סיכום טיול לונדון יוני 2017
-
ראשית ארצה להודות לחברי הפורום על העיצות והתובנות שחולקים עם כולם ועזרו לי לתכנן את הטיול.
לפני שאתחיל אומר, שהמסלול שבחרנו, האטרקציות וכלי התחבורה נבחרו לפי הצרכים האישיים שלנו ולא בטוח יתאימו לכולם אז אין נכון או לא – זה מה שהתאים למשפחה – הורים ילד בן 15 וילדה בת 11.
יום שישי: טיסת אלעל להיתרו, הגענו בצהריים, והזמנו מראש איסוף של נהגוס, יש לציין שחיכו לנו בסבלנות למרות עיקוב של 45 דקות והשירות מצויין נהגים אדיבים ורכבים נקיים.
הגענו למלון : Holiday Inn London - Kensington מלון נחמד, שירות מצויין, ארוחת בוקר שמתאימה לכל מי שאוהב נקניקים וקינוחים על הבוקר – פחות ירקות וגבינות חדרים קטנים, אנחנו שידרגנו את שני החדרים בעלות של 30-50 לירות ללילה. הנחנו את המזוודות ויצאנו לתחתית שנמצאת ממש בסמוך למלון. קנינו כרטיס אויסטר (Oyster). יש מדריך מצויין באתר שאל לונדוני על התחבורה בבלונדון: http://askalocalapp.com/London/HE/%D7%AA%D7%97%D7%91%D7%95%D 7%A8%D7%94-%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%95%D7%9F/
את חצי היום שנותר העברנו בכיכר פיקדילי, משם לחנות m&m ארוחת ערב, וחזרנו מוקדם בערב למלון לשינה.
יום שבת: נסענו ברכבת לווינזדור, לביקור בארמון של המלכה. הופתענו מהתור הארוך (כשעה וחצי) אבל היה שווה, נהננו מאוד, בכרטיס הכניסה כלול הדרכה קולית שלוקחים ממש בכניסה אחרי הבידוק הביטחוני. כדאי לבדוק לפני הביקור האם יש באותו היום החלפת משמר ושעה כדי לתזמן את הנסיעה למקום.
לאחר מכן יצאנו לארוחת צהריים מאוחרת וחזרה ללונדון
לכיכר לסטר (Leicester Square) וצ׳ינה טאון – הערה קטנה ויסלחו לי חובבי צ׳ינה טאון ראית אחד – ראית את כולם ולכן לא חובה למי שביקר בעבר.
יום ראשון: לאחר ארוחת בוקר בבית קפה מקומי, נסענו לשוק קאמדן, שוק ססגוני, המון דוכנים של דברים מיוחדים ומיוחדים פחות, עמוס מאוד ביום ראשון אבל משהו בקהל הרב תורם לאווירה המהנה. לקראת הצהריים נסענו לרחוב אוקספורד לעשות קצת קניות ומשם להמליס – חנות צעצועים חווייתית לכל המשפחה. ביום ראשון החנויות נסגרו ב 18:30. המשכנו מאוקספור למסעדת הארד רוק קפה, מסעדה עם אווירה מהנה ואוכל טעים, ולא פסחנו על חנות המזכרות מחוץ למסעדה. משם המשכנו ברגל לרחבה לפני ארמון בקינגהם דרך הפארק ועל הדרך ראינו סנאים.
לאחר התרשמות וכמה תמונות ליד שער הארמון המשכנו ברגל לכיוון עמוד נלסון וסיימנו בארוחת ערב מאוחרת וחזה למלון.
יום שני: מצודת לנדון, עלינו ל Tower Bridge האטרקציה המרכזית היא רצפת הזכוכית. נהננו בשני האתרים. כחצי יום. בשעה 15:30 ננסענו לאולפני וורנר בהסעה מאורגנת מפני שלא היו כרטיסים דרך האתר ולכן מומלץ להזמין זמן רב מראש – בנקודה זו אציין שהיינו אמורים לטוס בפסח – ועקב אילוץ דחינו את הטיסה, אולפני וורנר זיכו אותנו ברגע שראו שהזמנו שוב, בשרק עזרו לנו לשנות תאריך ורק למחזמר Wicked סירבו לשנות תאריך או לזכות (286 לירות)- המלצה שלי תבדקו מדיניות ביטול/שינוי או ביטוח לכרטיסים (אני יודע בדיעבד שגם ניתן להוסיף סכום קטן ולבטח את ההזמנה).
הארי פוטר- אין מה להגיד חוויה מהנה לכל המשפחה. אם אתם מגיעים עצמאית ממליץ להגיע בבוקר להספיק כמה שרוצים ולחזור לעיר, בהסעה מאורגנת אתם מוגבלים לשלוש שעות, קצת מלחיץ אנחנו גם היינו רשומים לאוטובוס האחרון כך שפחדנו לפספס.
יום שלישי: הבוקר התחיל גשום מאוד והיו לנו כרטיסים לסקיי גארדן – תצפית על העיר יש לציין שהכרטיסים בחינם אך נידרש להזמין 3 שבועות מראש והביקוש גדול. בגלל הגשם חשבנו שכדאי יהייה לקחת מונית מהמלון ולא ללכת ברגל לתחנה, הרעיון הסתבר כטעות שבגללה לא הגענו ליעד – בבוקר הכניסה למרכז העיר פקוקה, אחרי 20 דקות במונית ולאחר שבדקתי בוויז ונשארה עוד חצי שעה ירדנו מהמונית והלכנו לבריטיש מוזיאון. בצהריים המשכנו לקובנט גארדן – עירוב של שוק וחנויות והופעות רחוב. נחמד אבל לא חובה.
אחר הצהריים הלכנו לשרק, היה נחמד הילדים בהחלט נהנו. בערב ביקרנו ב ריפלי'ס לונדון - Ripleys London מתאים מאוד לבני הנוער.
יום רביעי: ווסמינסטר, London Sea Life Aquarium מקום נחמד, היינו כשעה בלבד – לא ממצא כי היינו צריכים לצאת לשדה התעופה.
לא הספקנו כל מה שתכננו, שווקים בורו, פורטבלו, הופעה בערב, גריניצ׳, שורדיץ מוזיאון המדע ועוד… בפעם הבאה.
(לא מתיימר להיות מומחה – מקווה שאין טעויות קריטיות)
-
קצר ולעניין!
נשמע שנהניתם ובהחלט נשאר טעם של עוד...
אין כמו לונדון..אפשר לחזור אליה שוב ושוב ושוב
-
תודה רבה על השיתוף, אני חושבת שזה יסייע לי קצת בתכנון (עניין של זמנים וכד’) שאלה: רכשתם את הכרטיס london-pass? ואם כן , האם רצוי וכדאי לרכוש את הכרטיס הזה?
-
לא רכשנו את הכרטיס, אני חושב שהוא משתלם אם מתכוונים להגיע לכמות מסוימת של אטרקציות שכלולות בכרטיס. בכל מקרה מצרף את הקישור לאתר שלהם.
-
מה ההבדל בין הכרטיס לונדוןפס והכרטיס טראוולכארד?
-
מה ההבדל בין הכרטיס לונדוןפס והכרטיס טראוולכארד?
-
משנותי כאן בפורום – לא חושב שראיתי מישהו אחד שכרטיס לונדון פאס היה משתלם לו. יקר בצורה מחרידה.
טראבלקארד – ובכן – יש המון מידע על זה.
כרטיס נסיעות ליום/שבוע שמאפשר גם כניסה לאתרים של 1+1.
הכרטיס משתלם כאשר רוצים להיכנס למספר אטרקציות “סטנדרטיות” בלונדון (מאדאם טוסו, ריפלי, לונדון איי וכו’..) .
דורש התעסקות מיוחדת (נסיעה לתחנת רכבת עילית ולא תחתית, תמונות וכו’..).
אויסטר – כרטיס “רב קו” – נטען שמוזיל את הנסיעות מאוד.
