ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ניווט בטרק מסטיה-אושגולי בגיאורגיה

פורום אירופה
    3
    5
    1254
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shalom_e
      shalom_e נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אנחנו זוג (30) שמתכננים לטוס באוגוסט לגיאורגיה. אין לנו נסיון בטרקים, רק טיולי יום בארץ ובחו”ל.

היינו שמחים לשאול לגבי סימון שבילים וניווט בטרק מסטיה-אושגולי: למעט אחד מהימים בו מומלץ לשכור מדריך, האם בשאר הימים הניווט פשוט?

איך בכלל מתכננים ניווט במדינה שבה סימוני השבילים לא מושלמים?

נשמח לעצות כדי לדעת עד לאיזו רמה לתכנן כל יום בטיול.

תודה רבה לעוזרים Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • moish_gold
        moish_gold נערך לאחרונה על ידי

אנחנו גם יצאנו לגאורגיה עם אותה רמת נסיון שלכם. בערב לפני ישבו אנשים במוטל שלנו עם מפות סימון שבילים וזרקו מלא פרטים שלא היה לנו מושג, ואנחנו הלכנו לישון רועדים ותוהים אם אנחנו לא שאננים מדי. 

בסופו של דבר, היינו בלי מפות ובלי מדריך אבל הסתדרנו מצוין. הסימון הרבה פחות טוב מהארץ אבל אם מתלבטים אפשר להוריד תיקים, להתפצל ולנסות לראות אם יש סימון בהמשך.

אנחנו היינו לפני כמה שנים והמפות לא היו משהו אבל קחו איתכם כמה סיפורי דרך, קצת בטחון ויהיה בסדר. קחו בחשבון שבתאריך שלכם תפגשו בטוח אנשים בדרך שתוכלו להתייעץ איתם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • רועי שרייבר
          רועי שרייבר נערך לאחרונה על ידי

אני תמיד מנווט בעזרת אייפד עם תוכנת מפות ועליה סימון GPS. מראש אני מוריד את המפות של האזור כולו (פלוס שוליים עבים ליתר ביטחון) ברזולוציה גבוהה ואת מסלול הטרק בקובץ GPX. מניסיון, אי אפשר ככה ללכת לאיבוד, כשזזים 10 מטר מהשביל כבר רואים את זה על המפה. המפות שאני מוריד כוללות בנוסף גם סימוני שבילים (וקווים טופוגרפיים) כך שאם אני צריך לרדת מהשביל הראשי אני עדיין רואה את כל השבילים באזור.

אני משתמש באייפד כי בניווט בשטח טוב שיש מפה גדולה, אבל סמארטפון גם יכול לעבוד ברמה פחותה קצת (השתמשתי פעם אחת לפני שקניתי את האייפד).

הסוללה במצב ניווט מספיקה ל-4 ימים (בלי לחסוך בהסתכלות במפה) ובדרך כלל יש איפה להטעין. לכבוד הטיול הבא שלי בארה”ב קניתי סוללת הטענה כך שיש לי עכשיו הרבה יותר זמן סוללה מזמן הטרק המקסימלי מבחינתי.

• shalom_e
            shalom_e נערך לאחרונה על ידי

היי, 

תודה על העצה. 

אתה בונה בעצמך את המסלול או מוריד את מסלול הטרק וסימון השבילים מאתר מסויים?

אם כן אשמח לקבל המלצה על תוכנה + אתר.

שוב תודה.

• רועי שרייבר
              רועי שרייבר נערך לאחרונה על ידי

את ה-GPX אני מוריד מהאינטרנט, לא מאתר מסויים, יש אינסוף קבצים כאלו ובדרך כלל אני מוצא יותר מאחד עבור המסלול שלי.

אני משתמש בתוכנה MotionX GPS HD, עולה כמה שקלים באופן חד-פעמי והמפות בחינם. אם כי אני חייב לציין שפעם המפות שלהם היו יותר טובות ולאחרונה הם עברו למפות אחרות (היה להם יקר מידי). עדיין אפשר להשתמש במפות הישנות וזה מה שאני עושה עכשיו, רק צריך לקנות גם את התוספת שלהם שמאפשרת להשתמש במפות מוגדרות אישית. המפה שאני הגדרתי שם כרגע היא זאת:

http://thunderforest.com/maps/outdoors/

המפה המקורית שלהם (לפני שהם החליפו) היתה זאת:

https://www.opencyclemap.org/

הגדרתי אצלי גם מפת סימון שבילים ישראלית:

http://israelhiking.osm.org.il

אם אתה צריך עזרה עם איך להגדיר את זה אני יכול לשים הוראות, כאמור בשביל זה צריך בנוסף לתוכנה המקורית גם תוסף שעולה עוד כמה שקלים.

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון