תכנון נסיעה דרך מספר 1
-
יש לי כמעט 4 ימים בתחילת אוגוסט בקליפורניה וחשבתי לטייל בדרך מספר 1. (אני מבקר ביוסמיטי ובסן פרנסיסקו בנפרד, כך שאני מעדיף להיצמד לתוכנית
)הבנתי שהאבה מהדרך חסומה כרגע.
בכל מקרה לא תכננתי להדרים עד לוס אנג׳לס, כי אני צריך להתחיל ולסיים בסן פרנסיסקו בגלל כמה אילוצים ..
התכנון –
ביום הראשון יש לי רק חצי יום – חשבתי לנסוע מסן פרנסיסקו למונטריי, לטייל בטיילת וב-17 מיילס
ביום השני רציתי לצאת לפוינט לובוס, להגיע מוקדם כי הבנתי שיחסית עמוס ולטייל שם. האם יש מה לעשות שם יום שלם או רק כמה שעות? באופן כללי אשמח להרבה מסלולי הליכה.
אחרי פוינט לובוס נסיעה חזרה למונטריי ולבקר במוזאון האקווריום הימי.
ביום השלישי לבקר בשמורת הביג סור (האם שווה לבקר עם החסימות בגלל מזג האוויר? או שאין בכלל מה להגיע לשם?)
לאחר מכן נסיעה לסנטה קרוז, ולטייל בעיר
ביום הרביעי רציתי לבקר בביג באזין רדוודס, ובשמורת אנו נוובוס. האם זה יותר מדי ליום אחד? אני צריך להספיק לחזור בערב לסן פרנסיסקו.
סה״כ זה נראה לי די מרווח, האם יש דברים נוספים שהייתם מוסיפים?
אני לא בטןח לגבי כמה זמן צריך להקדיש לכל אחד מהפארקים.
תודה!
-
כדאי לבקר גם בסנטה קרוז – בטיילת, ברציף וגם בשמורת הסלעים. גם ביקור בשמורת הנרי קאוול.
לא ממליץ ביום הראשון להגיע עד מונטריי.
הצעה למסלול:
ביום הראשון סע דרך הלף מון ביי ותעבור דרך אנו נואבוס, לינה בסנטה קרוז.
יום 2+3 מונטריי, 17 מיילס, פוינט לובוס והאזור.
יום 4: נסיעה חזרה דרך ביג בייסין וכביש הסקייליין. את הירידה אל העמק תעשה דרך פאלו אלטו. אם ישאר זמן בסוף היום – סיור בסטנפורד וברחוב הראשי של פאלו אלטו.
-
תודה רבה!
אתה יודע במקרה האם יש להקדיש לפוינט לובוס יום שלם? או רק ביקור קצר יותר?
-
בפוינט לובוס לא ביקרתי כבר 5 שנים אז מקווה שיענה כאן מישהו שהיה לאחרונה. לפי זכרוני זה ביקור לא ארוך.
-
אנחנו, שאיננו ממטיבי הלכת, כלומר טיילנו בנחת, הסתפקנו שם בשעתיים-שלוש.
צביקה (כרגע בלובלין, פולין)
-
פוינט לובוסבפוינט לובוס ממליצה מאד על שני מסלולים קצרים ומקסימים
Sea lion point trail – מסלול לא מאומץ של כחצי שעה וממש מקסים. הולכים מעל צוק ויורדים לחוף סלעי ממנו ניתן לראות אריות ים וכלבי ים רובצים. ניתן לשכור משקפת בתחילת המסלול.
Cypress grove trail – מסלול של כחצי שעה עם מפרצים כחולים ויפים ותצפיות נהדרות. המסלול הזה מעגלי.
ממליצה מאד לעשות את שניהם.
פוריה
-
תודה רבה על העזרה!
רציתי לשאול בנוסף האם מישהו היה לאחרונה בביג סור?
הבנתי שהאתר נפתח אך בתפקוד חלקי, ורציתי לדעת האם שווה להגיע?
-
לגבי הביג סור היינו לפני חודש ואם לא פתחו עוד משהו בינתיים לא שווה את הנסיעה
הסיור במגדלאור pt.sur lighthousa היה מעניין והנוף משם נהדר
-
היינו אתמול בפוינט לובוס.
הגענו ב 10 ולא היה עמוס בכלל. הגענו מצפון. אם עוברים את הכניסה וממשיכים טיפה אפשר לחנות על הכביש ולחסוך 10 דולר חניה.
עשינו שני מסלולי הליכה, לקח כשלוש שעות.
ראינו כלבי ים, ולוטרה, שמענו אריה ים.
לבשנו פליס כי הרוח היתה קרה ממש.
והמלצה על מסעדה – ממשיכים טיפה דרומה על כביש 1 ואז עולים שמאלה גבוה על המצוק למסעדה של מלון הייאט עם נוף מדהים ממש. וגם טעים. שם המסעדה לא רשום מבחוץ, צריך להכנס ללובי של המלון.