ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

למה פולין היא לא יעד למשפחות ורומניה היא כן?

פורום טיולי משפחות
    17
    37
    11028
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נפרטיטיטי
      נפרטיטיטי נערך לאחרונה על ידי

הי

לפני שנתיים נסענו עם הילדים לרומניה. כפרים, נופים, מכרה מלח. לא משהו מטורף ולא מדינה שחובה לראות, אבל נהנו מאוד מהטבע ומהביחד המשפחתי. היה מלא מלא חומר כאן בלמטייל והרכבתי מסלול בקלות.

השנה מצאתי כרטיסים זולים ללובלין, דרום פולין. ולהפתעתי.. אין כמעט חומר. מצאתי סיפורי טיול של משפחות שטיילו בסלובקיה, וקפצו ליום לזאקפונה (פולין), אך לא יותר מכך.

ברור לי שסלובקיה מדהימה. אבל… אנחנו נוחתים בפולין. במקרה הכי גרוע, אם לא אמצא חומר, אסע את ה-7 שעות לסלובקיה ונטייל שם. אבל הייתי מעדיפה לטייל בפולין. בעיקר טבע ועם ערים רק על קצה המזלג (על לובלין, קרקוב וקטוביץ לא חסר חומר). בלי הסטוריה, בלי שואה (מרגישה בסדר גמור עם זה. אם אפשר לטייל ביער השחור בלי להרגיש צורך לדבר על השואה, אז למה לא בפולין?).

קראתי את ה2-3 סיפורים שמצאתי בבלוגים.

ממש אשמח להכוונה מכל סוג שהוא  – אנשים שהיו, מקומות שכדאי לקרוא, מקורות, מחשבות, שמועות ששמעתם… מה שיש.

תודה מראש!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Tal1968
        Tal1968 נערך לאחרונה על ידי

זה שאין סיפורים לא אומר שזה לא יעד מתאים לטיול. זה פשוט דורש יותר מאמץ מצדכם. לחפש לבד מסלולי טבע ואטרקציות לטיול.

גם אני שנסענו לסלובקיה לפני מספר שנים, היו רק 2 סיפורי מטיילים אז ישבתי וחפרתי באתרי התיירות הסלובקים והרכבתי טיול.

השנה אנחנו נוסעים לאנגליה לאזור קורנוול שעליו יש רק סיפור אחד בפורום. זה פשוט דורש יותר תכנון .

ממליצה להכנס לאתר התיירות הפולני. לחפש שם מקומות טיול לפי שמות ערים שקרובות למסלול שחשבתם עליו.

לדוגמא זה https://www.poland.travel/en/family-fun

טל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • לטייל ... לטייל ... לטייל
          לטייל ... לטייל ... לטייל נערך לאחרונה על ידי

מצטרפת לשאלה

גם אני בחיפושיי לטיסה במחיר סביר מצאתי טיסה לדרום פולין (לובלין וקצת יותר יקר לקטוביץ) וממש מעוניינת לטייל שבוע עם ילד בן 12 (שניים גדולים לא יכולים להצטרף וכנראה נדחה את הטיול המשפחתי לסוכות).

אשמח לשמוע פרטים

ואולי גם שיתוף פעולה....

• shani ben ari
            shani ben ari נערך לאחרונה על ידי

שקלנו את האזור, בעיקר את אזור דרום פולין (קטוביץ, קרקוב) שם מצאנו אפשרויות מקסימות לטיול ולינה מאוד זולה. אני חושבת שעל קטוביץ וקרקוב (גם שם מכרה מלח מפורסם) יש לא מעט חומר. 

אולי את תפתחי את המסלול לבאים אחרייך….

בין מה שמצאנו מבחינת אטרקציות לילדים היו 

Energylandia Zator פארק שעשועים ענק      

Zatorland עוד פארק 

‪Inwald Park‬ 

http://www.inwaldpark.pl/

וזה מלבד אזור טבע שנראו מרשימים והמון פארקי חבלים שפזורים להם. 

• עמיחי13
              עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לא יכול לעזור לגבי דרום פולין. אבל בטח יכול לספר שזה שאין סיפורי טיולים לאזור מסויים לא אומר שהוא לא מתאים לטיולים בכלל ולטיולי משפחות בפרט.

