בקשת עזרה דחופה- השכרת רכב ללא רישיון "פלסטיק"
-
שלום לכולם,
טסים בסוף השבוע לז’נבה בדרך לטיול באפל”צ. גילינו היום שרישיון הנהיגה של בעלי פג תוקף, חידשנו אך יש לו כרגע רישיון זמני מנייר ורישיון בינלאומי. בחברת ההשכרה בארץ אמרו שלא ישכירו לנו ללא רישיון הפלסטיק. החלפנו את השם בהזמנה על שמי, בתקווה שיסכימו לרשום את בעלי כנהג נוסף עם רישיון בינ”ל בלבד. הבעייה היא שאני לא נהגתי על רכב הילוכים כבר מעל 20 שנה.. אשמח לעצות: האם ואיך ניתן להשיג רישיון פלסטיק תוך יומיים, האם ייתכן שלא ידרשו רישיון פלסטיק בצרפת ונוכל לשכור גם בלעדיו? מה עושים?
-
היינו במצב דומה בארץ אחרת (רשיון נייר בלבד, לקח לפלסטיק להגיע מעל חודשיים)
תבדקו שכתוב הכל גם באנגלית על רשיון הנייר.
וכמובן שהיה גם רשיון ממסי.
בחברת ההשכרה במקרה שלנו הסכימו לקבל אותו ולא עשו בעיות.
-
תודה רבה הילית, אני מקווה מאוד שגם אצלנו יסכימו… האם מישהו נוסף יודע? התנסה?
-
אפשר להחליף את ההזמנה לאוטומט.
-
תנסו לפנות לדפוס בארי , כמו שרחל מציעה.
מתוך הבלוג של רחל לבון :
“שימו לב
לא מקבלים בחברות ההשכרה את הרכב בחו”ל עם הרשיון הזמני (מנייר)המונפק בארץ אלא רק עם הכרטיס מפלסטיק. חוויתי את זה על בשרי היום.דפוס בארי מקבוץ בארי אחראי על הנפקת הרשיונות. אם חלילה נקלעתם לכך שהרשיון אינו בידיכם תנסו כפי שאני ניסיתי והצלחתי. לפנות בפקס 08-9949499 לדפוס בארי, להסביר את מצוקתכם, לציין את מספר רשיון הנהיגה, מספר ת”ז ושימכם, ואם הרשיון טרם נשלח יש סיכוי שייענו לבקשתכם. כיתבו בקשה מנומקת יפה ומנומסת.כשפניתי בטלפון לא נענו לבקשתי!!!!!! אין איסוף מקיבוץ בארי ע”פ מה שנאמר לי.
לבדיקה באיזה שלב נמצא תהליך הפקת רשיון הנהיגה שלכם טלפון: 08-9949700 מענה אוטומטי בלבד!!!”
בהצלחה ונשמח אם תדווחו אם עבד.
עדי
-
שוקי ועדי, תודה רבה על תגובותיכם!
שוקי- ניסינו להחליף לאוטומט, כרגע אין בנמצא, אנחנו צריכים רכב ל-6, כך שזה מסבך את העניין...
עדי- תודה רבה על הציטוט מהבלוג של רחל, לא ראיתי אותו לפני כן, אנחנו עכשיו כותבים פקס, בתקווה שמשהו יזוז תוך יומיים...
כמובן שנדווח בהמשך…
אם יש למישהו רעיון נוסף נשמח מאוד
-
עוד רעיוןמישהו אמר לי עכשיו ששלחו אותו להוציא בסופר פארם.
אין לי מושג אם זה נכון /אפשרי אבל שווה לכם לבדוק.
גם אנחנו נוסעים הרבה בהרכב של 6 , עם ההורים , וזה לא פשוט באמת עם נושא האוטומטי.
בהצלחה
-
בסופר פארם משלמים על החידוש ומקבלים רישיון זמני מנייר, וזה מה שעשינו, הבעיה היא שבחברות ההשכרה בחו”ל הטופס מנייר לא תקף, וצריכים את רישיון הפלסטיק. תודה, נשמח לרעיונות נוספים
-
אם בידכם רשיון בינלאומי בר תוקף (כזה שמוציאים בממסי) זה מספיק.
מבחינת חברות ההשכרה כשיש בעיות כמו תאונה הם מיד דורשים את הרשיון הבינלאומי. למרות שלהשכיר הם לרוב מסתפקים ברשיון הלאומי.
רנצי
-
רשיון זמני מנייר + בינלאומי לא הספיק לחברים שנסעו עמנו לצרפת ( תחנה מולהאוז ). ולכן בעלי היה נהג יחיד.
לצערי יש צפי לבעיה.
-
תודה איריס, אני יודעת שצפויה בעיה… מקווים למצוא פתרון
-
רעיון של פסימיים – אולי תקחי 2-3 שיעורי רענון בנהיגה על הילוכים עם מורה לנהיגה פה בארץ עוד לפני הנסיעה? ליתר ביטחון.
-
רנצי,
רישיון בינלאומי (מממסי או כל מקום אחר) *לא* מספיק. בגרמניה לפני שבועיים לא הסכימו (אויס, באדג’ט) בכלל למסור את הרכב השכור ללא רישיון ישראלי מפלסטיק.
-
תודה לכל המגיבים, ענת, אכן אני שוקלת לקחת שיעורי רענון בהילוכים אם לא נמצא פתרון אחר, אם כי עדייו אחשוש לנהוג עם כל המשפחה עם מיומנות מוגבלת. במקביל מנסים למצוא רכב אוטומטי בחברות אחרות. אחזור לעדכן, אני מקווה שנסתדר

-
אני מאד מקווה שתצליחו עם הפקס שפניתם לדפוס בארי כפי שהצליח לי.
בינתיים מאז שכתבתי את הכתבה, היינו בטיול שהתחיל במדריד. למרות שרשיון הנהיגה הקבוע מפלסטיק התקבל על ידינו בסניף של הדפוס בסניף שלהם בראשון לציון, בעלי רצה לבדוק מה יקרה אם ימסור את הרשיון הזמני מנייר בתחנת ההשכרה של אויס במדריד. הפקיד הסתכל בחשדנות בנייר, אני סיפרתי לו שבדיוק לפני שנה לקחנו בדיוק מתחנה זו רכב ומאד נהנינו מהרכב ולהפתעתי הרבה,
הוא לא סירב ולא שאל על הרשיון מפלסטיק.
אבל איני ממליצה בשום פנים ואופן לסמוך על המזל!!!
כפי שכתבתי בכתבה הגיעו לאוזני הרבה סיפורים של אנשים שהגיעו לסניף חברת ההשכרה בחו”ל וסירבו לתת להם הרכב בהעדר רשיון נהיגה מפלסטיק (בנוסף לממסי).
היות וכתבתי בכתבה גם על נושא הדרכון הביומטרי אני ממליצה
לכל מי שצריך לחדש כעת או בעתיד הקרוב את הדרכון שיקרא את הכתבה
ויעיין בסבך הפרוצדורה הדרושה לקבל את הדרכון המיוחל!!!
הכתבה במלואה כאן ותודה לעדי שהעתיקה לכאן מהכתבה!!!
אודה אם תעדכני אותנו מה ואיך הסתדר לכם.
רחל לבון
-
רחל תודה רבה! שלחנו פקס אתמול ומקווים שיחזרו אלינו, במקביל מחכים לתשובה לגבי רכב אוטומט. אני ממש מקווה שנשיג את הרישיון, כי בתחנת ההשכרה אמרו בפירוש שלא ישכירו ללא כרטיס הפלסטיק, ולי יהיה קשה לנהוג כל הטיול…
אעדכן כשיהיו התפתחויות. שוב תודה, הכתבה שלך עזרה לנו מאוד!

-
חזרתי לעדכן- הכרטיס אצלנו!חזרתי לעדכן- הבוקר התקשרו אלינו מדפוס בארי, ואמרו שהכרטיס מוכן! בעלי נסע לקיבוץ בארי להביא אותו
הפקס עזר, גם פנייה בפייסבוק של דפוס בארי, וגם פנייתנו למשרד הרישוי בפתח תקווה, שם אמרו שינסו לזרז את קבלת הכרטיס.רצינו לומר תודה רבה לחברי הפורום המדהים הזה שנחלצו לעזרתנו בפתרונות שונים! לעדי שהביאה את הציטוט מהבלוג של רחל, לרחל לבון שהבלוג המדהים שלה יכול למלא כמה וכמה ספרי הדרכה, ליתר החברים שנתנו עצות- איריס, רנצי, הילית, שוקי, יונה, ענת – תודה לכולכם! תודה לאורן מרום שניסה לעזור לנו להשיג רכב אוטומט, וכמובן תודה גדולה לעובדי דפוס בארי שסייעו לנו לקבל את כרטיס הרישיון תוך יומיים! הופתענו לטובה מהשירות היעיל והמהיר! הולכת לארוז

-
אני מאד שמחה שהצליח לכם והכרטיס המיוחל בידיכם.
שתהיה לכם נסיעה טובה ובטוחה.
אני שמחתי שהכתבה בבלוג שלי עזרה לכם.
תודה לך על המחאות.
יאללה לארוז!!!!
רחל לבון
-
שמחה לשמוע !!!
נסיעה טובה ותהנו !!!
-
מאד שמחה שהסתדר!!
איזה בשורות טובות
שיהיה טיול מוצלח!!