עזרה בתכנון טיול של 25 ימים בסין
-
שלום, אנחנו מתכננים לטוס לסין בספטמבר הקרוב ל25 ימים ונשמח לשמוע על התכנון המצורף ביקורות או כל דבר אחר שיכול לעזור:
יום 1 : טיסה לבייג'ינג עם Hainan airlines
יום 2 : נחיתה ב05:00 + פארק מקדש השמיים + סיבוב בעיריום 3 : החומה הסינית + מדרחוב וואנפוג'ינג
יום 4 : ארמון הקיץ + Art zone 798 + הכפר האולימפי
יום 5: כיכר טיינאנמן +העיר האסורה + פארק ג'ינגשאן
יום 6: טיסה לצ'נגדו נחיתה ב10:40 + פארק וואנג ג'יאנג + מנזר וונשו
יום 7: שמורת הפנדות + New Century Global Center
יום 8: נסיעה באוטובוס לג'יוג'איגואו (Jiuzhaigou)
יום 9: טיול בשמורת ג'יוג'איגואו
יום 10: נסיעה לשמורת חואנלונג + טיול בשמורה + נסיעה חזרה לג'יוג'איגואו (האם אפשרי להספיק באותו יום להגיע חזרה לג'יוג'איגואו? ואם כן? מהם זמני האטובוסים מחואנלונג לג'יוג'איגואו?)
יום 11: יום נוסף בשמורה ג'יוג'איגואו
יום 12: נסיעת אוטובוס לצ'נגדו
יום 13:נסיעה ללשאן + הבודהה בלשאן + נסיעה לאמי שאן
יום 14: מטפסים את ההר וישנים במנזר
יום 15: מתחילים לטפס מוקדם בבוקר כדי להיות בזריחה בפסגת ההר + יורדים לנקודה הגבוהה ביותר אליה מגיעה האוטובוס + נוסעים לשדה תעופה בצ’נגדו כדי לעלות על טיסה אחה"צ לשנגרילה של חברת China eastern (הםא מישהו מכיר? חברת תעופה סבירה?)
יום 16: שנגרילה
יום 17: שנגרילה + בערב נסיעה לליג'יאנג
יום 18: ליג'יאנג
יום 19: ערוץ דילוג הנמר
יום 20: ערוץ דילוג הנמר
יום 21: ליג'יאנג
יום 22: דאלי/שאשי(מתלבטים מה כדאי מבינהם?)
יום 22: דאלי/שאשי
יום 23: דאלי/שאשי + נסיעה לקונמינג
יום 24: קונמינג -יער האבן
יום 25: יום מעבר לויאטנם דרך Lao cai:
לוקחים מקונמינג אוטובוס ב- 9:40, מגיעים ב 16:10 לhekou, ואז לוקחים מונית למעבר הגבול. ומשם van לסאפה והמשך הטיול בויאטנם… (האם מישהו עבר את הגבול בדרך הזאת? יש דרך מומלצת אחרת?)
האם התכנון ימים הנ"ל הגיוני? אנחנו מוגבלים בדיוק ל25 ימים בסין עקב החג הלאומי שמתחיל ב1/10 והבנו שעדיף להתרחק מסין בתקופה הזאת.
ניסינו לתכנן את המסלול ככה שיהיה מרחב תמרון ואם דברים לא ילכו כמו שצריך נוותר על ה3 ימים בדלהי/שאשי(האם זה יהיה מספיק מרווח?)לגבי הימים 15-24: האם יש דרך נוחה אחרת לעשות אותם ללא הטיסה לשנגרילה או בדרך המאד לא חסכונית בזמן -רכבת מצ’נגדו לקונמינג ומקונמינג ללליג'יאנג?
נודה לכם מאד על כל תשובה ועצה שתוכלו לתת. -
עוד לא היינו אבל אנחנו גם מתכננים טיול במסלול דומה.
- הבנתי שטרק דילוג הנמר נמצא בין שנגרילה לליג’יאנג אז אולי כדאי להתחיל אותו משנגרילה ולסיים בליג’יאנג.
