רישיון בינלאומי
-
נתקלתי הבוקר במאמר בעניין רשיון בינלאומי שכתב אהוד שרב, העוסק בכתיבת מדריכי נסיעות.
כדאיל לקרוא. בתמצית, הוא טוען שלעיתים ביטוח הבריאות אינו בתוקף אם לא היה רשיון בינלאומי, גם עם המדינה בא קרה אירוע כן מכירה ברשיון הישראלי.
לידיעתכם ושיקולכם.
-
תמיד כן -
העלות כל כך נמוכה שבאמת אין טעם להתלבט. מילא אם זה היה עולה עוד 500 ש”ח לרישיון…
בכל מקרה, חברות ביטוח הן $*^%# וינסו בכל דרך אפשרית להתחמק מלפצות. לא להוציא רישיון בינ”ל זה לתת להן פתח להתחמקות וחבל. גם מאה דוגמאות של אנשים שהצליחו לשכור רכב בלי רישיון בינ”ל לא משנות את זה. הבעיה היא פחות במעמד השכרת הרכב (אם כי לפעמים גם שם) ויותר אם חס וחלילה נזקקים להפעלת הביטוח.
-
זו דוגמה לעיתונאות רדודה. לקח פוליסת ביטוח אחת והשליך ממנה על הענף כולו. בפוליסת הביטוח של הראל שהוצאתי לקראת הנסיעה הבאה (הראל All in one) נכתב בסעיף 15.11:
“תאונת דרכים ו/או רכיבה ו/או שימוש באופנוע כנהג ו/או כנוסע עם נהג כאשר למבוטח שנהג בכלי הרכב לא היה רישיון מקומי תקף לארץ האירוע, ו/או רישיון ישראלי ו/או בינלאומי תקף, גם אם בארץ האירוע אין צורך ברישיון נהיגה בכלי הרכב.”
-
אני לא עורכת דין ואפילו לא סוכנת ביטוח, אבל להבנתי המוגבלת הציטוט שהביא רועי אומר אותו דבר שנאמר בכתבה. יש שם ניסוח שלהדיוט כמוני נראה שלא ברור אם צריך את הרשיון הבינלאומי (ו/או – אומר שהם יגידו היה צריך גם וגם?)
בקיצור כמו שאמרו לפני אני מעדיפה לשלם את ה-16 ש”ח + הטרטור לממסי ולא להתווכח אח”כ עם חברות ביטוח.
-
ו\או בניסוח משפטי אומר שזה או זה מספיק אבל אם יש גם וגם זה גם טוב.
-
בתחנת ההשכרה של אלאמו במרכז מנהטן ביקשו מאיתנו גם רשיון בין לאומי וגם רשיון ישראלי...אז שיש לכל מקרה. לא כדאי להתעסק עם זה
-
דנו בעניין הזה לפני פחות מחודשהבעיה בדיון שערכנו שהוא עסק בעובדות כמו החוק במדינות ארה”ב והדרישות החוזיות של חברות ההשכרה ופחות בסיסמאות של “בשביל 16 שקלים….”
-
הנושא נדון פעמים רבות.
סיכום העניין מבחינתי הוא שצריך רישיון נהיגה בין לאומי בנוסף לרישיון נהיגה ישראלי עם תמונה.
1.כך כותב משרד התחבורה הישראלי באתר הרשמי שלהם וההדגשה במקור:
, במקרה של שאלה או ספק, מומלץ לערוך בירור מול הנציגות בישראל של המדינה הרלוונטית, או בכל מקרה להצטייד ברישיון נהיגה בינלאומי.
2.זהו הפרסום הרשמי של משרד התחבורה בנוסח המלא. משרד התחבורה
3.אלה גם הדרישות של חברות ההשכרה הישראליות שמשכירות בחו”ל וכן של הביטוחים הרפואיים.
נסיעה טובה!
-
הויכוח על נחיצות רשיון הנהיגה הבינלאומי -
דורון: זה כבר היה בשרשור די טריכמה וכמה פעמים צריך לדבר על אותו הדבר ?
אני אישית בטוח ב-99 אחוז שלא צריך. אבל עושה אותו כל שנה בשביל האחוז של הספק. מי שלא רוצה, לא חייב.
-
לא ראיתי אותו, אחרת הייתי מותר על המשלוח.