קניון (טבע) לאוטאש לעומת פרטנך - מה עדיף עם ילדים?
-
נשמע שפרטנך מקסים ומאד מפתה אותי לטייל בו, אבל לאוטאש קרוב יותר ומשתלב יותר במסלול שלנו.
מי שהיה בשניהם – מה נראה לכם עדיף עם ילדים קטנים בגילאי רבע ל 5 ו -7?
לגבי לאוטאש – אני מבינה שאם רוצים להגיע למסלול הירוק צריך לעבור דרך המסלול הכחול שהוא תלול יחסית. האם מומלץ להגיע עם ילדים קטנים גם למסלול הירוק (והכחול) או שעדיף להסתפק באדום?
תודה מראש על ההמלצות שלכם שבטוחה שתהיינה מצוינות כמו תמיד
-
מקפיצה. אשמח לתשובות.
תודה!!
-
היי אביבית,
עשינו את שניהם. אחד בהלוך ממינכן לטירול והשני הפוך.
שניהם מסלולים יפים ושונים אחד מהשני. לדעתי האישית עדיף לשלב את לאוטש.
לאוטש – נכנסנו דרך הצד האוסטרי, עשינו את המסלול האדום. מסלול די נוח, הליכה על גשרים בגבהים שונים. מאוד יפה...ממש אין צורך לשלב מסלולים אחרים עם המסלול האדום, במיוחד לא עם ילדים. ממליצה להגיע למיטנוואלד היפה אחר כך. מרכז העיר די קטן ומקסים.
פארטנאך ג’ורג’ – סה”כ המסלול כולל הליכה מהחנייה הוא כ 1:40-1:50 (כ- 25 דקות עד תחילת המסלול של הקניון ועוד 20-25 דקות בקניון עצמו, הלוך ושוב באותה דרך), תלוי בקצב שלכם כמובן. לא ממש אהבתי את ההליכה הארוכה הזו עד תחילת המסלול (יש אגב מרכבות עם סוסים בתשלום, שלוקחות מהחנייה לתחילת הקניון), אבל הקניון עצמו בהחלט מרשים.
-
לפי מה שאני מבינה בקניון פרטנך יש אפשרות לעלות ברכבל Eckbauer ולרדת לקניון ברגל. כך חוסכים את ההלוך וחזור, נושמים קצת אוויר פסגות ומגוונים בדרך. אולי ננסה בעוד שבועיים (אפילו פחות).
-
תודה רבה גילץ’!!! כבר חזרת? מקווה שתספיקי לעלות את סיפור הטיול שלך לפני שאני נוסעת….
עלית בדיוק על החשש שלי מפרטנכקלאם – ההליכה הארוכה עד הקניון עצמו. בגלל זה נראה לי שאלך על ההמלצה שלך ואבחר הפעם בלאוטאש.
-
תודה זיווה
לא שמעתי אף פעם על האפשרות הזאת. אני אגיע לשם אחריך אז תעדכני.
למרות שאת מטיילת ללא ילדים קטנים אז זה קצת שונה
-
ממליצה על לאוטש, ומדגישה שכאשר נכנסים כדאי מאוד לקנות כרטיס למפלים, ומיד בצד ימין יש פנייה שמובילה להליכה על שפת המפל - פשוט מדהים, לא לפספס!!!
מצטרפת להמלצה על מיטנוואלד - עיירה מקסימה!
תהנו!
-
תודה פראן.
אני מבינה שיש דעות לכאן ולכאן ובטוחה שנהנה בשני המקומות אז פשוט נזרום עם מה שיסתדר לנו וככה יישארו לנו סיבות טובות לחזור שוב לאזור