אנחנו נוסעים בקרוב לאזור דרך האגדות בגרמניה. באזור יש המון אתרים מעניינים, שפע של אטרקציות ואפילו כרטיס אזורי שמקבלים ממקום הלינה ומקנה כניסה חינם לאתרים ואטרקציות. כנראה כמו שהיה היער השחור לפני שעם ישראל “גילה” אותו. אז למה כולם טסים ליער השחור ולא ליער הקסום (Reinhardswald)? אולי בגלל שנוח לטייל במקום שכבר כולם היו בו לפניך?

• keves160
                keves160 נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי בפולין אז לא אוכל לעזור, אבל נשמע לי מוזר לשנות לגמרי יעד לטיול רק כי לא מצאת עליו ערימה של בלוגים בעברית. למה אין? ככה. הרבה מהמטיילים הישראלים הם עדר, נוסעים לאותם מקומות, מחפשים מסלול מוכן שמישהו כתב ומגבשים טיול סביבו. טוב, לא רק הישראלים, אבל אנחנו טובים בשיתוף מידע בנושאי טיולים ויחסית אומה קטנה כך שקל להעתיק ולהפיץ ופתאום אתה מגלה שחצי השכונה שלך נוסעת השנה ליפן – למה דווקא לשם דווקא עכשיו? כי כולם נוסעים.

זה שלא מצאת על יעד X מידע בעברית לא הופך אותו ללא ראוי, לא מעניין או לא מתאים למשפחות. הוא בסך הכל יעד שלא כתבו עליו בלוגים רבים בעברית – למה לא לנסות בעצמך, ללמוד את המקום (יש ספרי הדרכה, יש אתרים באנגלית) ולהיות לשם שינוי זה שממליץ לאחרים ולא ההיפך?

וזה נאמר מניסיון. הייתי בכמה וכמה טיולים במקומות שלא היה מידע עליהם בעברית ולא היו פופולריים, וכיום הם עמוסים לעייפה בערימות ישראלים. תאמין לי, היה כיף לטייל בהם כשהם היו פחות מוכרים, פחות עמוסים, פחות יקרים.

• אמה
                  אמה נערך לאחרונה על ידי

דווקא מכירה כמה מטיילים שנסעו עם ילדים וגם כזוגות לפולין.

לצערי חלקם לא חזר לפורום לסכם.קיימות היום פלטפורמות נוספות ואנשים בחלקם עברו לשם.

מתוך התרשמות שלי,אין שום מניע לטייל בפולין..

סלובקיה ידוע יותר,מסוכמת יותר.קיימים בה כמה פארקי מים,היא קטנה יחסית,ונוחה לטיולי כוכב או שניים.

לדעתי זה ההבדל..

יכולה להעביר לך לינקים למקומות עינין ששמרתי.

חברים(בזוג) חוזרים השנה שוב לפולין,לאזור שונה.

קודם כל את האתר תיירות של פולין אפשר לתרגם אפילו לעברית

• יונית
                    יונית נערך לאחרונה על ידי

ברור שכן.

רק פחות מוכר ושחוק...וזה בסדר גמור, את תחזרי ותספרי ושנה הבאה יהיה כבר מסלול מובנה..

אני לומדת חלקים מפולין כבר שנה שלמה, ואין ספור אפשרויות (כבר בניתי לי שלשה טיולי מגירה ויש עוד כמה מגירות פנויות להמשך...).

היות וציינת שאת נוחתת בלובלין-הייתי נחמדה וקיצרתי לך את הנסיעות רק בטווח של שעה- בלי קרקוב או זקפונה או יעדים אחרים.