- הבנתי גם שיותר הגיוני לעשות יומיים רצוף בג’וזייגו ואחרי חואנגלונג לנסוע ללון בסונגפן- משם הדרך קצת יותר קצרה לצ’נגדו. זו התוכנית שלנו ואני מקווה שזה אפשרי.
-
השני יואן שלי על מעבר הגבול לויאטנם
אנחנו עברנו בדרך ההפוכה- מלאו קאי להקו (מויאטנם לסין). יש גם טיפ
אם אתם רוצים להגיע לאיזור סאפה זו בהחלט הדרך המומלצת. אתה יכול לקרוא בפירוט רב יותר בבלוג שלי (חלק רביעי- המעבר לסין ).
את רוב המידע על מעבר הגבול מצאתי בבלוג המצויין הזה
אבל
זה מעבר די נידח וזרים לא פגשנו שם. לפי התגובות של שוטרי הגבול- גם הם לא פוגשים הרבה זרים.
בהנחה שכל התכנית תעבוד תגיעו לויאטנם בסביבות 18 במקרה הכי אופטימי. בניגוד לרכבת מהאנוי שמגיעה בשעה מסויימת עם המון תיירים ויש אינסוף ואנים מחכים- מעבר הגבול הוא לא בהכרח כזה, ודאי לא בערב. בנוסף- אין לכם כסף ויאטנמי ואתם די עייפים.
מציעה לסגור מראש את הלילה במלון בסאפה ולסכם איתם על ואן שיבוא לקחת אותכם ויחכה לכם.
הסעה בג’יפ פרטי מסאפה ללאו קאי עלתה לנו 20$ וחסכה הרבה התברברות. הזמנו אותה במלון שלנו אצל מיס הא האלופה בעלת המלון (וגם זה בבלוג).
ועוד שאלה אינפורמטיבית- אופי הטיול. האם אתם מטיילים עם תרמילי גב? מזוודות?
-
היי יולי,
תודה על המענה!
בוודאי שקראנו את הבלוג הנהדר שלך, אין לך מושג כמה הוא עוזר לנו לתכנן את הטיול
ואכן עקב כך כבר הזמנו כמה לילות אצל מיס הא ואנחנו נבקש ממנה לארגן לנו הסעה מלאו קאי לסאפה(היכן יהיה אפשר להמיר את הכסף לדונגים?)
כתוב שהאוטובוס יוצא ב09:40 ו לוקח 6.5 שעות מKunming East לHekou. האם את חושבת שנצטרך לקחת לילה בHekou(כי המעבר נסגר ב23:00 שעון סין לפי מה שקראנו)… אנחנו לא יודעים האם לקבוע עם מיס הא ביום של האוטובוס או יום אחרי…
לגבי אופי הטיול- טיול תרמילאים. -
היי נטע, תודה על המענה

האם את יודעת מהם זמני האוטובוסים מחואנלונג לסונגפן(אם יש בכלל)? -
אוטובוסים בג'וג'איגו - חואנלונגההצעה של נטע אכן נכונה יותר. חואנלונג וסונגפן יותר קרובות לצ’נגדו.
יש אוטובוס שיוצא מג’וג’איגו בבוקר, מגיע לפארק וחוזר בסביבות 15:00 לפי מה שקראתי. אפשר לרדת ממנו בעיירה בדרך ששם הצומת – צפונה חזרה לג’ו ודרומה לסונגפאן. קוראים לעיירה נדמה לי Chuanzhusi, משהו כזה. משם זה בערך 20 דק’ לסונגפאן במונית ויש מוניות בצומת.
אני לא עשיתי את זה אבל תעשה חיפוש, אפילו פה בפורום דובר על זה ואנשים שעשו את זה נתנו פרטים (אני זוכרת את הדיונים לפני הנסיעה שלי).אני לקחתי רכב צמוד. הגסטהאוס בג’ו אירגן לי אותו. מצאתי עוד זוג וחלקנו את המחיר. עלה לנו יחד 500 יואן. יצאנו בבוקר, הוא חיכה לנו עד שסיימנו את המסלול, ואז הביא אותנו לסונגפאן.
מסונגפאן יש אוטובוסים מוקדם בבוקר לצ’נגדו. כשהגענו כבר לא היו כרטיסים לאוטובוס של 7 אז לקחנו את זה של 6 וזה דווקא היה טוב כי בחלק הראשון (והארוך למדי) שנוסעים בכביש הררי צר ולא מהיר היה כביש פנוי. הגענו לצ’נגדו ב 5:45 שעות!
בסונגפאן ישנו אצל אמה ואפשר להתכתב איתה מראש לשריין מקום וגם לבקש ממנה לקנות כרטיסים לאוטובוס. התחנה בסונגפאן מאד קרובה אליה.
-
מגיבה על החלקים שעשיתי
בייג’ין – אני לא יודעת באיזה ימים בשבוע אתה שם אבל מומלץ להגיע ל 798 בסופ”ש. שוקק מאד וכייף. לא יודעת איך זה באמצ”ש אבל אני מאמינה שפחות.
צ’נגדו – שמורת הפנדות והקניון זה ממש לא תופס יום שלם. אבל זו עיר כייפית ואין לי ספק שתמצאו איך למלא את הזמן (ביליתי שם שבוע בלי לצאת ממנה בכלל בטיול האחרון ועוד נדמה לי 3 ימים בקודם..)
תבדקו את פער המחיר בין טיסה בייג’ין-ג’וג’איגו לטיסה בייג’ין-צ’נגדו. אני בטוחה שיש פער, אבל שווה לבדוק כמה הוא גדול, כי זה יחסוך לכם זמן את הנסיעה הארוכה מאד מצ’נגדו לפארק.
ממה שאני ראיתי כשאני הייתי וראיתי גם עכשיו ב CTRIP על תאריך אקראי בספטמבר, יותר זול לטוס בייגין-שיאן ואז שיאן-ג’וגאיגו מאשר בייג’ין-ג’וג’איגו. וזה יותר יקר מאשר בייג’ין-צ’נגדו אבל לא בהרבה. אז אפשר להכניס גיחה קצרה לשיאן בדרך ע”ח היום שהייתם מבזבזים בנסיעה הארוכה.
את כל התוכניות של צ’נגדו תרכזו לאחרי הירידה מאיזור הפארקים. בעקרון אפשר לעשות שם נניח יום וחצי (אם ירדתם באוטובוס של 6 מסונגפאן כמונו והגעתם בצהריים אז זה החצי יום + למחרת) ואז להמשיך ללשאן.
צ’יינה איסטרן חברה מוכרת בהחלט.
-
האם לקבוע הסעה לאותו יום? הניחוש שלי טוב כמו שלכם…
מעבר הגבול באמת פתוח עד מאוחר (22:00) שעון ויאטנם ונראה לי שתיתקעו בסין רק אם באמת יקרה משהו יוצא דופן ובלתי צפוי. לדעתי תנסו להתכתב עם מיס הא, ולקבוע לאותו יום. כל עוד אתם בסין יש לכם אינטרנט (אני מניחה) ולכן בעצם תוכלו להיות איתה בקשר דרך מייל ואולי דרך וואטסאפ.
לגבי האוטובוס עצמו- שימו לב שהתנועה בסין לכבוד החג מתחילה לפני החופשה הרשמית וכיוון שלקנות כרטיס אוטובוס בקונמינג היה פרוייקט יותר מסובך מכרטיס רכבת (לפחות למאותגרות כמונו, בעיקר כי אין ולו מילה אחת באנגלית), הייתי מבררת אם אפשר לקנות מראש ולפחות קונה מייד עם ההגעה לקונמינג אם לא לפני. (האמת שסביר להניח שהייתי נלחצת ולוקחת יומיים בטחון אחורה את תאריך המעבר, אבל לא כולם חייבים להילחץ...)
והסיבה ששאלתי על התרמילים:
גם הטיול שלנו היה תרמילאי וכלל הליכות די מאתגרות מבחינת אורך וקושי. בהיותנו פדלאות באופן בסיסי- השתדלנו במידת האפשר לעשות מסלולים אתגריים רק עם תרמיל יום ולא עם תרמיל שלם.
בתכנון הזמן שלכם יש ימים שלכאורה אתם מטיילים עם ציוד מלא על הגב- נניח יום 15 ויש עוד ימים כאלה. לטפס על הר עם 15 ק”ג על הגב זה אפשרי אם זו הכוונה שלכם, אבל אם אתם מתכננים לעשות את הרוב רק עם תרמיל יום אז “איפה משאירים את התרמיל” צריך להיכנס לתכנון.
לפעמים זה משנה מאוד את התכניות ובכל מקרה זה צורך זמן (אבל מקל מאוד ומעלה משמעותית קצב הליכה אחר כך).
רק נקודה למחשבה.
-
אתן פדלאות? הרגת אותי
-
הייתי מקצר את הביקור בבייג’ין ליומיים שלושה (כולל החומה הסינית), מוותר על יער האבן ומוסיף את הטרק ביובנג.
אם צריך, מוותר גם על ערוץ דילוג הנמר. הטרק ביובנג הרבה יותר יפה ומרשים.
אם לא תוותרו על דילוג הנמר, תוסיפו אותו בין שנגרילה לליג’יאנג ולא איך שכתבת.
בהצלחה
טיול מהנה
-
ליזיאנג-מספיק יום אחד.עיר יפהפיה.לשוטט ביום ואח”כ בלילה כשמואר.
שאשי-סה”כ יומיים,כולל הנסיעה הלוך ושוב מליזיאנג.כפר יפה עם בתים מלבני בוץ.עשינו טיול רכיבה על סוסים שכלל 3 כפרים.נוף מאוד יפה.הליכה רגלית לכפר שכן ושוטטות בכפר.
זואיזייגו-תעשו יומיים רצוף כי כרטיס הכניסה לפארק מאפשר זאת.אינני בטוח שאפשר יומיים לא רצופים.
יער האבן-מיותר.עדיף לטייל בדאלי ובסביבתה.בסוף השבוע יש שוק מקומי של כל כפרי הסביבה.מאוד מעניין.ניתן גם לקחת מונית ולעשות טיול של חצי יום מסביב לאגם.יש גם שמורת טבע הר זיאנגשאן(אם אינני טועה).
שנגרילה-ניתן להספיק ביום אחד.עיר עתיקה קטנה.תתחילו עם מנזר גאנדן-המנזר הטיבטי הגדול ביותר בסביבה(נסיעה בתחבורה ציבורית)-מספיק 3 שע’ ואח”כ תטיילו בשנגרילה (ביום ובלילה).לא לפספס את הריקודים בכיכר המרכזית או ליד המקדש.מתחילים ב-19:30 בכל יום אלא אם כן יורד גשם.
-
כרטיס ליומיים בג'וג'איגו קיים רק בחורף, למרבה הצער.
-
הי,
קודם כל המסלול כמו שהוא בנוי טוב ונכון מבחינת כיוונים וזמנים כולל מעברים.
כמה הערות שחלקן כבר הועלו פה אבל לשם הדגשה:
- מחזק את הרעיון לטוס ישירות ג’יאוזייגו (תלוי כמובן אם כספית זה אפשרי). יחסוך לכם נסיעה את הנסיעה צפונה שתגזול יום טיול. לגבי סונגפן, היא אמנם יותר קרובה מג’יאוזייגו אבל כולה שעתיים. לא משהו מהותי. לדעתי זה תלוי באיזו שמורה מטיילים קודם, אם מסיימים בגיאוזייגו אז אפשר כבר לתפוס אוטובוס ישירות משם.
אגב, סונגפן עצמה גם יפה ושווה יום אם בא לכם. יש גם אופציה לטרק סוסים של בין יומיים לארבעה.
- אין דרך נוחה לחתוך מצ’נגדו ליונאן. או רכבת, או שילוב רכבת+אוטובוס אבל בשני המקרים זה המון זמן וחבל. טרק דילוג הנמר הוא אכן בין שנגרילה לליג’יאנג, לכן מומלץ לעשות אותו בדרך דרומה משנגרילה.
- ליג’יאנג היא לדעתי העיר היפה בסין. אני הייתי מקדיש לה לפחות יומיים בתכנון (אפילו שבוע אבל זה אני...). תרצו לחתוך יותר מוקדם תמיד אפשר להדרים לדאלי והסביבה יותר מוקדם. בדאלי ממליץ על המקדש עם הפגודות. המקדש עצמו גדול, יפה וככל שמטפסים יש גם נוף לעיר ולאגם.
