חיה בסרט - טיול אם-בת לבודפשט
-
הי לכולם וכמה כיף להיות כאן שוב…
לא בכל יום חוגגת הגברת הצעירה שלי 18 אביבים, ולכבוד המאורע קפצנו שתינו לבדוק מה חדש בנתב"ג. כשנוכחנו שלא השתנה שם כלום, המשכנו מיד אל בודפשט.
הגברת הצעירה היא פרטנרית נהדרת לטיולים. אני מחוברת אליה מאד, אוהבת את הראש שלה, ובכל פעם מודה מחדש על כך שהיא מאפשרת לי להיות איתה כל כך קרוב, גם בגילה "המתקדם".בודפשט התגלתה כעיר עשירה ומגוונת, מתאימה כמעט לכל גיל ולכל טעם, ובעיקר – מלאת הפתעות!!!
בדרך כלל כשאני חוזרת מטיול בחו"ל, אז יומן הטיול כבר כתוב לי בראש. אני יושבת מול התמונות ומשחזרת את מהלך הימים, והמילים זורמות על הדף כמעט מעצמן. הפעם, כשחזרתי מבודפשט, צללתי מיד לתוך השגרה - עבודה, בית, משימות, מסיבות סיום שנה... ואני מרגישה שסיפור הטיול שלנו נולד ממש בניתוח קיסרי.
אבל הי, מה אני מתלוננת, תראו - הנה הסיפור כאן והוא מלא חוויות, צילומים, המלצות וטיפים שווים וגם כמה הפתעות שישארו איתנו בצרור הזכרונות שלנו מבודפשט לתמיד.אני מזמינה אתכם להכנס פנימה ולשוטט איתנו בבודפשט הנהדרת.
קריאה מהנה

אורה

-
אורה, תודה על הסיפור והתמונות היפות, נראה טיול מקסים ביותר

בודפשט עודנה מחכה לי לטיול יותר ארוך מיומיים. עשית לי חשק

מירה
-
תודה על ההזמנה.
הבלוג נפלא. הכתיבה והתמונות. אוהבת מאוד את נקודת המבט שלך.
פספסתי או שלא רשמת מה עשיתם ביום הרביעי מחוץ לבודפשט?
שוב תודה על השיתוף,
טל
-
הי טל,
תודה

ציינתי שם (כנראה לא מספיק בבירור… אתקן זאת) שאת יומנו הרביעי בילינו מחוץ לעיר ועל זה אספר בפוסט נפרד.
אשמח לשתף כאן לגבי היום הזה, אם יהיו שאלות.
אורה
-
תודה מירה!!
בודפשט שווה כמה וכמה ימים טובים. גם אחרי כמעט שבוע שם, הרגשתי שלא מיציתי את העיר ויש לי עוד הרבה מה לראות.
בטח אחזור. גם את

אורה
-
אורה,
כתמיד שמחתי לראות שהנה מונחת לה עוד עטיפה מסקרנת עם סיפור שלך בתוכה.
כתמיד נהניתי מאוד לקרוא ולא פחות להסתכל על עוד זוויות ורגעים של העיר הזאת שביקרתי בה בהרכבים שונים כבר פעמיים ואני מוכן לחזור אליה בכל עת.
שמוליק
-
תודה שמוליק

לי היה זה הביקור הראשון בעיר, ואין לי ספק שעוד אחזור אליה.
היא כל כך מגוונת ועשירה. אי אפשר להספיק הכל בזמן כל כך קצר…
אורה
-
היי אורה כייף לקרוא את הבלוגים שלך .אין כמו סולו עם ילדים בוגרים .זאת חוויה אחרת והקשר שנוצר הוא שונה .(כאחת שטיילה עם הבן עשיתי איתו טרק אנפורנה ) .המשיכי לטייל ולספר ולצלם תמונות מדהימות .אני נעזרת בבלוג שלך ושל ענבר על טרק מון בלאן בקיץ הבא .
-
אורה,
כייף לגלות גם כאן את בודפשט שלך.
אני אשמח לשמוע מה עשית ביום הרביעי..אפילו לנו לא סיפרת...
או שבדיוק הייתי בורשה ופספסתי? -
יעל ומיכל תודות

יעל, צודקת! טיול עם ילדים בוגרים זה באמת עולם אחר ומאד מאד מספק, לפחות מניסיוני הדל… ואיזה כיף לך שאת בדרך ל- TMB! אם תזדקקי לעזרה, כתבי לי ואשמח לסייע בתכנונים ולענות על שאלות

מיכל, גם את צודקת! אני נוזפת בעצמי ומיד מספרת – ביום הרביעי לטיול יצאנו ליום מחוץ לבודפשט אל העיירה הנחמדה סנטאנדרה. היה יום חם מאד אבל מקסים מכל יתר הבחינות! הנה, כאן אפשר לקרוא על החוויה שלנו בסנטאנדרה.
תודה לשתיכן שוב,
אורה

-
אורתי,
טיול אמא- בת הוא באמת משהו מיוחד!! כיף לך, כיף לכן, וכיף שבחרתן בבודפשט אהובתי.
מאוד אוהבת את זוית הראיה שלך באובייקטים לצילום ובתיאור החוויות.
אורנה
-
כיף אורה שאת משתפת בטיול המקסים שלך. הרעיון הזה של אמא בת בטיול לבדקסום בעיניי ונראה לי שאתם ביצעתם אותו על הצד הנפלא ביותר!
רבקה
-
בודפשט מקסימה והתמונות שלך נהדרות תמיד. מחכה לקרוא.
-
רבקה, אורנה ואוליב – תודה רבה

אכן מצאנו שהקונספט אם-בת מתאים לנו מאד. לא בטוחה אם לכולן היה מתאים, אך אצלנו השילוב הצליח בעניין זה. כבר היינו יחד בפריז, ובוינה ועכשיו בבודפשט. ומה מצפה לי בעתיד? אולי טיול אחרי צבא יחד
מי יודע…ניתן לזמן לעשות את שלו...
אוליב – הקישור לסיפור הטיול בהודעת הפתיחה.
מוזמנת מאד להכנס ולקרוא

אורה
-
היי אורה,
התמונות שלך כול כך “חיות” ו“מדברות”.
ניכר שהן יוצרות את הסיפור.
תענוג אמיתי!!!
ואיזה כיף לטייל עם בת בוגרת, שאת והיא באותו ראש!
זכית, וגם אנחנו זכינו…

נילי
-
תודה נילי

זה שאנחנו באותו ראש – כנראה מקרה קלאסי של “יותר מזל משכל...”
אני מברכת על זה יום יום. גם בימים של שגרה, דרך אגב…

-
ערב טוב !
נהניתי לקרא את טיול המשפחתי בעיר המקסימה.
בודפשט מוצגת במלוא הדרה דרך מצלמתך .
תודה רבה על ההשקעה והשיתוף !
-
תודה רבה המטייל המתמיד

וסופשבוע נעים

אורה
-
מכירה את בודפסט מצויין (מגורי קרוב משפחה) ובכל זאת הצלחתי למצוא אתרים שטרם ביקרתי בהם. תודה לך אורה.
העיר השתנתה מאד מאז שביקרתי בה לראשונה בשנת 1991 וממשיכה להשתנות. טיול אם-בת הוא לרוב ערובה להצלחה. שמחה שנהנת עם בתך.
-
וואו, מיכל – אם הצלחתי לחדש משהו לך (ועוד בבודפשט), את שלי עשיתי

למרות שפגשתי בעיר בנקודת זמן אחת בלבד (בינתיים...), התרשמתי שהיא בתהליך של שינוי. יש בה שילוב מעניין מאד של ארכיטקטורה בעיקר מכל התקופות. רואים את סימני העבר העשיר, את סימני הקומוניזם, שבטוח הם מינוריים יותר ממה שהיה בשנת 91’, וכמובן את ההשפעות המודרניות.
כשהורי ביקרו בה לפני שנים, הם לא מצאו כמעט אדם שיכלו לדבר איתו באנגלית, ועל כן למדו מספר מילים בהונגרית שיקלו עליהם לתקשר. בתי ואני מצאנו עיר “מערבית” מאד, נוחה לתקשור עם אנשים, שילוט מצויין בכל השפות, ונגישות טובה לתיירים באשר הם.
בעיני זה שינוי מבורך שהקל עלינו מאד את הטיול.
אורה