מסלולי הליכה יומיים באוסטריה
-
שלום.
אנחנו זוג עם שני ילדים גדולים בגילאי 18 ו- 21, טסים למינכן בתחילת אוגוסט לטיול של 9 ימים באוסטריה, אוהבים מאד מסלולי הליכה יומיים בטבע ומעוניינים להקדיש את הזמן בעיקר לטיולים מסוג זה.
מהחיפושים שעשיתי האתר נראה לי נכון לחלק את הזמן בין מחוז טירול למחוז זלצבורג. השאלה היא היכן כדאי להתמקם בשני המחוזות הנ”ל כך שתהיה לנו נגישות נוחה למסלולי הליכה יפים ומגוונים.
תודה רבה

-
בטיול ל-9 ימים ממליץ להתרכז באזור אחד, זלצבורג או טירול. הייתי רק בזלצבורג כך שלא יכול להשוות לטירול. יש כל כך הרבה מה לראות ולעשות שם.
-
מסלולי הליכה בטבע יש בכל האזור הכפרי באוסטריה – גם בטירול וגם בזלצבורגלנד. לכל אזור היתרונות שלו. הבחירה היא בין יפה ליפה יותר.
מציעה לקרוא קצת חומר ותחליטו בעצמכם מה מתאים לכם.
מה שמאוד נוח בכל אוסטריה, זה לשכות התיירות, בכל אחת כזו יציידו אתכם במפות ובעצות למסלולים המקומיים והם כמו שאמרתי – בשפע.
הנה סיפורי הטיולים שלנו:
רבקה
-
בכל עמק שתבחרו בטירול או בזלצבורג יש המון מסלולי הליכה. כולם משולטים בצורה טובה וברורה ויש עליהם מידע מפורט באתר של העיירה והעמק.
לא משנה איפה בדיוק. המסלולים מאוד נגישים ומגוונים.
יש אזורים בטירול ובזלצבורגלנד שקרובים מאוד להרים עם קרחונים והם מרשימים במיוחד. מומלץ לשלב אותם בטיול אבל לא חייבים להתמקם שם כל הטיול.
-
תודה על התגובות,
תודה לך רבקה על סיפורי הטיול המדהימים! ממש עושה חשק להגיע לשם

אני מתלבט היכן כדאי להתמקם לצורך מסלולי הליכה יומיים?
ראיתי בפורום איזכורים על: עמק אוטץ, שמורת Hohe Tauern, עמק שטובאי.
יש לכם המלצות ?
תודה.
-
אני משוחדת… חזרתי פעמיים לאוטס, והיתרון של העמק שיש לו כל כך הרבה להציע! אבל ככל שאוהב אותו אני חושבת שבתשעה ימים צריך עוד משהו אחר.
אם אפשר הייתי מתמקמת גם ליד מקום שאפשר לעלות לאגם אלפיני, שבעיניי זו חוויה מעולם אחר.
רבקה
-
כדאי להתמקם קרוב לעמק אוץ וקרוב ל Hohe Tauern כמו שכתבת. איפה בדיוק זה בעיקר עניין של תקציב וסגנון טיול. אם תתמקמו בכניסה לעמק תהיו מרכזים יותר ותוכלו לטייל גם מחוץ לעמק ולהגיע בקלות לערים. אם תתמקמו בקצה העמק תהיו קרובים יותר להרים הגבוהים ולמקומות המרשימים.
-
אם אתם חובבי טבע והליכה ממליצה מאד על מסלולים בשמורה hohe tauern.
אפשר ללון למשל באזור mittersil. משם ניתן לטייל בדרך הגרוסלוקנר, מפלי הקרימל (ממליצה לקחת את המונית לתחנה האחרונה וללכת לאורך הנהר והאחו האלפיני עד המפל ולרדת ברגל), בעמק stubachtal כולל טיול סביב האגם הלבן המקסים. אם יש לכם כוח נהיגה ארכה יותר ניתן לטייל לאגם האלפיני -Zireiner See שנחשב ליפה מסוגו בטירול (נסיעה של בערך 1:45 ש’).
אישית הייתי מפצלת את הלינה בין מיטרסיל לנקודה כלשהי מערבה יותר כדי לטייל בעמקים המערביים, כולל אולי נסיעה ארוכה יותר לlunersee המקסים גם הוא.
את אזור זלצבורג הייתי משאירה לטיול הבא. כל מי שטייל פעם אחת לאוסטריה-חוזר...
-
מצאתי אתר מעולה עם מסלולי הליכה - ראי פרטים נוספים בקישור
בהצלחה!
-
תודה לכל המגיבים זה עוזר לנו מאד!
נירית, תודה על ההמלצה לגבי שמורת hohe tauern

לאיזה “עמקים מערביים” התכוונת?
-
העמקים המערביים :otztal
pitztal
kaunertal
בכל אחד מהם יש מסלוי הליכה ובאוטצטל יש הכי הרבה.
-
אפשרות נוספת לחלוקה היא לחלק את השהות ל2: טירול המזרחית (נניח באזור Kitzbuhel) ואזור טירול המרכזי (בין אינסברוק לאימסט).
-
הי נירית,
עשיתי חיפוש על Zireiner See ובאתר של tyrol.com מופיע שזה מסלול הליכה קשה של 17 קמ ולוקח כ 8 שע ( בשעות של אוסטרים , מניחה שבשעות שלנו יקח יותר
) האם יש דרך אחרת להגיע לאגם או רק את כל העליה ברגל?פעם היה רכבל שקיצר את הדרך אך הבנתי שהוא לא פעיל יותר ( חלק מהדרך לפי סיפור המסלול הוא לעלות רגלית את הדרך של הרכבל...)
תודה
-
חבל, כשהרכבל פעל היה מסלול הררי אמנם אבל לא קשה מדי.
אבל-יש אגמים רבים נוספים.