ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הזמנתי דירה פרטית בAIRBNB וקיבלתי את המארחת בפנים

פורום אירופה
    13
    20
    4601
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יוחאי72
      יוחאי72 נערך לאחרונה על ידי

ממשיך נושא שפתחתי לפני שבועיים עם התפתחויות.

בקיצור….

לפני מספר חודשים הזמנתי דירה בברגן מסוג “Entire home” ב AIRBNB. מתוך הבנה ברורה שאני מקבל דירה פרטית שלי. (זו פעם ראשונה שאני מזמין ב AIRBNB)

כחצי שעה לפני עלייה למטוס התברר לי מהודעה של המארחת שבעצם היא גם נמצאת בדירה ושותפה איתנו במטבח בשירותים ובמקלחת (דבר שממש לא ציפיתי)

פניתי אליה מיידית בהודעה שזה לא ה”מוצר” שהזמנתי, והיא ענתה לי שאין בעיה, אני יכול ללכת למקום אחר והיא לא תחייב אותי.

הגענו לברגן ב 21:00 כך שממש לא היה רלוונטי מבחינתי לחפש דירה אחרת.

בעצת פורום זה פניתי מיידית לתמיכה של AIRBNB עם כל הפרטים, והם אמרו לדרוש מהמארחת החזר ואם היא תסרב לפנות אליהם.

פניתי למארחת והיא טוענת את הטענה הבאה: אין ב AIRBNB הגדרה למצב שבו המארח הוא חלק מהדירה. במילותיה” Airbnb gives no option to tell wether the owner lives in the flat or not, I have really looked for that.”

במילים אחרות המארח לא נקרא שותף לדירה ולכן פרסום הדירה כ “Entire home” תקין.

מה דעתכם ? היא צודקת? יש טעם להמשיך עם התלונה ל AIRBNB

תודה 

יוחאי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eytanin
        Eytanin נערך לאחרונה על ידי

לך הוחזר הכסף? מצאת אלטרנטיבה? הייתה לך הוצאה כספית נוספת בגלל הבעייה הזו?

אם הנקודה השלישית שהעליתי כאן פגעה בך, אתה יכול לדעתי להמשיך בהתכתבות (זה ממילא לא עולה לך)

אם הכסף הוחזר ומצאת אלטרנטיבה וזה לא פגע בכם כספית (רק עצבים) הרי חבל לדעתי על המאמץ.

הדבר היחיד שיקרה הוא שיוציאו אותה (כנראה) מהאתר או שייחיבו אותה לכתוב תיאור מלא ומקיף.

אתה כנראה לא תקבל שום שיפויי.

• יוחאי72

אני אבהיר. 

אני ישנתי בסוף בצימר.

לא היו לי הוצאות נוספות.

אני דורש את הכסף כפיצוי על מה (שלא) קיבלתי .

כרגע היא לא מוכנה לתת לי החזר בתואנה  שבסוף ישנתי בדירה שלה.

תודה

• Soft Cell
            Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

כתבת מוזר מאחר ויש שם הגדרה ברורה

Entire homes/apartments

Entire homes/apartments are best if you're seeking a home away from home with complete privacy and the freedom to cook breakfast in your pajamas. With an entire home/apartment, you'll have the whole space to yourself. You can be your own host, make your own dinner, and remember to treat your listing with the respect and courtesy you would at your own home.

• יוחאי72

Soft cell

אז מה אתה אומר בעצם? שיש לי case מלא לתבוע?

אגב מאיפה הוצאת את ההגדרה הזו?

תודה

• Soft Cell
                Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

airbnb

• שקד
                  שקד נערך לאחרונה על ידי

אם זו הייתה התכנית המקורית למה היא הודיעה לך את זה ביום ההגעה?

עצם זה שהיא הודיעה לך את זה ביום ההגעה זה קצת על ראש הגנב בוער הכובע. אם זו הייתה התכנית המקורית ולדעתה זה סביר – למה בכלל לטרוח להודיע?

• יוחאי72

סוף דבר...

לאחר שהבנתי מצד אחד שיש לי case ומצד שני שהיא מתעקשת לא לשלם החזר מלא, התפשרתי איתה על חצי סכום.

כבר בבוקר ראיתי שהיא שלחה לי פקודת עדכון על חצי הסכום .

נצחון קטן ✌️

תודה למשיבים ולמסייעים. שנפגש בדברים פחות מעצבנים...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • יונית
                      יונית נערך לאחרונה על ידי

נקודה לחשיבה – מעבר למקרה הפרטני.

למה אייר ב.ב. ל א לקחו אחריות על פרסום לא אמין?

או

בכלל איפה מתחילה ומסתיימת האחריות שלהם בתווך?

• LTO
                        LTO נערך לאחרונה על ידי

וגם- כתוב פידבק על הדירה ב reviews באייר ב.נ.ב עם כל פרטי המקרה, כדי שמי שישקול להזמין  ידע לאיזה צורת דיור הוא מגיע

• יוחאי72

מה שמעניין בסיפור זה שהדירה הזו מלאה בהמלצות חמות. כולם משבחים ומהללים את המקום ואת בעלת המקום. 

אף אחד לא טען את הטענה הכל כך בסיסית. 

אגב זו גם היתה אסטרטגית ההגנה שלה בתכתובת איתי. ״ כבר שנים זה כך ואף אחד לא התלונן על זה...״

בקיצור נראה לי שהביקורת שלי תבלע. אני אכתוב טיפ כאן באתר שלפחות הישראלים יזהרו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • keves160
                            keves160 נערך לאחרונה על ידי

אבל זו בדיוק הנקודה!

אם היו ביקורות כאלו בעבר, אולי היית קורא אותן ונמנע מלהזמין את הדירה ולא היתה לך עוגמת נפש. זה שגם אתה תוותר על לכתוב ביקורת כזו, אתה בעצם משמר את המצב הקיים כדי שעוד אנשים יתאכזבו.

וזו הבעיה הגדולה: אנשים אוהבים לכתוב ביקורות טובות, אבל פחות את הרעות או הבינוניות. אני וגם אנשים אחרים שהיכרתי נפלו באיירBNB בדירות שהיו עליהן רק ביקורות טובות. אם תהיתם איך זה קורה – בדיוק כך.

• gauntlet
                              gauntlet נערך לאחרונה על ידי

זה אחד מהדברים המעצבנים באיירביאנדבי, הרבה אנשים רוצים לגבות עוד קצת כסף או להיות יותר מבוקשים, אז הם מסמנים את הדירה שלהם כentire place
                              לרוב רואים שמדובר רק בחדר או שכתוב משהו בסגנון “תחלקו איתנו את...”,
                              מבחינתי זו הטעיה חד וחלק והיית צריך לדרוש את כל הסכום+ שאיירביאנדבי יכריחו אותה לשנות הגדרה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                              • דוקטור דו ליטל
                                דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

ב AirBnB יש מאזן אימה בין בעל הנכס לשוכר

בניגוד ל BOOKING HOTELS ואתרים אחרים גם בעל הנכס נותן ציונים לשוכר וציון לא טוב לשוכר יכול לפגוע ביכולת שלו להזמין מקום לינה בעתיד.

לכן שוכר יזהר בכתיבת ביקורת שלילית – כדי שלא יקבל אחת בחזרה.

השיטה יוצרת עיוות, מפחיתה מאוד את הסיכוי לביקורת שלילית על הנכס

• yushon
                                  yushon נערך לאחרונה על ידי

זה עיוות מחוייב מציאות כי בחלק גדול מהמקרים מקום הלינה הוא אכן משותף (משם זה בעצם התחיל) ואז יש אינטרס לדעת את מי אתה מכניס אליך הביתה.

גם ללקוחות יש אינטרס כזה כי חלק הן דירות שותפים והם רוצים שיהיה מעין סינון ראשוני.

המלצה שלי, אני כמעט אף פעם לא מסתכל על הביקורות החיוביות, הן פחות תורמות. תחפשו ותקראו בעיקר את הביקורות השליליות על מנת להוציא מהן את המידע הבאמת חשוב (כמובן במידה ויש ביקורות שליליות).

אגב, AIRBNB לוקחים אחריות, אבל הם בראש ובראשונה פלטפורמה לחיבור בעלי בתים ללקוחות ולכן הפתרון הראשוני שלהם זה קודם כל לנסות להגיע לפתרון עם הספק, ואם לא מצליחים להגיע להבנות להעלות את התלונה מעלה והם יטפלו בה.

כך מתנהלים כל האתרים שהם פלטפורמת חיבור כמו UBER,  EBAY ואפילו PAYPAL

• keves160
                                    keves160 נערך לאחרונה על ידי

זו עוד סיבה שאמינות האתר לא מספקת בעיניי

כשהלקוחות יודעים שביקורת יכולה לחזור אליהם כבומרנג, הם יצנזרו את עצמם וכך הציונים של כל דירה מוטים כלפי מעלה, אפילו מוטים מאוד. כאמור, לי זה קרה עם דירה עמוסת ביקורות מאוד חיוביות, אף לא אחת שלילית, והיא היתה מתחת לכל ביקורת, ואפילו לא הושכרה כחוק (מי שהזדהה כבעלי הדירה הוא רק דייר, שמשכיר ללא ידיעה ורשות מהבעלים האמיתיים).

• תמי
                                      תמי נערך לאחרונה על ידי

אני מאוד מסכימה לכל מה שנכתב כאן לגבי מה שעובר בראש למי שאמור לכתוב ביקורת על דירת אירבנב, זה היה גם הרושם שלי כשחיפשתי דירות, ולכן בדקתי ממש בשבע עיניים את כל הביקורות, לנסות להבין מה נרמז בהם לפעמים. ואחר כך כאורחת, נמנעתי בעצמי מלכתוב דברים קטנים שהפריעו לי שאולי הייתי כותבת בבוקינג. 

אבל הנושא הזה של פרטיות בדירה, מבחינתי הוא דבר שלא הייתי מוותרת עליו, ממש נושא מרכזי. ואפשר לכתוב את זה בביקורת, שלא תזמין ביקורת בחזרה, כי זו פשוט עובדה שאי אפשר להתווכח עליה, ואי אפשר להטיל את האשם על האורח. לדעתי כדאי, עבור המתארחים הבאים לכתוב בפשטות, שלמרות שנכתב שזה דירה שלמה, צריך לדעת שהמארחת בעצם גרה שם. מה היא יכולה לענות על זה? 

• דוקטור דו ליטל
                                        דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

לנקמנות אין בהכרח גבולות של משחק הוגן

בעל הבית יכול לתת ביקורת שלילית על האורח שלא קשורה לביקורת השלילית שהוא קיבל.

האורח שבר כיור...האורח קלקל מזרן….מבינה את הרעיון הכולל?

אין לי מושג למה יוחאי 72 (פותח השרשור) נמנע מלכתוב ביקורת שלילית ב BNB, יכולה להיות כל סיבה שהיא.

אבל נראה לי שלו היינו במקומו כל אחד מאיתנו היה צריך לשקול תועלת לציבור הרחב שישקול שהיה בדירה הספציפית הזו או נזק אפשרי לעצמו.

בפועל אין ביקורות שליליות על הדירה בנושא הזה למרות שכנראה מדובר בעניין בעייתי. למה? ניחוש של כל אחד טוב כמו שלי, הניחוש שלי די מובן מאיליו.

לכן ההמלצה הכללית לair BnB של “תקראו ביקורות על הדירה” תועלתה איננה אפס אבל מאוד מוגבלת.

• שוקי3
                                          שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

no אני נוטה להסכים עם קודמי.

אני באופן אישי משתדל להזמין מקומות לינה על סמך היכרות אישית שלי עם המקומות, או על סמך המלצה של מכרים/חברים שאני סומך עליהם, או מקומות שבדקתי בבוקינג.קום ושוכנעתי שהם בסדר.

• עופר21
                                            עופר21 נערך לאחרונה על ידי

לא מצליח להבין למה לא לדבר עם Airbnb להסביר את הסיטואציה ולהתעקש על קבלת הכסף חזרה במלואו 

מנסיון זה מאוד מאוד קל 

ביקורת זה עוזר לאחרים שזה נחמד אבל לא לך 

• 1 / 1
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון