חזרנו מגן עדן ונכנסתי כדי לספר -האלפים הצרפתיים
-
והסתיים לו יום מקסים נוסף בטיול הקסום הזה

-
תודה תודה על הסיפור והתמונות..מקסים!
ממש קיוויתי שיהיה מידע על האגם הלבן…
טסים עוד יומיים וזה גם בתכנון...נצטרך לגלות בעצמנו...
-
כמה כייף לראות שוב תמונות מהאזור המופלא הזה …
ולא במקרה לא מעטים ובהם גם את ואני בחרו להשתמש בסופרלטיב גן העדן דווקא לגביו...
-
אני עוקב מהתחלה אחרי הדווח שלך. תאור מעניין ומפורט וצילומים מצויינים. יש לי רק הערה אחת וזה גם לתשומת לב של אלה שעתידים לבקר באיזור.
קוי האוטובוסים 1 וגם 2 עולים כסף. משלמים לנהג ועלותו 2 אירו. כנראה האנשים שעלו היה להם כרטיסיות. בבתי מלון וצימרים מחלקים כרטיס יומי חינם. יש גם שאטל חינם בשם MULET המכסה רק את מרכז שמוני (בעיקר את מגרשי החניה).
-
ממשיך לטייל איתכם
כייף להזכר במסלול דרך התמונות
מחכה להמשך
-
שלום חברים

מירי – תודה לך , מצטערת שאין לי מידע ממה שקורה בדרך לאגם הלבן ובאגם עצמו
מה שאני כן יודעת להגיד , ששני הרכבלים פתוחים בוודאות , שבימים שאנחנו היינו שם הטמפרטורות היו ממש גבוהות ולא יודעת אם זה היה סיפור פשוט לעלות , גם ככה הדרך לא קלה, אני מקווה שגל החום הזה מאחורינו ואכן יהיו ימים נפלאים לכבוש את האגם.
מה שלי גם הוריד קצת זה שכבר אין הרבה שלג למעלה ( ככה לפחות אמרו לי בקופת הכרטיסים ) זה נשמע הגיוני לאור הטמפרטורות הגבוהות , זה שיחסית לא ירד הרבה שלג השנה ועל כן גם פתחו את המסלולים הבנתי מוקדם יותר מבשנה שעברה.
שמוליק – הרבה מקומות בעולם היו מקבלים את התואר גן עדן . אבל מכיוון שהפעם היעד היה אלפ״צ אז הוא קיבל את מלוא תשומת הלב וקיבל את כל המחמאות המגיעות לו

lbd – אני שמחה מאוד לשמוע שגם אתה עוקב אחרי סיפורי ותודה גם לך על המחמאה בנושא התמונות – תחביב שלי .
לגבי העלויות שכתבת באוטובוסים , באמת שלא רוצה להטעות כאן אף אחד , אני פשוט מספרת מה היה במקרה שלנו , לפנינו עלה זוג תיירים שגם הם ירדו מהרכבל שירדנו וגם רכבם נשאר בחניה של LesPraz
הם עלו לפנינו ואני כבר הייתי מוכנה עם הארנק, שמעתי ששאלו את הנהג כמה עולה וענה להם שלא צריך , כשהגיע תורנו שאלתי שוב וגם אמר שלא צריך , אז באמת לא יודעת מה להגיד , לא היתה לי כרטיסיה , לא ביקשו ממני להציג איזה מסמך, נייר , פתק, אישור, כרטיסיה . כלום.
אז למטיילי העתיד, תכינו את הארנק , הכי גרוע תשלמו 2 אירו , הכי טוב לא תשלמו , אבל להכין את הארנק בכל מקרה ופשוט לשאול.
ותודה על ההארה.

צביקה – משמח אותי לראות שאתה עדיין עוקב , ״יש תמורה בעד האגרה״

-
התמונות מקסימות!ואיזה כיף...אי בדיוק מתכננת טיול זוגי לשם באוקטובר!
תודה על הסיפור!
-
בדרך חזרה מהאגם הירוק, אנחנו מחליטים ספונטנית לנסוע לשאמוני לפני שחוזרים לדירה , שהרי הלילה הוא האחרון שלנו באזור ומחר ממשיכים לאזור הבא, אז נוסעים לשאמוני להיפרד ממנה , לטייל קצת בטיילת , לצלם אותה באור קצת אחר וסתם ללקק גלידה , שעדיין לא בדקנו את הגלידות בשאמוני.
כל זה לא משהו מיוחד , בעצם העליתי את זה כי רציתי לספר שבזמן שאנחנו מטיילים אנחנו שומעים הליקופטר באוויר , אז מה שונה הפעם , שהוא גבוה באזור ההרים , לא רואים אותו אלא רק שומעים את המנוע שלו והרעש ממנו לא מתקדם לשום מקום , פשוט נמצא באותה נקודה , וזה כבר הרבה זמן
עוד אנשים מסביב מבינים שמשהו קורה ופשוט עומדים ומסתכלים אל ההר ולא מבינים מה קרה שם . וכמובן שגם אנחנו , קורה שם משהו.…
פתאום אני נזכרת שבמצלמה שלי יש זום מפלצתי , אז תפסתי פינה כדי לקבל תמיכה שהרי כשמצלמים למרחקים צריך חצובה ליציבות התמונה וחצובה אין לי כרגע.
אנחנו מזהים שם בחורה יושבת לבדה, כנראה נקעה או שברה רגל ,
ושלושה בחורים משתלשלים אליה בחבלים מההליקופטר ונותנים לה עזרה.
תהינו לעצמינו , איך הן לא פוחדות לצאת ככה להרים לבד, בכל זאת , השעה היתה כבר בסביבות שמונה וחצי בערב ומזל שהיתה לה דרך להזעיק עזרה .
סיטואציה לא נעימה
אז קבלו תמונות , קצת מטושטש בכל זאת הזום היה פתוח עד הסוף , אין חצובה , אבל סתם שתראו מה שאנחנו ראינו .…
-
הדס, תודה גם לך שנכנסת לקרוא את הסיפור שלי

-
יום שני 19.6
הבוקר אנחנו עוזבים את הדירה ב-Passy
הכיוון הוא Lac de Roselend ומעבר ההרים, הערב אנחנו מגיעים למקום הלינה הבא שהוזמן בפאתי העיר אנסי, לא לפני שעוברים בבולונג׳רי ומצטיידים בכריכים מעולים , עוגות, מים, פירות יש לנו מהקנייה הקודמת , וזהו יוצאים לדרך.
מכוונים GPS לעיירה Beaufort זאת כיוון שרצינו להמנע מירידה דרומה יותר דרך Conflans כי נדמה לי שזאת ג׳ני דיווחה שהעיירה הפוכה מתיקוני כביש, אז בלי מחשבה מיותרת כיוונו ל- Beaufort וגם בגלל שהעיירה Les Saisies נמצאת על הדרך .
הנסיעה על כביש D1212 המרהיב ומרחיב לב
ממשיך לכביש D218B
והלאה ל- D925 שעוד בהכנות לטיול זממתי עליו וחשבתי לי שאין מצב אנחנו לא עוברים שם.
הדרך יפיפיה , המצלמה לא מפסיקה לתקתק, פעם הראשונה מאז רכשתי את המצלמה הזו שהסוללה נגמרת לי באמצע היום .
וזוגי היקר ,
, מצחיק אותי, נשען על הרכב בפוזה כזו ונותן בי מבט של : ״ נו, מה יהיה ??? כמה פעמים אפשר לצלם את אותו הפרח ? ״ ביקשתי את רשותו לפני שהעליתי את התמונה…
-
אתן לתמונות לדבר...
-
-
עוברים את Beaufort מדלגים על מפעל הגבינות ומוותרים על הסיור בפנים, חשוב לנו להיות כל רגע בחוץ למלא את העיניים במראות הנעימים לנו כל כך בחוץ , לא לפני שמצלמים את ציור הקיר המפורסם עם הפרה על קיר המפעל . גבינות כבר אכלנו , צידה לדרך יש .
בהתרגשות אנחנו ממשיכים לכיוון Lac de Roselend
-
חזרנו מגן עדן ונכנסתי כדי לספר -האלפים הצרפתייםלא יפה לכתוב צילמתי ולא לפרסם

.

