כביש A830 בסביבות ה 3 שעות. כמובן שנעשה עצירות, ראשית אשמח לשמוע על מקומות ששווה לעצור בדרך, דבר נוסף על דרך חזור שתהיה שונה מהדרך שהגענו.
יום רביעי 12 ביולי
טיול בעיר גלאזגו + קניות קצת, וחזרה אחרי צהרים ללונדון.
זהו.
תודה רבה רבה לכל העונים
-
היי
אשמח לתגובות.
תודה
-
ואוו כמה הערות

4 ליולי – למה הכוונה ב”אי ווייט”? אתם נוחתים בלונדון… והאי וויט נמצא שעות רבות נסיעה / מעבורת משם. . בסמוך לחצי האי קורנוול… למה??? בכלל לא קשור..
בכלל – למה אתם עם רכב כל התקופה – בלונדון אין שום, אבל שום סיבה, להחזיק רכב. יקר, לא חסכוני. בעיות חנייה.. תחבורה ציבורית מעולה… למה?
5 ליולי – סיור במרכז העיר לדבריך (שבעצם נקרא איזור ווסטמינסטר) – לעיתים משלבים בו גם את איזור הביג בן (והלונדון איי – גלגל הענק) אם ממש רוצים. או לחילוםין את איזור הכיכרות (לסטר, פיקדילי וטרפלגר).
אגב – זו דעתי על חילופי המשמר בטח שעבור אישה בהריון מתקדם.
באיזור נמצא גם הפארק היפהפה – סט. ג’יימס.
6 ליולי – אתם יודעים שההצגה היא שלוש שעות.. זה לא כל היום.. אפשר (ורצוי) לעשות עוד דברים חוץ ממנה.
הנה טיפ טוב שמסביר כיצד לקבל חוות דעת (וגם מחירים) על כל כסא במחזמרים. מלך האריות הוא המחזמר הכי יקר שיש בלונדון. מאות רבות של שקלים לכסא. קחו זאת בחשבון (מעבר לפחדים).
לונה פארק אלטון טאוורס נמצא ר-ח-ו-ק מאוד… ויש קרובים ממנו כמו הלונה פארק הזה שמומלץ מאוד לילדים בגיל שלכם וגם הלונה פארק הזה שמתאים לגדולים יותר.
בכל מקרה- ניתן לנסוע לשם בתחבורה ציבורית (לא בשביל זה צריך רכב!)
7 ליולי
שוק קובנט גארדן הוא שוק מקורי – סביר. לא זול בכלל. אבל – בימי ראשון יש בו הופעות רחוב (קוסמים וכדומה) ואז הוא נהיה נחמד הרבה יותר. בשאר השבוע – בהחלט לא מאסט. חוץ ממנו יש את השוק הענק של קמדן (לדעתי הגדול בעיר) ואת שוק פורטובלו היפה שנמצא בנוטינג היל ופעיל בעיקר בשבת וראשון. בנוסף להם יש שווקים נוספים שנמצאים בשכונת שורדיץ’ המרוחקת יותר.
מה להוסיף? לפי תכנון מסודר יותר.
בכלל – לא רשמתם כאן שום דבר מהאטרקציות הידועות של לונדון:
מוזיאון השעווה של מאדאם טוסו
לונדון איי – הגלגל הענק
מוזיאון ריפלי
המוזיאון הבריטי
ועוד ועוד ועוד.
יש לכך סיבה?
8 ליולי – האמפסטד הוא בהחלט לא מהפארקים החשובים והיפים של לונדון. הייד פארק או ריג’נט פארק (הגדולים) יפים ממנו ומהנים יותר (בריג’נט למשל יש גן חיות). מעבר לכך – שמסביבו יש פחות “עניין” לילדים.
9 ליולי – אי לא יודע על איזה טיילת מדובר.. נסו לגלות יותר פרטים.
קראו את הטיםפ הזה שמתאר תכנון טיול ללונדון
וגם את הטיפ הזה - ונציה הקטנה – רעיון נחמד.
וחפשו גם על טראבלקארד 1 +1
בעיני התכנון שלכם לוקה מאוד (בענייני הרכב, בחלוקה לימים, בשילוב אטרקציות שמתאימות לידלים וכו’..) . קראו שוב לעומק וחזרו חזרה. אשמח לעזור עוד.
-
ועכשיו לגבי החלק השני של הטיול שלכם:
למה דווקא גלאזגו?
אם אתם חפצים באיזור האגמים (המהמם) – הרבה יותר הגיוני לטוס למנ’צסטר.
המרחק מגלאזגו למרכז איזור האגמים (וינדרמיר) הוא שעתיים וארבעים. משמעותי יותר עם ילדים ויהיה יותר לקראת שלוש שעות.
המרחק ממנ’צסטר הוא שעה וחצי. הפרש משמעותי.
אם כבר טסים לגלאזגו – הרבה יותר הגיוני לנסוע נסיעה קצרה (פחות משעה) עד שמגיעים לאיזור הלוכים (אגמים) הגדולים של סקוטלנד – ובעיקר לוך לומונד. הרבה יותר הגיוני מאשר lake district.
ועכשיו שאני בודק את הכבישים שציינת – אתה אמנם אומר lake district (שזה חבל ארץ בצפון אנגליה לא רחוק מסקוטלנד) אבל מתכוון לאיזור ההיילנד המערבי/דרומי.
טיול עם ילדים לא מתאים לשלוש שעות נסיעה בעיני… שמטרתם היא נסיעה.. עבורם זה יהיה עונש.
אם אתה שואל אותי – יש לך מספר אופציות
- לטוס ליומיים לאיזור מנצ’סטר – ולישון באגמים (lake district).
- לטוס ליומיים לאיזור גלאזגו ולבלות באיזור לוך לומונד, טירת סטירלינג ומקומות נוספים.
- לנסוע דווקא דרומה (לאיזור הצוקים של דובר והייסטינגס) או מערבה לאיזור הכפרי קוטסוולדס מלונדון ולהרוויח את הטיסות הלוך וחזור
הנה כמה אלבומי תמונות שאולי יעזרו לך.
לונדון ואיזור האגמים וגם צפון וויילס
איזור הקוטסוולדס - החל מעמוד 58
בהצלחה
-
בשום פנים ואופן אל תחזיקו רכב בימים שאתם שוהים בלונדון. זה בזבוז כסף מוחלט.יש לי כמה חברים טובים, אנגלים, בעיר, רובם ללא רכב ומי שיש לו רכב הוא בעל חנייה פרטית ולא מזיז את האוטו בכלל אלא למטרות נסיעה מחוץ לעיר – בלונדון עצמה גם הם מתניידים אך ורק בתחבורה ציבורית כי לא משתלם לנסוע באוטו. מעבר לפקקים, בעיות החנייה, ההתעסקות בניווט והעלות הגבוהה של הרכב, גם יש “מס גודש” על כניסה לרכב למרכז לונדון ברוב ימי השבוע.
ולא הבנתי איך ביומכם הראשון בלונדון אתם בכלל קופצים לביקור קצר באי שנמצא במקום אחר לגמרי במדינה…
-
היי
ראשית תודה רבה רבה על הזמן שהקדשת לכתוב הודעה זו.
אוקי בוא נעשה סדר
4 ביולי
האי וויט הכוונה לזה Isle of wight
נסיעה ברכב באזור שעה וחצי סך הכול עד לפורטסמות ומשם מעבורת לאי.
זה חוויה לילדים שלא ישכחו במהרה (וגם להורים) נסיעה עם הרכב על המעבורת.
הסיבה להחזקה של הרכב היא שהעלות של נסיעה מהשדה לעיר וחזור מהעיר לשדה עולה יותר יקר מהשכרת רכב (ביררתי עניין זה לעומק.)
סיבה שנייה
אני רוצה לנסוע לאי וזה הסיבה שרציתי רכב
סיבה שלישית.
אני יודע שעדיף תחבורה ציבורית בלונדון אבל לנסוע וללכת עם אישה הרה וילדים כל היום זה לא פשוט, הרכב זה מקום שיש לי תעסוקה לילדים ומקום לנוח בצורה נורמלית.
ברור שנסיעה למרכז העיר תהיה בטיוב.
דבר נוסף במקום הלינה שלי יש לי חניה בחינם כך שאין בעיה מצד זה.
5 ביולי
לוקח לתשומת ליבי את עניין הצפיפות ואבדוק בהתאם למצב.
ןאתה בהחלט צודק לגבי הביג בן, אשלב גם אותו, בגדול לא מעניין אותי בכלל כיכרות ומוזאנים ודברים כאלה, מעניין אותי בעיקר נוף וקניות, כמובן שלפספס את הביג בן למשל זה לא רלוונטי.
לגבי הגלג הענק קראתי יותר מידי מידע בלמטייל שזה פשוט לא שווה. אז אני מוותר בכבוד.
6 ביולי
לגבי ההצגה אני מסכים איתך, אבל זה החלום של אישתי ולכן זה בעיה מה לעשות עם זה.
הסיבה שבחרנו את הפארק אלטון טאוורס כי ראינו שיש על קופסת הדגנים 1+1 אמרנו שננצל את זה, אבדוק מחירים בפארקים האחרים ונראה את העוליות
7 ביולי
כנראה שהשוק קובנט הוא המקום שיש בו את ההופעות ביום ראשון שאותו חבר שלי דיבר עליו, כך שנכון לדחות את זה לראשון, את עניין השוויקים וההופעות במקום.
הסיבה שלא כתבתי את המקומות המפורסמים כי פשוט זה יקר בטירוף ואותי ישית גם משעמם בטירוף.
8 ביולי
הבעיה היחידה עם הייד פארק זה מרחק ההליכה, אני בשבת לא נוסע ואני מוגבל ללכת עם אשתי מרחק גדול.
תודה רבה
-
היי
ושוב תודה רבה
הסיבה שבחרנו את גלאזגו הייתה מתוך החלטה של לטייל באזור של כביש A82 A830 לאחר מכן ראיתי שמממש לא כדאי לפספס את אזור האגמים אז החלטתי ביום הראשון אחרי שאני נוחת לטעום משם קצת.
התכוונתי לנסוע לאזור הלוכים ביום שליש זה על הדרך שלי בנסיעה לכיוון כביש A830
לגבי העונש של הילדים , יש לי נסיון איתם שהיינו בדרום איטליה, נסענו איתם שעות ארוכות והם היום עם הטאבלט במושב האחרי ונהנו עד הגג
לגבי טירות אשמח לשמוע ולשלב את זה ביום שלישי.
לא ניתן כעת לשנות יעד טיסה או מקום לינה הכל כבר נקבע מראש
תודה רבה רבה
-
אתה בוחר לכם טיול מאוד קשה, עם המון נסיעות והמון טרחה.
בעיני – חבל מאוד.
האי ווייט – הוא יותר רחוק ממה שנראה לך.
בכלל – זמני הנסיעה בגוגל מוטים כלפי מטה (תנועה, עייפות, עצירות לפיפי וכו’)לפי גוגל – זה שעתיים עד לפורטסמות’ (נטו). ואז תחכו למעבורת זמן מה.. ואז המעבורת היא 45 דקות לאי ווייט. כלומר במינימום – 3 שעות לכל כיוון (וסביר שיותר).
בעיני – לא כ”כ הגיוני – בטיול בלונדון שהוא כל כך מלא באפשרויות נהדרות.
תעשה חשבון של נסיעה ברכבת לשני יעדים (לונה פארק + האי הזה..) ולאחר מכן תחשב כמה עולה לך שכירות רכב לכל התקופה של לונדון. ותראה מה יוצא יותר זול. דווקא יהיה מעניין.
אתה לא הולך להשתמש ברכב לשום דבר אחר (בין אם אשתך בהריון ואם לא..) – לא נוסעים למרכז העיר עם רכב בשום צורה.
אני מסכים איתך לחלוטין לגבי הגלגל הענק!
שני הפארקים שנתתי לך נכללים במבצעים של ה1 + 1. רק קרא את האותיות הקטנות ותשווה מחירים בהזמנה מראש באינטרנט.
בעניין השבת – אכן האמפסטד קרוב לגולדרס גרין. בחירה טובה.
-
יש לכם בסך הכול -יומיים מצפון לגלאזגו.
באמת, אין סיבה לעשות נסיעה לשם נסיעה עד להיילנד..
אפשר בקלות להנות מא-ו-ד באיזור הלוכים הגדולים.. זה מתאים ל- 5 ימי טיול.. לא לאחד..
קרא בבלוגים על סקוטלנד – ותראה המלצות נהדרות.
מאותה סיבה אין גם סיבה לנסוע לlake district. רחוק מדי ולא מתאים.
יש מספיק מה לעשות בקרבת גלאזגו – בנופים נהדרים..אל תדאג.. אגמים נפלאים..טירות מרשימות וכדומה. לא צריך להתאמץ כל כך
-
אני רואה כאן שתי אפשרויות:
- כל השרשור הזה זה הוא פשוט מתיחה.
- הבן אדם באמת לא מבין שכדי לתקוע את הילידם שעות רבות במושב האחורי עם טאבלטים לא צריך להרחיק עד בריטניה - ואפשר היה לחסוך גם הרבה כסף וגם את סיוט הטרטורים המתוכנן לאישה בחודש שישי ולילדים צערים..
בהנחה שמדובר בשאלת אמת, אז העצה היא כמובן לרדת לגמרי מהנסיעה לאיי וייט ( שעה וחצי נסיעה מגולדרס גריין על ה North Circular ו ה M25 הפקוקים ??? אולי במסוק..) ולמצות את לונדון בקצב המתאים למשתתפי הטיול וביומיים בקושי שיש בסקוטלנד לנסוע לאזור קרוב לגלזגו כמו Loch Lomond & The Trossachs National Park
-
מאיפה הבאת את הנתון הזה?
לא גוגל, לא אף מקום ברשת טוען שהנסיעה מגולדרס גרין בלונדון בשום אמצעי תחבורה שבעולם, רכב או תחבורה ציבורית, יהיה פחות מארבע שעות (או 3 שעות ו-50 דקות על פי גוגל...) לכיוון אחד. זה בלי פקקים, או לחכות למעבורת כי פספסתם אותה, או הפסקות שירותים.והמעבורת, ממש חוויה לשבת ברכב על מעבורת כשיש 8 שעות באותו רכב גם כך…
התכנון הוא בלתי הגיוני. ובטח עם אישה בהיריון וילדים. גם לא ברור לי איך בדיוק יצא יותר זול לשכור רכב או איך זה נוח יותר בתוך לונדון.
-
היי
שוב תודה רבה
אוקי השתכנעתי לרדת מהאי וייט.
איזה פתרון חלופי יש?
לגבי הרכב עלה לי באוויס רכב ל 7 ימים כולל ביטול השתתפות עצמית 750 שקל.
כל חברה שבדקתי רק על נסיעה הלוך חזור רצו לפחות את הסכום הזה.
ברור לי כשמש שרוב הנסיעות שלי הם בטיוב, אבל יש לי כמה נסיעות עם הרכב וזה כבר מספיק סיבה שזה שווה לי.
העננין הוא ואני שואל שוב האם מישהו התנסה עם ה 1+1 שנמצא על דגני הבוקר. כי בשביל לקבל את ה 1+1 לשאר הפרקאים שכתבת שם צריכים לקנות טראוול קארד ואני בספק אם יש לי שימוש בכרטיס הזה בשביל כמות הנסיעות שאני יעשה בטיוב.
תודה רבה
-
אתה מודע לזה להחניה בגולדרס גרין כמו ברוב אזורי לונדון שמורה לתושבים בלבד רוב שעות היום, חמישה או שישה ימים בשבוע?
איפה חשבת להשאיר את הרכב שאתה מתעקש עליו בימים שהוא לא בשימוש?.
-
איזה רכב משפחתי מצאת ב100 ש”ח ליום?
-
בהנחה שלא תיסע לאי ווייט
זה האומר שתהיה בלונדון העיר מה- 4 ועד ל- 10. דווקא מצאתי דילים במחירים שרשמת באינטרנט (לפחות בסדרי הגודל של המחיר כפי שציינת)
זה אומר שביום אחד מן הימים הללו אתה תיסע אל מחוץ לעיר (אולי) לאחד מהלונה פארקים שדיברנו עליהם. נסיעה לשם תעלה כ- 7 פאונד לאדם לכיוון בהזמנה מראש (וחצי לילד). כלומר סה”כ כ-45 פאונד הלוך ושוב לכולם. = 200 ש”ח. עלות רכב ליומיים.
ההפרש מול הרכב מצטמצם כמשקללים את עלות הנסיעה (דלק) והחניה בלונה פארק.
בשאר הימים אתה לא תיסע באוטו שלך בכלל. משיקולי עומס, מס גודש, פקקים, חניה בתשלום וכו’..
אין שום סיבה הגיונית להחזיק את הרכב כשאתה בלונדון – פשוט אין
כרטיס הטראבל קארד, מעבר לעובדה שמאפשר כניסות לאתרי 1 + 1 – הוא פשוט כרטיס נסיעות. למיטב זכרוני כ- 30 פאונד לשבוע. זה בהחלט מחיר טוב למי שנוסע 2-3 נסיעות ביום. בגדול – הוא זול במידה דומה לאויסטר. כך שאין קשר בינו לבין ה 1 + 1 של הלונה פארקים. ושוב – מזכיר לך לבדוק הזמנה מראש באינטרנט שעושיה לצאת משתלמת יותר לעיתים (בשקלול של מחיר מבוגר/ילד..)
-
לצערי תוכן ההודעות שלך מאוד קנטרני. קצת פחות לטעמי מצטער.
בכל מקרה אם תקראי טוב מה כתבתי בתחילת השרשור תראי שכתוב שיש לו מקום חניה חינם במקום האירוח.
-
באתר אוויס עצמו בלי מתווכים.
הרכב הוא מרצדס קלאס A
-
היי יש מצב שלא הייתי ברור.
עלות הנסיעה מהשדה לעיר, ומהעיר לשדה עולה יותר מעלות הרכב.
ככה שהרכב כבר כיסה את עצמו הדלק הלוך ושוב אולי יעלה 100 שקל.
נדיעה לפארק ציסטון שאתה המלצת כתבת בטיפ שזה עולה 15-20 פאונד למבוגר וחצי לילד כך שכבר זה עלות גבוה.
לגבי הטראוול קארד לא רואה סיבה שזה שווה לי.
בשישי אני בקושי נוסע בשבת אני לא נוסע.
ויום אחד בפארק ואז זה עם רכב.
בקיצור לא נשאר יותר מידי סיבה לקנות ב 30 פאונד.
אני אקנה כנראה את האויסטר.
תודה שוב
-
לדעתי,לפני ירידה לפרטים כמו חניה כן או לא ,אויסטר כן או לא, אתה צריך קודם כל שתהיה לך תוכנית.
נכון לעכשיו מה שכתבת זה רחוק מתוכנית הגיונית ואפילו לא סתם שוטטות בעיר. פשוט זרקת שמות ו''אמרו לי ''בלי לדעת בכלל מה ואיפה .
אני מציעה לך לקרוא רעיונות מסלולים ולבחור את מה שאתם מתחברים אליו וגם שיתאים לילדים.
נראה לי שאם לא מענין אותך כלל כיכרות ומוזיאונים אז לונדון היא לא בדיוק היעד האידיאלי עבורך…
אבל מכיוון שזה כבר סגור אז אולי באמת תעשו את ה''מאסט'' שבעיר ובשאר הזמן תסעו למקומות מחוץ למשל לווינדזור או טירת לידס.(שנמצאת ליד מידסטון)יש עוד אופציות - חפש טיול יומי מחוץ ללונדון.
-
יש לי חשד שאולי jenny2 צודקת. ההודעות הללו נשמעות מאוד הזויות.למשל, הדיבור על השכרה בלונדון בכ-100 שקל ליום. ההשכרה בחו”ל באתר אוויס הרי בכלל לא מוצגת בשקלים, כך שזה אם כבר 100 GBP פלוס ליום, שזה פי 4.5 בשקלים.