מאצ'ו פיצ'ו - לא לתרמילאים
-
שלום
זוג בני 60+
מתכוונים להגיע למאצ’ו פיצ’ו מטיול בארגנטינה/צ’ילה
כלומר טיסה בינ”ל ללימה ומשם טיסה לקוסקו נסיעה לעמק הקדוש
עליה למאצ’ו פיצ’ו וחזרה לקוסקו וללימה בטיסות.
מס’ שאלות
- כמה ימים מינימום נדרש להקדיש לתכנית כזו?
- מישהו אמר לנו שבשל ההסתגלות לגובה ועל מנת למנוע מחלת גבהים – עדיף מייד עם הנחיתה לצאת לעמק הקדוש (שנמוך יותר מקוסקו) ורק בחזרה ממאצ’ו פיצ’ו לבקר בקוסקו – האם נכון? האם אפשרי מבחינת המסלול – או מסובך יותר? או מצריך יותר זמן?
-
קוסקו נמצאת בגובה כ- 3,600 מטר מעל פני הים . לא כולם מושפעים מהגובה , ולא בטוח שאתם תרגישו משמעותית את השפעות הגובה . מצד שני יש אפשרות שכן תרגישו חולשה וכאבי ראש עקב השפעות הגובה .
לכן אין אפשרות לתכנן את זה מראש .
אם תנחתו בקוסקו אחרי הצהריים , בכל מקרה תצטרכו לשון בקוסקו .
אם תנחתו בבוקר , אפשר לסדר לסוע לאוייטומבו משם רכבת לאגואס קליינטס , העיר למרגלות המאצ’ו-פיצ’ו .
לדעתי האישית ביקור במאצ’ו-פיצ’ו זה יום נסיעה לאגואס קליינטס , שינה באגואס קליינטס , למחרת טיול במאצ’ו-פיצ’ו ונסיעה חזרה לקוסקו . ז"א יומיים .
ביום הראשון של הנסיעה לאגואס קליינטס אפשר לעשות טיול בעמק הקדוש .
אם כבר טסתם במיוחד לפרו ולקוסקו , אז יום טיול בקוסקו ועוד יום טיול בעמק הקדוש (חוץ מיום הטיול בדרך לאגואס קליינטס) . יוצא מינימום 4 ימי טיול .
-
הצטרפתי לבן שלי לחלק מהטיול שלו אחרי הצבא.
הייתי איתו שבוע באיזור קוסקו, העמק הקדוש, ומאצ’ו פיצ’ו, והייתי נשארת עוד.
לטוס כ”כ הרבה זמן והעלויות הגבוהות של הביקור במאצ’ו פיצ’ו, אני ממליצה להקדיש לאיזור ימים, מעבר לביקור במאצ’ו פיצ’ו.
קוסקו מקסימה, ובעמק הקדוש יש עוד אתרים מרשימים מאוד.
אנחנו לקחנו מקוסקו יום טיול לאתרים בעמק הקדוש (לא כולל פיסאק שעשינו עצמאית היום א’ כולל השוק המדהים), ולא חזרנו עם הקבוצה לקוסקו אלא נשארנו לישון באוליטנטמבו, שהיא עיירה מקסימה ממנה יוצאת הרכבת לאגואס קליינטס, ולדעתי עדיף לישון בה מבחינת האווירה. יש בה גם אתר ארכיאולוגי מרשים ביותר, ושוק מקומי נחמד.
למחרת בבוקר יצאנו עם הרכבת, (הזמנתי מראש באינטרנט) היינו במאצ’ו פיצ’ו, ובערב חזרנו ללילה נוסף באוליטנטמבו. ולמחרת בבוקר חזרנו עם ואן “קולקטיבו” לקוסקו.