בטיחות של מגלשות הרים (מגלשות אלפיניות)
-
לפי מה שאני רואה יש 2 סוגים עיקריים של מגלשות הרים:
מגלשות שנעות על מסילה: כמו למשל בתמונה כאן. משום מה נתפסות אצלי כבטוחות יותר. נתקלנו בכאלה מגלשות בטיול באוסטריה.
מגלשות שנעות כמו מזחלת על מסלול: כמו למשל בתמונה כאן. בטיול הקרוב לגרמניה ראיתי שכמעט כל המגלשות באזורים שנהיה בהם הם מהסוג הזה. נדמה לי שאם שומרים על זהירות ולא נוסעים מהר מידיי המגלשות בטוחות. יש גם בתודעה את המחשבה שבגרמניה הכל עובד “לפי הספר”.
מה אומרים המומחים?
-
היי
המגלשות בטודנאו ובגוטאך הן מהסוג הראשון,
אפשר לומר הבטוח יותר.
מצד שני קשה לי להאמין שהגרמנים יתנו ידם למשהו לא בטיחותי.
-
אכן המגלשות מהסוג השני הן פחות בטוחות ואם הרוכב לא שומר על מהירות מתאימה הן יכולות לעוף מתוך המסילה שלהן.
אם אני לא טועה זה קרה למשפחה אחת בפארק שטיינואסן.
-
הבן שלי גלש מהר ואכן עף ממגלשה מהסוג השני בשוויץ. הוא היה בן 10-11 אז.
כך שגרמני או לא גרמני... לא רלבנטי.
מעשית אם מדובר במבוגר שגולש יחד עם ילד קטן ושולט במהירות באחריות לא הייתי חוששת.
אם זה ילד יותר בוגר שגולש לבדו והוא מזן חובבי האקסטרים לא הייתי מסכימה.
-
הנה מצאתי את הסיפור:
היער השחור של reef -
באופן אישי אני עפתי מהמגלשה מהסוג השני. לפני כמה שנים ובסין דווקא
ברור שהנחיות הבטיחות היו לא לנסוע מהר מדי, והיה גם שילוט כזה לאורך המסלול. אבל מי הולך לדבר הזה כדי לגלוש כמו סבתא זקנה נכון?
במקרה שלי – גלשתי פעם ראשונה, ולפני הייתה חבורה שגלשה מאד לאט ולכן בפועל גם אני נאלצתי לגלוש לאט. אז החלטתי לגלוש פעם שנייה וכסוג של “אנטי"
למה שהיה קודם השתוללתי קצת במהירות. באחד הסיבובים עפתי, התהפכתי והמגלשה נפלה עלי. למזלי זה הסתיים בשפשוף במרפק בלבד. אבל זה יכול להיות הרבה יותר גרוע.מאז אני מטיל וטו על מגלשות מהסוג הזה.
ואם זה לא ברור – אני לא נער שמשתולל יחסית, אלא אדם בוגר, מיושב בדעתו (לרוב) וגם לא חובב אקסטרים. ברור לי שבני נוער ישתוללו הרבה יותר ממני...
-
גם אני אישית התהפכתי במגלשה מהסוג השני. לא בטוחה בכלל
-
מגלשות מהסוג השני לא בטוחות ואני לא מוכן לעלות עליהם וכמובן לא מרשה לילדים שלי.
יש גם סוג שלישי.
בטוח אבל הרבה פחות נוח, במיוחד לגדולים שבחבורה
-
תודה לכולם.
באזורים שאנחנו נהיה בהם (אזור האגדות – קאסל ואזור מוזל-אייפל) יש המון מקומות של מגלשות מהסוג השני (מזחלת) ואין אף אתר של מגלשות מהסוג הראשון (מסילה).
מתלבט מאוד אם לאכזב (קשות!) את הילדים, או להגיע בכל זאת אחרי “סדרת חינוך” ואינסוף אזהרות לילדים לגבי המהירות.
-
עמיחי,
אתה מכיר את הילדים שלך. אולי, בהכנה טובה (למרות שיש הגיון גם במה שאומר אנשים טובים) אפשר לסמוך עליהם. לי אין דרמה לתרום כמו אלו שעלו כאן, אבל גם הבת שלי חטפה מכה רצינית במרפק במגלשה מהסוג השני בשוויץ. עדיין רוב הגולשים לא מתעופפים ולא נחבלים, ואם יש מודעות וילדים עם אופי מסוים, אולי זה אפשרי. חוץ מזה בטח יש המון אטרקציות אחרות. גרמניה זה גרמניה. אנחנו נוסעים לבוואריה והיא מפוצצת באטרקציות. אין zipline, אומגות, רפטינג, קרטינג ושות’?
-
אני לא בטוחה שאין בכלל מגלשות מן הסוג הראשון, הבטוח יותר, בסביבה.
אני לא מכירה את האזור, אבל לאחר שגוגל נתן לי את התרגום של מגלשות לגרמנית- rodel – ועשיתי חיפוש קצר ל rodel + Moselle כבר מצאתי שתי תוצאות, כאן וכאן.
יתכן שאם תמשיך את החיפוש, בצירוף שמות של אזורים/מחוזות/עירות רלוונטים נוספים, תעלה עוד תוצאות.
-
רק כדי להוסיף לאפקט הפחד
גם אני עפתי ממגלשה מהסוג השני
הייתי בת 30 בערך, לא ילדה, אבל נכון שהיה לי קצת ביטחון עצמי מופרז בגלישה הזאת. ביטחון מהסוג שבדיוק נפוץ מאד אצל בני נוער...
אצלי זה הסתיים במיון עם כוויות דרגה 2 בשתי הברכיים, 2 המרפקים ובעוד מקום, נדמה לי בזרוע. (זה קרה כי קודם עפתי מהדבר הזה שיושבים עליו אבל נשארתי על המסלול ונבלמתי תוך חיכוך ארוך מאד עם מתכת לוהטת).
זה היה ממש לא נעים, ואני לא לוקחת את הבן שלי למגלשות כאלה.
-
נכון. בפארק אייפל בגונדורף עליו כתבתי בתאור הטיול שלנו למוזל וריין יש מגלשה נחמדה מאד מהסוג הראשון
-
תודה לכולם על התשובות ועל סיפורי האימה… אכן מעורר מחשבות איך בגרמניה, ארץ הייקים, מגלשות כאלה נפוצות מאוד (וכנראה גם עומדות בכל התקנים) ועדיין יש כל כך הרבה פציעות.
ג’ני – תודה מיוחדת! את אלופה!
-
אני חס וחלילה לא מערער או מהרהר אחר אוסף הסיפורים המפחידים כאן וגם לא נותן המלצות.
רק אומר שאומנם עם חשש מסוים אנו בחרנו באופציית התדרוך והאזהרות לילדים לקראת מגלשות מהסוג השני ועשינו כאלה כמה פעמים בטיולים שונים ולמרבית השמחה הכל עבר בשלום.
מה שנכון שלא ראיתי לפני כזה ריכוז של אירועים ...
-
מהצד היותר רגוע.
לפני שהיו מגלשות מהסוג הראשון (הבטיחותי יותר) לא הכרנו מגלשות אחרות, ומגלשת הרים בהגדרה היה מהסוג השני (גרמניה,שוויץ,אוסטריה וכו)-
גלשנו במגלשות הפחות בטיחותיות- מאז שהילדים היו קטנים, ברבות מהן, אף אחד לא נפל,נשרט או נחבל (אחרת מן המסתבר לא היינו ממשיכים לגלוש בהן) ולא הייתה בכלל אופציה אחרת.
עוד דוגמה - סקוטרים ואופניים שיורדים איתם מההר בשבילי עפר- רבים עשו ולא עופפו, ולא התהפכו והגיעו עד התחנה התחתית בשלום. אבל מטבע הדברים שמענו גם על מקרים אחרים שהסתיימו (בנס) בחבלות בלבד מהתעופה.
רק כדי לאזן קצת את הסטטיסטיקה (וגם לא קיבלנו אף פעם דו”ח מהירות בהולנד).
