ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בולגריה באוקטובר?

פורום טיולי משפחות
    6
    8
    6142
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אורי כ.
      אורי כ. נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אנחנו זוג + 2 ילדים (חמש ושנתיים), מתכננים טיול באוקטובר (בחצי השני של החודש, מיד אחרי סוכות). חשבנו על בולגריה, האם לדעתכם זה הימור גדול מדי מבחינת מזג האוויר? אנחנו בונים על טיולי טבע ככל האפשר, כפרים ואווירה ולא על בטן-גב.

ואם אכן בולגריה - ראינו שהטיסות לורנה זולות יותר מהטיסות לסופיה. האם האזור הזה של בולגריה מלא גם הוא באפשרויות טיול גם לתקופה הזו? ואולי לטוס בהילוך לסופיה ולחזור מורנה?

האפשרות השנייה, אם נחליט שזה לא הגיוני לטייל בבולגריה באוקטובר, היא קפריסין. נשמח לתובנות להצעות! 

תודה רבה!

אורי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • לבון רחל  קולומבוסית
        לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

ערב טוב אורי

מזג אויר זהו סוג של הימור, אבל כשאני זוכרת כמה ימים גשומים או ערפיליים או סתם מעוננים היו בטיול שלי שהיה באוקטובר הייתי ממליצה לך אביב.

איזור וארנה זה יותר לבטן גב שבעונה הזו מן הסתם כבר יהיו סגורים ואתה הרי אינך מתכוון לעשות בטן גב. ישנם אתרים נוספים , אבל עם יד על הלב לאור הטיול שלי ממליצה על יעד אחר.

הייתי ממליצה לך גם לבדוק אתר מזג אויר כמו UNDERGROUND WEATHER ולבדוק הסטורית מה תמצא לגבי חודש זה במשך כמה שנים אחרונות.

תוכל לעיין בכתבה שלי ותראה כמה ימים היתה שמש ושמיים כחולים.

רחל  לבון

• telo
          telo נערך לאחרונה על ידי

התקופה שבחרתם בעייתית בהרבה מקומות באירופה בגלל גשם. 

אזורי ההרים בכל מקום עלולים להיות גשומים.

זה מאתגר במיוחד כשאתם מטיילים עם ילד בן שנתים. כדאי לתכנן טיול כוכב עם מינימום נסיעות. לא הייתי מתכנן טיול מתגלגל בבולגריה עם ילד קטן. לא ממליץ על נחיתה בסופיה וחזרה מוארנה או להפך. 

אנחנו בטיול משפחתי עם ילדים גדולים מאוד אהבנו את סופיה והסביבה. לדעתי אפשר להתמקם בסופיה לכמה ימים ולשלב טיולי טבע בשמורת ויטושה שממש צמודה לעיר. לא חייבים לישון במרכז העיר. יש פרוורים שקטים וכפריים כמו בויאנה שאפשר להמתקם בהם.

המרחק בין השמורה לעיר בין 20 ל 40 דקות נסיעה. 

בקשר לקפריסין כדאי לפתוח שרשור נפרד. לא ברור למה ההתלבטות היא דווקא בין בולגריה לבין קפריסין.

• rubit
            rubit נערך לאחרונה על ידי

היי אורי,

אנחנו טיילנו עם ילדות בבולגריה באמצע אוקטובר (7-17/10) ומזג האוויר היה נהדר. 

בתקופה זו השלכת במלוא עוצמתה והצבעים מקסימים!!! 

במידה ותחליטו לשלב את חופי הים השחור... בהחלט כדאי לעשות הלוך סופיה חזור וורנה או להיפך... כיוון שזה יחסוך לכם זמן נסיעה...אך צריך לברר מה עלות הקנס על השכרה חד כיוונית. 

מצרף לך את סיפור הטיול שלנו מאוקטובר שכולל בתוכו קישור לטיול נוסף שביצענו בספטמבר שנתיים קודם... הטיולים שלנו הם בדגש על טבע וללא בטן גב. 

