AIRBNB - הניסיון הקצר שלנו
-
חוויותי מAIRBNB :
בטיול המתקרב שלנו הזמנו מלונות לכל הטיול. רק ב-LA החלטנו ללכת על דירה של איירבנב, היות ושם מצאנו דירה במיקום מעולה, עם אפשרות ביטול והחזר מלא עד כמה ימים לפני, שני חדרי שינה וסלון, בריכה בבנין, חניה חינם, במחיר זהה למחיר של חדר משפחתי אחד לכולנו במלון. מבחינתינו כל היתרונות של מלון פלוס היתרונות של דירה. היות ואנחנו נוחתים ב-LA ושם נחווה את הג’טלג של הימים הראשונים, היה נראה לי הגיוני האפשרות להפריד לחדרים שונים את אלו שרוצים לישון לעומת אלו שלא נרדמים/ רואים טלוויזיה, מה שיותר קשה בחדר במלון.
להפתעתי קיבלתי הבוקר (3 שבועות לפני הנסיעה) אימייל שבעל הדירה ביטל את ההזמנה שלנו, ללא שום הסברים. כמובן שנקבל את כל הכסף חזרה ואיירבנב הציעו לנו פיצוי מגוחך לטעמי (ביחס למחיר העיסקה הכוללת) של 193 ש”ח במידה ונזמין דירה אחרת דרכם. כמובן שכבר אין אפשרות להשיג דירה באותם תנאים. גם ממש לא עושה לי חשק להתנסות שוב בהזמנה דרכם.
למזלי טרם ביטלתי את המלון שמוזמן לנו ב-LA.
-
זו כנראה הבעיה. בדירות שנותנות אפשרות ביטול מניחים שגם להם מותר לבטל
אני חושבת שכל מי שמזמין דירה כזו צריך להזמין גם מלון עם אפשרות ביטול נוחה למקרה ש….
-
ואפשר להזמין מלון עם אפשרות ביטול מלכתחילה, ולא דירה – כי במלון לא “יניחו שמותר גם להם לבטל”. כבר שמעתי לאחרונה על יותר מדי מקרים כאלו עם דירות באיירBNB, כולל כאלו שביטלו להם ברגע האחרון בעונת הפריחה בטוקיו/קיוטו, שבה צריך להזמין חודשים מראש, ולך תמצא משהו בדקה התשעים. -
הי רונית
הצטערתי לשמוע על עוגמת הנפש שהיתה לכם.
בדיוק מתלבטת בעצמי לגבי airbnb מכירה הרבה שהיו ונהנו אבל בהרבה דירות שנכנסתי להסתכל בריוויו ראיתי את ההודעה האוטומטית שבעל הבית ביטל. ניסיתי לחשוב האם זה יותר צפוי כשמדובר בדירה שמתגוררת בה משפחה והיא מפנה אותה לדיירים ואז אולי קורה משהו שזה פחות מתאים להם להתפנות , או שזה קורה באותה מידה בדירות שמיועדות רק להשכרה. יש לך מושג מאיזה סוג היתה הדירה שאתם שכרתם?
דבורה
-
למיטב הבנתי זו היתה דירה שמיועדת להשכרה.
-
זה באמת עניין של מזל, הניסיון שלי עם AIRBNB הוא כל כך טוב שאני לא שוקל כבר מלונות.
בטיול הקודם שלנו באמת ביטלו לנו דירה במנהטן, אבל AIRBNB הוסיפו לנו 20% על הסכום ששילמנו ויצא שמצאתי דירה לא פחות טובה, למרות שכן, קצת מלחיץ שבועיים לפני הנסיעה.
בקליפורניה לעומת זאת הניסיון שלנו היה מעולה, ובמיוחד כשאנחנו מטיילים עם ילדים, מטבח חדר ילדים ומכונת/מייבש כביסה עושים הבדל גדול מבחינתי.
בשבוע הבא אנחנו יוצאים שוב לקליפורניה, סגרנו AIRBNB בסן פרנסיסקו, אל איי וניו יורק. רק בוגאס נהיה במלון.
חייב להודות שאני מדי יום מציץ באפליקציה לראות שלא צץ איזה ביטול, אבל לדעתי החוויה שווה את הסיכון הקטן יחסית.
הטיפ הכי טוב שלי הוא לעבור על כל הביקורות, ברגע שבעל דירה מבטל המערכת מייצרת ביקורת אוטומטית. ככה שאפשר בקלות לראות כמה זה נפוץ אצל אותו בעל דירה.
תהנו!
-
לא השתמשתי עדיין ב airbnb. בחנתי את הנושא כמה פעמים, הן לקראת הטיול הנוכחי לארה”ב וקנדה, והן בטיולים קודמים לאירופה.
כמה תובנות שיש לי מקריאה בלבד:
כשאני מסתכל על airbnb כתחליף למלון עבור משפחה (כלומר מחפש יחידה שלמה ולא לשכור חדר כדייר משנה וכו’) אני נוטה לחשוב שזה לא בהכרח פתרון מדהים
בגדול – מקבלים מה שמשלמים. כלומר אפשר למצוא דברים מאד מאד זולים ב airbnb, אבל יהיה להם המון דברים בעייתיים. החל מהמיקום, דרך מצב הדירה, דרישות מיוחדות של בעל הבית, סכנת ביטול וכו’. ככל שננטרל את הבעיות האלה (דירה במיקום טוב יותר, עם המון ביקורות טובות, superhost וכדומה) המחיר יעלה מאד וזו כבר לא תהיה מציאהלרוב יש הרבה הרבה פחות ביקורות לעומת מלון. מקום שיש לו כמה עשרות ביקורות זה כבר המון. במלונות יש מאות ביקורות. הרבה יותר אמין בעיניי
בנוסף כידוע בairbnb יש מאזן איימה בין השוכרים למשכירים של ביקורות, ולכן הביקורות נוטות להיות עדינות ומרומזות. חייבים לקרוא בין השורות טוב טוב טוב
כשמדובר על מלון – אנחנו יודעים פחות או יותר למה לצפות. כשמדובר על דירה דברים הרבה פחות ברורים. אם אנחנו מהטיפוסים הזורמים זה יותר קל, אבל למי שיש דרישות נוקשות זה בעייתי. למשל ביחידה יש 2 חדרי שינה, אבל מסתבר שהם בשתי קומות שונות (יכול להיות בעייתי עם ילדים למשל). יש מיזוג אויר, אבל רק בסלון. יש מכונת כביסה, אבל היא לא פרטית אלא בחדר הכביסה של הבניין משותפת עם כל הבניין (אגב, בדיוק כמו במלון, אבל לא בהכרח מה שאני כישראלי מצפה לו) וכו’.
המלונואים הם אנשי מקצוע שמתפרנסים מתיירות. משכירי הדירות בairbnb בחלקם אומנם מקצוענים, אבל חלקם הגדול “חובבנים” שמנסים להרוויח קצת כסף. לטוב ולרע זה משפיע על החוויה. בחלק מהמקרים נקבל חוויה אישית יותר. אבל בחלק אחר נקבל אנשים שלא יודעים לסלוח על כוס שבורה, שלא מספקים לנו כמות מספקת של נייר טואלט או סבון (אם בכלל) וכו’. למשל חלק מהדירות שראיתי כוללות רהיטי זכוכית (שולחן, מזנון וכדומה). אולי כי “זה מה שהיה לבעלים להשיג” או כי הם חשבו שזה יפה ומרשים. אז זה אכן מרשים, אבל עם הילדים שלי לפחות זה יכול להגמר רע מאד
. במלונות (למעט בסוויטה הנשיאותית) יש רהיטים עמידים. גם אם יש לנו בעיה, ויכוח או סתם אי הסכמה עם הפקיד במלון תמיד אפשר לערב את מנהל המשמרת או מנהל המלון שלרוב מנוסה בפתרון בעיות. בדירה המושכרת יש את בעל הבית וזהו. הוא הסמכות הבלעדית.
דירה בבית מגורים (או בית פרטי בשכונת וילות) זה לא אותו דבר כמו מלון. כי צריך למשל להתחשב בשכנים (ראיתי המון אזהרות בנושא רעש), כי עשויה להיות בעית חניה (החניה מותרת לתושבים עם תו בלבד), כי יש רק מדרגות בלי מעלית, ומאלף סיבות נוספות.
דירה הוא פתרון טוב מול מלון כשמדובר על משפחה שרוצה רווחה במקום צפיפות. אבל דווקא בארה”ב יש הרבה מאד מלונות סוויטות לסוגיהם (של הרשתות הגדולות) שמציעים פתרון מרווח למשפחה במחיר סביר, ולכן הצורך בדירה נמוך יותר. באירופה לעומת זאת קשה יותר למצוא סוויטות או מלונות דירות (בטח של רשתות מוכרות) ולכן הצורך בפתרון של דירה עולה
בגלל התשלום למערכת ובגלל דמי הנקיון, יוצא שלהשכרות קצרות של יום עד שלושה airbnb לא פתרון זול במיוחד. להשכרות ארוכות יותר המחיר נהיה דרמטי יותר
כמו כל פתרון שהוא לא מלון גדול עשויי להיות קושי עם צ’קאאוט וצ’קאין מסביב לשעון (יש מקומות שאפשר אבל הרבה שאי אפשר), פתרונות אכסון למזוודות (למי שבלי אוטו) לבוקר שלפני או לצהריים שאחרי וכו’.
בחלק מהמקומות (ניו יורק זו דוגמא בולטת) יש בעיית חוקיות עם השכרת דירות. נכון שכשוכר אני לא אענש, אבל אני כן עשוי למצוא את עצמי עם ביטול שלך הרגע האחרון (ובמקרה הקיצוני ביותר – יזרקו אותי מהבית)
מדיניות הביטולים, הזמינות ושאר הדברים של airbnb בעייתיים יותר. הן כי אם אני שוכר דירה ל3 ימים מספיק שיום אחד היא תפוסה כדי שלא יהיה רלוונטי, הן כי הרבה מקומות לא מאפשרים ביטוח חינם, והן כי ביטול נכנס לפרופיל שלי כשוכר ומשכירים אחרים עשויים להרתע
אז אם אתם מאלה שמחפשים פתרון זול ומוכנים להתפשר על חלק מהדברים הקטנים – זה יכול להיות פתרון טוב.
אבל אם אתם לא רוצים להתפשר (על הרמה, הסיכון ושאר הדברים) בסופו של דבר הרבה פעמים מחיר הדירה שתמצאו ב airbnb יהיה דומה לזה של מלון