שבוע זוגי בסין - לאן כדאי
-
שלום למומחי סין,
יש לנו שבוע ולמרות שזה קצר רוצים לנסוע לסין לשבוע.
מעוניינים בטבע, נופים, כפרים עתיקים ותרבות..
איפה הייתם ממליצים להתרכז?
-
יאנגשואו והסביבהלדעתי, זה אחד המקומות היפים והנעימים ביותר בסין; יש שם הכול מהכול [למעט מוזיאונים טובים. אולי אפשר להשלים את זה בעוד יום או יומיים בהונג קונג, גוואנגז’ואו או בייג’ינג בדרך חזרה]; ואפשר להספיק לראות ולעשות המון בזמן קצר.
-
בייג’ינג שאנגחאי עם אופציה לטיול יום לאחת מעיירות המים בסביבת שאנגחאי
-
האם לדלג על גווילין ורק ינגשואו?
-
תוכל להרחיב קצת על עיירות המים שליד שנחאי?
תודה
-
תלויאנחנו נשארנו ביאנגשואו [למעט לילה אחד ויומיים של טיול נהדר בטראסות האורז], אבל הקדשנו יום אחד לטיול בגווילין, בלי להישאר בה. אמנם יש בה הרבה דברים מעניינים, אבל בסופו של דבר זו עיר גדולה, והעדפנו את האווירה הנעימה של יאנגשואו. יש כאלה שדווקא נהנו ללון בה וגם לטייל בה יותר מיום אחד, אבל לטעמי בשבוע אחד אפשר לוותר. אם כבר, עדיף להתאכסן באחד הכפרים העתיקים שבסביבה, דוגמת שינגפינג.
-
בטיול כה קצר הייתי מוותר לגמרי על גווילין ומעדיף את יאנגשו, ההצעה שנתנה פה לגבי שינפינג בהחלט מקום מדהים מה שכן זה מצריך יותר זמן לדרכים וזמן קצת חסר אצלכם.
יש עיירות מים כמו טונגלי ווז’ן שאני מאוד אהבתי אותה
-
שאלה חשובה – מתי?
מזג אוויר ו/או חגים עשויים לשנות את ההמלצה
-
כשהיינו בשנחאי עשינו 2 טיולי כוכב של יום כל אחד לסוז'ו ושיטאנג (xitang) .נסענו לשם ברכבת המהירה, 20 דק' לכיוון.
פירסמתי טיפים מפורטים על העיירות.
מומלץ מאוד.
-
ככל הנראה בשבוע השלישי של אוקטובר.
איך מאייתים את שמות עיירות מים טונגלי ווז’ן ? (הם ליד יאנגשו, נכון? באיזה מרחק?
לטרסות האורז, יוצאים מיאנגשו או מגווילין?
משה, תודה על המידע, אחפש ואקרא את הטיפים שלך.
-
עיירות המים זה TONGLI WUZHEN הן ליד יאנגשו כמו שדמשק ליד אשקלון, הן קרובות לשאנגחאי מאשר ליאנגשו והמרחקים בסין עצומים.
-
הבנתי.., הם לא רלוונטיות בטיול של שבוע שבו נרצה להמנע מריבוי נסיעות.
איפה נמצאת שינפינג ואיך מאייתים אותה?
תודה רבה לכולכם!!
-
מבחינת זמנים הייתי בודק כמה ימים נטו יש לכם (או כמה ימים אתם יכולים לדאוג שיהיו).
על מנת להגיע ליאנגשו צריך לתפוס טיסה לגוולין. טיסות ישירות יש כרגע למיטב ידיעתי רק לבייג’ינג (שנגחאי ייתכן ויהיה לקראת אוקטובר). אפשר בקונקשנים להגיע ליעדים נוספים (גווילין לא אחד מהם) אבל מה שתחסכו בזמן טיסה לגווילין תשלמו בזמן של הקונקשן. כך שטיסה לגווילין הלוך חזור גומרת בין יום-ליומיים.
על מנת למצות את יאנגשו לדעתי חובה לסייר באזור באופניים. תראו אם מתאים לכם. ושבוע זה די הרבה. יום גווילין +יומיים יאנגשו + יום טרסות בהחלט ממצה. כמובן שאפשר גם יותר השאלה אם זה שווה את זה. ואין משהו אחר בקרבת מקום.
אני אישית הייתי הולך על שילוב של הגעה לבייג’ינג וחזרה משנגחאי (בין אם ישיר ובין אם דרך קונקשן). כאשר את הדרך מבייג’ינג אפשר לעשות ברכבת המהירה שהיא סוג של אטרקציה בפני עצמה. שתי הערים האלו בשבוע זה זמן די אידאלי ואם רוצים לגוון או לשנות יש את עיירות המים שנמצאות ליד שנגחאי.
-
הטיסה היא באל על, כך שההגעה תהיה מבייגינג או הונג קונג, תלוי בזמינות טיסות ההמשך, בשאיפה שהיציאה לגווילין תהיה ביום ההגעה, ובביגינג מקסימום ניהיה לפני הטיסה חזור.
בהונג קונג בכל מקרה לא נשאר כי ביקרנו בה שבוע בשנה שעברה.
-
XINPING ככה מאייתים אותה נמצאת במחוז יונאן.
אם אינני טועה יש אוטובוס לילה משנזן או גוואנז’ו אשר צמודים להונג קונג שנוסע ישירות ליאנגשו.
מה שכן טיסות מהונג קונג אל תוך סין היבשתית נחשבות כטיסות בינלאומיות ולכן יקרות יותר גם כדאי לקחת בחשבון.
-
לא שינפינג אלא שינגפינגכפר מקסים וקרוב ליאנגשואו. יש מטיילים שמעדיפים בכלל להתאכסן שם ולא בעיירה ההומה יותר.
-
בקשר ליאנגשו,
אנחנו היינו ביאנגשו ויום אחד לקחנו טיול מאורגן לטרסות האורז בלונגשאן.יצאנו ב-7 בבוקר וחזרנו ב- 6 בערב.לנו זה הספיק ומיצינו את הטרסות.
יום נוסף,נסענו בתחבורה ציבורית לכפר ליד שינפינג(שכחתי את שמו)ומשם שטנו על נהר לו על סירת “במבוק”(צינורות פלסטיק של ביוב שעליהם היה במבוק) עד לשינפינג(כשעה וחצי).בשינפינג הסתובבנו בשוק המקומי וזה היה מאוד מענין ואח”כ חזרנו בתחבורה ציבורית ליאנגשו.
היאנגשו עצמה חובה לראות את המופע על המים!!!מדהים.לא זול אבל שווה כל יואן(אגורה).
-
במועד המתוכנן (שבוע שלישי של אוקטובר) טראסות האורז כנראה במירען.
לא בטוח ששווה את הטירחה.
לשאלה מאיפה יוצאים אליהן – הן קרובות יותר לגווילין (נמצאות מצפון לגווילין ויאנגשו מדרום לגווילין) אבל מכיוון שהרבה אנשים לא לנים בגווילין יש סיורים מאורגנים מיאנגשו עצמה.
-
באיזה מובן 'במירען'?קשה לי לדמיין מצב שבו הן לא יהיו יפות מאוד.
-
ענת
הן יפות רק כשהן מוצפות? כשירוקות?
איך הן בשאר עונות השנה?