נוחתים בשעה 20:00 באמסטרדם וצריכים לאסוף רכב
-
הבנתי מקריאה בפורומים שרוב הנציגים בסוכנויות השכרת רכב נמצאים עד 18:00
האם מישהו יודע מניסייונו על סוכנות שכן נמצאים בה נציגים גם בשעות אלו….
ואם כבר שאלתי בפורום אשמח לשמוע מה דעתכם על באדג’ט או אוויס …
תודה רבה מראש
-
ראי בלינק פתוח לפחות עד 23:00 במגוון חברות בשדה.https://www.schiphol.nl/en/page/car-rentals-at-schiphol/
יהיה לכם מספיק זמן להגיע לדלפק מרגע הנחיתה ואח”כ לאסוף את הרכב.
בהזמנה בהערות תציינו שאתם נוחתים בשעה 20:00.
-
המידע שקיבלת לגבי השעות שנמצאים בסוכנוית ההשכרה-שגוי.
אין בעיה בשעת הנחיתה המשוערת לשכור רכב בסחיפול-ברוב המוחלט של החברות.
כדאי רק לציין בעת ההשכרה את שעת הנחיתה המשוערת ומספר הטיסה.
כמו כן כדאי לבדוק מהו “זמן החסד” של איחור בנחיתה שעדיין תוכלו לאסוף את הרכב בשדה.
-
אוויס ובאד’ט זו אותה חברה (מותג פרימיום ומותג לאו-קוסט של אותה חברה).
שכרנו באוויס בסכיפהול לפני שנתיים והיינו מאוד מרוצים. הכי זול היה להזמין דרך אקספדיה ואת ביטול ההשתתפות העצמית עשינו בדלפק (ביררנו מראש את העלות). השירות היה נהדר ואפילו יש להם שם במגרש המסירה עובד דובר עברית שחילק לילדים מתנות נחמדות. גם בהחזרה הם טיפלו בנו היטב ומהר (הייתה פגיעה ברכב).
כמו שכתבו הסוכנויות פתוחות עד 23:00 אז אין לכם בעיה. תדאגו שבהזמנה יופיע מספר הטיסה שלכם ושעת ההגעה הצפויה.
-
כעת שמתי לב שהבעיה היא בחזור. נהיה בשדה לפנות בוקר ונאלץ לשים את המפתחות בתיבה כלשהי….האם יש לך ניסיון עם זה? ההשכרה דרך אוויס.
-
יש תיבת החזרת מפתחות.
-
ממילץ לצלם טוב טוב מכל הכיוונים את הרכב לפני שמחזירים אותו לחניון ושמים את המפתחות ב KEYBOX, כך שאם יאשימו אתכם בנזק שלא ביצעתם תוכלו להוכיח את חפותכם על ידי התמונות שצילמתם (חשוב שיהיה תאריך מדויק ושעה מדוייקת על התמונות). כמו כן ממליץ לצלם גם תמונה של מד הדלק שמראה כי החזרתם את המיכל מלא.
רוני יעקובסון
-
או שתחזירו יום קודם בערב
-
או…
לתדלק בסמוך לשדה התעופה
בתדלוק עם חשבונית ולשמור אותה
כדי להוכיח אם צריך שהמכונית חזרה עם מיכל דלק מלא.
-
התחנה של אוויס נפתחת ב 6:30 בבוקר.
אם הטיסה שלכם היא לפני 8:30, אולי בכלל כדאי לכם להחזיר את הרכב בלילה לפני ולישון במלון בשדה התעופה?
זה לא רק העניין של החזרת הרכב לפני שעות הפתיחה, אלא בעיקר הצורך לצאת מוקדם מאוד בבוקר, ממש לפנות בוקר (תלוי במיקום הלינה).
-
לדעתי חשוב שהרכב יעבור בדיקה בנוכחותכם
נוכחתי לדעת שאפשר להשפיע על הבודק ואז הוא מקצר את הבדיקה.
-
הטיסה היא ב 07:00 בבוקר . המרחק של כפר הנופש משדה התעופה הוא חצי שעה בערך. עלות תוספת ללילה שלפני במלון הקרוב לשדה התעופה הינה כ 150 אירו..
-
מסכימה איתך. שמעתי מספיק….
כעקרון עשיתי ביטוח ללא השתתפות עצמית דרך אוויס. נוטה לחשוב שזה מכסה סיפורים כאלו ואחרים שיהיו אם יהיו...
-
טיסה ב7 בבוקר – אתם רוצים להגיע לשדה שעתיים לפני הטיסה לפחות + זמן שנדרש להחזרת הרכב (גם אם לפני שעות הקבלה) – כלומר להיות בשדה לפני 4:30 בבוקר. כלומר אתם רוצים לצאת לדרך ב 3:30 בבוקר?
עלות התוספת ללילה היא לא 150 אירו אלא אולי 50 אירו (כי גם חוסכים עלות של לילה במקום הלינה הקודם). אני הייתי משלם בשמחה תוספת של 50 אירו כדי לחסוך את הבלגן. אם תחזירו את הרכב בערב לפני אולי גם תחסכו עלות של יום השכרה – ואז ההפרש מתקזז לגמרי.
-
ראשית, תודה על תשובתך.
הכל לוגי ונכון
הבעיה-
תשלום לכפר הנופש שולם כבר מראש והוא לשבוע מובנה .
כנ”ל הרכב – כבר שולם מראש
ההפרש אם כן נותר 150 אירו . באמת לא נעים 03:30 לפנות בוקר….
אשקול
-
אני חוששת שכפר נופש לא יזכה את הלקוח עבור לילה שלא נוצל-יש “שבוע” לינה מוגדר וסגור.
לינה בשדה התעופה במלונות שאפשר ללון בהם ללא שאטל-(כלומר בתוך הפלאזה או בקרבתה) המחיר הכי נמוך (ללא אופציה ביטול ושינוי) 123€ ללילה לחדר זוגי (מרקור למשל) בעוד ששרתון והילטון הקרובים יותר עולים כפול ללילה לחדר.
כך שאם מדובר במשפחה העלות ל2 חדרים היא כ260€.
לינה במלונות המעטפת -זולה יותר, השאטל שנוסע בסחיפול כל חצי שעה החל מ06.15 בבוקר.
עלות מונית לזוג באפריל 2017 מהטרמינל למלון בשעות הלילה הייתה 23 €.
וכן- עלות יום השכרת רכב ברור שתקוזז כי ההשכרה ב20.00 עם הנחיתה והחזרת רכב בשעה מקבילה לא תגרור “עוד יום” של השכרה.
מכאן צריך לעשות את החשבון הכלכלי והנוחות .
לטלי
אפשר להחזיר רכב עם תיבת מפתחות ולא להתקל בשום בעיה וחיוב מיותרים.
אפשר להחזיר רכב לפקיד ההשכרה- ולמצוא את עצמך עם חיובים נוספים לא ברורים.
ההולנדים מטבעם די הגונים וישרים (ומרובעים וקפדנים גם).
-
תודה על תשובתך הממצה. לוקחת את הסיכון. מצלמת היטב עם תאריך ושעה כפי שהמליצו פה,אשים מפתחות בתיבה ואקווה לטוב . ,
שוב, המון תודה
-
לגבי מעבר מלון:
מבחינת “בזבוז זמן” ההבדל בין לילה בכפר ללילה במלון – ההבדל הוא קרוב יותר לשעה ולא חצי שעה.
- חצי שעה של נסיעה
- 20 דקות של החזרת הרכב , והליכה בטרמינל ממקום ההחזרה לצ’ק אין
- 10 דקות נוספות של צ’ק אאוט בכפר ב-3 בלילה (מלון בשדה תעופה מתקתק את זה יותר מהר מאשר כפר נופש).
לגבי זה שכבר שילמנו על כפר הנופש – נכון, אבל מצד שני נוכל לנצל אותו בערב. כלומר לא חייבים לעזוב בבוקר ולטייל כל היום עם המזוודות בתא המטען, אלא היות וגם ככה שילמנו על הלילה אפשר לחזור בערב לכפר, להנות עוד טיפה מהמתקנים שלו, ולעזוב רק ב 9-10 בלילה (אבל אז תשלמו על יום אוטו נוסף). נוסעים למלון, ואחד מכם קופץ להחזיר את הרכב.
אני לא מנסה לטעון מה התשובה הנכונה. זו שאלה אישית. אני רק מנסה להסביר מה ההשוואה הנכונה
אגב, ובלי שום קשר – לפני כמה שנים הייתי בכפר נופש (דווקא בבלגיה) לשבוע שני עד שני. ביום ראשון בערב ראיתי גם עזיבה גדול כולל של השכנים שלי. שאלתי אותם מה הקטע והם הסבירו שמחר צריך לחזור לעבודה (אולי גם בית ספר לא זוכר בדיוק מה ענו לי) אז הם עוזבים עכשיו. הם מעדיפים לעשות את הנסיעה הארוכה יחסית בערבף ובבוקר להתעורר כרגיל בבית לעבודה/לימודים, ולא לקום לפנות בוקר לנסיעה ארוכה הביתה.
ברור שזה לא דומה למקרה שלכם. סתם סיפור בלי מוסר השכל.