ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מערב הולנד ביום ראשון

פורום טיולי משפחות
    6
    14
    4167
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • mcmcmc
      mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

שלום, 

ביום א’ באוגוסט יש לי יום ‘פנוי’. הילדים ממש רוצים פארק חבלים ולפי ההמלצות הלכתי על פאן פורסט ליד אמסטרדם. נהיה שם נניח עד אחת, אחת וחצי. 

אנו צריכים להגיע לצימר באזור kamerik נניח בין תשע לעשר בערב. 

חשבתי בתחילה ללכת להאג מהצהריים ועד סוף היום. אני יודע שהדעות חלוקות בקשר למדורודם, אבל הילדים די רוצים. חשבתי לנסוע ולהספיק עם כרטיס המוזיאונים את פנורמה מאסדאך ואטשר, ובחמש וחצי להגיע למדורודם ושם להיות עד לסגירה. 

עכשיו גיליתי שאטשר לא כלול בכרטיס. דבר נוסף שגרם לי אכזבה הוא פסטיבל הפרחים שעובר בעיר דלפט באותו יום ראשון (varend corso). חשבתי להחנות באזור דלפט, לראות קצת את הפסטיבל ואז לקחת חשמלית להאג, אבל מבדיקה יותר פרטנית של השעות מסתבר כי לא אספיק ו’אי אפשר לקפוץ על כל החתונות’. 

הילדים בגיל 13, 11, 8. 

השאלה היא מה הייתם ממליצים: 

1. להישאר בתוכנית, לא לראות את דלפט אלא רק פאן פורסט והאג (בלי אטשר, בלי פרחים, עם פנורמה מאסדאך ומדורודם). 
      2. לנסוע מפאן פורסט לאוטרכט או רוטרדם (אנחנו אוכלים כשר אז השייט עם הפנקייק לא רלוונטי, והסנפלינג מהמגדל – הילדים עוד לא בני 16...) או ליידן (נטורליס סגור) ולוותר על האג.
      3. לנסוע מפאן פורסט לדלפט (מניח שיהיה עמוס מאוד בגלל התערוכה הזאת, לא?, לוותר על האג, ולראות את תערוכת הפרחים ולהסתובב בדלפט כשלוש שעות (ואז לנסוע למדורודם במיוחד? או להישאר כבר בדלפט?)
      4. לוותר על כל מערב הולנד, לנסוע לפארק החבלים קלימבוס במזרח (האם הוא טוב יותר או פחות מפאן פורסט? יש מי שעשה את שניהם?) ולהמשיך, נניח, לארמון הט לו או לאתר אחר שוויתרתי במזרח בשל חוסר זמן. 

תודה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לגבי אשר – לדעתי האישית אל תתן לעובדה שהמוזיאון כלול או לא כלול בכרטיס להשפיע עליך. אם המוזיאון הזה, או כל מוזיאון אחר מעניין אתכם – לכו לשם. אני מנסה לחסוך כמעט בכל דבר בטיול – בטיסות, בלינות, במזון. אבל לא באטרקציות וכניסה לאתרים. מבחינתי זו הסיבה בכלל לכל הטיול.

לאחר הרבה דיונים בפורום אני רואה שאימצת את גישת ’אי אפשר לקפוץ על כל החתונות’. 

אני הייתי בוחר באופציה #3. בכל זאת, תהלוכת פרחים גדולה זה משהו ייחודי לחוויה ההולנדית, הרבה יותר מעוד גן חיות או עיירה נחמדה.

• זיוה
          זיוה נערך לאחרונה על ידי

גם אני בעד אופציה 3 ותומכת בכל מה שעמיחי אמר. לגבי מדורודם – אני מנהלת במקרים כאלה דיאלוג עם המשפחה. אני מסבירה למה לדעתי זו אטרקציה לא מלהיבה או לא מיוחדת או לא מה שלא יהיה, ובודקת עד כמה הילדים באמת רוצים. אם הם מאוד סקרנים לראות את מדורודם אחרי ששמעו אותך, הייתי מתאמצת בשבילם.

אפשר להסתובב בדלפט בקיצור ואפשר גם לוותר על דלפט למרות שהיא יפה מאוד. חגיגות עם אופי מקומי אני אוהבת. נתיבי המים של הולנד זה משהו שמאוד משמעותי בתרבות של המדינה וגם הפרחים, אבל אם צפוף, הילדים מקטרים ולא מבינים מה העניין, אפשר לחתוך ולהיכנס לדלפט.

• mcmcmc

תודה. 

אימצתי את הגישה שאי אפשר להיות בשני מקומות בעת ובעונה אחת. אבל לעשות דברים מהר, אפשר... פשוט לא מצאתי דרך לראות את דלפט ואת האג בתוך שש-שבע שעות, כאשר אני רוצה להיות באמצע בתערוכת הפרחים הצפה ולא לבזבז זמן על נסיעה מיותרת.

תודה על המלצתכם ונדמה לי שאוותר על האג לטובת דלפט. אולי בשעה חמש אסע למדורודם, אם הילדים לא ישתכנעו לוותר על האתר הזה….(האמת שבכל מקרה שתיהן – האג ודלפט – ‘נסגרות’ בחמש, כך שכל שנותר לי הוא לשוטט בשוונינגן או ללכת למדורודם). 

• Limor_3375773
              Limor_3375773 נערך לאחרונה על ידי

ממה שאני ראיתי הפארק חבלים נפתח רק בשעה 11 ולוקח לפחות 3 שעות..כך שלפני 14 לא מסיימים ואז בטח אוכל...משם הייתי נוסעת לדלפט (לא בכל  יום יש תהלוכה). הייתי מוותרת על מדורדם (נוסעים בתחילת אוגוסט והורדתי אותו).

• mcmcmc

את צודקת שזה מה שכתוב באתר, אבל פניתי אליהם במייל והם אמרו שבאוגוסט פתוח 10-18, ושההדרכה הראשונה כעשרים דקות קודם לכן. כך שאפשר לצאת באזור אחת וחצי. 

לגבי מדורודם, כמו שאמרתי אני מאוד אשמח להוריד אותו (ולשכנע את הילדים) השאלה היא מה האלטרנטיבה לשעות הערב (17-20). הרי כל המוזיאונים סגורים. אם יש לך משהו יותר טוב, שאפילו יחסוך את עצם הכניסה להאג, בציר שבין דלפט ובין kamerik, אשמח לשמוע. 

• Limor_3375773
                  Limor_3375773 נערך לאחרונה על ידי

ישנו פארק מים דאונרל שנמצא כחצי שעה נסיעה מדלפט ופתוח עד השעה 22.00. אחר כך כ-50 דקות לקמיר...בערך אותו זמן נסיעה מדלפט.

הילדים יהנו שם לדעתי הרבה יותר

• יעל מס
                    יעל מס נערך לאחרונה על ידי

הי

לדעתי כדאי ללכת לפארק חבלים קלימבוס. ליד יש את הארמון הט לו, פארק קופים, פארק שעשועים לילדים קטנים וולא רחוק משם גם חנות דקטלון  אם אתם בעניין. הרבה דברים במרחקים קצרים.

הזכרת  פסטיבל הפרחים שעובר בעיר דלפט, תוכל לתת פרטים ?

יעל

• mcmcmc

הי יעל, 

קלימבוס זה מעולה אבל זה במזרח הולנד. אני אהיה שם יום אחד במסגרת המוזיאום הפתוח בארנהיים ועוד צפונה משם בציר דולפינריום-חיטהורן. כך שרק אם היית בשני הפארקים ותאמרי לי שקלימבוס יותר טוב אלך לשם, אחרת באמת אעדיף את מערב הולנד ואת דלפט בשל תהלוכת הפרחים, שהלו”ז שלה פה: 

https://varendcorso.nl/programma/

• יעל מס
                        יעל מס נערך לאחרונה על ידי

תודה,

לגבי פארק חבלים, לא הייתי כך שלא יודעת Smile

התערוכה נראת נהדר, נראה לי שאכן כפי שכולם כתבו כדאי ללכת לתערוכת הפרחים, זו חוויה שלא רואים כל פעם.

יעל

• mcmcmc

הנטיה שלי באמת ללכת לשם ולדלפט בכלל (ולהזמין ביקור במפעל החרסינה) ואם יישאר זמן ללכת למדורודאם…

תודה

• עמיחי13
                            עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

היינו במשט הזה לפני שנתיים. כתבתי על זה בבלוג (יום 9): טיול משפחתי להולנד - 16 ימים - קיץ 2015

המשט הוא במשך 3 ימים, כאשר בכל יום במסלול אחר. לאורך המסלול יש נקודות קבועות – מומלץ להגיע לאחת הנקודות האלה ולא סתם באמצע הדרך (כאשר הסירות מגיעות לנקודות האלה מתחילים שם את “ההופעה”). הנקודות מסומנות היטב במפה באתר, ליד כל נקודה כתובות השעות שבהן המשט עובר שם. יש שילוט במקום לכיוון חניון מסודר ויש סדרנים. הכניסה בחינם.

• mcmcmc

תודה. קראתי את הפוסט הנהדר שלך! 

האם חניה בחינם בעיר דלפט? התחנה שארצה לבקר בה היא ממש במרכז העיר. דווקא בניתי על חניון חנה וסע בין דלפט להאג, אבל אם אפשרי להגיע קרוב יותר, אשמח…

אבל הפוסט עשה לי חשק להט לו.. חבל שתמיד אין זמן… 🙂 

• יונית
                                יונית נערך לאחרונה על ידי

ברור שמשט הפרחים “לוקח” כל שעשוע או עיר אחרת.

הוא הכי “הולנד” שיש.

אבל----לא בטוחה בכלל שבשבילו נכנסים לדלפט

אפשר גם לאורך הדרך -כנס למפה של המסלול שלו, תבחר יעד מוגדר (כי בעיירות האלו שהם עוצרים יש גם מוסיקה ומופעים קטנים) ותתמקמו שם על גדות התעלה עם ההולנדים הנחמדים. אם תהיו חכמים תביאו משהו לשבת עליו, ומשהו ללבוש אם יהיה קריר. אם לא תהיו מאורגנים או חכמים (כמו שאנחנו היינו) אז פשוט תעמדו ליד ההולנדים המאורגנים עם השמיכות וכסאות מיני.

כשתגמרו את המשט-תוכלו, אם תרצו לבקר בדלפט עצמה (למרות שיום ראשון אחרי הצהרים היא יותר מנומנמת ועדיין יפיפיה).

בהמשך תוכלו לשכור סירה בבית הקפה והיתרון שהם פתוחים עד שהשמש הולכת לישון-אבל כמובן שצריך לוודא את הרלוונטיות בימי ראשון (אגב אם ממש רוצים אפשר לשכור חכה ולחכות לדג הולנדי שיעלה בקרס).

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון