עזרה מסלול לסלובניה
-
מבקשת את עזרת הפורום המנוסה.לאחר שקראתי בלוגים ,כתבות והספר של המשפחה המטיילת מנסה לגבש מסלול הגיוני.אנו זוג+4 (17,17,10,
נוסעים ל9 ימי טיול מלאים בסלובניה (כרגע מוזמן עם אופציה לביטול 7 לילות בבלד(GUEST(HOUSE KURALT
2 לילות סלוני קרואטיה , לילה ליד השדה.
המסלול בגדול (אשמח לשינויים והערות )
יום שישי- נחיתה בלילה ,נסיעה לבלד
שבת -אגם בלד- שיט לאי וביקור באי,טיול בטיילת ומצודת בלד
ראשון- רמת פלאנינה ו…?(זה יום ראשון….)
שני -רכבת מכוניות בהלוך,מפל קוזיאק רפטינג בבובץ וחזרה דרך מעבר ההרים ורשיץ- לא יודעת אם אפשר להספיק הכל כמו שצריך .האם להסתפק רק ברפטינג או לפצל ליומיים עם לינה שם באזור בובק ואז לטייל גם בטולמין וקוזיאק? אם יומיים אז על מה לוותר ביום אחר?
שלישי -אגם בוהיני ,שיט בסירה הר ווגל ומפל סביצה או קניון מוסטויצה
רביעי -בלד -מגלשת הרים ופארק חבלים אחהת קניון וינטגר
חמישי מערת פוסטוינה ומבצר פרדיגמה, האם גם את מערת שקוציאן או שזה יותר מדי?
שישי -יציאה מהצימר לכיוון סלוני ,מה בדרך?(בלובליאנה עוד לא בקרנו)
שבת -שמורת פליטויציה-לינה בסלוני
ראשון רסטוקה ו….. ?תרמה צז אולי?לינה ליד השדה
שני טיסה על הבקר
בקיצור נהיה לי קצת בלאגן
אשמח לקצת סדר.
תודה ענת
-
יום שני עמוס (יותר מ-4 שעות נטו בדרכים) אבל אם משכימים ומגיעים עם האנרגיה המתאימה אז אפשר. אני הייתי הופך את הסדר מתחיל במעבר הרים לכיוון הראפטינג (היא האטרקציה המרכזית אני מבין) אח”כ למפלים ואם מסתדר עם השעות משתמש ברכבת המכוניות. הכיוון ההפוך מקבע את השעה הכי מוקדמת שתגיעו לטלמין לעשר וכן זמן הראפטינג זה משהו שפחות ניתן להתגמש איתו בניגוד למפלים. אגב מעבר ההרים מאכזב (אבל אין טעם לוותר עליו כי בלאו הכי בדרך).
חמישי – שתי מערות נטיפים בשבילי באותו טיול זה יותר מדיי – קל וחומר באותו יום. לדעתי לשנות.
בדרך לפליטביצה אם מתכננים להגיע מאוחר אפשר לעצור לחצי יום בלובליאנה או לעשות את פוסטיוניה אם מתעקשים.
-
המסלול שתיכננת נראה לי טוב, לא לחוץ יותר מידי .אבל אני לא יודעת כמה זמן הנסיעה מבלד לקרואטיה.
אנחנו טילנו לפני כמה שנים בסלובניה, קודם כול החלטנו בזמנו להשאיר את קרואטיה לטיול אחר,ולהתמקד בסלובניה, והיינו 2 לילות בעמק לוגרסקה דולינה המדהים שאהבנו מאוד.
עוד 2 לילות ישנו בעמק הסוצ׳ה, יום אחד טיילנו וביום השני עשינו את הרפטינג( ישנו בצד האיטלקי של העמק ,באזור מיוער מקסים,בגלל שלא מצאנו לינה בסלובניה) .אני משערת שאפשר לעשות את כול הסיבוב ביום אחד אבל זה בטח מאוד בלחץ וחבל.אולי תשקלי להוריד את מספר הימים בבלד או לוותר על הנסיעה לקרואטיה וללון שם לפחות לילה אחד.
-
היי,
אנחנו מחובבי לינת כוכב מכל מיני סיבות. בכל אופן, כדי לא להלחץ ביום של ״סובב טריגלאב״, את הראפטינג עשינו על נהר סאבה מאזור בלד. היה כיף גדול. צריך לקחת בחשבון שהראפטינג עורך כארבע שעות ברוטו.
תהנו!
טל
-
תודה רבה,מחכה לשמוע מעוד מטיילים באזור.
כרגע נוטים לקחת עוד לילה בעמק הסוצה...
-
בוקר טוב
אנחנו הינו בטיול זוגי ולא עם ילדים אז אין לי הרבה מה להוסיף מלבד זה שמערת ס’וצ’יאן היתה יותר מרשימה מבחינת טבע ופחות מלאכותית בזמנו אז עם ילדים גדולים הייתי בוחרת בה
אל תוותרו על פליטויצה
תהנו!