ראי כמה אפשרויות כאן בסביבה של הנחיתה (לא הייתי באף אחד מהם! )

פארק טבע- Kozłówka 

קצת יותר מזרחה (60 ק"מ מלובלין) נראה מאד רציני ומלא אגמים ואפשרויות

Poleski Park Narodowy

את רוצה מערבה ? גם במרחק של 60 ק"מ-kazimierz dolny

באותה סביבה- תראי איזה שפע של אפשרויות יש כאן ואפילו באנגלית

רפטינג וקאנו (ויש עוד 1000 אתרים)

סקי מים

להמשיך? יש אין ספור בלי ערים-עיירות-ומורשת משום סוג. רק ירוק וכחול.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                    • lady double d
                      lady double d נערך לאחרונה על ידי

קל – כי לא היו טיסות ישירות וזולות ללובלין עד כה….באופן אישי הייתי בקטוביץ עצמה וגם העליתי את הסיפור בדיוק מהסיבה הזו (פולנים ונהנים) מצאתי לפניי שרשור וחצי. ממליצה כקודמיי להיעזר באתרים בפולנית עם תרגום אוטומטי של גוגל

• אמה
                        אמה נערך לאחרונה על ידי

עצה,להעביר את האשכול לבלוג.אפילו כמו שהו..בקופי פסט.כך הוא ישמר ויהיה קל למצוא אותו

הנה,פולנים ונהנים

• נפרטיטיטי

מצחיק לחשוב שפעם לא היה הרבה מידע על סלובקיה

תודה לך! לא חשבתי על זה..

הסתכלתי קצת בקישור שנתת, תודה גם על זה. צריכה לחפור שם

• נפרטיטיטי

עכשו מתחילה לאסוף חומר ולבנות מסלול. אם תרצי, צרי איתי קשר בפרטי ונחליף מידע. אנחנו טסים באמצע אוגוסט אז זה מתגבש לאט לאט, בזמן הפנוי שיש לי.

• נפרטיטיטי

אשמח מאוד אם תמשיכי!!!

אשמח לכל שביב של מידע שאספת!!

אנחנו זוג עם 3 ילדים (הקטן בן שנה). הילדים אוהבים ומורגלים למסלולי הליכה רגלית (כולל הקטן שרגיל לבלות במנשא).

מחפשים יותר טבע/אטרקציות ופחות ערים (דווקא על הערים לא חסר מידע ברשת). לצערי הסטוריה יהודית ומחנות השמדה מחוץ לתחום עקב גילם הרך של הילדים (גם ככה הבן שלי כבר הסביר לבת שלי שהולכים לבקר במדינה בה “רצחו את כל היהודים”)

יש לנו שבועיים, מאד רוצה שנגיע להרים, יש את הטטרה ויש עוד רכס הרים שכרגע שכחתי את שמו. נראה לי שלא יעבוד כאן טיול כוכב למרות שזה הכי נוח, אלא שכל יום נסע קצת ליעד הבא. מבחינתנו סביר לנסוע עד 2-3 שעות ביום, אם כי רצוי פחות כמובן.

פולין מסקרנת אותי, הייתי בנסיעת עבודה לורשה והתרשמתי לטובה, מעניין אותי לגלות מה יש בה.

וברור שאחזור לדווח! כתבתי בלוג מפורט על טיול לרומניה מלפני 3 שנים, לפני שנתיים היינו ביוון אבל במסלול שכל העולם כבר עשה לפנינו אז לא כתבתי. על פולין זה ממש מתבקש לכתוב.

• נפרטיטיטי

פתרת את התעלומה עבורי 🙂

לא חשבתי בכלל על עניין הטיסות… אז בטח עוד כמה שנים יהיו מלא מסלולי טיול ובלוגים..

קראתי את "פולנים ונהנים" , יופי של שם. השרשור הזה צץ לי כשעשיתי חיפוש על פולין בפורום.

לא חושבת שנגיע לקטוביץ, אנחנו עם 3 ילדים קטנים.

תודה Smile

• vovka
                                  vovka נערך לאחרונה על ידי

באמת שאין סיבה לא לנסוע למזרח פולין זמושץ>>לובלין>>קזימייז דולני

אבל יש לא מעט סיבות כ ן לנסוע.

לנו היה האיזור רק ‘שבירת נסיעה’ מסלובקיה לוורשה ואני מצטערת שלא עשיתי מספיק ש.ב על האיזור.

השנה לובלין חוגגת 700 שנה לקיומה בשלל פסטיבלים ואירועים. כל האיזור נקרא ‘נתיב הרנסאנס של לובלין’. אפשר לבנות כאן מסלול היסטורי פולני/יהודי (אפילו בלי מאיידנק)/אדריכלות ואומנות ועוד.