-
צביקה
תודה שהשלמת את התמונה עבורי

והצילום בסתיו יפיפיה , תפאורת העצים שמשנים את צבעם בשלכת מקפיצה כל תמונה למעלה , כי אין על צבעי השלכת
-
ממשיכים לאגם רוזלנד
אין הרבה מה להגיד על היום הזה מלבד דבר אחד
לא לוותר על יום טיול במעבר הרים Cormet de Roselend
יום נסיעות ארוך אבל שווה כל ק״מ.
אנחנו מתקרבים לאגם, רואים את השלט לסכר ופונים אליו, הפניה נמצאת בצד ימין של הכביש, מתקדמים דקות ספורות של נסיעה ומגיעים לסכר.
בדיווח אחרון של ג׳ני היא מספרת שכנראה פתחו את הסכר וגובה המים נמוך ולא לפתח ציפיות לגביו. כשחוזרים מהסכר לוקחים את הכביש ימינה ממנו באנו בתחילה וממשיכים עם ה- D925
אז, אנחנו לא מאוכזבים בכלל מהאגם, אולי הוא נמוך מהרגיל אבל הצבעים שלו, הירוק מסביב והפרחים שמקשטים אותו מכל עבר פשוט עושים את העבודה.
הלב מתרחב, והחיוך לא יורד מהפנים ואנחנו מרגישים מבורכים שיש את ההזדמנות לראות נופים כאלה..
-
אנחנו מתרחקים מהאגם בצער לא לפני שקיבל סט צילומים שלא היה מבייש אף דוגמנית, ועושים דרכינו לכיוון Cormet de Roselend
בדרך פוגשים את היפיפיות האלה..
-
והנה הגענו לשלט המסמן את מעבר ההרים
-
כשתכננתי את הטיול התלבטתי מה לעשות בהמשך אחרי שנגיע לשלט המהולל.
קראתי על העיירה הבאה Bourg-Saint-Maurice שלא ממש מעניינת , אבל מה שמשך אותי במיוחד להגיע אליה היתה הדרך המתפתלת .
חשבתי על זוגי היקר שהוא מה זה יאהב את הכביש הזה על פיתוליו הרבים כנחש, ולא חשבתי פעמיים , את הדרך הזאת נעשה גם נעשה ואחכ׳ כבר נחשוב מה האפשרויות ..
בדרך לפני הירידות הנוף מעט משתנה אבל עדיין מרשים ומלבב וכמובן פורח..
-
הגענו ל – Bourg-Saint-Maurice באמת לא מצאתי לה שום ייחוד, עושים עצירה , סיבוב רגלי , הבנו את העניין וצריך לקחת עכשיו החלטה ויש לנו 3 אפשרויות:
- לחזור חזרה – אין מצב

- להמשיך לאיטליה לעיירה Courmayeur , נסיעה של קרוב לשעתיים ללא עצירה ולהמשיך משם במנהרת המון בלאן שמביאה אותנו לשאמוני עוד חצי שעה שזה אזור שבעצם עזבנו כבר הבוקר , ולהמשיך לאנסי שזה מקום הלינה שלנו הלילה עוד שעה ורבע נסיעה.
אז , לאיטליה נתן את הכבוד הראוי ונגיע בטיול נפרד, במנהרות כבר נסענו הרבה בטיול זה ועוד ניסע כך שמנהרת סלב זו לא משכה אותנו.
- מה שנשאר זה להגיע לאזור אנסי מדרום דרך כביש N90 ואם זה הכיוון
אז למה שלא נעלה כבר לתצפית Col de la Forclaz הצפי להגיע לשם בסביבות 19:00 בדיוק לשעות בין הערביים כמו שאני אוהבת.
זמן הנסיעה 1:20 .
בדרך, לקראת התצפית אני מאוד רוצה להטעין את הסוללה של המצלמה כי אני בונה על נוף מרהיב , וזמן הקפה הגיע וגם איזה עוגה אז עוצרים ליד העיירה Albertville המקום נקרא La Grignotte
מקום חביב , קפה טוב , כריכים , איזה בגטים מממ
, שירותים נקיים , Wi Fi מצויין ונקודות חשמל והטענה לכל המכשירים .בא בזמן