הזהרו מAIRB@B
-
חזרתי לפני שבועיים מפריז מאוכזבת קשות : הגעתי דרך airbnb לדירתה של ססיל54 בRUE SAINT SABIN בקרבת הבסטיליה: ביקורות טובות, מיקום טוב, מעלית . א ב ל:
הספה הנפתחת למיטה זוגית קרועה ושבורה, דלת ארון בחדר האמבטיה תלויה על ציר אחד ומסכנת את המתרחץ שם ("כנראה האורח הקודם הרס את הארון"-תגובת ססיל), עובש על קירות חדר השינה,(" זה סיפור ישן שטופל לפני שנתיים" ,אבל החדר מסריח מעובש! )מקרר עמוס במזון שנותר, סל כביסה ענק מלא בכביסה מלוכלכת ("לא הספקתי לכבס").airbnb היו איתנו בקשר ביקשו צילומים הבטיחו לשלם עבור דירה אחרת עבור הלילות שנותרו ואפילו מעט לפצות אותנו. הסכימו שלפי הצילומים הדירה לא ראויה למגורים וממש רדפו אחרינו שנכתוב חוות דעת על הדירה.
דירה אחרת לא הייתה בנמצא לימים הנותרים - ברור! וכך נשארנו בדירה, חזרנו ארצה כתבנו ביקורת ושלחנו לairbnb ומאז לא שמענו מהם כלום - פשוט נעלמו ואינם עונים למיילים שלי אותם אני שולחת לאותן כתובות בהן התכתבתי איתם.המיילים האחרונים שלי בהם אני שואלת כיצד זה ממשיכה ססיל לפרסם את דירתה אצלם ומדוע אינם עונים לי – חוזרים ,והסיבה – “כתובת שגויה”!הדירה ממשיכה להתפרסם באתר airbnb בפריז!!!

-
גם לי היתה חוויה איומה עם האתר, אז התסכול והכעס וחוסר האונים בלהתחיל חופשה שציפית לה בחיפוש אלטרנטיבות שלא קיימות – כל זה מוכרי לי מאוד לצערי.העזרה היחידה שאוכל להציע זה שתנסי את מספר הטלפון שלהם בישראל (שהם מאוד מצניעים את קיומו באתר...): 039399977. בתקווה שאולי שם יהיה מענה...
שיהיה בהצלחה!
-
אפשר ליפול בדירה או מלון (גם)
השאלה היא לגבי שירות הלקוחות- ואיך הוא מתפקד ואיך הוא מגיב.
זה בעיניי המדד המשמעותי לבחירה בשירות או תווך כזה ואחר.
-
יונית את צודקת: אני , משפחתי וחברי לא נפנה יותר לשירותי התיווך של AIRB@B
-
אני לא מצאתי את הדירה בAIRBNB. אולי תן קישור.
-
שלום
הביקורת שלי אודות הדירה התווספה סוף כל סוף לאתר הדירות בפריז! את הדירה תוכל לראות ב: PARIS RUE SAINT SABIN היא מופיעה תחת הכותרת Charming flat very well located !! כל הביקורות האחרות מאוד חיוביות ועל סמך זה בחרתי בדירה: אני לא מבינה כיצד זה ייתכן. מה שברור הוא שניתן לפרסם דירות בפריז ללא ביקור קודם של נציג AIRB&B...
-
ברור שאפשר לפרסם דירה ללא ביקור או ביקורת של אייר ב.ב.
כל מה שאייר ב.ב. הוא “לוח מודעות” זה הכול.
אין לו אחריות על הלינה -איכותה-טיבה- בעלי הבית וכו-
אבל--- כמישהו שמסתכל מהצד- הייתי תוהה- לפשר הפער העצום בין חוות הדעת שלכם לבין יתרת חוות הדעת?
-
זה קרה לי גם עם דירה ברייקיאביק שבאיסלנד. הדירה בתמונה נראתה ארוכה יותר. והיא היתה צפופה למדי. היא הבטיחה ארוחת בוקר קלה ולא הופיעה בכלל, לא כשבאנו, ולא אחר כך. אבל זה לא הגיע לרמות האלה.
אבל מצד שני זה קרה לי בטיול האחרון בעיר טומאר בפורטוגל עם בוקינג. שוב התמונה בטעתה לחשוב מהשם שזה ארמון ובפועל זה היה די חורבה. גם שם היו ביקורות טובות ורק 1 היתה שלילית. הדירוג שלה בבוקינג היה 8.1 אז לא חשבתי שעד כדי כך גרועה.
כך שתקלות לעיתים קורות ותפקידינו להתריע. לפרסם על כך. אני פירסמתי בכתבה שלי בפורום משפחות, פירסמתי בטריפאדוייזר, אם איני טועה ל-AIRBNB יש אתר בפייסבוק אז כדאי לפרסם גם שם. במערכת הטיפים בלמטייל.
