טיפים לפארק אירופה ולגו לנד גרמניה
-
שלום לכל החברים,
אנחנו משפחה עם שלשה ילדים (בן 11, בת 7 ובן 4) ועתידים להגיע לפארק אירופה ולגו לנד במהלך אוגוסט.
אשמח לקבל טיפים איך לנהל שם את המסלול שלנו:
עם איזו מדינה להתחיל? ומשם לאיזו מדינה לעבור? ובאיזו מדינה לסיים את התענוג?
אילו מתקנים הם MUST ועל אילו מתקנים אפשר לותר?
האם יש מופעים / מצעדים שחייבים לראות?!
בעבר, כשתכננתי את הביקור ביורודיסני פריז / דיסניוורלד (כל האתרים) באורלנדו, הפטלינג וכו’ קבלתי כאן טיפים מדהימים. ממש כמו מפה של איפה מתחיל, מה עובר בדרך ובמה לסיים.
האם יש למישהו תובנה מהסוג הזה על פארק אירופה ועל הלגו לנד?
אשמח מאוד. יעזור מאוד. ותודה מראש

דרך אגב – אנחנו לא נבקר בפארקים האלה בימי שישי, שבת ראשון – אם זה משנה משהו….
תודה רבה
שגב
-
הי
אני מציעה לך לנבור באתר ולסדר את המתקנים על פי העדפתך. אנחנו הינו עם ילדה בת 4 ותינוק אז ההמלצות שלי לא ממש תקפות.
מה שכן, אני יכולה להמליץ על מסעדה בתוך פארק אירופה בחלק של אנגליה שנקראת FoodLoop- The 1st looping restaurant worlwide
האוכל מגיע בצינורות לשולחן. ממש מגניב. היה תור בכניסה אולי אפשר להזמין מקום לצהריים
-
מעתיקה לך מהבלוג שלי את הטיפים שכתבתי בנוגע לפארק אירופה:
1). כשאתם יוצאים מהאוטו, תזכרו מספר שורה ואת האות של הגוש שבו אתם חונים. אנחנו כ"כ מיהרנו לכניסה, ששכחנו לשים לב לפרטים האלה, ואח"כ לקח לנו קצת זמן למצוא את האוטו במגרש הענק.
2). ראינו בפארק משפחות שהכינו חולצה משפחתית בצבע בולט. זה בעיני רעיון נהדר שהצטערתי שלא חשבנו עליו קודם. אולי לא הייתי הולכת על כיתוב בעברית, אבל חולצה זוהרת עם הדפס אחיד, זה אחלה של דבר.
3). תכננו מראש את הביקור בפארק. הדפיסו את רשימת האטרקציות (באינטרנט מסתובבת גם רשימה בעברית), סמנו את המתקנים שמבחינתכם הם MUST, לכו אליהם ראשונים, ואח"כ הוסיפו עליהם אם יש זמן.
4). שכירת לוקר הייתה מיותרת מבחינתנו. את האוכל ממילא השארנו בצידנית ברכב, ואת הבגדים להחלפה לא היה טעם להשאיר בלוקר, מכיוון שמרבית המתקנים שנרטבים בהם (למעט פוסידון) נמצאים בצד השני של הפארק. לאף אחד לא היה כוח להגיע מאזור איסלנד בחזרה אל הכניסה לפארק רק כדי להחליף בגדים. הטיפ הנכון הוא לקחת את בגדי ההחלפה (או מגבת) בתיק או פשוט לסחוב בתיק שכמיית גשם, ולהיכנס איתה למתקנים הרטובים.
5). אם אתם רוצים לצאת מהפארק באמצע היום ולחזור אליו לאחר מכן, תדרשו בכניסה להציג את הכרטיס ולהצטלם איתו. לבעלי כרטיס היער השחור ניתן כרטיס חלופי לכניסה ואיתו מצטלמים.
6). בעלי כרטיס היער השחור לא צריכים לעמוד בקופות הכניסה. הם יכולים לגשת מיד לשערים ולהיכנס עם הכרטיס.
לגבי מתקני חובה ומתקנים מומלצים, זה מאוד עניין של טעם אישי וגם של גיל.
המתקנים המומלצים בעיני הילדים שלי (15-13-11):
blue fire
wodan
silver star (שהגיעה למקום השלישי רק בגלל שרק אחד מהילדים עלה עליה, אחרת כנראה הייתה כובשת את המקום הראשון).
EUROSAT
EURO MIR
Poseidon
MATTERHORN BLITZ
Atlantica SuperSplash
pegasus (ששיכנעו אותי שזו רכבת הרים משפחתית, ואכן בת ה-5 נהנתה מאוד, בזמן שאני צרחתי ועצמתי עיניים כל הדרך).
עלינו על עוד כמה מתקנים קטנים וחביבים. בעיקר שיט וקרוסלות.מבין המתקנים הלא מפחידים, בעיני הטיסה במכונה המעופפת של לאונדרו דה וינצי (באיטליה), היא המוצלחת ביותר. ואם לא מפריע לכם להרטב עד לבגדים התחתונים, אז גם ה-whale adventure הוא מתקן חביב ומשעשע.
לגבי השאלה מהיכן כדאי להתחיל:
ההמלצה הישראלית היא לעלות על הרכבת של הפארק ולהתחיל מספרד. בפועל, חצי מבאי הפארק מתחילים בספרד, והחצי השני מתחילים בכניסה לפארק. ההצעה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא לחתוך (רגלית) במהירות למרכז הפארק ולהתחיל משם. בבוקר מרכז הפארק שומם, ו-2 הקצוות עמוסים.
(וזה בהנחה שאתם לא ממוקדי מתקן ספציפי, אלא פשוט משוטטים בנחת ממתקן למתקן).
-
שלום שגב, כבר עברו 7 שנים מאז היינו בפארק אירופה אז אני לא זוכרת מספיק כדי לתת טיפים מתוכו, רק שהוא היה נפלא ביותר ושהיומיים שבילינו בו היו מהמוצלחים בכל הטיולים המשפחתיים שלנו לאורך השנים.
אבל יש לי טיפ חשוב מאוד לגבי הסדר בין לגולנד לפארק אירופה: אם אתם מתכננים את שניהם באותו טיול, חד-משמעית תתחילו מלגולנד ותשאירו את פארק אירופה לסוף.
כי אם תלכו קודם לפארק אירופה, כשתגיעו ללגולנד הוא יראה לכם קטן ועלוב בהשוואה לפארק אירופה.
תהנו!
-
אנחנו חובבי פארקים
ותמיד לפני טיסות אני מדפיסה לכל המשפחה חולצות זוהרות אחידות ככה גם קל יותר לזהות אותנו בתור קבוצה (למשל שהבת שלי התקדמה יותר מידיי והתחלתי להראות פני מודאגת.. איזה יפנית חביבה ישר הבינה את מי אני מחפשת .. היינו עם אותה חולצה .. והצביעה לי עליה ) ואני מזהה בשניה את הילדים על המתקנים השונים .
וגם מוסיפה שם כיתוב עם מספר הטלפון שלנו (כמובן שהכל באנגלית )
הילדים מקבלים הנחיה שאם הולכים לאיבוד מצביעים על המספר בחולצה
לגבי פארק אירופה – אנחנו לא היינו עם כרטיס היער השחור, לכן קנינו כרטיסי כניסה , התור לא היה נוראי ( האבא רץ ישר מהחניה לקופות ואני והילדים הלכנו בקצב שלנו ) בכניסה אמרו לנו שיש הנחה אם קונים כרטיס ליומיים , לא היינו בטוחים אם נרצה או לא , והם הציעו לנו לקבל את ההחלטה בסוף היום , אם נרצה לרכוש עוד כרטיס ליום נוסף נהיה זכאים להנחה כאילו קנינו מראש ליומיים .
** ביום הראשון רק חווינו את הפארק בלי לסמן יעדים , קנינו את המפה הגדולה בעברית מהאתר של משפחה מטיילת, אבל קשה להבין מהמפה איזה אטרקציות באמת רוצים לעשות...בעין זה נראה אחרת.
בפעם השניה שהיינו שם, אז כבר סימנו לוז מראש ועל איזה מתקן רוצים לעלות מתי…
הבאנו איתנו גם יותר אוכל זמין כי הילדים התנגדו להפסקות אוכל אז ניצלנו את התורים לאכילה של כרכים
** ימי ביקור
בעקבות ההמלצות השונות שקראנו בפורמים הגענו לפארק ביום רביעי, מה שהיה נראה זה שכל הישראלים קראו את אותן ההמלצות והפארק היה מלא .. אבל 90% ישראלים:-)
הביקור השני היה ביום ראשון , כי זה מה שהסתדר לנו , והפארק היה מלא בערך באותה כמות אנשים , רק שסוג האכלוסיה היה שונה , יותר בני נוער גרמנים וצרפתים

-
אפשר לקבל המלצה – איפה מדפיסים חולצות כאלה? כמה זה עולה?
מה אתם כותבים על החולצה?
-
אני מדפיסה אצל בחור מקסים בשם יעקב
0506323710
המחירים מאוד משתנים..תלוי בכמות , צבע , סוג הדפסה סוג חולצה
סדר גודל של 25 שח לחולצה
אני כל פעם משנה קצת את הנוסח
כותבת בגדול if i lost please call וטלפון נייד
כדי שזה ישאר לנו למזכרת אני מוסיפה פרטים של הטיול
חופשה משפחתית 2017 הולנד כל מיני כאלה נוסחים
-
תודה לכל המסייעים.
באשר לחולצות – ראיון יפה מאוד !!! אבל איך עושים את זה עם “חולצה לכל יום” ?! בסוף התקציב של החולצות יוצא יקר יותר מהטיול עצמו. חחח…..
אנחנו שמים לילדים צמידים (כמו של בתי חולים כאלה) בידיים, שעליהם רשום :
if i lost – וכמובן את הטלפונים שלנו. והם כבר מתורגלים שברגע שקורה משהו, הם מצביעים על הידון. זה עליהם כל הטיול. סתם עוד טיפ מכל הטיפים שרצים כאן.
אשמח לעוד רעיונות / טובנות לגבי המתקנים בפארק אירופה ולגו לנד.
וברור שאת פארק אירופה אנחנו משאירים ליום האחד לפני אחרון של הטיול.
שגב
-
הי שגב,
הנה השני שקל שלי:
לקחת לקטן טיולון! במיוחד בפארק אירופה, גם אם בארץ הוא כבר לא יושב בטיולון, המרחקים בפארק אירופה ארוכים, והתורים לפעמים מתישים, הוא ישמח לשבת בטיולון ואתם תשמחו שאתם לא צריכים להחזיק אותו על הידיים. במקסימום תניחו בטיולון את התיקים.
בנוסף לחולצה בצבע בולט, אנחנו לוקחים מכשרי קשר, וככה אנחנו לא מסתמכים על חבילות גלישה/wi-fi/ וגניבות וחבלות לטלפונים הניידים. מאד נח כשמחליטים להתפצל מבוגר עם ילדים בוגרים, מבוגר עם קטן יותר.
בפארק אירופה יש מתחם ענק שהוא כולו משחקי מים לקטנטנים , אצלנו הילדה נהנתה שם יותר מכל מתקן אחר בפארק, כייף במיוחד אם זה יום חם. אז אל תשכחו
לקחת מגבת ובגדים להחלפה.
באתר הפארק יש אפשרות להיכנס לכל מתקן לבדוק את הטיב שלו ואם הוא מתאים לכם מבחינת גיל וגובה, תסמנו את המתקנים שנראים לכם במיוחד, תדפיסו את המפה וכך תוכלו לתכנן את היום שלך בצורה קצת יותר יעילה.
מציינת רק שהפארק ע נ ק, ולנו לקחת כמה זמן עד שהבנו בכלל מי נגד מי.
תהנו.
-
לגבי החולצות... אני קצת חרדתית.. אז הכנתי לילדים גם צמידים של בית חולים, גם 2 חולצות מודפסות. כיבסתי ושהיינו הולכים למקומות המוניים השתמשתי... לא כל יום..
ובאתר של המשפחה המטיילת יש גם דיסקיות כאלה וקעקועים.. השתמשתי בכל אלמנט אפשרי( גיסי צחק עליי שיש כמה איברים שלא סימנתי.. אז שאני אוודא שלא ילכו לאיבוד בחלקים)
-
ולגמרי חובה עגלה! אפילו כדי לשים עליה את כל התיקים והמים וכו
-
מצטרף להמלצות.
פארק אירופה – ראשית תהיו אפילו כמה דקות לפני הפתיחה. השניות האלה קריטיות. אני באתי מוכן ולמרות הכל לקח לי כמה דקות להבין איפה אני ממוקם ולהתלבט שוב אם לעלות על הרכבת לספרד או לא. החלטתי לא, אבל הבזבוז של הכמה דקות בפתיחה עלה לנו בתורים ארוכים למתקנים הראשונים, וחבל.
מטרהורן – לא ממליץ. יפה, אבל לא ברמה של האחרים.
אשתי התלהבה מארתור – באזור סוף הפארק (ספרד). אני לא עשיתי אז לא יכול לומר.
ה’מאסט’ לאוהבי הדברים המפחידים הם סופר סטאר, בלו פייר, וודאן, יורו מיר ויורו סאט. ביום שהגענו היה כנראה תור גדול במיוחד (סגרו בעשר) ולכל אחד עמדנו בערך שעה בתור, ואפילו יותר לאחד מהם. אבל זו חוויה. אם תרצו לעשות את המתקנים השווים, תיאלצו להסתפק בהופעה אחת-שתיים. אחרת, לכו להופעות, הן מעולות אחת אחת.
תיהנו!
-
תודה לכל העוזרים !!!!! אין עליכם !!!!!
עגלה זה MUST !!! בארץ כבר מזמן שכחנו מזה, אבל ללא ספק התארגנו על אחת כזאת במיוחד לטיול. גם אם ברובו היא תשכב באוטו. היא ללא ספק תציל אותנו במקומות כמו פארק אירופה.
אני מבין שאין דעה נחרצת לגבי איפה להתחיל את הפארק… שזה גם טוב.
תודה רבה
המשך יום טוב לכולנו
שגב