ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עלויות יוון

פורום אירופה
    3
    4
    907
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Piter_Pen
      Piter_Pen נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים,

אנחנו – בת שנה וחצי, אשתי ואני

טסים ל-אתונה ומשם עולים לצפון יוון ברכב ל-8 ימים

היינו מעוניינים לקבל את עזרתכם במספר שאלות:

1. כבישי אגרה – מהן העלויות בכבישי האגרה ומהו אופן התשלום? הבנו כי צריך להביא הרבה כסף קטן והשאלה מה זה הרבה ומה זה כסף קטן
      2. הזמנו אוטו דרל budget והיינו רוצים לדעת האם יש חובה לרשיון נהיגה בינלאומי?
      3. מהן עלויות האוכל ביוון – ארוחת צהריים קלאסית וארוחת ערב (את הבקרים נאכל במלונות שנהיה).
      4. אנחנו מתכננים לנווט עם google maps במצב לא מקוון – בלי כל קשר אנחנו מעוניינים שיהיה באמתחתינו טלפון נייד עם שיחות למקרה כזה או אחר. האם מומלץ לקנות חבילת חו״ל בארץ (100-159 ש״ח דרך הוט לעלות שיחות של בערך 6 ש״ח לשיחה מקומית ביוון ופחות משקל לארץ עם 1 או 3 ג׳יגה גלישה בהתאמה) או לקנות סים מקומי? אם סים מקומי אז האם ניתן לקנות בשדה ומה העלות ומה מקבלים בתמורה?

תודה רבה לכולם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ח.ג
        ח.ג נערך לאחרונה על ידי

1. נכון ל 21.6.2017

התשלומים שלנו באוטוסטרדה רובם בעמדות מאוישות:

Attiki Odos בכניסה 2.80 אחרי sapata

Afidon tolls   3.25

Thodos toll אחרי המחלף לThiva  3.80

Trangens tolls  אחרי הירידה לTheologos 3.80

Trinity Tolls לפני הירידה לThermopylae 1.75

אחרי היציאה מאתר האנדרטה 0.60 – רק באוטומט

אחרי Avlaki 1.85

אחרי המנהרות באזורPelasgia  3.40

סה"כ 21.25 יורו

https://goo.gl/maps/MgkJQ8AmLro מפת נקודות התשלום הנ”ל.

בעמדות המאוישות ניתן לקבל עודף. האם יש מצב שאינן מאוישות? בעמדות האחרות משלמים בכרטיס אשראי או שיש מעבר למנוייים.

בתחנה הלפני אחרונה קיבלנו עלון הצעה למנוי Kentriki Pass הכל כתוב ביוונית. זה בשביל תיירים?

1.  רשיון בינלאומי חובה. לא נחוץ להשכרת רכב אלא במקרה של בקורת בדרכים  או חלילה מפגש אחר עם הרשויות. 
        2.  אם אני זוכרת נכון ארוחה זוגית עלתה לנו בין 30 ל45 יורו. ארוחות קלות בכפרים כ 12-20 יורו.
        3.  קראתי שלא כדאי לקנות בשדה התעופה. למה? לא יודעת מה פער המחירים. האם אתה יודע בודאות שיזדמן לך לקנות במקום אחר לאחר שתנחת??

לי היה ברור שלא יתאפשר לנו. ויתרתי על תקשורת בטלפון אחד. בטלפון שני   בעלי לקח חבילת תקשורת ללא שיחות. יש לי טלפון ישן עם כרטיס של למטייל שמשמש למקרי חירום.

כמו שכבר כתבתי לך ניווטנו אוף ליין גם עם מפס-מי שלפעמים היה מדויק יותר.

מנסיוננו היו תנאי מזג אויר בהם רק הג’פיאס בנווט של גרמים עבד וידע איפה אנחנו נמצאים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Piter_Pen
          Piter_Pen נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה.

• chenchen1234
            chenchen1234 נערך לאחרונה על ידי

לגבי כבישי האגרה, גם אני זוכר שתמיד היה אפשר לקבל עודף, גם משטרות.
            בכל מקרה, בכל פעם שתקנה משהו קטן תוכל לשמור את העודף בצד, שיהיה לשימוש בכבישים.
            הייתי אומר שבממוצע כל חצי שעה בערך היינו צריכים לעצור ולשלם כ-3 יורו.

לגבי האוכל, אנחנו אכלנו בעיקר ארוחות פשוטות (אך משביעות) בכפרים (מנה עיקרית, סלט, לפעמים שתייה), בטווח שבין 5-10 יורו לבן אדם.

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון