מונטנגרו
-
היי, אנחנו זוג שמתכנן טיול של 9 ימים במוטנגרו באזור ספטמבר ויש לנו מספר שאלות: מה הדרך הנוחה ביותר להגיע למונטגרו שהיא לא טיסה ישירה (אין טיסות במועדים שאנחנו יכולים לטוס)? האם מומלץ לשכור רכב או להתנייד בתחבורה ציבורית? תודה רבה!!!
-
טיסה לא ישירה
אפשר עם חברת התעופה הסרבית לבלגרד וממנה לפודגוריצה-כ50 דקות.
אפשר אולי גם לטוס חזור מדוברובניק לבלגרד -אם רוצים להגיע אליה, או פודגוריצה כמובן.
או כל חברת תעופה אחרת שנוחתת וממריאה מפודרוגיצה או טיבאט בתאריכים שלכם.
ולא מכירה דרך להתנייד ללא מכונית.
התחבורה הציבורית לא מאד מפותחת, אולי אם נשארים רק באזור החוף ורוב הזמן מוקדש לבטן גב,...אבל אם עולים לשמורות הטבע וההרים -צריך רכב.
-
גם אני טס בספטמבר(שוב) יש טיסות של קרואטיה אייליינס ישירות לדוברובניק יציאה ביום חמישי חזרה ביום רביעי בלילה,7 ימים מלאים 6 לילות
אמנם לא 9 ימים אבל לעניות דעתי לבזבז זמן בשהיות בנמלי תעופה פחות מלהיב.
כפי שצויין קודם לא ניתן לטייל במונטנגרו ללא רכב אלא אם תחליטו על “בטן גב” באזור החוף וטיול לאורכו בתחבורה ציבורית(שאני לא מכיר)
-
היי,
תודה רבה לשניכם!!!
מצאנו טיסות לא ישירות לפודגוריצה עם קונקשן בתורכיה.
איך עוברים מדוברובניק למונטנגרו? אפשרי לחצות את הגבול ברכב? אם מכן אילו אישורים נדרשים מראש?
במידה ונחליט על טיסה למונטנגרו כפי שציינתי בשורה הראשונה- יש עדיפות באיזה שדה תעופה לנחות במונטנגרו (אנחנו רוצים לטייל ופחות בטן גב)?
שוב, תודה רבה!!!
-
כן ברכב.
אם המיקוד פחות ים-אז פודגוריצה יותר קרוב להרים ולשמורות המוכרות.
-
היי שוב

אז הוחלט על רכב ועל נחיתה בפודגוריצה.
עכשיו יש לנו התלבטות לגבי משך השהות- שנשמח להמלצות בנושא.
ישנן שתי טיסות שעומדות על הפרק: האחת מקנה 10 ימי טיול מלאים ( חמישי-שבת) והשנייה 8.5 ימים.
הפער במחירים הוא משמעותי ועומד על יותר מ200$ לכרטיס.
השאלה אם שווה להוסיף את הסכום ולהרוויח עוד יום וחצי של טיול או שניתן להסתפק ב8.5 ימים?
תודה רבה

-
אתמול צירפתי קישורים בתגובה לשאלה,
חפש ואולי יעזור לך:תכנון טיול של יונית מנהלת הפורום ובלוג שלי:שבוע אביבי במונטנגרו. יש אזור טיול ליד אגם סקאדר בכוון הגבול וצפון או צפון מזרח לו שמורה שבה לא בקרנו..
-
היי ניסיתי עכשיו לקבוע טיסה לדוברובניק באתר של קרואטיה איירליינס , נראה שאינם טסים מתל אביב
-
אין שום אפשרות לענות על השאלה הזו.
אחד עושה טראק של שלשה ימים בדורמיטור
השני מבלה על שפת הים בטן גב- שעות…
וכן הלאה.
לכל אחד גם ההעדפות שלו, גם הקצב שלו.
אם אתם לא מעמיקי טבע
אם לא מתכננים טרקים
אם לא מתכננים שהייה ממושכת על החופים
אז 8 ימים יספיקו.