זהירות - ביטוח ביטול השתתפות עצמית לרכב
-
שלום,
לפני כמה חודשים הזמנתי רכב על מנת לנסוע באוגוסט. הוספתי 9 דולר ליום עבור ביטול השתתפות עצמית. ההזמנה בוצעה דרך carrentals.com (שמהתרשמות היו בסדר גמור) והחברה בפועל היא thrifty.
לגמרי במקרה היום שאלתי האם אכן ביטול ההשתתפות אומר שלא אשלם כלום, ואמרו לי שאכן כן עד סכום מסוים – אבל רק אם אני אזרח ארה”ב. אני כמעט ומשוכנע שבהצטרפות התנאי הזה לא היה, ולמעשה הוא מאיין את כל הביטוח כי הביטוח לא שווה כלום.
בדקו את עצמכם.
האם יש מקום חלופי שעושה רק ביטוח ביטול השתתפות עצמית (אני לא צריך רוצה לבטל את שכירות הרכב אם אין צורך) ובמחיר סביר (כל שכירות הרכב היא 170 דולר, אז נראה לי הגיוני לשלם עוד שליש על ביטול ההשתתפות אבל לא ממש מעבר)
-
לגבי מחיר לא רלוונטי כמה עולה השכרה אלא מה גובה השתתפות עצמית במקרה של נזק כי זה הסכום שאתה מבטח.
יש כל כך הרבה חברות השכרה תבדוק גם מקומות אחרים.
-
אם יש לך ביטוח רפואי דרך פספורטכארד, יש להם אפשרות גם לתת ביטוח החזר השתתפות עצמית (שים לב – זה לא ביטול אלא החזר)
-
בדיוק עכשיו אנחנו מבררים דרך פספורט כארד
תמורת תוספת של דולר ליום מקבלים כיסוי ביטוחי של עד 1500$ החזר השתתפות עצמית
זה מתאים רק למי שההשתתפות העצמית שלו לא עולה על הסכום הזה
אם אני לא טועה ב CARENTALS ההשתתפות העצמית גדולה יותר כך שאני לא בטוחה שזה פותר את הבעיה
עדיף לשכור דרך חברה ששולחת לך את החוזה המפורט כך שאתה יודע מה בדיוק אתה מקבל
-
אני עשיתי ביטוח החזר השתתפות עצמית דרך https://www.worldwideinsure.com/
יש עוד חברות כאלה.
אני מעולם לא הפעלתי את ביטוח, כך שלא יכול להעיד אם הם באמת מחזירים את הכסף, אבל האינטרנט מלא בתגובות טובות לגביהם.
-
-
בוקר טוב
אנחנו מספר פעמים כבר השכרנו דרך economycarrentals ושם ביטול ההשתתפות העצמית כלול במחיר (בתקווה שאכן כך יהיה)
-
תודה לכולם!
-
חרשתי את הנושא לא מעט ויש עוד דברים שכדאי לשים לב אליהם
גם כשעושים החזר או ביטול השתתפות עצמית צריך להבין האם הוא כולל את כול המקרים שהיו או רק את הראשון
בגלל כול הדקויות האלו וגם בגלל המחיר שיצא בסוף להפתעתי יותר זול שכרתי דרך שלמה בארץ