חבל שזה קרה לכם אבל אולי זה יעזור לאחרים.
רחל לבון
-
יונית גם אנחנו תוהות -איך זה ייתכן?? ובכל זאת הראינו תמונות ויש עוד היינו שלוש ולא הגזמנו אפילו בהערה אחת . לא העלינו הרבה נקודות נוספות .ממש לא ברור!
,
בחנתי שוב את התמונות שפורסמו באתר : הספה מכוסה כל הזמן בבד בהיר ולמעשה זה היה צריך להדליק לי נורה אדומה: לצלם עם כיסוי? אבל לא התייחסתי לזה כשבחרתי את הדירה. כשהגענו בערב לדירה הספה הייתה מוצעת ואני חשבתי כמה נחמד מצד ססיל. למחרת כשניסינו לסדר את הספה שהתפרקה והרמנו את הסדין גילינו שלא רק שהמנגנון לא תקין אלא שהריפוד קרוע.
הבנתי שמשפונה בארץ לAIRB&B על מנת להשכיר את דירתו חייב להראותה לביקורת של נציגי החברה, או שאני טועה?
-
לרחל תודה על תגובתך,מאחלת לך חוויות נעימות בנסיעותיך

-
הסתכלתי על הדירה. דווקא נראה לי שהיו נורות אזהרה לחשדנים שביננו… סהכ הציונים שקיבלה הדירה ממעט הביקורות שישנן הם לא ממש מצוינים, במיוחד בנושא הנקיון. אני מתכוונת לכוכבים, לא לביקורת המילולית. והביקורות עצמן בעיקר מתייחסות למיקום הטוב וממש לא יוצאות מגידרן. אבל את האמת ממש, כנראה לא כתבו. בכל אופן, זה רק מחזק את המסקנה ללכת על סופרהוסט, והרבה ביקורות.
-
הם לא מחויבים. האתר משמש כלוח מודעות שלוקח אחוזים. נציגיו מבקרים באחוז זעום מאוד מכלל הדירות, כך שאין ממש בקרה – כמו שאמרתי, גם לי זה קרה. ובמקרה שלי התברר שמי שפרסם את הדירה באתר הוא בכלל לא הבעלים, שלא היה לו מושג שעושים מסחרה לתיירים מהדירה שלו… -
האזהרה חשובה מאוד ובטח תעזור למטיילים הבאים.
מצטער לשמוע שככה קרה לכם.
אני חושב שכמו שחשוב להזהיר, חשוב גם לדעת איך לבחור דירה בairbnb.
אני אסייג מיד, אי אפשר להיות בטוח שלי זה לא יקרה. אני יכול להיות חכם גדול במילים ובסוף פעם אחת להידפק ולאכול את הכובע. ובכל זאת, אם מחפשים נכון, הסיכויים ליפול קטנים.
אני בינתיים מרוצה מאוד מכל הדירות שלקחתי דרכם.
הדרך שלי לחפש היא, ראשית להעדיף כבר בתור סינון ראשוני, סופר הוסט או איך שהם קוראים לזה. קרי, מארח מוסמך.
גם אחרי שמוצאים מארח כזה, לחפש עליו קצת בפייסבוק, לבדוק בairbnb אם יש לו עוד דירות, מה מצבן ואלו ביקורות קיבל עליהן.
לקרוא כמובן טוב טוב את תיאור ופרטי הדירה. וכאן חשוב לא רק לקרוא מה יש (כולם ידגישו את מה שטוב) אלא גם מה אין.
תמונות, גם כאן, חשוב לשים לב טוב למה לא מראים בתמונה. אנשים ידגישו את מה שהם רוצים.
בנוסף לחפש בטריפ אדוויזר או במקומות אחרים אם יש תמונות של הדירה שמטיילים צילמו.
ביקורות, חשוב חשוב לקרוא כמה שיותר ולא ברפרוף. לחפש את מה שמעניין! למשל אם חשוב ניקיון, לבדוק אזכורים של זה בביקורות. אם אין, זה כנראה לא נקי. אם חשוב וויפיי לבדוק אזכורים וכנל, אם אין, כנראה וויפיי לא איכותי. אנשים נוטים לרשום מה היה טוב (בדרך כלל רושמים ביקורת אחרי שהטיול נגמר ואז שוכחים מהרע מכל מיני סיבות פסיכולוגיות). אם דירה מדורגת גבוה רק בגלל מיקום, להבין מה זה אומר.
בקיצור הפלטפורמה יכולה להועיל אבל להתשמש בה בזהירות.
ואחרי שקישקשתי כאן נשאר רק לקוות שבאת לא אדפק איתם פעם:)
-
יש מאזן אימה בין השוכר למשכירב airBnB גם השוכר מקבל הערכה מהמשכיר ואם הציונים שלו לא טובים משכירים עלולים לסרב לארח אותו בעתיד.
לכן שוכר יזהר מאוד ממתן ביקורת שלילית, כדי שלא יקבל כזו מהמשכיר
ניהלנו לא מזמן דיון בנושא.
לכן בהנחה שאנשים ברובם רוצים להיות ישרים הם לא יכתבו דברי הלל לקריטריון שהיה מתחת לכל ביקורת וכמו שאמר דודי 23 צריך מאוד לשים לב למה לא רשום בביקורת, לא מה כן.
אם הביקורות היללו את המיקום אבל לא אמרה כלום על הניקיון – צפו פגיעה בנושא הניקיון.
-
אני לא אוהב את הקונספט של האתר מעדיף מלונות אבל זה יכול באמת לקרות גם אם מלון או אכסניה שמזמינים באתר כזה או אחר.
כמה טיפים קטנים שאולי יעזרו לנסות לחפש בגוגל את שם המלון לחפש ביקורות שליליותב רשת, לחפש תמונות של המלון או הדירה כי אולי בכלל מדובר בתמונות שמופיעות כמה פעמים על דירות שונות וזה כבר מחשיד.
בכל מקרה הדירה לא שייכת לאתר כפי שציינו מה שכן שווה לפנות אליו כי אולי יסירו אותה ושתהיה חופשה נעימה
-
הבעיה היא שזה כבר נהיה עבודת תזה להזמין משהו באיירBNB כדי לא ליפול. בהנחה שאתה מטייל כל היום ופשוט רוצה מקום סביר לישון בו, ההתעסקות הזו מייגעת בעיניי ועדיין לא מחסנת לגמרי מפני נפילות, אפילו קטסטרופליות, כפי שחוויתי בעצמי כשעשיתי הכל נכון לפי כל העצות.אולי זה מתאים לאדם שנוסע שבוע בשנה-שנתיים, אבל כאדם שנמצא לפעמים חודשים ארוכים בחו”ל זה מעיק, לא שווה את החיסכון (אם בכלל יש, לא תמיד יש בסקאלת המחירים וביעדים הדרושים לי), ולא יוצר אצלי רושם אמין במיוחד.
נכון, אפשר להזמין מלון/אכסניה ולגלות שהם לא מוצלחים. זה קורה. אבל לא יקרה לי אצלם מה שקרה באיירBNB, שמתקשר מי שבאתר הוא “בעל הדירה” ואומר שהוא בכלל רק שוכר ומשכיר ללא ידיעת הבעלים שתיכף מגיע כדי להראות את הדירה לשוכרים פוטנציאליים, אז שבבקשה נחביא את המזוודות ונצא לשעתיים כדי לא לחשוף את הקומבינה…
-
לא מצליח להבין את התלונות
Airbnb זה לא מלון
אז אי אפשר לבוא עם ציפיות של מלון
כעסים של מלון, ואכזבות של מלון.
זה גם לא לואו-קוסט של מלון.
זו פלטפורמה שהתחילה כשימוש בחדרים ודירות לא מנוצלים זמנית כדי לחסוך מחיר של מלון.
Airbnb הביאו למתלוננת גם זיכוי וגם פיצוי, והיא בחרה להישאר (בכל פריז כולה כנראה לא היתה שום אלטרנטיבה). אז על מה התלונה ?
באופן אישי נהנתי מאוד משירות זה וחסכתי כסף על מלונות מספר פעמים, פעם אחת ביטלתי הזמנה מראש ללא אפשרות ביטול ובכל זאת קיבלתי את כספי, ופעם שנייה לא הייתי מרוצה מהדירה כשהגעתי אליה וקיבלתי זיכוי מלא ומיד.
תודה לכותבת שהזהירה מהדירה הספציפית, אבל Airbnb היא פלטפורמה מדהימה שהיא חלק מהעולם המודרני והיעיל, וזה גדול וחזק מכולנו ביחד
-
נכון דירה היא לא מלון אבל אם היית מסתכל היטב על התמונות המצורפות היית מבין את מצב הדירה ולא מגיב בדרך שהגבת. דירה במצב שכזה לא אמורה להופיע בכלל באתר AIRB&B!!! גם לא בחינם
לגבי התייחסות AIRB&B: אי אפשר להשיג דירה בפריז מיום ליום כך שלא הייתה לנו ברירה אלא להמשיך ולגור בדירה. פיצוי לא קיבלנו וכל ההתכתבויות שלנו לאחר שחזרנו ארצה – חזרו אלינו כאילו נעלמו AIRB&B מן העולם.
-
תקלות יכולות לקרות.
דירה באייר ב.ב.
או מלון שמונה כוכבים בבוקינג קום או הוטל קומביינד.
הסוגיה אינה מה התלונה ואיפה הפרסום לא דומה למציאות .
אלא-איך הפלטפורמה התייחסה לתלונה?
האם נתנה מענה?
האם המענה היה מספק?
כאן, לפחות לפי דברי הכותבת, זה לא התקיים.
אם הפלטפורמה לא נותנת שירות לקוחות ראוי-אז אולי….