רובי 

• אורי כ.
              אורי כ. נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם!

ההתלבטות בין בולגריה לקפריסין נובעת הן ממיעוט היעדים האפשריים לטיול באוקטובר והן ממחירי הטיסות המאוד זולים ליעדים האלה (אפילו ליוון לא מצאנו טיסות במחירים שמתקרבים לרייאן אייר לקפריסין או לוויז אייר לבולגריה). 

אנחנו מבינים שאוקטובר זה הימור ושבטח יהיו לנו ימים גשומים ומעוננים. השאלה היא אם יש אפשרויות טיול נחמדות גם בימים כאלה (למשל - מערת הנטיפים). האם למשל אפשר לתכנן מסלול טיול נחמד בבולגריה שלא כולל הגעה להרים (בהנחה ששם גשום וקר במיוחד)? 

מחיר החזרת הרכב ביעד אחר גבוה מאוד. חשבנו אפילו לטוס מסופיה לורנה ליומיים אחרונים, מחיר הטיסה מצחיק. אבל ראינו שבוויז אייר מבקשים תשלום לא רק על מזוודה אלא גם על טרולי שעולה למטוס, זה ככה בכל הטיסות שלהם???

עוד טיפים יתקבלו בברכה!

תודה רבה!

• אורה.ג.
                אורה.ג. נערך לאחרונה על ידי

הי אורי,

בולגריה היא אכן בעיקר יעד של טבע, ולכן לא בטוחה שהייתי לוקחת את הסיכון מבחינת מזג האוויר ונוסעת באוקטובר. אנחנו היינו באפריל וגם לא היה אידיאלי… אני חושבת שהטבע שלה במלא הדרו באביב.

אני גם לא יכולה לחשוב על יותר מדי “תחליפים” הולמים, אם תיפלו על ימים גשומים. 
                בקיצור, ממליצה לך לשקול מחדש את היעד, או אם בולגריה קורצת לך (ואם כן, אז בצדק כי היא אכן נהדרת!) – אז לדחות את הנסיעה לסביבות מאי-יוני שאז הטבע שלה במיטבו.

מוזמן לקרוא את סיפור הטיול שלנו כאן, ומקווה שהוא יסייע לכם בהחלטה.

אורה

• lady double d
                  lady double d נערך לאחרונה על ידי

לבולגריה יש קסם מיוחד. לגבי רכב – אנחנו לקחנו מסוכנות מקומית ולבחור יש סניף בסופיה וסניף בורנה. שמו יאסן ואם תחפש קצת בפורום או בטיפים בטוח תמצא עליו (משתמש בשם reef)

• telo
                    telo נערך לאחרונה על ידי

אני מציע לכם לא להגביל את עצמכם ליעדים עם טיסות זולות במיוחד. באוקטובר העלויות באירופה לא גבוהות וחבל להתפשר על מדינה שפחות מתאימה לטיול עם ילדים קטנים.

אם תקראו סיפורי טיול על בולגריה תראו שזה טיול לא קל, לפחות במושגים שלי. יש הרבה אלתורים, התשתיות לא טובות וקשה למצוא מסלולי הליכה.

קראתי שוב את הסיפור של רובי על הטיול וזה הזכיר לי את הטיול שלנו.

קשה למצוא חלק מהאתרים, קשה למצוא דוברי אנגלית.

אני הייתי בוחר באוסטריה, בצרפת או צפון איטליה (אחת מהשלוש). אלה מדינות עם תשתיות מתקדמות לטיול משפחתי ואלטרנטיבות טובות לימים גשומים. גם במדינות האלה אפשר לטייל בתקציב סביר מאוד במושגים ישראלים. 

אפשר להתמקם בשולי ההרים, באזור האגמים ולעלות להרים בימים יפים.

את בולגריה הייתי משאיר לטיול עם ילדים גדולים יותר.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון