עזרה בטיולי יום מרומא
-
היי,
אני ואמי נוסעות בסוכות לרומא ל7 ימים ( מה5.10 עד ה11.10) נחיתה בבוקר והמראה בלילה.
הבנתי ש7 ימים לרומא זה יותר מידי ושב4 ימים אפשר למצות את רומא.
אני מחפשת מידע על טיולי יטם שאפשר לעשות מרומא- קראתי שיש טיבולי ואווביריט אבל את כלכך התרשמתי מהאתרים הם נשעמים ככה ככה, אז אשמח לשמוע על הלצות שלכם.
ברמת העיקרון אין לנו בעיה לעבור ללון באזור אחר שני לילות, אני פשוט לא רוצה שזה יהיה טירטור. אין בעיה גם לשכור רכב לימים האלו, אבל שוב, רק אם זה באמת יוסיף.
אני חשבתי על כיוון של לסוע יום אחד לפירנצה עם רכבת ולחזור.
או לסוע ל3 ימים לדרום איטליה, ירדתי מזה בסוף כי 3 ימים לדרום יראה קצת מידי ואני מפחדת שסתם נהייה במירוץ, אבל אשמח שתתקנו אותי אם אני טועה.
אז בקיצור, אנחנו פתוחות לרעיונות ונשמח לשמוע ממכם טיפים איך למלא את ה2-3 ימים האלו בצורה מיטיבית
-
פירנצה ל-3 ימים אפילו
-
תודה.
מה את ממליצה?
לישון בפירנצה\או איזור אחר בטוסקנה?
לטייל ברכב? (ולהגיע לפירנצה גם ברכב)
אם כן, אשמח להמלצות לאזורים עבור 3 ימים.
-
אני ממליצה לישון שם,
אבל יכול להיות שמשם יהיה שווה לשכור רכב ולהסתובב באזור, אולי לישון לילה בכפר, לא עשיתי זאת. מבחינת להגיע לשם, הרכבת די נוחה ומהירה (תזמינו כרטיסים מראש), אלא אם תרצו לעצור בדרך.
בכל מקרה מחוץ לרומא, לדעתי זה הכיוון
-
איך שנאי רואה את זה – יש לך שתי אופציות
- לנסוע לאיזור פירנצה (שבעצמה שווה שני ימים.. אבל קצת “דומה” באופייה לרומא) ולטייל בה ובסביבתה
- לעשות מספר טיולי יום מסביב לרומא כמו למשל – טיבולי, אורבייטו, עתיקות אוסטיה, (טיולי יום מחוץ לרומא) וגם יום אחד בפירנצה.
אני הייתי שומר את איזור פירנצה לטיול עתידי בטוסקנה (שהיא בעצם בירת המחוז דה פקטו) ומטייל בסביבת רומא.
מדוע התרשמת מכך שטיבולי היא “ככה ככה”?
וילה ד’אסטה היא אחד הגנים המרשימים ביותר שיצא לי לבקר בהם
וילה גרגוראינה שנמצאת בסמוך לה היא אתר טבע מהמרשימים ביותר אף הוא (מפלים, עתיקות מרשימות, יער.. תצפיות) – למי שמסוגל ללכת במסלול לא קשה במיויחד של שעתים.
לא הייתי מוותר כך על העיירה הזו בקלות.
-
תודה רבה.
האמת שמטיבולי התרשמתי לטובה, פשוט יש לי 2 ימים " ריקים" ואולי אפילו 3. מאוסטיה ואורבייטו התרשמתי פחות לטובה, אני לא כלכך יודעת לשים את האצבע למה, פשוט נראה לי מקומות שיש בהם פחות מה לעשות. אני אשמח לקבל פידבק מאנשים שהיו שם ונהנו או לא נהנו:) כרגע זו מסתמנת כאוםציה הטובה ביותר.
-
על כל מקום תקבלי דיעות לכאן ולכאן
אחד נהנה מאד
השני יגיד שזה מיותר.
אתן צריכות להחליט קודם כל
רומא +פירנצה (ולא יום אחד!) מדובר בשתי ערים. ניידות ברכבת בין שתיהן. לא כולם יכולים להכיל 2 ערים בטיול אחד, שני מקומות לינה.
רומא +יעדים על בסיס נסיעה יומית וחזרה ללינה ברומא (ולכן צריכים להיות יעדים קרובים לעיר גיאוגרפית ונגישים תחבורתית)
רומא +השכרת רכב ונסיעה ליעדים אחרים באיטליה (דרום טוסקנה, אומבריה,לא חסר).
תחליטו מה הכוון קודם כל ונוכל למקד יותר את התשובות.