טיול בפראג עם אמא
-
היי,
אני ואמי טסות בפראג ב30/7 ל-5 ימים. אמי שומרת מסורת ובגיל פנסיה. המטרה היא לראות את העיר, האתרים המרכזיים ולצאת ל-2 ימי טיול מחוץ לפראג לראות קצת טבע ונופים מרשימים (פחות מוזיאונים).
אשמח להמלצות בנושא

בתאל
-
האם מדובר על 5 ימים מלאים? בדר”כ היום הראשון הוא חצי יום או אפילו פחות ( עד שנוחתים, מגיעים משדה התעופה למלון, מתרעננים ומתארגנים,מתחילים להכיר את העיר ,התחבורה הציבורית וכו ). גם אם מדובר על 5 ימים מלאים לא הייתי ממליץ על נסיעה של יומיים מחוץ לפראג , מקסימום של יום אחד. במקרה כזה יש כאלו שנוסעים לדרזדן או לקרלובי וארי ויש עוד מקומות. תקחו בחשבון שתבזבזו לא מעט זמן בדרכים. הייתי מציע לכן להתרכז בפראג שהיא עיר יפהפיה וקומפקטית שקל וכיף להתנייד בה ( תחבורה ציבורית מעולה ). קחו את העיר הזו לאט, אפשר בכיף להעביר בה 4-5 ימים ולהנות.
-
כן הטיסות הן טיסות לילה לכן כמעט 5 ימים מלאים. פחדתי שלא יהיה לנו מה לעשות כ”כ הרבה זמן שם.
לאילו אתרים אני צריכה לרכוש כרטיסים והאם כדאי מראש?
תודה!
-
כפי שכתבתי יש מספיק מה לעשות בפראג במשך 4-5 ימים. אם אתן אוהבות חיות אז הייתי ממליץ לכן לא לדלג על גן החיות שם שהוא גדול ומגניב. בתשובה לשאלתך: ממליץ לקנות את כרטיס ה prague card שמקנה נסיעה חופשית בתחבורה הציבורית וכניסה חינם לכמה אטרקציות ( למיטב זכרוני גם לגן החיות ) והנחות במקומות רבים. את הכרטיס אפשר לקנות כאן https://www.praguecard.com/index.php?lang=en
את אישור הקנייה את מדפיסה, את מציגה אותו באולם מקבלי הפנים בשדה התעופה בפראג בעמדה שלהם ושם מקבלת את הכרטיס פיזית.
-
הייתי יותר מחמישה ימים מלאים בפראג ולא היה חסר לי מה לעשות ולראות גם ללא יציאה מהעיר. באופן אישי לא טרחתי לקנות כרטיסים לשום אתר – יש מספיק מה לראות מהאתרים החינמיים, ולרובע היהודי ממילא קיבלתי כרטיס מתיירת שלא השתמשה בו.