AVIS מילנו שד"ת מלפנסה לתשומת ליבכם !!!
-
שלום רב. לאחר המתנה של שעה עקב תור ארוך הגעתי לדלפק אויס נתתי לנציג את הוואוצ’ר בדק ביקש כרטיס אשראי לערבון, נתן לי את מפתחות המכונית והיפנה אותי לחניון לקחת את הרכב. הרכב פיג’ו 308 סטיישן חדש, .
בהחזרת הרכב נציג בדק את הרכב את מד הדלק ואמר לי שהכול בסדר .
עד כאן הכול תקין. חזרתי לארץ בדקתי פעולות בכרטיס האשראי ואני מגלה חיוב של 167 יורו ע”י אויס מלפנסה מילנו .התקשרתי לאויס בארץ הנציגה בדקה ואמרה לי שחייבו אותי בביטוח תאונות אישיות ועוד ביטוח כבישים. אף אחד לא הציע לי את שני הביטוחים במעמד קבלת הרכב. החליטו על דעת עצמם אם בכלל עשו את הביטוחים. הודעתי לנציגת אויס שאני לא ביקשתי וגם לא הוצע לי ביטוח נוסף. הנושא כרגע בבדיקה של אויס ישראל מול אויס מילנו נאמר לי להמתין עד חודש לקבלת תשובה. כאשר תגיע תשובה אעדכן את הפורום.
-
מציע לך לפנות במקביל גם לחברת כרטיס האשראי שלך להודיע להם על “הכחשת עסקה” . זה לא יזיק .
לפני שנתיים שכרתי רכב ביורופקאר במלפנסה ושחזרתי גיליתי שחייבו אותי ב-50 יורו עבור “ציוד חורף” שלא היה ולא נברא (33 מעלות חום במילאנו) . הסניף של יורופקאר במלפנסה התעלם מכל הפניות של יורפקאר בארץ, ולבסוף ולאחר חצי שנה קיבלתי את הכסף מחברת כרטיס האשראי להם הודעתי על הכחשת עסקה .
-
תודה. מחר אתקשר לחברת האשראי.
-
היי
מעניין .עוד חודש מקבל את הרכב דרך AVIS בורונה.
כשהתקשרתי לנציגה בארץ להזמין את הרכב הדגישה לי שלא אחתום על ביטוחים מסוימים שהם מציעים רק אולי על ביטוח צמיגים אם אני רוצה.
צריך לשם לב לטופס שהם מחתימים אותנו.
האם מקבלים גם מפתחות ספייר ? או רק מפתח אחד בלבד?
משהו יודע היכן הדלפק של AVIS בורונה? טרמינל 1 או 2 ?
תודה
-
בתור אחד שעובד המון שנים בהשכרות רכב בחו”ל, מנסיוני לא כדאי לך לעשות “הכחשת עסקה” בחברת האשראי כי סביר להניח שאתה חתמת על מסמך שמאשר את קניית התוספות ולכן כשאתה מבצע הכחשת עסקה, אתה למעשה סותר את החתימה שלך בדף ההשכרה של אוויס וחברת האשראי תלך לטובת חברת ההשכרה.. יש סיכוי טוב שחברת ההשכרה תכניס אותך ל”רשימה שחורה” של לקוחות שעשו הכחשת עסקה “CHARGE BACK” ויסרבו להשכיר לך רכב בעתיד.
ממליץ לך בחום לבדוק את הנושא לעומק לפני שאתה פונה לחברת האשראי לביטול העסקה.
רוני יעקובסון
-
השיטה של פקידי השדה “תחתום פה ופה ופה” כשאתה לא מודע, לא מקבל הסברים-היא שיטה (לצערי) די מקובלת.
אנחנו עייפים אחרי טיסה, ממהרים לצאת לדרך ומגלים ש… חותמים על כפל ביטוחים, או על ביטוח שכבר יש לנו, או על החזרת הרכב עם מיכל דלק ריק או חצי מלא (ומגלים בדיעבד שמחייבים אותנו על מחיר הדלק כאילו נסענו על זהב ולא על מחיר ריאלי של דלק).
עותק של הנייר עליו חתמת (ההסכם עם חברת השכרת הרכב) אמור להיות ברשותך ואם לא ---בקש מאוויס.
לא בטוח בכלל שניתן להכחיש עיסקה כאשר חתמת על מסמך.
-
תודה על העדכון.
האם אחרי החזרת הרכב במילנו קבלת שם במקום חשבונית סופית עם יתרה אפס?
-
תודה למשיבים. את החשבונית קיבלתי מאויס בארץ. לא קיבלתי במילנו כלום. במעמד החזרת הרכב שאלתי את הנציג האים הכל בסדר הרכב תקין נקי מיכל הדלק מלא הנציג ענה לי שאין בעיות הכל בסדר. ואמר לי לחתום בסמרטפון על החזרת הרכב .ללא שום איזכור על ביטוחים .עכשיו מיסתבר אחרי שבדקתי שהנציג חייב אותי על הביטוחים במעמד החזרת הרכב . בקבלת הרכב אף אחד לא הציע לי ולא ביקשתי ביטוח נוסף. ביקשתי אישור על החזרת הרכב והנציג ענה שיישלח לי למייל. היום הגיע המייל לא על החזרת הרכב אלה על חיוב של 167 יורו ..המייל כתוב באיטלקית .נמתין לתשובה של אויס בארץ. תודה.
-
ולכן חשוב לצאת מהחזרת הרכב עם חשבון שיתרתו אפס.
אם היתרה לא היתה אפס היית עולה על זה במקום ופותר את הבעיה במקום.
אי אפשר לסמוך אף פעם על דברי הנציג שמקבל את הרכב, שהכל "בסדר".
-
צודק לומדים .גם בגילי 64 עדיין לומדים . אולי שילמתי שכר לימוד ...ובתקווה שהחברים השוכרים רכב ילמדו מהמיקרה שלי יסיקו מסקנות יבדקו וישימו לב . תודה ושבת שלום.
-
לפני חודש שכרתי רכב מסניף יורופקאר במלאגה. אף אחד לא הזכיר לי שלפני שנה השתמשתי בנוהל הכחשת עסקה מול סניף יורפקאר במלפנסה, ולא נכנסתי לשום רשימה שחורה .
אני מפרט כאן רק את ניסיוני האישי מול חברות השכרת הרכב .
מעבר לכך צריך לדעתי לעשות משהו נגד חברות ההשכרה שמחזיקות בכרטיס אשראי שלנו באופן שאנו הופכים ל”שבויים” שלהם . הן מחייבות את כרטיס האשראי שלנו הרבה אחרי תום תקופת השכירות, בהרבה מקרים בלי לבדוק בלי להודיע ובלי לשאול את בעל הכרטיס.
-
כל זה מתייתר אם דואגים לקבל בתום ההחזרה חשבון עם יתרה אפס, מודפס ולא במייל, ממש ביד.
כמובן שלא מכסה חיובים מאוחרים יותר בגין קנסות.
אבל בכל מה שקשור למצב הרכב בהחזרה כולל הביטוחים שלו, חשבון אפס פיזי סוגר את האפשרות לחיוב נוסף.
לאור ניסיון רע מאד של עשרות שנים עם חיובים שצצים לפתע בהחזרה, אנחנו מקצים תמיד זמן נוסף של 20-30 דקות לנושא החזרת הרכב, כדי שלא נהיה בלחץ של הגעה לטיסה ונוכל לטפל בהחזרה בנחת. מקסימום, הכל עבר חלק, ויש לנו עוד זמן המתנה בשדה.
-
מה המשמעות של יתרת אפס, הרי חייבו אותו על התוספות והוא לא חייב דבר.
גם לדעתי הוא חתם כמו כולנו על ההסכם בלי לקרוא כל שורה באיטלקית.
פשוט חשוב לוודא מראש מול הפקיד שלא מבקשים שום תוספת על מה שהוזמן ושולם.
-
המשמעות של יתרה אפס, היא שאין אפשרות לחייב אותו אחר כך בשום דבר, למעט קנסות.
מה פרוש “לוודא מראש מול הפקיד” בלי לבדוק? גם הפקיד בלקיחה, וגם העובד בהחזרה יגידו שהכל “בסדר”.
אם חתם בהתחלה בלי לקרוא, או מבלי להבחין, היה רואה זאת בחשבון הסופי שהיתרה איננה אפס, והיה מתווכח שם, ובמקום פותר את הבעיה.
אגב, גם בנושא של החתימה “האוטומטית” כשלוקחים את הרכב, אפילו כשעייפים, אפשר לבדוק, וידיעת השפה איננה חיונית.
יש תמיד חשבון, שבו מפורטים תאריכי הלקיחה וההחזרה, פרטי הרכב, והסכום שיש לשלם בסוף הנסיעה, שצריך להיות אפס, כשאנחנו באים עם שובר משולם מראש.
לפעמים מופיע שם סכום כלשהו עבור נהג נוסף, שמשולם בתחנת הלקיחה, וזהו!
ממש לא בעיה לבדוק.
-
אז הצליח לך הפעם
ואולי גם פעם הבאה
ולא מבטיח שיצליח בפעם השלישית.
נתקלתי יותר מפעמיים ב”רשימה השחורה” אדם ששכר באיטליה , נכנס לרשימה זו, ואחרי שנים (וכמה ילדים) הוא חויב בצרפת ללכת ולשלם קנסות עם ריבית (כשהיה עם כל המשפחה בשדה התעופה) כדי ל”שחרר” את הרכב.
המעצבן היה שכאשר שכר את הרכב דרך חברת ההשכרה בארץ- איש לא יידע אותו שהוא נמצא ברשימה של “לא רשאי לשכור רכב דרכנו” וכל תהליך התשלום וההשכרה התבצע לגמרי תקין---עד..CDG.
ולגבי היותנו “שבוים” של חברות ההשכרה- מסכימה מאד.
-
מה לגבי החזרת המפתח לתיבה בשעות הלילה? רבים עושים זאת כשמחזירים למשל בג’נבה.. מלבד צילום מד הדלק, לא נראה שיש מה לעשות, לא?
-
ידוע שחלק גדול מההכנסה של חברות השכרת הרכב בחו”ל מגיע ממכירת תוספות ובעיקר ממכירת “ביטול השתתפות עצמית”.
יש בחו”ל לא מעט חברות שמוכרות פוליסות ביטוח ביטול השתתפות. רובן מוכר רק לתושבי האיחוד האירופי.
בנסיעה הקרובה שלי לקרואטיה אני שוכר רכב מ- SIXT אבל רכשתי ביטוח ביטול השתתפות עצמית בנפרד. המחיר ששילמתי עבור 12 ימי השכרה שווה למחיר של יומיים ש- SIXT רצו לגבות ממני.
מציע לשוכרים רכב בחו”ל לבדוק את זה