פריז טיול בת מצווה אשמח לעזרה
-
שלום לכולם
השנה אנחנו נוסעות לטיול בת מצווה אמא ובת.
מ8/7 עד ה15/7 . הוזמן מלון במארה .
אשמח לעזרה במספר נושאים:
1. בילוי ערב- האם יש מופעים מתאימים , מתעניינות במופעי מחול. פתוחות לרעיונות.
2. חנויות מעניינות לבת 12 חובבת אופנה, איפור וכו'.
3. נהיה ביום הבסטיליה 14/7 . אשמח להצעות להיכן כדאי ללכת, ולהיכן לא.
4. מתכננות יום מחוץ לפריז נסיעה לארמון ורסאי הבנתי שכדאי לקנות כרטיסים מראש. האם אפשר להזמין בתחנת הרכבת כרטיס משולב?
תודה מראש חני
-
אני הייתי עם ביתי בטיול בת מצווה. לורסאי בחרנו להגיע ביום ראשון – אז מפעילים בצהריים את המזרקות. חייב לציין שהייתי פעמיים בוורסאי – פעם עם מזרקות ופעם בלי – והחוויה של המזרקות משדרגת את הביקור בהרבה.
התור לכרטיסים אכן ארוך בוורסאי (לא נערכתי מראש עם כרטיסים וגם לא בדקתי אפשרות לרכישה מראש). מומלץ מאוד לרכוש כרטיס לרכבת חזרה כבר כאשר מגיעים כי אחרה”צ בחזרה התורים ארוכים.
-
תודה רבה
-
ב14.7 במוצאי היום באייפל יש זיקוקים בחשיכה (בערך 22.30-23.00)
ובערך כל פריז נמצאים על הדשא של גני טרוקדורו .
בנקודת הזמן הנוכחית-הייתי נמנעת דווקא , ואת הזיקוקים אפשר לראות מהרבה נקודות אחרות בפריז בשעה זו.
במהלך היום יש מצעד לאורך השאנז אליזה אל ארמון הנשיאות.
זה יום שהייתי בוחרת להיות ביעדים שאינם מרכז פריז.
-
הי יונית
אשמח לרעיונות איפה כדי לבלות את יום זה . תכננת לצאת מהעיר רק לגני ורסאי האם כדאי ביום זה או שגם שם יהיה מאד עמוס?
אשמח לרעיונות למקומות לתצפית על מופע הזיקוקים.
המון תודה חני
-
בוקר טוב
אנחנו רכשנו כרטיסים לורסאי אונליין מה שמאפשר לדלג על התור
לא זכור לי כרטיס רכבת+ארמון
-
תבדקו באתר של ורסאי באיזה ימים ואיזה שעות מפעילים את המזרקות.
כשאנחנו ביקרנו בפריז הגענו באמצע השבוע, ואז פחות עמוס מאשר בסופ”ש.
כדי לקצר את התור לקניית כרטיסים לורסאי, ברחוב הראשי שמוביל מתחנת הרכבת לורסאי יש לשכת תיירות שבה אפשר לקנות כרטיסים. משלמים קצת יותר (יש עמלה) אבל חוסכים את התור.
אנחנו הגענו עד לשער הארמון, ראינו את התור הענקי לקניית כרטיסים, ואז חזרנו חזרה ללשכת התיירות וקנינו שם את הכרטיסים.
כדאי לקנות את הכרטיס של הביקור המלא, כולל הטריאנון והכפר של מארי אנטואנט.
הבנות שלי היו מאושרות כשלקחנו אותן לחנות דיסני בשאנז אליזה.
הייתה הנאה גדולה גם בחנויות של המזכרות מאחורי נוטראדאם. את הבארט שהצעירה קנתה שם היא חבשה לאורך כל הטיול.
-
כאשר אנחנו ביקרנו באתר, התור הכי משמעותי שבו הכי התעכבנו היה התור בכניסה לבידוק הבטחוני. גם מי שמגיע עם כרטיס צריך לחכות שם. לא ידוע לי אם יש דרך אחרת להיכנס (לארמון).
-
איזה כיף לכן!
לגבי חנויות אופנה ובכלל, אז קודם כל לגבי בכלל – ביקרנו בפריז לאחרונה והתרשמנו שחלונות הראווה במארה הכי יפים…
רשתות כמו זארה ו h&m וכו׳ אפשר למצוא למשל ב rue de Renne.
חנויות עצמאיות ומעניינות יותר כמו Oska (לא כל כך לנערות אבל בגדים יפים), גרארד דארל ואחרים אפשר למצוא ברחובות הקטנים יותר כמו rue de four, severes ועוד.
בכלבו המצוין לה בון מרשה אפשר למצוא גם מותגים מפוצצים וגם ״רגילים״ יותר כמו ליוויס. יש שם מחלקת ג׳ינסים טובה.
ואפילו בגאלרי לאפייט אפשר למצוא פה ושם דברים טובים במחירים סבירים. אם אתן שם, תעלו לקומה הששית לאכול במסעדה הנחמדה שיש ממנה נוף יפה.
ואם אתן במארה, תקפצו למזנון, המסעדה הכיפית של אייל שני. טעים שם ולא יקר!
תבלו!
אורנה
-
ולחובבת האיפור מומלצת החנות הענקית של Sephora בשאנז אליזה
-
בורסאי אכן שני תורים ענקיים אחד מהם הוא לכניסה לאחר שרכשת כרטיס.
שימי לב להגיע עם דרכון של הבת. אנחנו לא נדרשנו אבל היו שנדרשו להציג כראיה לגיל בעת רכישת הכרטיסים.
תור הכניסה היה בזמנו חשוף לשמש וארוך מאוד רצוי להצטייד מראש בכובע +מים.
יש במקום מעין רכבת עם תחנות עצירה בגנים ובארמונות ולדעתי כדאי לקנות כרטיסים אלא אם כן ממש לא מפריע לכן למדוד את הגנים (הגדולים) ברגליים.