ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בתכנון מסלול לסין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    12
    4116
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Almog_3571627
      Almog_3571627 נערך לאחרונה על ידי

היי,

אבא שלי מצטרף לאחותי בסין, עבור שניהם פעם ראשונה. יש להם סה”כ 16 ימים מלאים ביחד (יציאה מבייג’ין וחזרה לשנחאי), וכרגע מנסים לבנות מסלול.

ככל הנראה רוב המעברים יהיו בטיסות על מנת לחסוך זמן. מכיוון שלא בטוח מתי אבא שלי יחזור לסין, תחילת הטיול היא באמת מעבר בין חלק מ“אתרי החובה” (בייג’ין>שיאן>Zhangjiajie>צ’נגדו), וחשבנו לקראת הסוף להוריד הילוך ואולי לחפש מקומות יותר כפריים או פחות מתוירים. 

תחומי עניין – טבע, חיות וארכיטקטורה. 

יום 1-3: בייג’ין (עיר + החומה הגדולה)

יום 4: טיסה / רכבת מהירה לשיאן בשעות הבוקר

יום 5: שיאן

יום 6: טיסה ל- Zhangjiajie

יום 7-8: Zhangjiajie (ממש לא נוח להגיע לאיזור מסתבר! הטיסות יותר יקרות וגם אין כל יום. יכול להיות שהסדר ישתנה קצת)

יום 9: מעבר לצ’נגדו

יום 10: צ’נגדו

יום 11-15: ??? 

יום 16-17: מעבר לשנחאי ושהייה בעיר. 

קראתי בבלוגים ואתרים למיניהם, אבל עדיין אשמח להתייעץ עם מומחי הפורום ולשמוע חוות דעת:

א. האם את הימים הנותרים למלא באמצעות “ריווח” של הטיול – עוד יום בשיאן, יומיים מסביב לצ’נגדו וכדומה?

ב. אופציה אחרת, לנסוע לאיזור כפרי בימים הנותרים. חשבנו על טיסה לקנדינג ומשם נסיעה לטגונג על מנת לחוות את האיזורים הטיבטיים. או אולי מעבר לדנבה? האם זה יהיה צפוף מדי? (מבחינת זמנים + גובה). יש הצעות אחרות? ראיתי גם טיולי סוסים, אבל זה יותר צפונה , באיזור Xiahe. 

ג. יש שמורות טבע בדגש על חיות בר מומלצת באיזור?

תודה מראש לכולם Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ענתנת
        ענתנת נערך לאחרונה על ידי

נראה לי מתיש מאד התכנון הזה..

אמרת 16 ימים ופירטת 17, זה אומר שהיום הראשון והאחרון הם חצאי ימים?

אז יומיים וחצי בבייג’ין זו ממש טעימונת

שיאן יום וחצי זה טעימה סבירה

בזאנגז’יהז’יה לא הייתי למרות שאתה מגדיר את זה אתר חובה והייתי פעמיים בסין Smile אבל זו בחירה טובה כנראה אם מוכנים להשקיע את העלות של ההגעה (מצאתי 3 טיסות ביום משיאן בחיפוש אקראי אז נראה שזה כן נוח..)

מה המטרה של יום אחד בצ’נגדו? הייתי שם פעמיים, בפעם השניה שבוע. העיר מאד אהובה עלי. אבל לא הייתי טורחת להגיע לשם ליום אחד.

אפשר לטוס מזאנגז’יהזי’ה ישירות לשנחאי ואז לטייל באיזור שלה – יומיים בחאנג-ג’ואו המדהימה, יום בסוג’ו, ללכת לעיירות המים וכמובן שנחאי עצמה שהיא מרתקת למי שמתעניין בארכיטקטורה, לדעתי (שלא יפספסו את מוזיאון התכנון העירוני של שנחאי!).

אם כן טסים לצ’נגדו אז להשאר קצת יותר, לצאת לפחות ללשאן ואמישאן.

עשיתי יום טיול מצ’נגדו (עם נהג שכור ליום אחד) לשמורה יפהפיה בשם ביפנגשיה ועיירה אחת היפות שראיתי בסין בשם שאנגלי.

כתבתי על היום הזה פה: https://anatnat1.blogspot.co.il/2014/04/224.html

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • yushon
          yushon נערך לאחרונה על ידי

הי,

בהמשך להערות של ענת, הלו”ז שבנית די מטורף. 

קודם כל, כמות אדירה של טיסות ונסיעות לתקופה כל כך קצרה. כשלוקחים בחשבון שעיכובים בטיסות פנים זה לא משהו נדיר, אתם שורפים פה בכיף 3 ימים רק על התניידות.

אין דבר כזה אתרי חובה בסין. הדבר היחדי שאני הייתי מגדיר אתר חובה זה בייג’ין בגלל העיר האסורה, החומה והמשמעויות ההיסטוריות של אתרים אלו. אבל בטוח שגם על זה יחלקו עלי. בגלל שסין היא יבשת אי אפשר לשים אתרים ברשימת מכולת כמו שאפשר לעשות ברומא או פריז.

האיזור הטיבטי וכללית כל האזור שמצפון מצ’נגדו דורש לדעתי הרבה יותר זמן ורוב המטיילים שמגיעים לשם עושים זאת בטיולים של חודש ומעלה. לא אומר שאי אפשר גם בזמן שלכם, פשוט זולא תהיה הבחירה הראשונה שלי לטיול קצר וראשון בסין.

על מנת לפשט את המסלול ולחסוך בטיסות הייתי מתחיל בבייג’ין לפחות 4 ימים, מסיים עם עוד 4 ימים לשנגחאי והסביבה ובאמצע מוסיף את ז’ונגדיאן (שנגרילה הטיבטית), ליג’יאנג ודאלי שנמצאות ביונאן. אם מאוד רוצים אפשר להכניס על חשבון אחת מהן את צ’נגדו או שיאן.

זה רק רעיון, יש גם את אזור יאנגשו, מרכז סין ועוד ועוד.

ההמלצה העיקרית שלי היא להבין שאין אתרי חובה ובכל מקרה אי אפשר לראות הכל גם בשנה טיול. לכן לפעמים תפסת מרובה לא תפסת.

תנסו לבנות מסלול שבנוי מפחות יעדים, נסיעות ומנצל את מה שיש לכל מקום להציע במקום לנסות להצליח לראות עוד מקום בלחץ זמנים מטורף.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • almog.sj
            almog.sj נערך לאחרונה על ידי

כנראה לא פירטתי באופן ברור, אבל התכנון הוא שלוש ימים מלאים בבייג’ין (+ יום נוסף לאבא שלי שמגיע יום לפני). שיאן אכן יום וחצי..

זאנגז’יהז’יה גם לא היה בתכנון הראשוני, אבל כשהם ראו את התמונות היה קשה לוותר Wink מצד שני, חייבת לציין שלפחות בתכנון הנוכחי זו די סטייה. 

צ’נגדו – אקח לתשומת ליבי. לא ציינתי אבל אחותי ממשיכה לאחר מכן לאיזור הbackdoor ולכן פחות מעוניינת להרחיק מזרחה לשנחאי, לכן אבדוק לגבי האופציה של זמן ממושך יותר בצ’נגדו והמקומות שרשמת. תודה!

• almog.sj

לגבי אתרי החובה – מסכימה. אולי ההגדרה הנכונה הייתה אתרים שמציתים את הדמיון של אבא שלי יותר מאחרים או משהו כזה Wink בגדול הכיוון שלי הוא גם לצמצם את כמות הטיסות, אז אנסה ללכת עם מה שרשמת באמת.  

לא ציינתי אבל אחותי לא מעוניינת להגיע לאיזור שנחאי מכיוון שהיא מתכננת לטייל לאחר מכן בסצ’ואן ויונאן. אנסה לבדוק שילוב של דאלי וליג’יאנג, אולי על חשבון אחד האתרים שתוכננו… 

תודה על התגובה 🙂  

• ענתנת
                ענתנת נערך לאחרונה על ידי

לא אמרת מתי הטיול מתוכנן להיות. לעונות יש השפעה.

אם אחותך ממשיכה ליונאן אז למה לטוס לליז’יאנג?

מה עם איזור יאנגשו?

• almog.sj

צודקת! סוף אוגוסט – תחילת ספטמבר. 

ליז’יאנג – על חשבון מקום אחר או אחרי צ’נגדו? בעקרון שקלנו גם כן , אבל זה כביכול “מרוחק יותר”, למרות שבטיסות אין הרבה הבדל.. הצעת כי העיר עצמה שווה ביקור ומעניינת, או כי משם אפשר גם להמשיך לטייגר ליפינג ואיזור דאלי / בסיס טוב לטיולי יום? 

יאנגשו – שללנו גם כי הבנתי שיכול להיות קצת חם ולח בעונה הזו, וגם כי לאחרונה היינו בויטנאם, ונראה שהנופים קצת דומים (למרות שאני בטוחה שכל אחד מספק חוויה אחרת ושונה אחד מהשני בהרבה דברים, אבל עדיין..). חיפשנו יעד/נופים/תרבויות שפחות יצא לאבא שלי לפגוש עד כה.. Smile

• yushon
                    yushon נערך לאחרונה על ידי

הי,

ליג’יאנג היא לדעתי העיר היפה בסין, וגם דאלי עם המקדש שלה מרשימה מאוד ושנגרילה נותנת את החוויה הטיבטית. ואני אישית הייתי כבר פעמיים גם בליגי’אנג וגם בדאלי כך שבהחלט אפשר לבקר שם יותר מפעם אחת, אבל אם אחותך מתכננת לטייל בסצ’ואן (צ’נגדו) ויונאן (ליג’יאנג, דאלי, שנגרילה) היא בוודאות תבקר במקומות האלו. ופעמיים באותו טיול זה כבר אולי יותר מדי.

אז אולי באמת כדאי שיטיילו ביחד במקום אחר.

לא הבנתי כל כך מה הקשר לפסילה של שגנחאי כי היא נמצאת בכלל בחוף המזרחי בעוד שסצ’ואן ויונאן נמצאות במכרז-מערב סין.

סין דורשת מעברים. האזורים העיקריים שלרוב ניתן להשתקע שם יותר זמן זה סצ’ואן, יונאן ויאנגשו, אבל גם באלה יש הרבה מעברים פנימיים של אפילו כמה שעות נסיעה בין יעד ליעד.

אופציה נוספת:

בייג’ינג מספר ימים (אגב גם 5-6 ימים יש בהחלט מה לעשות שם).

טיסה/רכבת לשיאן ליומיים

טיסה ל jiuzhaigou בסצ’ואן ומשם להתחיל להדרים עד צ’נגדו כולל שמורת חואנגלונג וסונגפן. בלי צ’נגדו זה 3-4 ימים. בסונגפן יש אופציה לטרק סוסים שנע בין יומיים לארבעה אם רוצים.

צ’נגדו כולל לשאן (הבודהה הגדול) והר אמי שאן בכיף עוד 4-5 ימים.

טיסה לשנגחאי לכל הזמן שנותר.

אם בכל זאת רוצים גם את Zhangjiajie אז ניתן להוריד לגמרי את שיאן (או לקצץ בזמן) או לוותר על מספר דברים בסצ’ואן.

הסיבה שננתי לסצ’ואן הרבה זמן, כי אז אחותך יכולה לוותר עליה בהמשך הטיול ולהגיע ישר ליונאן. ולי זה עושה שכל מבחינת הורדת מעברים באופן כללי גם לטיול המשותף וגן לטיול לבד.

• Oz3241759
                      Oz3241759 נערך לאחרונה על ידי

היי
                      סתם עוד הצעה שיחסית באזור שנגחאי
                      מה דעתכם על ההר הצהוב ועל עיירות המים?
                      ציינו פה את סוז’ו אבל אפשר להמשיך מערבה ולהגיע להר הצהוב Hung Shan ולהמשיך לעוד עיירה או שתיים באזור, אני באופן אישי הייתי ב Hongcun
                      לדעתי מאוד מאוד נחמד, מאפשר כל סדר גודל מבין יומיים עד שבוע אפילו, מאוד תלוי באופי שלכם, ללא זמני נסיעה
                      יחסית קרוב לשנגחאי ומחנגזאו (Hangzhou) – אנחנו באופן אישי הגענו מחנגזאו באוטובוס, זה לקח כמה שעות אולי 5. בכל מקרה יש גם שדה תעופה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • יולי ד
                        יולי ד נערך לאחרונה על ידי

מצטרפת לקודמי- “תפסת מרובה לא תפסת” נכתב על סין….אנחנו מטיילים הרבה יותר לאט.

עם זאת, המון אנשים מטיילים בסין בדיוק בתחושה שזו פעם ראשונה ואחרונה, טסים הרבה טיסות פנימיות, עושים טיול שנראה כמו טיול טעימות וזה ממש בסדר גמור כל עוד עושים תיאום ציפיות מראש. אפשר בהחלט לעשות טיול מרובה יעדים כפי שתכננתם, רק במקרה כזה הייתי הולכת עד הסוף ומזמינה מדריך שיחכה בשדה התעופה לפחות בחלק מהיעדים. זה מייקר את הטיול אבל חוסך המון זמן על התברברות ובטיול טעימות זה יהיה קריטי. לא חסרות המלצות על חברות טובות שיעזרו לכם לתכנן טיול מצויין.

הטיול שאנחנו עשינו התחיל בסימון המון יעדים על מפה ואל רובם המוחלט לא הגענו כיוון שהחלטנו לטייל לאט והיה לנו ברור שנראה מעט איזורים. אם נכנסים להגדרות של אתרי חובה אין לזה סוף, אז ירדנו מזה לגמריlaugh

כל הטיול מתואר בהרחבה מוגזמת בבלוג, יש גם פוסט נפרד על Zhangjiajie .

הערות למה שכבר רשמת:

אם כבר מגיעים ל Zhangjiajie יומיים נראה לי ממש מעט מדי. ומה אם ירד גשם באחד הימים? ערפל? וגם אם לא, יומיים זה כלום.

אנחנו הורדנו את כל האיזור הטיבטי משיקולי גובה. נכון שתיאורטית זה לא נורא גבוה, אבל בגילנו המופלג (רמז: כשיש ילדים שאפשר להצטרף אליהם) וכשיש לנו רק כמה ימים בלי זמן להתרגל בנחת זה הספיק כדי לבחור אתר אחר (וכאמור יש אינסוף).

נסיעה טובה

יולי

• Almog_3571627
                          Almog_3571627 נערך לאחרונה על ידי

היי, דבר ראשון קראתי את הבלוג שלך (מספר פעמים אפילו), וממש נהניתי מהסיפורים והתמונות. עושה חשק וכמובן ששמרתי את הפוסטים הרלוונטיים. 

אנחנו עובדים על עניין התיאום ציפיות, אקח לתשומת ליבי את המדריך בשדה התעופה. למיטב ידיעתך זה נפוץ שיש הסעה משדה התעופה למלון בסין? 

בנוגע ל – Zhangjiajie , אאמץ את הטיפ ונרחיב את השהייה.

אם הם מגיעים בשעות הבוקר לעיר, ויכולים תיאורטית לטייל בצהריים, זה אפשרי או שזה יום אבוד? 

בנוגע לגובה – האמת היא שאבא שלי הצטרף אלי לנפאל, מאוד חשש מעניין הגובה, אבל בסוף עבר את זה “כמו גדול” ולא סבל. האמת היא שברוב הטראק הוא רץ מקדימה ואני השתרכתי מאחורה 😉 

תודה על העזרה!

• יולי ד
                            יולי ד נערך לאחרונה על ידי

לגבי הסעה משדה התעופה

לא מתיימרת לדעת אם נפוץ או לא. בטיול שלנו- עבד מצוין והיה יעיל מאוד.

בביג’ינג חיכה לנו נהג שסגרנו עם ההוסטל. הצלה גדולה בשתים וחצי בבוקר.

ב ZHANGJIAJIE CITY  הקפיץ אותנו בעל המלון לשדה התעופה.

להוסטל בקונמינג היתה הסעה מ/אל שדה התעופה שלא השתמשנו בה.

לגבי Zhangjiajie

בהחלט אפשר לטייל חצי יום רק צריך לתכנן טוב.

הטיסה נוחתת ב ZHANGJIAJIE CITY  והפארק נמצא ב Wulingyuan . אם הכוונה לטייל בפארק ביום זה צריך לקחת בחשבון נחיתה, הגעה למרכז העיר ונסיעה. לפחות שעה וחצי ואולי יותר. נניח שמגיעים למלון ושמים את הדברים- צריך להקדיש כשעה לתכנון הימים הקרובים. אם כל זה מביא אתכם ליציאה לטייל בצהרים, אז זה יום מצוין ולא אבוד בכלל. סביבות 6 בערב מסיימים.

אם יש לחץ זמן אפשר לחשוב על נסיעה ישירה במונית משדה התעופה למלון בוולינגן. זה משמעותית יקר יותר מתחבורה ציבורית, אבל יכול לתת יום נוסף של טיול.

לגבי מדריך

כאשר שוכרים מדריך מקובל שיש מדריך ורכב. המדריך אוסף אותכם משדה התעופה, מלווה אותכם מהבוקר עד שתלכו לישון ומשלח אותכם לדרככם ליעד הבא. למרות ההעדפה לטייל עצמאית לגמרי (גם שלי), יש למדריך טוב גם יתרונות.

יולי

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון