יעד עירוני למתקשה בהליכה
-
שלום לכולם,
מעוניין לנסוע עם אימי (65) לאירופה 5-6 ימים באוקטובר.
אימי מתקשה בהליכות ארוכות עקב בעיה רפואית. כמה דקות הליכה - כמה דקות הפסקה.
היעדים שעומדים על הפרק הם רומא, פריז ופראג.
בהתחשב באילוץ שציינתי יש העדפה למי מהיעדים?
התכנון הוא טיול באיזי עד 2 אתרים ביום כאשר מהמלון לאתרים וחוזר חלילה נתנייד במונית.
תודה מראש.
-
ברומא ובפראג המון מדרכות בנויות מ-cobble stones, מה שעלול להקשות. אני חושבת שבפריז לא (לא לגמרי זוכרת).
רומא מאוד קומפקטית כך שאולי אפשר להתרשם מיותר מקומות בפחות קילומטרז’.
אולי בכלל כדאי לכם לשכור קלנועית בעיר היעד?
-
עיר עם תחבורה ציבורית טובה ולא רק מטרו.
לקחת בחשבון שבחלק גדול של תחנות המטרו יש מדרגות תחילה,לפני המסועים.וצריך לרדת/לעלות אותם…
לינה מרכזית,תחבורה בטרמים/חשמליות/אוטובוסים
לא ערים ענקיות...
-
אני חושב שאתם צריכים לשקול גם נסיעה במוניות במקום בתחבורה ציבורית המונית , כדי להקל על אמך.
פריז ענקית ויש בה המון מוקדים. אמנם קל להתנייד בה ברכבת התחתית אולם יש בה הרבה מדרגות והליכה שצריך לעשות. ולכן לדעתי היא פחות מתאימה.
לא הייתי עדיין בפראג , אבל להבנתי – מרכז העיר שלה קטן יחסית וקל להגיע ממקום למקום.
אותו דבר ברומא – זכורים לי לא מעט ספסלים
ולדעתי גם ברצלונה עשויה להתאים.
-
האם אתם פתוחים לחשיבה אחרת
שאינה בהכרח הערים שצויינו לעיל?
שאינה בהכרח ערים?
-
כן.
תודה.
פשוט חשבתי שבערים יהיה הכי קל להתנהל.
-
קל יותר לארגן טיול עירוני.
לבחור יעד עם טיסות ישירות,לבחור יעד עם תחבורה ציבורית טובה,שפע אפשרויות לינה..
אני מסכימה עם יונית שטיול רכוב,יכול לתת מענה קל יותר..לא חייבים לטייל סביב כל אגם,אפשר לעשות זאת ברכב,לצאת רק לכמה דקות,לשבת על ספסל..לעבור בערים/עיירות מקסימות ללא הרבה מדרגות,מטרו ומעברי חציה ארוכים.
אפשרויות נעימות? סלובניה/קרואטיה..אפילו שמורה פליטווילצה יכולה להתאים,יש התאמה לאנשים מוגבלים.כמובן הם לא עושים את כל המסלול..יש מעברים עם שאטלים,אוטובוס..
אגם אנסי וכל מה שסביבו.שמוני ואם אפשר,עלייה למון בלאן..
רומניה,לינה בצפון או ברשוב וטיולי יום באזור..כולל ערים נעימות סיגהשוארה,סיביו,ברשוב,קלוג’ (צפון) אורדאה..ממש לא חסר איך לבנות מסלול ולהנות מטבע וערים.
טיול עירוני בפולין למשל(וורשה,קרקוב,גדנסק,לובלין) כולל טבע מסביב אפשר בנוחות וזול לעשות במוניות.שפע הפארקים יתנו מענה לטבע..בקרקוב יש סיורים בקלנועיות קטנות וגדולות,לפי מספר מושבים.מגיעים לרוב המקומות..כרכרת סוסים,העיר מקסימה,מונית זולות ואפשר בכייף לטייל בזאקופני יום יומיים,לחצות לסלובקיה.רכב ליומיים או מונית/הסעות.יש הסעות לטיולי יום .
גם בוורשה,כרכרות סוסים,רכבת תיירותי בעיר ומוניות זולות.המון ספסלים בפארקים.
*לזכור שכל מה שמיוחד ומעניין בערים הגדולות וכניסות למקומות כמו מוזיאונים,ארמונות-כולל המון הליכה ובדרך כלל אפילו לא ספספל אחד לנוח

-
הייתי לאחרונה בבודפשט עם חברה שמתקשה בהליכה.
שילוב של אוטובוס תיירים עם כרטיס לתחבורה ציבורית (בעיקר טראם ואוטובוסים, מעט מאד מטרו) – היה פתרון מצוין. בודפשט ברובה שטוחה ומאד נוחה להתניידות.
בודפשט מאד תתאים לכם. -
לדעתי בנסיבות שציינת טיול שאינו עירוני הרבה יותר מתאים למתקשים בהליכה.
כאשר הנסיעה היא חלק מהטיול, הנופים, נקודות עצירה, ירידה מהמכונית-הליכה קצרה, לרוב יש קיוסק-בית קפה ומקום לנוח- ואז חזרה למכונית והמשך הנסיעה.
מגיעים ליעד הבא- נניח עיירה או כפר- טווח ההליכה הוא קצר יחסית (רחוב וחצי) ,יש בתי קפה ומסעדות לאורך הרחוב המרכזי. וחזרה למכונית להמשך היום.
רק צריך לשנות את הדיסקט של החשיבה- זה הכול.
מכאן תגדיר
מה תחומי העניין ?
מגבלות תקציביות? (בין הרצף-”זו אינה הסוגיה” לבין מקסימום 500 ש”ח לאדם).
אוהבי ים, מים, אגמים, נהרות
חובבי הרים, יערות
מעדיפים בכלל כפרים, פולקלור?
כי אפשר להתחיל לשפוך 1001 אפשרויות.
ולא לשכוח כי מדובר על אוקטובר בו חלק מהאופציות “עם סיכון” מזג אוויר.
-
אם כן יעד עירוני, אני מציעה גם את וינה- מרכז קומפקטי, שטוח, ללא cobblestones ועם מערכת תחבורה ציבורית טובה, לרבות טראמים שיותר קלים לגישה מאשר מטרו.
-
חזרנו עכשיו מרומא. החוויה מאוד טרייה ובהחלט ממליצה לפסול אותה בתור יעד למי שמתקשה בהליכה. מהסיבות של תחבורה ציבורית גרועה, עומס מבקרים גדול באתרים המרכזיים, מדרכות עם אבנים, מדרגות שבורות, מדרגות ...היינו עם ילדים..והלכנו המון ברגל והיה מתיש. ממליצה על בודפשט,פראג,לונדון,וינה
-
מרכז העיר בפראג מאוד קטן לפי מה שאני יודע (מחברים שהיו שם) אבל לא סגור על עניין המרצפות שיכולות אולי להקשות קצת בהליכה.
מה שכן אני יכול להמליץ על אמסטרדם למרות שלא צויינה פה, העיר מאוד קטנה ונוחה להליכה עם תחבורה ציבורית מעולה