מסן דייגו - לילה במקסיקו
-
היי, אנו נוסעות 2 חברות חיילות משוחררות בנות 21 עם רכב מושכר לאורך קליפורניה מצפון לדרום כך שנגיע לסן דייגו בסביבות אמצע דצמבר 2017.. אנחנו רוצות לעבור למקסיקו ללילה אחד, איך מומלץ לעשות את זה מבחינת מעבר? איפה כדאי להשאיר את הרכב, איך להתנייד משם וכו.. בנוסף, מבחינת השהייה איפה ממולץ לישון ולטייל? והאם יש טיפים לאזור? תודה רבה!
-
ברוכה הבאה לפורום צפון אמריקה !
לגבי רכב שכור, רוב חברות ההשכרה אוסרות על מעבר עם הרכב למקסיקו. מה עוד שמדובר בשעות של המתנה כדי לעבור למקסיקו עם רכב וכנ”ל בחזור.
אישית, איני יודע מה אתן מחפשות בטיחואנה (העיר המקסיקנית הסמוכה לסן דיאגו). אם מדובר בקניות, רוב המקסיקנים שלהם ויזה, עוברים לארה”ב לערוך קניות כי בארה”ב זול יותר.
אפשר לחפש מקום חניה קרוב לגבול ולעבור רגלית. הייתי בסן דיאגו פעמים רבות ומעולם לא התחשק לי לראות מה יש או מה אין בטיחואנה, בעיקר בגלל המצב של הפשיעה האלימה במקסימו. מקסיקנים יש מלא בסן דיאגו ובקליפורניה בכלל.
אז אם שאלת על טיפים: הנה הטיפ האישי שלי: לא להיכנס לטיחואנה.
-
יש עיר אחרת בקרבת הגבול שמומלצת? באמת שמענו המלצות לא טובות על טיחואנה ולכן חשבנו להעביר שם לילה ולהתרחק יותר דרומה
-
טיחואנה עיר ענקית. על החוף יש חופים, מקומות כגון: ROSARITO. בשביל לילה אחד לא הייתי עובר לשם, אתן לא מכירות שם כלום, איך תגיעו לשם ? בטיחואנה יש מיליון מעכרים שינסו לעבוד עליכן (אני אישית גם בשביל פחות או יותר מיום מעדיף להימנע מביקור באזורים האלה במקסיקו).
רוב התיירות במקסיקו, למיטב ידיעתי, מתרכזת בעיר הבירה, בחופים ידועים ובטוחים יחסית כ-CABO SAN LUCAS ובנמלים בהם עוגנות אוניות הקרוזים בעיקר במפרץ מקסיקו, קוזומל לדוגמה.
-
גם לי לא ברור מה יש לחפש בטיחואנה. אם אלה
קניות זולות, אז כמו שראובן ציין, בארה"ב לא חסר כאלו. אם זה בשביל החופים, אז באזור סן דייגו יש מספיק חופים יפים (לא בטוח אם דצמבר זה הזמן המתאים לכך), ואם זה אוכל- אז בסן דייגו אפשר למצוא אוכל מקסיקני מצויין (נסו באזור האולד טאון). אם זה רק כדי להגיד שביקרתן במקסיקו, אפשר גם לעבור את הגבול רגלית לכמה דקות ולחזור.
-
נחשב מאד לא בטוח.
חבר פה (קליפורניה) שנוסע לטיחואנה להתנדב וממוצא לטיני בעצמו, אמר לי שהם מסתובבים רק עם המארחים שלהם ואת המכוניות מחביאים בהאנגר במשך השהות.
יש ריזורטים נהדרים במקסיקו, אבל זה לא לגיחה של יום אחד מסאן דייגו.