נסיעה מספליט לדוברובניק
-
היי. רציתי לדעת אם חייבים לעבור בבוסניה כדי להגיע לדברובניק מצפון קרואטיה.
גילינו שצריך להוסיף אקסטרה של 40 יורו להשכרת רכב אם עוברים במדינה אחרת.תודה
-
מאיפה לך המידע הזה???
זה רק מעבר גבול עם הצגת דרכונים, לא ממש נכנסים לבוסניה.
-
הייתי שם לפני חודש.
הדרך מספליט לדוברובניק, כפי שכתבת בכותרת, עוברת ב-בוסניה הרצגובינה. וכן, חייבים לעבור שם, אין ברירה אחרת, וזה ממש להיכנס למדינה.
לא ברור לי למה הדרך מצפון קרואטיה עוברת בסרביה, אבל גם אם כן – מה שאני חושבת חל גם על זה.
בהשכרת הרכב שלנו באיטליה, נאמר לנו שאין בעיה להיכנס עם הרכב לקרואטיה ולסלובניה בלבד. 2 המדינות האלה צוינו במפורש. ההנחה שלי הייתה שכיוון שכדי להגיע לדוברובניק חייבים לעבור בפרוזדור הצר הזה של בוסניה-הרצגובינה (10 ק”מ) זו תהיה שאלת קיטבג.
אבל, היה לי גם ברור מאידך שאם חו”ח יקרה משהו לאוטו או למישהו אחר בדיוק בזמן שאני עוברת שם, חברת ההשכרה תעשה הכול כדי להתנער ובטח תנסה לטעון שאסור היה לעבור שם.
בקיצור, לקחתי סיכון מסוים, וזה אומר שזחלנו את הקטע הזה ב- 4- קמ”ש בערך, נותנים לכל צב זכות קדימה, עוצרים בכל מעבר חציה גם אם היה רק נדמה לנו שמישהו רוצה לעבור...
שורה תחתונה:
במקומך – לא הייתי מהססת לרגע ומוסיפה את הסכום הנדרש. אם חו”ח יקרה משהו לך/לאוטו/לאדם אחר/ לאוטו אחר בדיוק במעבר בבוסניה-הרצגובינה (או בסרביה לצורך העניין), וחברת ההשכרה תתנער מהחבות שלה ולא יהיה לך ביטוח – זה תהיה צרה רצינית שאתה אפילו לא רוצה לדמיין אותה.
הטיול עולה סכום מסוים – עוד 160 ש”ח לא ירוששו אותך ותיסע בראש שקט…

-
כשלקחתי את הרכב בסלובניה קיבלתי כרטיס מעבר גבולות אבל נאמר לי במפורש שאסור להכנס לבוסניה.
מעיון במפה רואים אפשרות לעקוף את בוסניה בעזרת מעבורת. בדוק אם יש.
-
גם אני ניסיתי לבדוק מעבורת. בעבר – עד 2016 – הייתה מעבורת רכב. למיטב בדיקתי כיום אין.
קישור עדכני על אפשרויות המעבר מספליט לדוברובניק
קישור לאתר המעבורות של קרואטיה שם אפשר לראות שכרגע אין מעבורת רכב.
-
דווקא יש
-
נכון, אבל זה מאריך את הדרך בשעתיים לפחות (בלי להביא בחשבון זמן המתנה למעבורת) ועולה 100 שח.
אה, ולא לשכוח לוודא שיש ביטוח על המעבורת...
לא עדיף לשלם עוד 60 שח ולסוע שעתיים פחות?

-
בהחלט נכון אבל כדאי שלפני שעושים את זה לקבל אישור מחברת ההשכרה שמותר להכנס לקטע הזה בבוסניה, כי בניגוד למה שכתבה בתגובה 2, זה ממש להכנס לבוסניה ואם קורה משהו, חברת ההשכרה עשויה להשתמש בזה לטובתה.
לגבי מעבורות, זו דרך לגיטימית לנסיעה בהרבה מדינות, אחרת כל דבר יכול לשמש כנגדך ותחשוב למשל על רכבת המכוניות..
-
האמת שלא לקחתי את כל מה שנאמר בחשבון ולא התעמקתי בכך.לקחנו את הרכב בדוברובניק, החזרנו בזאגרב ואף אחד בחברת ההשכרה לא דרש תוספת עבור מעבר דרך בוסניה. יש הרבה היגיון במה שאמרתם אך האם זה כולל את הקטע הזה?? אם כן, ,לוקחת את דבריי חזרה.
-
my.amit
40 אירו זה יותר ממאה ש”ח.
לא צריך מעבורת מספליט לדוברובניק.
בתגובה של soft cell יש את הקישור למעבורת המתאימה: מPloce ל Trpanj
מה עדיף? שאלה מה הלו”ז.
כשהתכוננתי לטיול שלנו קראתי על אנשים שהמתינו הרבה זמן במעבר הגבול.
אנחנו שילבנו בטיול שלנו בקור באי Mljet וב Orebic כך שנסענו לאורך חצי האי Peljesac והשתמשנו בשירות המעבורת בכוון הנגדי.
משך השייט שעה אחת. בעונת התיירות הבוערת צריך להגיע לנמל כשעתיים טרום ההפלגה, האם ניתן כיום לקנות כרטיסים באינטרנט?. גם אז אי אפשר להגיע ברגע האחרון.
עבור ביטוח למעבורת שילמנו לפני שנתיים+ 10 אירו (השנה ביוון 15 אירו)
כרטיסי עליה למעבורת צריך לקנות עבור הרכב ועבור הנוסעים ברכב (“הולכי רגל”).
ז”א שעלות ההפלגה תלויה במספר הנוסעים. אני כבר לא זוכרת האם גם הנהג משלם. על פי הטבלה בקישור למעבורת מחיר כרטיס לרכב כ18.5 אירו ולנוסע 4.5 אירו.
-
היי, לא בדיוק קשור..מתנצלת.
באיזו חברה שכרת רכב , שהסכימה לבטח גם מעבורת ובסכום כזה נמוך , יחסית ?
מדובר על המעבורת ללפקימי ? כי לקורפו טאון המחיר הרבה יותר יקר ממה שאני מכירה.
תודה