צפון צ'כיה - חוות דעת על מסלול עם ילדים קטנים
-
שלום לכולם,
באוגוסט אנו נוסעים זוג + 2 ילדים (גילאי 3.8 ו-1.10 ) לצפון צ’כיה ונלון 7 לילות בצימר ליד הארכוב (בעיירה Rokytnice nad Jizerou) ולסיום נלון 2 לילות בפראג.
אנחנו לא אוהבים להעמיס, מעוניינים בטיול רגוע, הכנתי מסלול אשמח לחוות דעת:
יום שלישי: נחיתה בשעה 10:30 איסוף הרכב ונסיעה לצימר – טיול בעיירה / קניות בסופר/ בריכה בעיירה, והתאוששות אחרי לילה של ערות.
יום רביעי: Stanse seme ומשם לטורנוב
יום חמישי: Liberec – דינו פארק, עלייה לרכבל ולתצפית, פארק המים.
יום שישי – צוקי פרחוב (לשלב מסלול צהוב וירוק)
יום שבת -Harracov – מפלי מומלובה, מגלשות
יום ראשון – Mala Skala מבוך הסלעים מהעיירה Besedice, שייט בקאנו.
יום שני – נסיעה לפראג, טיול בעיר, מוזיאון הרכבות, גבעת פטרין.
רעיון היכן לעצור בדרך מהצפון לפראג?
יום שלישי – גן החיות בפראג
יום רביעי – טיסה חזרה הביתה.
אשמח לדעתכם האם כדאי לשנות / להוסיף / האם יש מסלולים שלא מתאימים לגילאים האלו?
תודה מראש,
שרית
-
שרית שלום
לדעתי המסלול בצוקי פרכוב אינו מתאים לילדים קטנים (בני שנתיים וארבע) .
-
אנחנו עשינו את המסלול הקצר בצוקי פרחוב, ויש שם מדרגות, צריך להחזיק טוב את הילדים. אולי את בן הכמעט שנתיים לקחת במנשא?
לגבי ליברץ – לא הכי התלהבתי מהעליה למגדל טלוויזיה. יש שם תור מטורף בשביל להכנס לרכבל הצפוף, והנוף נחמד בלבד.
תהנו!
-
תודה רבה על התשובה, יכול/ה להמליץ על משהו אחר שיתאים לגיל הזה?
-
תודה רבה על התשובה, יכול/ה להמליץ על משהו אחר שיתאים לגיל הזה?
-
המסלול נראה בסה”כ בסדר גמור ומותאם לקטנטנים. דומה מאוד למה שאנחנו עשינו. מסכימה עם ההערה כאן לגבי צוקי פראכוב. זה אתר יפהפה אבל יש הרבה מדרגות גם במסלולים הקלים. צריך להערך לזה ומקסימום לקצר...
לגבי ליברץ – אפשר לדעתי להסתפק בפארק המים
לגבי פראג – צריך לקחת בחשבון שמרכז העיר מאוד עמוס בתיירים, וזה יכול להיות פחות כיף עם קטנטנים…
תהנו! ארץ יפהפיה!
-
20 דקות נסיעה מצוקי פרחוב את יש את המקום הזה
אנחנו אומנם לא היינו פה אבל זה נראה לי מתאים לגילאים שלכם.
תהנו,
טל
-
אני בשלבי תכנון מסלול, אז ההמלצה שלי נובעת רק ממידע שקראתי ולא מניסיון.
לגבי הדרך מהצפון לפראג, מצאתי המלצה על BOTANICUS בכפר OSTRA
מדובר בכפר משוחזר מימי הביניים שיש בו תחנות שונות עם סדנאות שקשורות לעבודות שנעשו בימי הביניים (ריקוע מטבעות נחושת, קרמיקה, ח וקשת וכן הלאה).
לגבי צפון צ’כיה – אני לא יודעת אם העיירה טורנוב רלבנטית לכם מבחינת המיקום שלה, אבל מצאתי המלצה על מקום בשם Happy Land – גן שעשועים ענק לילדים שבנוי כולו מקש. יש בו טרמפולינה, רכיבה על סוסים, אומגה, קיר טיפוס על שחת, טרקטורונים, קליעה למטרה.
-
אבדוק לגבי כל מה שכתבתם, תודה רבה

-
ביקרנו בŠťastná zeměאמנם לפני 5 שנים, אבל בת ה3.5 מאוד נהנתה.
-
- אדרשפאך אומנם מעט רחוק לכם, אבל המסלול פשוט מדהים ואפשר לעשות אותו גם עם עגלה.
- Happy Land התגלה כהפתעה מקסימה. פארק גדול מעץ. החלק המוצלח ביותר מבחינתינו היתה הטירה מקש.
- בהראכוב יש הרבה מאוד גני שעשועים, טרמפולינות ודברים מתאימים.
- בבוטניקוס בנות ה9 ו-6.5 נהנו מאוד מהפעילות, בת השנתיים פחות. פרט לפעילות יש גן בוטני יפה צמוד שבו בת השנתיים נהנתה להסתובב.