גביית כסף מוגזמת ולא צודקת על ידי WIZZAIR
-
אתמול שבתי לארץ מלונדון-לוטון עם חברת WIZZAIR.
שלמתי עבור מזוודה שעולה איתי למטוס-טרולי קטנה ועל כתפי היה תיק קטן מה שנקרא WOMEN BAG ובו מקום לארנק,תיק מסמכים וספר.
בכניסה לעליה למטוס עצרו אותי שתי סלקטוריות ואמרו לי שאני לא יכולה לעלות למטוס עם התיק הקטנטן כי למטוס עולים רק עם תיק אחד.
הראתי להן שזה ממש לא תיק לפי הגדרה אך הן לא קבלו את זה ואמרו לי”או שאת משלמת 55 פאונד או שאת משאירה פה את התיק. לא נסכים שתעלי למטוס עם יותר מתיק אחד.
רוצה לציין כי כבר טסתי ליעדים אחרים עם וויזאייר ועם אותו תיק אך מעולם לא הייתי צריכה לשלם 55 פאונד על כך.
ראו הוזהרתם מחברה זו
-
נוסעים ללא עלייה מועדפת למטוס מורשים להעלות רק פריט אחד של כבודה לתא הנוסעים. הפריט יהיה תיק קטן לתא הנוסעים בחינם או תיק גדול לתא הנוסעים בתשלום
-
התיק הקטן לא אמור להיות בתא הנוסעים אלא על רגלי.
כפי שכתבתי זהו תיק ממש קטן . תיק שכל אשה לוקחת איתה שיוצאת לבלות.
לא תיק ענק או תיק שק.
תיק שיכול להכיל ארנק מסמכים וספר בלבד,אינו עונה על קריטריון של תיק שמכניסים לתא שמעל הראש במטוס.
וכפי שכתבתי , זו אינה פעם ראשונה בה נסעתי עם תיק זה בוויזאיר.ואף פעם לא היתה בעיה.
-
“תא הנוסעים” הוא לא תא האחסון מעל הראש שלך, אלא הכוונה לכל החלק במטוס בו יושבים הנוסעים. זה לא משנה מבחינת החברה אם התיק על ברכייך, מתחת לרגלייך או עם הטרולי בתא מעל לראש.אלו הם חוקי החברה. זה שבעבר לא אכפו אותם בטיסותייך – הרווחת. אבל אלו החוקים. יש חברות שמרשות, ויש שלא. זה כמו שתגידי לשוטר, אבל בפעמים הקודמות כשחציתי באור אדום אף אחד לא שם לב… ככה זה.
אני תמיד אבדוק מראש מה החוק בחברה, ואם זה לא לגמרי ברור לי אז ליתר ביטחון אארגן מקום בטרולי לדחוס כל מה שיש לי בנפרד למקרה שיבקשו על זה תשלום.
-
למה לא דחפת אותו לתוך הטרולי ברגע שהעירו לך (או לפני)? בתוך הטרולי אין איסור שיהיה תיק קטן...
-
Passengers without priority boarding are allowed to carry only one piece of cabin baggage which is EITHER a free small cabin bag OR a paid large cabin bag
אז בפעמים הקודמות הצלחת להתחכם והפעם לא - אבל מדוע את מלינה על החברה ולא על עצמך? זאת החברה, זה התמחור שלה והגבייה לגמרי בהתאם לחוקים שלה שהיא מפרסמת בצורה ברורה.
-
שנה שעברה טסנו ממנצ’סטר עם איזיג’ט.
בגייט לפני העליה למטוס העובדת בדקה את התיקים של כל הנוסעים.
לבת הקטנה שלנו היה תיק קטנטן על הגב עם פנקס וטושים לטיסה.
העובדת ספרה את זה בתור תיק נוסף והעירה לנו.
אז מיד הכנסתי את התיק הקטנטן הזה לתוך הטרולי.
אין סיבה להתווכח אתם. אלו הנהלים שלהם והם כתובים במפורש בכל מקום.
פשוט יש יעדים שיותר מקפידים על כך ויש מקומות שפחות.
-
ועוד סיפור משעשע כמו של סמדרולה
חזרתי עם אמא שלי מבאזל בחורף לפני כמה שנים. לאמא שלי היה מעיל כבד ובשדה התעופה (המחומם כמובן) הורידה אותו והחזיקה אותו בשקית ניילון, כי ככה היה לה יותר נוח.
איזיג’ט העירו לה על השקית, ולא ויתרו גם כשהראתה להם שיש בפנים רק מעיל. אז הוציאה את המעיל מהשקית, הכניסה את השקית לכיס המעיל, ונשאה אותו על היד עד הכניסה למטוס. ככה הם היו מרוצים

-
אם הית משלמת 5 אירו עבור עליה מועדפת שמאפשרת עוד תיק קטן, הית חוסכת 50 אירו. ביידיש אומרים ששילמת “רעבעגעלט”.

-
רק לזכור שאי אפשר לעשות פריוריטי רק לנוסע אחד מתוך ההזמנה.
חייבים לשלם לכל הקבוצה -
הקטע בתיק לא חייב להיות תיק גדול גם תיק יד זה נחשב ולכן כתוב במפרוש פריט אחד לכל נוסע.
יצא לך טוב שלא תפסו את זה בטיסות אחרות אבל זה לגמרי מזל אין פה שום חוצפה מצד החברה, אומנם מדובר בחברת לאו קוסט אבל הסטנדרט השרותי שלהם מאוד גבוה.
אופציה נוחה זה להכניס את התיק הקטן לטרולי וזהו ככה עשיתי באמסטרדם.
-
אני גם מתכנן לטוס עם WIZZWAIR לבולגריה.
לא ראיתי בתהליך ההזמנה באתר WIZZAIR על פריוריטי.
היה לי להוסיף מזוודה אבל לא את זה.
איך מגיעים לזה? רק אחרי הזמנה?
ובלי זה, אני לא יכול לעלות עם תיק גב למטוס? פשוט כלום? (בלי לשלם כמובן)
-
אפשר תיק גב קטן כמו ילקוט בית ספר גובה 42...למיטב זכרוני, זה ללא תשלום
תכנס לאתר שלהם ותראה את המידות המדויקות
-
ובלי זה, אני לא יכול לעלות עם תיק גב למטוס? פשוט כלום? (בלי לשלם כמובן)
יש לך 4 אפשרויות לעלות כבודה למטוס:
- תיק עד גודל 42X32X25-----בחינם
- תיק עד גודל 42X32X25 + תיק אישי בגודל עד 40X30X18-----בתוספת 24₪.
- טרולי עד גודל 56X45X25-----תוספת 49₪.
- טרולי עד גודל 56X45X25 + תיק אישי בגודל עד 40X30X18-----בתוספת 73₪.
לא ראיתי בתהליך ההזמנה באתר WIZZAIR על פריוריטי.
היה לי להוסיף מזוודה אבל לא את זה.
איך מגיעים לזה? רק אחרי הזמנה? זה נמצא בדף השלישי אחרי הדף של בחירת מושב.

-
תודה רבה!

-
פעם בוויז או איזי לא זוכרת, אמרו לנו לשלם על נרתיק כמו חגורת בטן
שהכיל רק דרכונים וכסף והיה בהצלב על החולצה שיהיה נח לשלוף את הדרכונים…
כמובן שהכנסנו לתיק.
גם לי קרה באחת הטיסות בחורף הקטע עם המעיל, אז פשוט לבשתי אותו בגייט כשהעירו לי והורדתי אחרי הגייט