-
גם במגלשות הבטוחות יש סכנות:
2 דוגמאות:
בן שלי היה במגלשה מהסוג הבטוח, לפני הייתה יפנית שצילמה את עצמה, בסיבוב חד המצלמה עפה לה מהיד, בלי לחשוב פעמים עצרה בשביל לרדת ולחפש את המצלמה , הבן שלי הגיע ונכנס בה.
למזלנו נגמר במכות יבשות.
סלובקיה , שתי האחיות שלי עלו על שתי קרונות, בתחילת הירידה הראשונה התבלבלה ועצרה במקום לנסוע, והאחות השנייה התבלבלה הפוך ובמקום לעצור נתנה “גז” והייתה התנגשות.
נגמר בחבלות יבשות וכאב הצוואר לכמה ימים.
בכל סוג של פעילות צריכים לפתוח את העיניים ולשמור על כל כללי הבטיחות
-
כל דבר יכול להיות מסוכן אם לא מקפידים על הוראות הבטיחות
אבל אני חושב שאנחנו צרכים לבחון שני פרמטרים:
- מה הסיכוי שלא נקפיד על הוראות הבטיחות
- מה הנזק הפוטנציאלי (במקרה הנפוץ, לא מדבר על מקרה קיצוני במיוחד)
לגבי הוראות בטיחות – בחלק מהמתקנים הוראות הבטיחות הן “גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה”. אני אתן דוגמא ממשהו שנמצא היום בהרבה דירות גן או בתים פרטיים – טרמפולינה גדולה. אחת מהוראות הבטיחות הבסיסיות של טרמפולינה כזו היא שבכל רגע נתון יהיה בה רק אדם אחד. זו בעיניי גזירה שאי אפשר לעמוד בה כי הרי כל הכיף זה לקפוץ ביחד. ולכן אני כהורה לא באמת יכול לצפות שהילדים שלי לא יקפצו ביחד עם החברים שלהם באותו זמן. אני יכול לבחור להמנע מטרמפולינות כאלה אם אפשר, או לקחת את הסיכון.
אני חושב שהדרישה “לגלוש לאט” במגלשה היא גם מהמשפחה הזו. זה לא ריאלי לצפות מאנשים להיות עם יד על הבלמים במקום רגל על הגז. כלומר ברור שיש מי שיסע לאט, אבל קשה לי לבוא בטענות למי שנוסע מהר מדי. אגב, גם באותה מידה גם “שמור מרחק” היא דרישה בלתי אפשרית מרגע שיוצאים לדרך. כלומר כל עוד אני מחכים בתור אפשר להגיד חכו עוד כמה שניות כדי לפתוח פער ממי שלפנינו. אבל מרגע שיצאנו לדרך – כל אחד חופשי לנפשו.
מהצד השני – השאלה היא מה הנזק מאי הקפדה על ההוראות. אני חושב שבמגלשות מהסוג השני יש הרבה יותר סיכוי לנזק פחות מזניח. במגלשות מהסוג הראשון ההתנגשויות לא כאלה נדירות, אבל לתחושתי ברוב המקרים זה נגמר בכלום. מכה קלה, התבאסות, אבל שעה אחרי הכל כבר בסדר (אמרתי רוב המקרים
)
לעומת זאת במגלשות מהסוג השני הנזק מתחיל במכה רצינית יותר / שפשוף שכואב גם כמה ימים, ומהר יחסית יגיע לגפיים שבורות. שלא לדבר על מעבר לכך. -
גם הבן שלי שהיה בן 7 בערך ,התנגש בחוזקה במגלשה שלפניו ונתקע באיש ועפה לו שן . ירד לו מלא דם והייתי בטוחה ששבר את הלסת מרב דם,לאיש שם לא היה אכפת .זה היה בשטיינואסן . לדעתי זה תלוי אם יש אין חדורה במגלשה ולמשל בגוטאך ובטודנאו זכור לי שיש מנגנון שמאט אותך לפני העצירה הסופית.
באופן אישי מפחדת פחד מוות מהמגלשות האלה ובטודנאו בטח כל העיירה שמעה את הצרחות דלי עד למטה. הילדים שלי לעומת זאת מתים על זה.
-
אלוהים, כמה מטומטם בנאדם אחד יכול להיות. גם לסלפפ תוך כדי גלישה, גם לעצור ולרדת באמצע מהמגלשה