הוואי, סאן פרנסיסקו ואורלנדו - עזרה בתכנון טיול
-
שלום לחברי הפורום היקרים,
אני מאוד נהנה לקרוא וללמוד מכם, ולשתף בעצמי.
תכנון ראשוני לטיול ביוני 2018 (אנחנו מהמקדימים לתכנן ולהזמין) זוג הורים וילדים בני 16 ו 12 בזמן הטיול.
טיול מוגבל ל25 יום כולל הטיסות.
14/6 יציאה מתל אביב להונולולו עם טיסה מקשרת בלוס אנג׳לס (ללא שהייה בעיר)
האם מישהוא עשה את הטיסה ברצף ויכול לדווח על רמת הסיוט (אולי עדיף לנוח יום אחד או שניים על חשבון יעד אחר.) כרגע הכוונה להזמין באלעל למרות חוויה מפוקפקת איתם בטיסה לטורונטו לפני מספר שנים – מטוס מיושן בלי מערכת בידור אישית.
הכוונה להזמין חדרים במלון: Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort למי שמכיר ויש תובנות נשמח לשמוע.
בהונולולו נשהה כ 10 ימים, נתון לשינוי בהתחשה בהערות/הארות שלכם.
מתכוונים לבקר ב:
Pearl Harbor
Sea Life Park Hawaii
halona blowhle - תצפית
pineapple garden - חוות אננס
polynesian cultural center
laniakea beach - צבים
אולי גם בגן החיות
diamond head
valley of the temples
אשמח לקבל רעיונות נוספים או ביקורות על המקומות.
נצא ליום טיול (כנראה מאורגן – מה דעתכם) לאי הגדול
נצא ליום טיול נוסף למאווי.
בגדול אנחנו אוהבים יותר לטייל מאשר לנוח (בטן גב).
מהונולולו הכוונה לטוס לסן פרנסיסקו, לשהות שם יום וחצי עד יומיים:
לשוט לאלקטרז
ולשמוע מכם על רעיונות לבילוי / טיול בעיר.
מסן פרנסיסקו ליוסימיטי – גם שהייה של יומיים הכוונה לקחת מלון מחוץ לפארק:
tenya lodge אם מישהו מכיר. לטייל בעיקר בעמק באופן עצמאי ולהזמין טיול ג׳יפים – טיול שקיעה עם מדורה.
חזרה לסן פרנסיסקו וטיסה לאורלנדו.
היות וזו הפעם השנייה שלנו באורלנדו אז הכוונה לחזור על דברים שנהננו בפעם הקודמת כמו: עולם הים ויוניברסל, וללכת לאנימל קינדום, איילנד אוף אדוונצ׳ר ותלוי בזמן (לפי כמות הימים שישארו לאחר שנקצה ימים להוואי) פארקים נוספים.
זה ממש שלד ראשוני, נתון לשינויים (למעט 25 יום כולל טיסות).
תודה מראש לכל החברים בפורום על העזרה.
-
יצא לי לטוס ישירות מישראל להוואי, זה סיוט.
עשיתי את זה בלי ילדים ובביזנס. עדיין סיוט.
המסלול שלכם בהוואי לא אופטימלי לדעתי. אין סיבה לשהות בהונולולו 10 ימים ולעשות גיחות של יום לאי הגדול או למאוי. כל אחד מהם שווה טיול של 4-5 ימים בכיף. הונולולו היא עיר גדולה, רועשת ופקוקה וממש לא “חווית הוואי”.
בטח אם אתם אוהבים טיולים אז האי הגדול מדהים, ומאוי גם לא חסר. הייתי מפצלת לשני איים. כיוון שהייתם כבר באורלנדו, אולי שווה לוותר עליה, ולהאריך בהוואי, כך תוכלו לבקר בנחת ב-3 איים. פארקי שעשועים יש גם בלוס אנג’לס.
נניח 5 ימים באי הגדול, 4 במאוי ו-3 בהונולולו.
מבחינת המלון, הייתי בהילטון וילג’. הוא ענקי, עמוס מאד, גם בכנסים ואירועים, ונמצא בקצה של הטיילת. אני הרבה יותר אהבתי את האאוטריגר. החופים פתוחים לכולם (על פי חוק) ואת הזיקוקים של הילטון אפשר לראות מהחוף.
מצרפת את הקישורים לטיול שלנו, אולי יעזור להחלטה.
(באי הגדול היינו בטיול אחר, לפני המצאת האינטרנט)
-
שירלי תודה רבה,
נהנתי מאוד לקרוא, ולראות את התמונות, אולי כדאי באמת לעשות עצירה בדרך להוואי בכדי ל׳שבור׳ את רצף הטיסות ונעשה את החלק של סן פרנסיסקו בהתחלה.
בתכנון הראשוני חשבנו לבקר באי הגדול שלושה ימים ועוד שבעה ימים בהונולולו, החשש היה שמשעות הערב המוקדמות לא תהייה פעילות מספיק מעניינת (אם בכלל) באי הגדול לעומת הונולולו שהיא מרכז עירוני עם יותר מסעדות, ואזורים מסחריים להסתובב בערב.
לגבי אורלנדו, המחשבה הייתה שהפארקים שם מושקעים וחדשים יותר, כולל Animal Kingdom ו Universal's Islands of Adventure שלפי הבנתי לא קיימים בלוס אנג׳לס.
שוב תודה על התגובה
צחי.
-
הונולולו אכן יותר תוססת בערב, ומלאה מסעדות, חנויות יקרות ובתיירים אמריקאים ויפנים. האם זה השיקול?
בעיני זה שיקול מוטעה. לא בשביל זה מגיעים עד הוואי.
רוצים עיר פקוקה על החוף עם מלא מסעדות שוות ובליינים? סעו לתל אביב. אין יתרון להונולולו.
שילמתם אלפי דולרים, נסעתם לצד השני של העולם… תחקרו, תכירו ותנצלו את מה שייחודי לאיזור. רעבים לא תשארו על אף אי, ולפעמים מסעדה מקומית עם לחמניות סגולות מגניבה הרבה יותר מבית קפה מפונפן עמוס עד אפס מקום על החוף בוואיקיקי.
סליחה שאני קצת תקיפה, אבל בתור חובבת הוואי מושבעת, זה פשוט פיספוס של הלייף לדעתי.
לגבי אורלנדו, אני לא הייתי ״מדללת״ את חווית הוואי עם לונה פארקים, אלא משאירה אותה כהיי לייט של הטיול, אבל זה אישי לגמרי.
-
שוב תודה על ההתייחסות,
לא פוסל את מה שאת אומרת, בהחלט משקיעים מאמץ לא קטן כדי להגיע ליעד, ולכן העלתי את השאלות בכדי לקבל את התגובות ועל פיהן להתאים/לשנות את התוכנית הראשונית ולהגיע לניצול מיטבי של הזמן והמקום אליו נוסעים.
בתקופה הקרובה אני מתכון להעלות הילוך בתכנון, וכמובן בעזרתכם האדיבה נגיע לתוכנית שתתאים ביותר.
תודה
-
אני לא בטוחה שההבדל בין אולנדו ל LA דרמטי כל כך שמצדיק טיסה למזרח (מבמיוחד שהייתם)
אנחנו היינו באורלנדו נהיה השנה ב LA
היינו ב 2 הפארקים של יוניברסל וממה שקראתי על הפארק האחד ב LA הוא סיכום של כל האטרקציות השוות ב 2 הפארקים האחרים (במיוחד אחרי שהקימו את מתחם הארי פוטר )
עולם הים יש בשניהם
דיסני קליפורניה מכיל חלק גדול ממתקני 4 פארקי הדיסני באולנדו….
ממש לא ניראה לי הגיוני לטוס לאורלנדו במיוחד שאתם ממש נמצאים ב LA
אני מציעה לעשות את LA ו SF ויוסמיטי בנסיעה דרך כביש 1 ( בתקווה שיפתח עד הקייץ הבא *) ומיצוי של הוואי
-
איילת תודה,
נבדוק את העיניין של הפארקים יותר לעומק
-
כמה המלצות לביקורים בסן פרנסיסקו :
* כמובן גשר הזהב – (golden gate bridge) , אפשר לחצות את הגשר ברגל או באופניים ממש נחמד.
*פארק שער הזהב – (golden gate park) יש שם גנים בוטנים, גנים יפניים ועוד
* painted ladies – בגדול כל הבתים בסן פרנסיסקו מרשימים צבעונים ומיוחדים , אבל קבוצת הבתים האלה הם מהמרשימים בעיר , שווה לעשות עצירה
pier 39- ומזח הדייגים הצמוד לו , בעצם נמל ענק עם מלא חנויות אטרקציות כלבי ים דוכנים מופעי רחוב , בקיצור חובה ביקור .
union square – כיכר מרכזית אם אתם מחפשים שופינג , יש שם גם חנות של דיסני.
lombard street – הרחוב התלול בעולם , מאוד מיוחד שווה לעצור ומשם תמשיכו למגדל קויט לתצפית על העיר .
לגביי היוסמטי –
* mist trail – מסלול הליכה שמסתיים במדרגות לתוך מפל והמוני מים שניתזים עלייכם , חוויה ,כיף ממש תעשו את המסלול הזה
*glacier point- תצפית מדהימה על הפארק ( גם הtunnel view)וכמובן יש עוד המון מסלולים יפים , לדעתי אלה המומלצים ביותר
תהנו!
-
יוסי תודה רבה על ההכוונה
נשמע מצויין, נראה שזה הכיוון שמתאים לנו
שוב תודה
-
הי,
בהמשך למה שכתבה שירלי, אני חייב לחזק –
מתוך ביקור ב- 3 איים אווהו, האי גדול, ומאוי, ההרכב המשפחתי שלנו הצביע בלי יוצא מן הכלל לטובת האי הגדול.
זה לא שאין מה לעשות באווהו, אבל הייחודיות של האי הגדול, בנוף, בפעילויות, בהוואי ה”אמיתית” יותר...
אני ממליץ למזער את השהייה באווהו למינימום (3-4 ימים) ולהשתמש במקסימום הימים לאיים האחרים.
בנוגע לקושי בטיסה, גם אנחנו שברנו את הדרך הארוכה עם חניית ביניים בחוף המערבי. אני מכיר אנשים שעשו את זה בלי וזה היה להם מאוד קשה.
תמיר
-
תמיר, תודה על המידע,
אני מתכוון לאמץ את ההמלצה של שירלי ושלך ולחלק את הזמן בין האיים.
נכון לעכשיו (בדיקה ראשונית), היעדים לביקור באי הגדול כוללים:
VOLCANO NATIONAL PARK
akaka falls
hilo farmers market – לא סגור כמה אטרקטיבי השוק
Mauna Loa Macadamia Nut
Hawaii Tropical Botanical Garden
Pu'uhonua o Honaunau National Historic Park
Greenwell Farms - חוות קפה
מטעמים בריאותיים לא נעלה לנקודת התצפית ב Maunakea Visitor Information Station
אשמח לשמוע את דעתכם, והאים יש יעדים נוספים באי הגדול שמומלץ לבקר.
בכל זאת שאלה לגבי הפעילות באי בשעות הערב, מניסיונכם איזה פעילות יש בשעות הערב? (באי הגדול ובמאווי)
תודה
-
הי,
באופן אישי לא מצאנו הרבה מה לעשות ב- hilo עצמה. השתמשנו בה כיעד לינה לטובת ה- Volcano National Park אבל את רוב הלינות באי עשינו באיזור Kona שנוחה יותר מבחינת מזג אוויר.
אתרים נוספים באי הגדול:
- מוזיאון הצ’ונאמי (בעיקר בגלל שהיה גשם שוטף באותו הבוקר)
- השוק שציינת – חביב אבל קטן
- big island candies – חמוד וטעים (העוגיות במיוחד)
- Akatsuka Orchid Gardens (אפשר בדרך מ/אל ה- Volcano national park)
- Laupāhoehoe Point County Park
- Maunakea – התצפית מראש ההר מרשימה, אבל אני מבין את האילוץ הבריאותי. אני עדיין ממליץ להגיע ל- visitor center (שנמצא בגובה סביר בהחלט) בלילה כי עושים שם הדרכות אסטרונומיות עם טלסקופים גדולים (יש ימים ספציפיים שמפורסמים באתר שלהם)
- Waipio Valley Lookout – מרשים מאוד. הסיור לא זול אבל מאוד מומלץ. זה היה אחד מגולות הכותרת מבחינתנו
- Pololū Valley – הצד השני של Waipio. גם יפה. יש מסלול הליכה עד לחוף למטה, בקושי בינוני (תלוי בחום באותו היום)
- Papakōlea Green Sand Beach – יש הליכה ארוכה מאוד מהחניה עד לחוף. מומלץ לקחת הסעה בתשלום צנוע.
- חופשים שונים בצד המערבי, שנורקלינג, נדמה לי שיש גם חוף עם צבים גדולים (אבל לא הייתי ואני לא זוכר בדיוק)
אני יכול לתת גם המלצות ביחס למאווי אם זה מעניין.
תמיר
-
תמיר תודה,
ציינת שלנתם בהילו לצורך הביקור בהר הגעש, העדפה שלי לקחת מלון בקונה לכל התקופה, האם זה קריטי מבחינת מרחקים ושווה לשקול לילה אחד בהילו?
