מעבר מאיגואסו בארגנטינה לאיגואסו ברזיל
-
שלום לכולם,
אנחנו מתכוונים להגיע לאיגואסו ארגנטינה ולישון שם 2 לילות, ביום השלישי יש לנו טיסה לריו מאיגואסו ברזיל אחה”צ. חשבנו לטייל ביום השלישי בבוקר באיגואסו ברזיל וליסוע משם אחה”צ ישר לשדה”ת. הבעיה היא המזוודות..
אז יש לי כמה שאלות: כמה זמן לוקח לעשות את המעבר הזה? (מארגנטינה לברזיל) וכמה רחוק שדה”ת מהמפלים?
האם יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות עם המזוודות בזמן שנטייל?
מישהו יודע בערך כמה עולה במונית או אוטובוס הדרך הזו?
מה אורך המסלול באיגואסו ברזיל?
ובכלל האם הרעיון שלנו ריאלי בכלל?
תודה רבה
יעל
-
שלום יעל,
1. במעבר הגבול הזה עברתי כבר מספר פעמים ותמיד זה היה קצר, לכל היותר חצי שעה לשתי העצירות יחד (עצירה ראשונה בעמדת יציאה מארגנטינה, עצירה שניה בעמדת כניסה לברזיל, יש ביניהן נסיעה קצרה). מומלץ לקחת מונית, ואז הנהג גם יראה לכם בדיוק לאן ללכת וגם יחכה לכם שתעשו את כל החתמות הדרכונים. (אפשר גם באוטובוס אבל קצת חבל על הזמן).
2. שדה התעופה הברזילאי ממש קרוב למפלים. בערך ק”מ או שניים, 2 דקות נסיעה. אפשר לקחת מונית או אוטובוס.
3. לגבי המזוודות – זה מאוד פשוט – יש לוקרים בכניסה לפארק הברזילאי. ביניהם גם לוקרים גדולים מאוד שיכולים להכיל מזוודה. (יש לוקרים גם בשדה התעופה עצמו אבל אני לא זוכר אם היו גדולים מספיק, וגם בטוח יותר יקרים).
4. את מתכוונת כמה עולה הנסיעה מהעיירה הארגנטינאי (שם תישנו) לפארק הברזילאי? אני מנסה להיזכר, עשיתי את הנסיעה הזו במונית, יש מצב שזה משהו כמו כ-120-150 ריאל (זה בערך 1:1 כמו השקל), כולל המתנה במעברי הגבול וכו’… זה כמובן תלוי ביכולת המיקוח שלכם.
באוטובוס להערכתי זה כ-15-20 ריאל לאדם. אבל כנראה תצטרכו 2 אוטובוסים כי הראשון יוריד אתכם במעבר הגבול ולא יחכה להחתמת הדרכונים שלכם, ואז תצטרכו לחכות כ-20-30 דקות לאוטובוס הבא.
5. באיגואסו ברזיל המסלול קצר מאוד. לכל היותר שעתיים כולל הרבה עצירות ונסיעות הפנימיות בתוך הפארק. סמוך לכניסה אליו (כ-200 מטר הליכה) יש פארק ציפורים מאוד נחמד שמומלץ להיכנס גם אליו (ביקור שם כשעה-שעה וחצי).
6. לסיכום, הרעיון שלכם ריאלי מאוד, הוא אפילו מצוין! כיוון ששדה התעופה כל כך קרוב, תוכלו להאריך את הביקור בפארק כרצונכם.
-
תודה רבה על התגובה המקיפה!
עזרת לי מאד:-)