ראינו בקזימייז דולני ג’יפים שעושים סיורים בטבע מסביב, בזמושץ יש שחזורי קרבות בבסטיון היפהפה שלהם.

בטיול הזה היינו גם בורשה וקרקוב- לטעמי לובלין עולה על שתיהן, למרות שבכל אחת היינו שלושה/ארבעה ימים ובלובלין/זמושץ/קזימייז דולני רק שלוש שעות (בכל מקום)...

כיכר השוק-לובליןטירת לובליןתצפית על קזימייז' דולני מגבעת שלושת הצלביםכיכר השוק של קזימייז' דולניבתי הסוחרים הארמניים מהמאה ה-17 זמושץ'המוזיאון בבסטיון-זמושץ
                                  • אמה
                                    אמה נערך לאחרונה על ידי

באת לי ממש בזמן.

אני מתלבטת בין חופשה קצרה בלובלין ולבין קריובה(רומניה)

חופרת בגוגל על אפשרויות.בשתיהן יש לא מעט אפשרויות..

אתה יודע אולי מתי לובלין חוגגת 700 שנה?

3.5 ימים לעיר יהיה מספיק?אפשר לצאת החוצה ליום?נראה לי נהייה בלי רכב.

• נפרטיטיטי

תודה! תמונות מקסימות! (וגם שאלה)

ובעידוד של כל ההודעות כאן התחלתי לבנות מסלול..

מה זה נתיב הרנסנס של לובלין?

• נפרטיטיטי

כן, על הערים לא חסר חומר

על שמורות הטבע יש הרבה פחות..

תודה על הלינקים Smile

• vovka

היי אמה

עד כמה שהבנתי, חגיגות ה-700  תתמקדנה בעיקר בחודשים יולי עד ספטמבר.

הגענו אליה ביום שישי האחרון וכל העיר העתיקה הייתה מלאת תכונה-התקיים בה פסטיבל תרבות עם להקות מרוסיה, אוקראינה וגיאורגיה. בכל מקום מקימים במות, תולים קישוטים. יותר מאוחר החודש יהיה פסטיבל קרקס ואקרובטיקה.

בשבוע השלישי של יולי תפתח תערוכה, במוזיאון לובלין שנמצא בטירה, העוסקת ביחודן של מצבות יהודיות.

זה דף הפייסבוק של חגיגות ה-700, וזה אתר האינטרנט.

נתיב הרנסאנס של לובלין כולל לא רק מבנים בעיר עצמה אלא בכל האיזור בין זמושץ לקזימייז’ דולני וצפונה יותר.

עוד מידע על ‘נתיבים’

בלובלין יש מה לעשות שלושה ימים. יום נוסף-טיול לזמושץ’ ברכבת. חצי יום נוסף-קזימייז’ דולני. לא יודעת בוודאות אבל בטוחה שיש דרך להגיע מלובלין לקזימייז, לדעתי אוטובוס כי לא ראיתי תחנת רכבת קרובה אבל כן אוטובוסים. גם שם היה ביום שישי האחרון הפנינג בכיכר העיר.

בזמושץ’ וגם בלובלין יש מידע גם ברוסית. בזמושץ’ המידע מופיע על חלק מהמוניומנטים השונים לצד אנגלית, גרמנית, פולנית. במרכז המידע בעיר העתיקה של לובלין יש מפות וחומר מפורט למדי גם ברוסית.

מאחר ולא התעמקתי מראש, היה לנו מאוד נוח לקרוא באותו רגע ברוסית. אם יעניין אתכם משהו ספציפי שלא נתקלתם בו קודם תוכלו לקבל עוד מידע במקום. מצרפת לך צילומים לדוגמא.

מספר 7 זו הטירה וממנה הולכים לעבר שער גרודצקההנתיבים התיירותיים השונים בעירקיר המצבות בבית הקברות היהודי הישן-קזימייז דולניככה נראים הג'יפים שנוסעים לטיולי טבע. בצדדים יש להם תמונות של השמורות אליהן אפשר לנסועכך נראים השלטים לאורך נתיב הרנסאנס
                                          • vovka

וזאת תמונה על תערוכת המצבות המעוטרות

מוזיאון לובלין
                                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון