חזרנו מגן עדן ונכנסתי כדי לספר -האלפים הצרפתיים
-
שמנו את פעמינו לכיוון העיירה Les Praz , יש לנו כרטיסים לעלייה חופשי על רכבלים להיום ומחר ומחליטים לעלות לרכבל בתחנת La Flegere,
משם מחר בבוקר מתכננים לעלות לאגם הלבן , ערב לפני הטיסה קיבלתי הודעה במייל מהאתר שרכבל אינדס יפתח ביום 17.6 , אמרנו , מ ע ו ל ה !!! אפשר לרדת ממנו במקום לעלות מפלג׳ר.
אבל זה מחר , היום חשבתי לי שנעשה את המסלול לכיוון Planpraz,
ראיתי תמונות יפיפיות שהעלו כאן מטיילים , אמרו שהמסלול יפה מאוד ( אין ספק, אכן יפיפה )
גם אמרו שהוא מישורי ולא קשה , נו מיילא , נגיד . למיטיבי לכת.
הלכנו והלכנו, צילמנו וצילמנו , מקסים ויפיפה , לא ידענו שהאזור נכנס לגל חום והטמפרטורות יעלו ,ובטח לא ככה למעלה באנו עם מכנסיים ארוכים , חשבנו יהיה קר למעלה , והצרפתים קלילים כאלה מטיילים בהרים כאילו טיילו בדיזנגוף ,
עוברת שעה ועוד שעה , פוגשים בדרך מטיילים ושואלים עוד כמה זמן מגיעים ליעד , אההה לא רחוק עוד 1.5 שעות , מה????????
המים הולכים ואוזלים , ככל שאנחנו מתקרבים לנקודת הסיום אני רואה איך האגם הלבן מחר הולך ומתרחק ממני.
חשבתי שנעשה היום מסלול קליל ונחמד ככה להכיר את הסביבה לקראת מחר.
בקיצור הלכנו 4 שעות , כשבסוף המסלול היתה עליה קשה , לא ראיתי כבר בעיניים.
אהה והשלטים בדרך לא ממש ברורים , אם יש 2 מסלולים החץ המורה את המסלול הנבחר מסמן איי שם באמצע בין שני השבילים , אז מה נבחר ?
קצת מלחיץ כשנמצאים לבד ואין איש בסביבה.
טוב, אבל אנחנו הרי כאן כדי לספר את הסיפור , אז סימן שהכל מסתדר בסופו של עניין.
מה נלמד מיזה ??? לא להקל ראש באף מסלול, לקחת מספיק מים , לפחות 2 ליטר לאדם , כן זה כבד . מכנסיים קצרים בהחלט ונעליים טובות , קרם הגנה , כובע ומקלות הליכה , חטיפים ומצלמה

בתחילת הסיפור העליתי תמונה מהמסלול הנ״ל , אני מוסיפה כאן עוד קצת להתרשמות
-
היי ג׳ני
תודה , לא ידענו ביום הראשון שמתחיל גל חום , חשבנו שנפל בחלקנו שבוע עם מזג אויר נפלא , שמיים תכולים. היה חם אבל לא חשבנו שמשהו חריג עד שכבר הטמפ׳ עלו ל-35 וגם 41 .
אבל באמת שזה לא פגם בהנאה , אההה וד״א זוכרת שכתבת שפתחו את הסכר של אגם רוזלנד ואת מקווה שהמטיילים הבאים לא יתאכזבו ולהתאים ציפיות ??????
לא אכזבה ולא נעליים
, האגם מדהים ביופיו .אעלה תמונות עם המשך הסיפור.
-
היי שרה
גמ’ני הצטרפתי לבוגרי פרלמנט האלפים הצרפתיים 2016
ונדמה לי שצביקה סגר את השנה שם
העיקר שיש פה גן עדן עכשווי
ותמונות גלויות
טובה -
ג’ני
הסיפור שלך כבר עלה ופספסתי ? -
היי טובה
את צודקת , עליתי על הטעות שלי ותיקנתי באחת ההודעות המוקדמות יותר.
תודה על ההארה
-
ממשיכה…
ב- 15.30הגענו סוף סוף לרכבל, וירדנו לשאמוני, משם צריך לקחת אוטובוס ל Les Praz
הרכב נמצא בחניון של רכבל La Flegere משם עלינו.
הסבר קצר בקופות הכרטיסים היכן ממוקמת תחנת האוטובוס, מוצאים את המקום ללא בעיה, יש 2 קווי אוטובוס המגיעים ל – Les Praz
קו מס’ 1 ו- 2 , לא הבנתי את העניין , אבל הם לא גובים כסף עבור הנסיעה, חשבנו אולי שזה שרות של העיירה לטובת המשתמשים ברכבלים , אולם יש תחנות בדרך ונראה שגם מקומיים עולים לקו זה, באמת לא הבנתי מה הולך, אבל זה מה יש.
עדיין מוקדם יחסית, השמש שוקעת בימים אלה ב- 21.30 יש מקום לעשות עוד משהו, ומחליטים לעלות לכיוון Parc de Merlet
נסיעה של חצי שעה בלבד, עולים ועולים גבוה למעלה, מגיעים למקום בסביבות 17.00
המקום נסגר ב18.00, יש מספר חניות תנסו לעלות לחניה העליונה ביותר P1
היא הכי קרובה לכניסה, יש שם חניית נכים אבל גם חניות רגילות, יתכן שגם בגלל השעה וגם עדיין לא ממש בשיא העונה אז יש עדיין מקומות חניה פנויים, ואנחנו חונים שם.
תנסו להגיע לשם כי עדיין יש הליכה של בערך 8-10 דקות , עליה די תלולה עד לכניסה.
בשלב זה, כשזוגי היקר רואה את העליה הזו, אחרי שסיימנו לא מזמן את המסלול בן ה-4 שעות, מחליט שדי לו להיום, וסומך עלי שאצלם לו תמונות יפות מהמקום.
הוא פורש לאוטו, מדליק מזגן ומוסיקה נעימה והולך לישון

אני לא מוותרת ועולה למעלה, כיוון שזה כבר בסוף היום לא גבו ממני כסף בכניסה, מקום נפלא למשפחות עם ילדים וגם לילדים בנפשם, אל תוותרו מקום קסום, נוף יפיפה והאיילים והעופרים חמודים להפליא, עושה סיבוב קצר מצלמת, קונה אספרסו לזוגי היקר שיתעורר ומים מים בששון, אנחנו בחוסר מים.
וכאן מסיימים את היום מרוצים אך עייפים !!!!!!
-
-
כמה מילים בנוגע לניווט
אפליקציית HERE עבדה לי מעולה בארה”ב , משום מה כאן קצת פחות היתה נוחה, במיוחד לאחר שניסיתי במקומה לעבוד עם GOOGLE MAPS
היה לי מוכן למקרה הצורך גם את אפליקציית navmii, פשוט לא הלך איתה שום דבר.
רכשתי גם מפת האזור של מישלן, פעמים ספורות בלבד השתמשתי בה.
המנצחת בטיול זה היתה האפליקציה של גוגל מפס.
הכנסתי את מקומות העניין, כתובות של בתי המלון, מסעדות שרציתי להגיע אליהן, גלידות מומלצות, חניונים, בולונז’רי ופטיסיירי שקראתי עליהם המלצות ותכננתי להגיע אליהם, תצפיות, אגמים , ערים, מרכזי קניות ,כתובות של הרכבלים. ה כ ל !!!.
בקיצור, כל דבר שעולה בדעתכם, קראתם המלצה, כל פיפס שתרצו להגיע אליו, תשמרו את המקום באפליקציה (מסומן ככוכב צהוב) כשיש אינטרנט.
תכינו הכל בבית בניחותא, ובטיול אפשר לנווט OFF LINE
, ממש כמו וויז בארץ, הדיבור גם בעברית, ממש לוקסוס
-
יום ראשון 18.6
מתעוררים בבוקר ועדיין יש לנו מחשבות ורצון לעלות לאגם הלבן.
מתארגנים ויוצאים שוב לכיוון העיירה Les Praz בה נמצא הרכבל La Flegere.
השעה 9:30 החניה די מלאה , לוקחים את הציוד שלנו , הרגליים עוד כואבות מאתמול ואנחנו די בחשש, מתקרבים לכניסה וכבר מזיעים , חם מוקדם יחסית בבוקר ותוהים לנו אם שווה.
טוב, בטח שווה אבל…. אתמול היה יום שהלכנו הרבה , די חשוב לתת לגוף יממה מנוחה , הכרטיסים לרכבלים נקנו לימים עוקבים .
בהחלטה משותפת מחליטים לוותר על האגם הלבן הפופולרי , אני מסתכלת על האנשים השמחים שעומדים לעלות לרכבל וחושבת שרבים מהם בדרך לאגם ומשום מה אני לא מקנאה בהם אלא די מרחמת עליהם , בטח רבים מהם מאומנים בהליכות מאומצות אבל חם היום מאוד.
טוב, ברגע שנלקחה ההחלטה שמנו זאת מאחורינו והמשכנו הלאה.
החלטנו לנצל את הכרטיס להיום ולעלות משאמוני לתצפית הגבוהה Le Brevent, גם שם יש תחנת ביניים בה ירדנו אתמול , פשוט ממשיכים הלאה למעלה.
התצפית מרהיבה , יש נוף 360 מעלות , הגובה של תצפית זו 2,525 מטר,
האויר טוב והנוף מרהיב
-
ד״א , בתמונה בה צילמתי את הכניסה לרכבל Brevent , המקום בו ישנם עמודים שם הרכבל נוסע יש שביל מתפתל ואנשים עולים את העליה הזו ברגל , זיהינו גם אנשים יחסית מבוגרים , באמת כל הכבוד להם על תרבות הספורט הזו, ההרים מלאים במטיילים , תענוג

-
משם נוסעים לקרקס הקרחוני , נכון שגם שם יש מסלול הליכה , החלטנו שנגיע למקום ונלך כמה שהרגלים ישאו אותנו, בודקים בגוגל מפס את זמני הנסיעה , שעתיים נסיעה לפנינו , האפליקציה מכווננת לנווט בכבישים כפריים וצדדיים כמה שניתן ויוצאים לדרך.
הדרך מקסימה , בדרך עיירות חמודות , הרבה בתי עץ וירוק ירוק בעיניים ,
בחלק מהדרך נהר זורם ושוצף לצד הכביש, איזה נהיגה כיפית .
-
הגענו לקרקס הקרחוני – Cirque du Fer a Cheval
המקום מקסים, אנחנו באמצע היום וממש חם, מחפשים את המסלול שהומלץ כאן באתר – Le Fond De La Combe, מחליטים ללכת כמה שיתחשק.
המסלול עובר ביער קסום , אגם קטן כמו באגדות , מסביב הרים נישאים ומפלים מסביב , הרבה מים . בטח,,, בחום הזה השלג מפשיר ביתר שאת.
הרבה פרפרים , כנראה בגלל הפריחה המרובה מסביב , בכל זאת אביב והפריחה במלוא עוזה, אהה והפרפרים גם חברותיים שם
מיד אעלה תמונה ותיווכחו בעצמכם. -
לא שכחתי את הפרפר
-
היעד הבא מפל הקרוב לעיירה Sixt Fer a Chevalier
המפל נקרא Cascade du Rouget
המרחק בין העיירה למפל כ-10 דקות
המפל יפה ומרשים מאוד, בדרך הנוף מזכיר קצת את הנופים ביוסמיטי ( מי שהיה), תראו בתמונות ...
-
עוברים דרך העיירה Samoans
חמודה להפליא , סוף סוף מוצאים כאן מסעדה שמגישה אוכל , אין מה לספר …
אבל יש תמונות ..
-
השעה כבר 17:30, מחליטים לחזור לכיוון Passy, יש בערך 1:30 שעות נסיעה ,
ומנווטים אל Lac Vert – האגם הירוק
המרחק בינו לבין מקום הלינה שלנו הוא בערך 20 דקות , מחליטים לסיים באגם את היום לפני שנחזור למנוחה בדירה.
הדרך כרגיל מקסימה וירוקה , בין כפרים חקלאיים , רואים חיות משק , איזה כיף איזה שלווה
תתרשמו בבקשה....
-
הסיפור מעניין והתמונות יפות. באיזו מצלמה את משתמשת?
41 מעלות זה בערבה או שם? -
היי אלעד
תודה רבה
היום בו צולם 41 מעלות היה ביום חמישי האחרון ב-22.6 באנסי, אכן קשה להאמין

לגבי התמונות, הן צולמו באייפון 6, ומצלמת Canon SX 60
-
מגיעים לאגם בסביבות 19:00
קסם של מקום, אנחנו שם לבד , שעת בין הערביים , חיכיתי לטינקרבל שתופיע, אך היא לא באה

היא ממש היתה חסרה כדי להשלים את התמונה הקסומה, ציפורים מצייצות מסביב , ככה נראה גן עדן ???כל צלם חובב יודע ששעות הקסם לצלמים הן הזריחה ושעות בין הערביים והשקיעה.
האגם מוקף יער והרים , השמש כבר לא מאירה ישירות עליו
אני צילמתי וזה מה שיצא , תראו בעצמכם..
-