יוסמיטי
-
אנחנו מטיילים בקבוצה של 4 ביוסמיטי בתחילת אוגוסט. מאוד אוהבים הליכוצ וטבע.
יש לנו יומיים מלאים.
מה הם המסלולים המומלצים?
איך כדאי להתנייד בפארק? האם לנסוע בשאטלים מהחנייה או לנסוע עצמאית?
אשמח לטיפים!
תודה
-
בכל מקום אליו ניתן להגיע ברכב, עדיף. למרות שאולי תתקלו בעומס ולא תמיד תהיה חניה זמינה ותצטרכו לחכות מעט. השאטלים יותר מסורבלים וגם הם יהיו עמוסים.
כל זה לא תופס לגבי העמק, שם האפשרות היא להתנייד בעזרת שאטל או ברגל.
באתר הפארק יש המלצות ל day hikes וגם באתר שנקרא hikingtheyosemite-בו המסלולים מחולקים עפ איזורים ועפ רמות קושי.
מציעה ליצור בנק מסלולים לכל איזור בפארק בו מתעתדים לבקר (העיקריים שבהם-גליישר פוינט, עמק היוסמיטי וכביש הטיוגה). עם ההגעה לאיזור המטויל מומלץ להכנס למרכז המבקרים שבו ולהתייעץ עם הריינג'רים. יכולים לחול שינויים שאי אפשר להתכונן אליהם מראש-מסלול שנסגר בגלל התראת דובים או דרדור סלעים או מסלול שלא כדאי ללכת בו בתקופה בה אתם מגיעים משום שאינו בשיאו (למשל, אגם המראה הוא עונתי. בשנים קודמות היה יבש כבר בתחילת אוגוסט. השנה, בגלל ריבוי משקעים בחורף האחרון אולי יחזיק מעמד עד אמצע/סוף אוגוסט).
בהצלחה.
-
בתוך העמק ההתניידות ברכב פרטי היא סיוט. לא ראיתי הבדל. מן סופש לאמצע השבוע
השיטה המוצלחת שעבדה לנו ( עפ המלצות) זה להגיע מוקדם ( ממש מוקדם שעוד אין פקקים – 8 בבוקר היה מוצלח ) להחנות ליד תחנת שטל כלשהי ולהתנייד בשאטל בקלילות
מחוץ לעמק אין בעיה להתנייד עם רכב פרטי
ממליצה על מסלול mist trail עד סופו . רק לקחת בחשבון שנרטבים לגמרי ( לפחות נכון לתחילת יולי )
-
אילת, מסלול ה-mist trail לא היה קשה לילדים ?
-
לבת שלי בת 14 לא היה קשה בכלל, מבחינתה זה היה מסלול הטבע הכי טוב בטיול
לי ולקטן (11) הסוף היה קשה המדרגות מאוד חלקות ולא ראיתי כלום ( המשקפיים התמלאו המיים)
הלכנו ממש בתוך המפל זו חוויה כיפית ולא פשוטה.
אבל העליה לא מאוד קשה ( אני חסרת כושר לחלוטין אז אם לי לא היה מאוד קשה אז זה לא קשה)
-
תודה.
נראה לך מתאים לילד בן 7? די מורגל בהליכות.
-
פארק היוסימיטי ב
רבים הם המתלבטים מיהו מבין השניים הטוב ביותר, היפה יותר, המרשים יותר והמדובר בשניים הפארקים הלאומיים המפורסמים של ארצות הברית.
היוסמיטי פארק שנמצא במדינת קליפורניה קשה מאד לקבל החלטה שכזו שכן שני הפארקים מרשימים בכל קנה מידה.
התניידות בתוך הפארק
בתוך הפארק ישנו שרות אוטובוסים רינמי אשר נע בין המקומות המעניינים שבפארק ,האוטובוסים יוצאים ממרכז המבקרים .
ליבו של הפארק הוא עמק היוסמיטי ובו ישנם שני כבישים מקבילים.
יש לקחת בחשבון כי ישנם מקומות ובעיקר בצד המזרחי של הפארק שאין לנוע ברכבל.
טל' לבירור מצב הכבישים 209-372-4605