התלבטויות רבות בקשר לאוסטריה
-
תחילת ספטמבר, 4 אנשים (2 בני 30 ו-2 בני 70).
* מתלבטים בין מפל קרימל לבין מפל קפרון (מגיעים ממעבר ההרים ומשם צריכים לחזור לכיוון זלצבורג)- אילו מהשניים “שווה” יותר? מחפשים מסלול לא ארוך מדי ומתאים למבוגרים.
* גרוסגלוקנר- איזה “אטרקציות” מתאימות יש שם למבוגרים? פחות מתעניינים במוזיאונים, יותר בכיון של מסלולים קצרים ושווים. כמה זמן נסיעה לתכנן לחזור את הדרך הזאת אחרי הצהרים (18:00 בערך)? מתכננים לישון איפשהו באיזור זל-אם סי ומזרחה.
* דאכשטיין- האם המערת קרח מתאימה למבוגרים או כוללת מדרגות רבות? (יכול להיות שזה בכלל אל בדאכשטיין? אני מחפשת איזה מצוק עם תצפית יפה, שיש בו גם מערת קרח ואם אני זוכרת נכון עוד כמה מערות)
* האם מישהו לן בבית המלון של משפחת טראפ (ליד הגנים) ויכול להמליץ? מעוניינים לישון שם רק בשביל החוויה, אבל לא בטוחה שהיא קיימת בכלל.
*בנוסף, מלון מומלץ בזלצבורג עם גישה רגלית לרכבל לטירה ולאיזורי מסעדות, קרוב לחניה או כולל חניה, ברמה גבוהה (למפונקים יחסית) במחיר של עד 150 יורו ללילה לזוג כולל ארות בוקר?תודה על העזרה!

-
מה זה מפל קפרון?
מפלי קרימל מאוד מומלצים. המסלול לא קל אבל אני עליתי את רובו עם ילד בן 4.
אפשר גם לעלות עם מונית ולרדת ברגל, או לעלות רק חלק קטן של הדרך.
החיסרון של קרימל הוא המרחק מאזור זלצבורג.
בגרוסגלוקנר יש המון אפשרויות למסלולי הליכה. המוזיאונים זה לא העיקר. כל המידע על נקודות העצירה נמצא באתר של הדרך. כדאי לפנות את כל היום להנות מהמסלול בנחת. אנחנו עצרנו בנקודה הגבוה ביותר ויצאנו למסלול קצר ודי תלול של כחצי שעה לכל כיוון. אפשר להחליט על זה בספונטניות כשתהיו במקום.
-
אנחנו בהרכב מבוגר, לכן הליכה (בטח שתלולה)- לא באה בחשבון.
בהתחשב בזה, ובכך שמה שנרצה לעשות הוא בעיקר לשתות קפה ולהצטלם מול הנוף- כמה זמן להקציב לגרוסגלוקנר?
-
גרוסלוקנר היא דרך נופית מדהימה, עם המון נקודות עצירה יפות.
בכל נקודה אפשר לבחור כמה ללכת ולאן.
המסלול לוקח יום שלם בקרוב, אפשר לשלב את החזרה עם רכבת המכוניות ובילוי במרחצאות בבאד גפשטיין.
-
אין לנו זמן בחזור, אני לא חושבת שנגיע בכלל לתחילת הכביש לפני 2 בצהרים.
-
אם אתם לא רוצים להתעכב כמעט אז אפשר להתשמש ב google maps ולבדוק כמה זמן לוקחת הנהיגה לאחת מנקודות התצפית הגבוהות ביותר בדרך.
כדאי להחליט בספונטניות בהתאם לטיול.
אני למסלול כזה הייתי מפנה את כל היום ולא מגיע אליו באמצע היום. אני לא מכיר אתרים אחרים באזור שמצדקים ויתור על הגרוסלוקנר אבל זה שיקול שלכם.
-
משהו לא בשל בתוכנית שלכם. אתם זורקים דברים שלא כ”כ מתחברים.
מציע ש:
1 תקראו מסלולים שאחרים עשו (יש מאות כאלו ובגדול הם דומים)
- תנו יותר פרטים . כמה זמן ? מאיפה מגיעים? מה התוכניות הנוספות ? פעם ראשונה באוסטריה ?
- מלונות זה אחרי שיש תוכנית מפורטת (בגדול ממליץ מאד על טיול כוכב או לפחות מספר כוכבים)
אחרי כל זה תחזרו עם שאלות ממוקדות יותר
בהצלחה
-
להיפך- אנחנו מאוד סגורים על המסלול. יש לנו רק 6 ימים לכל העסק (כן, אנייודעת שזה כלום, ואני יודעת שאי אפשר להספיק בזה כלום, ושלא שווה לעשות גם את וינה ואגם את זלצבורג… אני יודעת הכל- ובכל זאת זה האילוץ).
אנחנו נוחתים בזלצבורג בחמישי, מקווים להספיק את הטירה וסיבוב בעיר באותו יום. ביום אחריו ממשיכים למעבר ההרים (ומקווים לעשות גם איזה מפל), ישנים איפשהו בכיוון החזור.
ביום שאחרי- דאכשטין/מערה כלשהי/מכרה כלשהו באיזור, ואז את הפארק של צלילי המוזיקה ולינה שם, וביום שאחרי כבר צריכים להגיע עד וינה גג עד הערב (דרך כל מה שצריך בדרך). וזהו. עוד יומיים וינה והבייתה.
אני יודעת שזה נשמע מוגזם ומפגר, אבל באמת שאין ברירה- זה הכי טוב שהצלחתי עם הדרישות והאילוצים של כולם.
-
הגרוסגלוקנר הוא מסלול של יום שלם.
במיוחד אם אתם מתכננים לעשות סיבוב, כלומר- לא לחזור מהדרך שבה הגעתם.
מכביש 167 יש חיבור של מנהרה לכביש 311. זה מאוד נחמד- מעלים את המכונית על רכבת והיא עוברת בתוך ההר עד לצד השני.
חוויה נחמדה, אלא שלפי מיטב זכרוני יש רכבת רק פעם בשעה ואפשר לחכות שם שעה ויותר לרכבת הבאה, במיוחד אם עמוס.
בקיצור- מסלול מאוד ארוך.
-
אנחנו מתכוונים לחזור באותה דרך
-
מנסה לעזור כי נראה לי שאתם צריכים לחשב מסלול מחדש.
שאני אבין. 6 ימים (מלאים?) 4 שעות נסיעה לוינה...
מתוכם אתם רוצים להיות גם בוינה יומיים וגם בזלצבורג יום (3 ימים בערים !)
ראשית הייתי מוריד יומיים בעיר ומשאיר את השאר לנופים המדהימים של זלצבורלנד. בזמן הנתון לא הייתי נוסע לקרימל למרות שזה מדהים .
ממליץ לישון במקום אחד מרכזי ולהסתפק בחלק הצפוני של זלצבורגלנד פלוס גיחה של לא פחות מחצי יום לגרוסגלוקנר
הייתי שבועיים וחצי באזור הזה בלבד ולא הספקתי הרבה. לא נראה לי מתאים המערה על מדרגותיה למבוגרים.