- אישית לא הייתי מקצץ ימים בביגי’נג כי היא לדעתי שווה את הביקור הארוך. טרק זה טרק וזה תמיד מאוד יפה אבל אין הבדל בין מדינה למדינה. אני אוהב לראות בטיולים שלי קודם כל את הדברים שאני לא יכול לראות במקומות אחרים. אם רוצים למצוא את הזמן להקדיש לטרק ביובנג (לא הייתי), הייתי מקצץ בטיולי נוף אחרים במסלול כמו דילוג הנמר ו/או אמישאן..
- מסכים שקונמינג היא לא משהו מיוחד, עיר חמודה לא יותר מזה .כנ”ל יער האבנים. לדעתי השיקול הוא טכני מבחינת התארגנות למעבר. אם ניתן לעבור ישירות מדאלי, הייתי מוותר על קונמינג, אם לא אז זה מה יש.
-
לא הייתי בסין, אבל חברה הייתה לפני שנה ואמרה שהעיר העתיקה בשנגרילה נשרפה ולא המליצה לנסוע. לא יודעת מה המצב כרגע אבל הייתה בודקת אם יש טעם להגיע (במידה וזה לא בגלל ענייני טיסות וכדומה).
-
שנגרילה זכורה לי כעיר אפורה ולא ממש מעניינת. חוץ מהגלגל תפילה הזהוב העצום והאפשרות לאכול סטייק יאק והמבורגרים (מצטער לצמחונים מבינינו).
המנזר הגדול משום מה זכור לי שהמחיר כניסה אליו היה מחיר מופקע וויתרתי עליו (בהמשך הדרך יצא לי להיות בעשרות כאלה אז לא הרגשתי בחסרונו).
העיר משמשת בעיקר כבסיס יציאה לטרק ליובאנג שהוא מומלץ ביותר.
העיר העתיקה ממש קטנה בשנגרילה.
העיר העתיקה בליג’יאנג הרבה יותר גדולה ומעניינת ומצטרף לדעה של קודמיי שהיא אחת הערים היפות בסין.
-
היינו שם לפני מס' שנים בחודש יוני.
-
היינו בשנגרילה לפני שנה והיא שוקמה כמעט במלואה. שווה מאוד ביקור
-
-
הפוך גוטה, הפוך…

ניתאי, לא כ”כ מסכים איתך לגבי שנגרילה וליג’יאנג (כמובן שזה עניין של טעם אישי).
ליג’יאנג עושה רושם טוב למי שבד”כ מגיע לטיול קצר וחטוף, היא צפופה וממוסחרת מדי לטעמי.
לעומת זאת, שנגרילה אמנם קטנה אבל גורמת להתאהב בעם הטיבטי (אם זה לא קרה עד עכשיו).
אני לא מתכוון רק לעיר העתיקה אלא לכל האיזור הכפרי שמסביבה.
מי שמגיע ליום יומיים לא מספיק לחוות את האווירה (זה נכון לרוב המקומות בעולם), ולכן היא עושה רושם של עיר קטנה ש”כבר ראינו כמוה”.
-
לא מסכים עם שניכם.אני אהבתי גם את ליג’יאנג וגם את שאנגרילה. אולי אני פשוט פחות נוטה להתאכזב ממקומות [תכונה שאני ממליץ לכולם לאמץ, היא משפרת פלאים את ההנאה מהטיול
], אבל בעיני לשתיהן היה קסם מיוחד. ליג’יאנג יפהפייה, ביום ובלילה, ועם הרבה דברים לראות ולעשות בה ובסביבה – ונשארתי בה הרבה יותר מיום אחד [הייתי צריך לחדש את הוויזה]. שאנגרילה מרגישה קצת כמו ארץ אחרת, וגם היא מוקפת בטבע יפה, שלצערי לא היה לי יותר מדי זמן לטייל בו.אגב, אני אהבתי מאוד והתרשמתי מאוד גם מערוץ דילוג הנמר ומיער האבן בשילין [אבל כמו שנאמר כאן, לא הייתי מגיע לקונמינג במיוחד בשבילו. מהעיר הזו דווקא לא מאוד התרשמתי].