לגבי מאווי אשמח לקבל מידע, נכון לעכשיו מה שמצאתי:
LAHAINA – סיור בעיר
Rode to hana – עדיין לא תכננתי באיזה מקומות נעצור על הדרך.
לדעתך מספיק יום טיול אחד או כדאי לישון בהנה ולבקר בעוד מקומות בחזור?
HALEAKALA CREATER – צריך לבדוק את עיניין הגובה.
Blow Hole
Iao Valley
תודה
-
לגבי הלינה בהילו, אני חושב שזה תלוי – יש כמה וכמה אתרים בצד המזרחי של האי שמאוד שווה להיות בהם ובחשבון שלי היינו צריכים לפחות יומיים (יום לvolcano ויום לכל השאר Waipio במיוחד), לכן לנו שם (2 לילות נדמה לי). השיקול המרכזי היה לחסוך כחצי יום של נסיעות במידה ונלון רק בקונה ונסע יומיים לצד המזרחי.
אני מודה שיש פה התלבטות, גם אם תסתכל על היצע המלונות תראה שהילו לא בדיוק יעד תיירותי, וגם אחרי שהייתי שם אני לא יודע מה נכון…
מאווי:
Road to Hana – השתמשתי באפליקציה שמלווה את כל הדרך, כולל הסברים על כל נקודות העצירה, מה כדאי יותר ופחות, היסטוריה וכו’. נחמד ושווה את ה- 9$ ששילמתי. עשיתי את הדרך ביום אחד, זה קצת עמוס, תלוי כמה יורדים ומטיילים. אני מכיר מישהו שישן שם – העלות די גבוהה, ונראה לי שהשיקול המרכזי הוא לרווח את הנסיעה ליומיים (הלוך חזור). אני לא חושב שיש משהו מעניין לעשות בסוף הדרך, כמו שהם אומרים it’s all about the road, not getting there...
HALEAKALA CREATER – הגובה פה סביר הרבה יותר מ- Maunakea, הדרך סלולה עד לראש ההר, אבל – הסיכוי למזג אוויר בהיר נמוך. באופן אישי אני חושב ש- Maunakea הרבה יותר מרשים (עם הגובה, הנסיעה דרך העננים, כל הטלסקופים הענקיים שם למעלה).
אם אתם בעניין הקצת יותר “אקטיבי”, הייתי שם ב- ZipLine הארוך בארה”ב. זה כמה שעות שעוברים בהן בין פסגות ההרים. כיף…
שייט / צלילה אל Molokini או מקומות אחרים
* אולי זו רק התרשמות אישית שלי, אבל יש פחות “אתרים” במאווי והביקור בו הוא יותר בכיוון הנופש עם קצת טיולים (בהשוואה לאי הגדול).
-
תודה,
- Waipio Valley Lookout – מרשים מאוד. הסיור לא זול אבל מאוד מומלץ. זה היה אחד מגולות הכותרת מבחינתנו --- לגבי התצפית ראיתי שיש המון המלצות להגיע למקום, אבל לא מצאתי סיורים – הכוונה סיור שלוקח אותך לתצפית או שבמקום מציעים סיורים?
-
-
אנחנו לקחנו באי הגדול טיסה בהליקופטר מעל הר הגעש הפעיל.
יקר אבל חוויה של החייים.
-
דור שירלי תודה רבה,
דור הבלוג שלך מושקע ומפורט כיף לקרוא ולראות את התמונות, שירלי לגבי ההליקופטר, מדובר במשפחה עם פחד גבהים
(לוקח אחריות על העיניין).תודה לכם
-
אז לא הליקופטר

לגבי הדרך להאנה – אני קצת הצטערתי שעשינו את זה ביום אחד.
חושבת שביומיים אפשר לראות הרבה יותר, ולנסוע יותר בנחת. למשל לעשות טרק קצר בתחנה האחרונה של 7 אחיות. למשל לעצור ביותר מפלים וחופים.
אם היה לי יותר זמן, הייתי מקדישה לזה יומיים.
-
סאן פרנסיסקו- צריך לקחת בחשבון שהטיול באלקטרז סוגר כחצי יום.
- אם הילדים אוהבים מוזיאון מדע ממליצע מאוד על המוזיאון ממש קוב לתחנת היציאה לאלקטרז.
- אם אוהבים ספינות ישנות יש את הייד פיר ממש בקצה הטיילת.
- הפרי בילדינג
- אם יש זמן סוסליטו.