אויסטר או טראבלקארד?
כלל אצבע – אם יש לכם שבוע בלונדון ואם אתם מתכננים להיכנס לאטרקציות הסטנדרטיות – לכו על טראבלקארד
אחרת – לכו על אויסטר
בכל מקרה – לא לונדון פאס
-
תודה, בכל זאת מתלבטת כי נהיה בלונדון מה-1.8 עד ה-8.8 (ואז נוסעים לאזור האגמים) ונכנס לאטרקציות מרכזיות. יש לונדון פס+טרוולכארד. כלומר כולל הנסיעות בכל אמצעי התחבורה. זה גם מבטיח כניסה ללא תורים מיותרים. ל-6 ימים זה עולה 139 פאונד. טרוואלכארד עולה 32 פאונד לאותו פרק זמן. כלומר, תוספת של כ-100 פאונד אבל בכל זאת אם ניכנס ל-5 אתרים, מהאתר ה-6 זה כבר משתלם. (מרבית האתרים האטרקטיביים עלות הכניסה היא כ-16 פאונד עד 24 פאונד) אנחנו נוסעים עם הבת הצעירה, בת 16.5 כך שאין אפשרות של הנחות סטודנט וכד’ -
זו בדיוק הסיבה שאת צריכה לעבור על רשימת האתרים ולראות מה מתוך זה מתאים לך. בלונדון יש הרבה מאוד מקומות ואטרקציות שהם בחינם או בעלות מאוד זולה. לא חייבים ללכת לכל האטרקציות היקרות, בטח אם זה לא מעניין אתכם. מילא עכשיו אבל אפילו בפעם הראשונה שלי בלונדון בגיל 20 לא עניין אותי ללכת לאטרקציות כמו מאדאם טוסו, ריפלי והלונדון איי. אם אתכם זה מעניין – סבבה. תבדקו. בעיני 5-6 אטרקציות כאלה בטיול של שבוע זה הרבה בכל מקרה.
-
אוסיף ואחזק: בעיניי מרבית האתרים האטרקטיביים הם בכלל בחינם. מדאם טוסו זה גם יקר וגם משעמם. במקום לרוץ ולקנות כרטיס “אטרקציות” על עיוור ואז לנסות להתאים את הטיול כדי שהוא ישתלם, נסו לחשוב לאן אתם רוצים ללכת. לא מה כתוב במדריך תיירים או לאיזה אתרים בתשלום מפנים אתכם, אלא מה מעניין אתכם ספציפית ואת ביתכם (כי אותי לא שאלו כשהמשפחה לקחה אותי, ויכולתי לחסוך להם את רוב האתרים שהם תכננו ללכת רק בגללי בהנחה שזה יעניין אותי, בעוד שאני העדפתי דברים אחרים לגמרי...).אני ורוב חבריי תמיד גילינו שהכרטיסי אטרקציות הללו ממש לא מועילים לנו. לא בלונדון ולא בהרבה מקומות בעולם.
-
תודה לכם, אני מוצאת את עצמי “חורשת” על אתרים שונים עם בלוגים של מטיילים. והכנתי עצמי ‘עוגנים' לדוגמא: אנחנו מאד אוהבים שווקים. כך שריכזתי את כל השווקים “השווים” לימים ראשון ושבת. רכשתי כרטיסים לאולפני ‘הארי פוטר’ ולמחזמר ‘מלך האריות’ אני מאד מקווה שנוכל להשיג כרטיסים זולים למחזמר ‘מאמא מיה’ ביום שישי . ברור לי סיור בשורדיץ’ אני מתלבטת אם להזמין הדרכה של אנגלים או של ישראלים (בכוונה אני מעוניינת בסיור מודרך, למען הגיוון) , בעבר ביקרתי ב’שייקספיר גלוב’ ומאד נהניתי ואני בטוחה שהבת והבעל יהנו גם . ברור לי שנבקר בטייט גלרי (מודרן) וברור שנבקר בחדרי המלחמה של צ’רצ’יל. אי אפשר לונדון בלי ארמון…. ובלי סנט פול ווסטמינסטר, והביג בן. כיכר פיקאדילי, כיכר לסטר. וונציה הקטנה, מקווה שאוכל להשיג כניסה לסקי-גרדן, נוטינג היל ומוזיאון האריזות, מוזיאונים נוספים: יש תערוכה על רובוטים שנראה מעניין , ריפליי אומרים שבני נוער מאד נהנים שם… תה של אחרהצהרים בbeas אלו הם פחות או יותר העוגנים שהכנתי...עדיין לא כל כך יודעת איך לסדר ובימים השונים , אנחנו נוחתים ביום שלישי בשעה 11:30 נגיע למלון בערך בסביבות 13:30 (חישוב גס) ו…. מה הכי כדאי לעשות ביום הראשון? בהנחה שנהיה מעט עייפים…. -
הרבה מהדברים שכתבת פה הם אכן בחינם או שהם לא קשורים לכרטיסי הנחות. למשל – הארי פוטר ומחזות זמר – עולה כסף אבל קונים בנפרד. אגב, אם טתם חובבי הארי פוטר אמיתיים אז יש גם סיורים מודרכים בעקבות הספרים והסרטים: זה שאני הייתי בו היה מאוד למתקדמים – ברמה של ״זוכרים בסרט בחמישי שהארי וארתור וויזלי יוצאים מהרכבת?״ וואלה? לא הכל זכרתי. בכל מקרה – שווקים זה חינם, טייט מודרן זה חינם (ובביקורי האחרון ממש ממש נהנתי מהתערוכה הקבועה של טרנר בבריטן, אגב. גם הוא בחינם), סיור מודרך זה בעלות סמלית של 5£-10£ לאדם, ווסטמינסטר – תבדקי כי יש זמנים שהכניסה חופשית, ביג בן רואים מבחוץ בחינם, כנ״ל הכיכרות, נוטינג היל, ונציה הקטנה והסקיי גארדן.
תסתכלי על מה בעצם נשאר לך לשלם. לגבי ריפלי – הייתי שואלת את הבת. כמו שכבש כתב – אם זה בשבילה, אולי כדאי לשאול אותה אם זה מדבר אליה. כאמור – אלי לא.
לגבי ביום הראשון – הייתי הולכת על משהו לא מאוד מחייב קובנט גארדן, כיכרות וכד׳, שיהיה לפי הכוח. זה יכול להיות יום טוב לסקיי גארדן אם תצליחו לקבוע.
-
אוסיף לדבריה של שקד:תסתכלי יותר לעומק על ריפלי – “בני נוער” זה לא מקשה אחת. חלק הכי ירצו לראות בלונדון את אולפני הארי פוטר, חלק שנאו את הספר, חלקו יעדיפו שופינג ואפילו היכרתי נערה שחשבה שהקיו גארנדס זה גולת הכותרת של העיר כולה. בעיניי ריפלי משעמם. לפני שקובעים ללכת לאטרקציה יקרה רק כי “כתוב שבני נוער אוהבים את זה” עדיף לשאול את בת הנוער לדעתה האישית בעניין.
לא כל השווקים הם יומיומיים, ולכן אין מה לרכז את כולם בשבת-ראשון אלא לבדוק קודם תאריכים – אם יש כאלו שמעניינים אתכם והם מתקיימים גם בימים אחרים אז כדאי לפרוש אותם לימים אחרים. קודם כל, כי בסופ”ש יש עומס, ושנית כי יש גבול לכמות השווקים שאפשר להיות בהם ביומיים רצופים, בטח ובטח אם הם באזורים שונים.
בעיניי הכי כיף בלונדון פשוט לשוטט ולגלות דברים לבד. ליום הראשון פשוט בחרו אזור שנראה נחמד ומעניין, ותשוטטו קצת ללא מטרה, תספגו את האווירה. הייתי גם עולה על אחד הגשרים מעל התמזה בשביל הנוף.
-
שקד, keves, ו-imeshy אתם מאד מסייעים ותודה רבה לכם על כך, ממש לא מובן מאליו.
לגבי כרטיס נסיעה, אני חושבת שנרכוש את הטרוואלכארד והדפסתי כל מיני הטבות של 1+1 “שיהיה” ליתר ביטחון אם נרצה. הבת שלי מסרה לי שהיא תהנה מכל דבר, חברות שלה לא היו בלונדון והיא כרגע עסוקה עם מבחני בגרות והכנות למחנה קיץ של הצופים.
ובכל זאת, מתחיל להסתמן לו הטיול שלנו:
יום שלשי 1.8
נוחתים בלוטון, (11:25) רוכשים כרטיס טרוולכארד, נוסעים למלון בראסל סקוואר. מניחה שנגיע בסביבות 15:00 למלון אולי חצי שעה מאוחר יותר.
להערכתי, נצא מהמלון ונכיר קצת את הסביבה אולי אפילו נגיע לתחנת הרכבת יוסטון הנמצאת ליד כדי לקחת את הכרטיסים של הרכבת לאזור האגמים.
אולי נגיע לאחד מסניפי הרשת beas לשעת התה
יום רביעי 2.8
סיור במקומות הקלאסיים : ארמון באקינגהאם, פרק סנט ג’יימס, חדרי המלחמה של צ’רצ’יל, רחבת המצעדים, דאונינג 10, לונדון איי(?) ווסטמינסטר, ביג בן, אולד טייט גלרי (?) אולי ביקור במוזיאון ג’פרי – תולדות הבית
יום חמישי 3.8
המוזיאון הבריטי, כיכר טרפלגר, אולי ביקור בתערוכת גנים בצ’לסי , כיכר פיקאדילי, כיכר לסטר, בית האופרה, קובנט גרדן , 19:30 מלך האריות,
יום שישי
כנסיית סנט פול, גשר המילניום, שייקספיר גלוב, בורו מרקט, מצודת לונדון, מאמא מיה (אם יהיו נמצא כרטיסים בכיכר לסטר)
יום שבת
מוזיאון ויקטוריה ואלברט
הייד פארק, קנסינגטון, נונטינג היל, פורטאבלו (סרט תחת כיפת השמיים “ריקוד מושחת” בפארק הולנד)
יום ראשון
שוק הפרחים ברח’ קולומביה, שורדיץ, שוק ספיטלפילד,
יום שני
סיור באולפנים של הארי פוטר, אחה”צ?
יום שלישי
נסיעה לאזור האגמים
יתכן שיום אחד ניסע לווינדזור או לגריניץ’
רוצה לנסות לשלב שיט על התמזה באחד מהימים, ונציה הקטנה ושוק קמדן דרך ריג’נט פארק, מקווה שאצליח להירשם לsky garden
מה דעתכם?
כמובן שיש הפסקות אוכל… קצת קניות …
-
יעל היקרה
אני שמח לעזור לך ולתכנן לך את הטיול הכי טוב בשבילך
אבל שמתי לב למשהו – את קצת “משתלטת” לאחרונה על כל הפוסטים/שאלות שאנשים שואלים על לונדון.
בכולם – מישהו שואל שאלה, ומהר מאוד את נכנסת לתמונה ושואלת שאלות עבורו.
זה קצת לא הוגן.
בבקשה תפתחי שרשור חדש, שכ-ו-ל-ן שלך
ושם נוכל להתייחס בצורה הגיונית יותר לשאלות ולצרכים שלך. למשל כעת פרסמת את הלו”ז המתוכנן שלך – רשמי אותו שם ואני מבטיח להתייחס לעומק.
בהצלחה
-
מתנצלת אם חרגתי מכלליים כלשהם שאינם ידועים לי. סך הכל, השיח פתוח ונראה לי שכל אחד יכול ללמוד משאלות ותשובות. לא רואה עצמי ‘משתלטת’, הרי כל אחד יכול לשאול ולענות. בכל אופן מנסה לפתוח שרשור חדש,