סוף טיול - 2 ימים ב 5 טרה (חמשת הכפרים) או בלאציו?
-
בתום טיול די ארוך בטוסקנה, נותרו לי 2-3 ימים , חשבתי להחזיר הרכב ולהגיע ללה ספציה (שם נישן יומיים), ולמחרת לטייל (כנראה בשיט עם ירידה בכפרים) בכפרי צ’ינקוואה טרה. וביום האחרון (שבלילה טסים), להתגלגל משם ברכבות לפיומיצ’ינו.
אופציה שניה – להשאר עם הרכב, ולהדרים לרומא, דרך אתרים יפים במחוז לאציו. לישון יומיים באיזו נקודה, ולטייל לכמה אתרים. (עוד לא בחרתי)
מה נראה לכם מתאים יותר?
האם הכפרים אכן שווים עד כדי שנתגלגל בסוף ברכבת ? (אין טעם סתם להשאיר את הרכב , מה עוד שיש בעיית חניה בעיר הזו)אם אתם ממליצים על האופציה השנייה, אשמח לרעיונות ליומים וחצי. זה מה שיש לי עד שצריך לנסוע לנמל התעופה.
-
ממש אשמח לקבל תגובות.
האם יתכן שבאמצע ספטמבר מזג אויר לא כל כך יאפשר את ה5 טרה?
האם המקום , החוויה (אתר מורשת עולם...) באמת כה יחודי?
ואז החזרה שלנו קצת מייגעת מלה ספציה ועד פיומיצ’ינו, ברכבות , אולי עם החלפה , כל הבלגן והטיסה חזרה בלילה… וגם באתר עצמו : שילוב רכבת – הפלגה, הרבה תחנות , לוחות זמנים – לא לפספס את הרכבת או המעבורת . נאמר לי שאם מזג האויר לא יהיה טוב, עדיף לוותר על האתר...
או לוותר ופשוט למצוא מקומות יפים בדרך מטוסקנה לרומא (בלאציו ? שמתי עין על כמה מקומות ) ולבלות שם עוד 3 ימים עם הרכב, ולהגיע בערב עם הרכב לשדה התעופה. -
הצ’ינקווה טרה מאוד יחודיים ויפים אך גם בדכ’ עמוס וצפוף שם מאוד בתיירים ונכון שההגעה לא הכי נוחה. אני במקומך הייתי משאירה את הרכב ונוסעת ל’טעימה’ מאומבריה בדרך לרומא. (אסיסי, אורבייטו פרוג’ה...)
-
אנחנו לנו במשך שבוע בבית בטוסקנה. כדי להגיע לצ’ינקווה טרה נסענו לתחנת הרכבת בלה ספציה והשארנו את המכונית בתחנת הרכבת. לא נשארנו ללון בכפרים, אלא הסתובבנו עד שנמאס… קונים כרטיס יומי שמאפשר נסיעות ברכבת לכל היום.
בסה”כ הכפרים דומים אחד לשני.
לדעתי, אם אתם ממילא בטוסקנה, אולי אתם אפילו לא צריכים לעבור מקום לינה.
לה ספציה עיר תעשייתית ולא מעניינת.
נראה לי שבספטמבר מזג האוויר יהיה נחמד שם, כי באוגוסט מאוד חם.
-
היי
אם עדיין לא ביקרתם ברומא מומלץ ביותר, אפשר להחזיר את הרכב בעיר שמגיעים מטוסקנה ולהגיע בהסעה לשדה״ת.
אפשרות נוספת, אין בעיה כמו שהומלץ כאן ללון בלה ספציה, לקחת את המעבורת לכפרים ולדלג ביניהם, אפשר גם בהליכה, את החזרה לעיר נוח לעשות ברכבת, מאוד פשוט ולא מסובך.
הכפרים מרשימים מאוד ביופיים, ייחודי מאוד.