טיול לצפון הדולומיטים
-
אני מתכנן טיול לצפון הדולומיטים, לא הרחק מהגבול לאוסטריה לסוף חודש מאי 2018.
כרגע נראה לי לקחת דירת נופש בעיר Felzen למספר ימים.
אשמח ואודה לכל מי שמכיר,טייל באזור היכול “לתרום” לי מידע ועזרה על מסלולי טיול, כולל הליכה רגלית של שעתיים שלוש ביום,כפרים ועיירות יפים ובכלל מקומות מעניינים.
-
Felzen? לא מצאתי במפה ישוב בשם זה.
הגבול של הדולומיטים עם אוסטריה ארוך. לאיזה אזור בדולומיטים אתה מתכוון?
אני חושבת שבמאי אפשר להגיע לדולומיטים מטירול המזרחית מ Linz ואפשר להגיע ממעבר ברנר. (כששלג/קרח לא מכסה את הכבישים יש עוד מעברים).
-
ח.ג שבוע טוב
תודה על המשוב.אני בא מאוסטריה דרך העיר Lienz חוצה את הגבול לאיטליה ב-Can Candido נוסע מערבה לעיירה BRINICO BRUNECK.
Felzen סמוכה אליה.
מקווה שנתתי לך מספיק נקודות ציון.
-
אולי העיירה (falzes ( pfalzen ?
המיקום קלאסי כמובן לעמק באדיה שלאורכו אתם מתגוררים (סביב 45 ק”מ עד סופו)
עד אזור וואל גארדנה (אורטיזי וכו) 60 ק”מ
35 ק”מ לסן קנדידו- וטרה צי’מה הלאה
30 ק”מ לעיר הקטנה ברסנונה-(חמודה)
70 ק”מ לבולצאנו
60 ק”מ עד הגבול למעבר ברנר ואוסטריה.
-
מקום יפה שאתם יכולים להגיע אליו באזור ההוא – אגם בראיס Lago di Braies. אגם יפהפה, ניתן גם לעשות סביבו טיול קצר של כשעה.
-
למה להתמקם דווקא שם? חוץ מאגם בראיס זה מרוחק מלב העניינים.
-
-
יונית שלום
תודה להתייחסות.
לפני שמונה שנים טיילנו בדולומיטים,באזורי קאנזיי,מרמולדה,קורטינה ועוד ולכן חשבתי לתכנן לשנה הבאה את צפון הדולומיטים.
השאלה לכמה ימים ניתן לתכנן בתווכי נסיעה סבירים.איני מעוניין לנהוג 150 ק”מ בכל יום בכבישים המפותלים.
אשמח לנקודות קונקרטיות במידה וידוע לך.
-
חן שלום
תודה על העצה.
אשמח להצעות נוספות במידה ואת מכירה.
-
פסגות מושלגות..
ערב טוב,
מכיון שבלב הדולומיטים טיילנו לפני שמונה שנים,אני מנסה לתכנן בצפון האזור.
במידה והמרחקים גדולים מדי,חוסר במסלולים,ומקומות אטרקטיביים אשנה. אשמח לקרא דעתך והצעותייך.
תודה להתייחסות.
-
מיכל ערב טוב
אני שמח לקרא תיאורי טיולים שלכם והתייחסותך לאחרים. באזור המרכזי של הדולומיטים טיילנו לפני שמונה שנים לכן חשבתי על צפון האזור. במידה וידוע לך מהיכרות אישית או קריאה על מקומות אשמח לעצות הטובות.
-
אכן Bruneck נמצאת בצומת צפוני, יחסית רחוק מאורטיזי וקאנזיי אבל כל אחד והשיקולים שלו. ויש גם באזור זה מקומות מענינים.
אתה מגיע מלינץ. מכיר אתר זה? צפונה לה יש אזורי טיול יפים.
בדרך לBrunico תוכל לבקר בסאן קנדידו , טובלך = dobbiako, אגם braier.
אני לא יודעת באיזה גבהים עדיין יהיה שלג בהרים כי אני טיילתי בסתיו כשהשלג רק התחיל ולא זוכרת מתי מפשיר.
חוץ מזה זכור לי שכשהתכוננתי לטיול שלנו ראיתי ש “צפונה” מ Brunico יש אטרקציות. לא זוכרת בדיוק באיזה כיוון. אנחנו הגענו מאוסטריה במעבר הרים צר (הכוונת התנועה באמצעות רמזור, כל פרק זמן מתחלף כיוון הנסיעה) שמגיע ל antholzersee. אזור האגם נחמד אבל לא זכור לי במיוחד משהו מעניין בדרך דרומה עד ולדאורה.
- מסלול שזכור לי לטובה עובר ב Valdaore, דרך מעבר הרים שאיני יודעת את שמו מגיעים לMarebbe. היו עבודות בכביש אז הגענו בלי כוונה לדרך כפרית שהיה בה קטע מפחיד (ב Rina) אבל הנוף היה מקסים בעינינו. אתה יכול לחזור צפונה על הכביש הראשי .
- דרך ויפיטנו לגילפנקלאם. תחפש מידע אם מתאים לכם. אני לא כל כך הבנתי איפה זה ופספסתי את הפניה. לא התחשק לחזור.
- סבוב לואל גרדנה. שווה לטייל באורטיזיי (במסלול אנה-טל) לעלות לאלפ סיוסי Alp Siusi ולטייל שם ברגל. אני התרשמתי גם בהר מעל אורטיזי. האם הרכבלים יהיו פתוחים? לא יקרים לך מידי? היתה תצפית יפיפיה להרים רחוקים. אם כביש הטבעת שבהצעה הבאה סגור במערבו אז כדאי..כשיש ראות טובה.
- מצרפת מפה של מסלול ארוך שלארכו נופים וישובים נחמדים. אני לא יודעת האם בקטע המערבי של הטבעת הכביש יהיה פתוח ובמצב סביר אחרי החורף. גם כביש SS508 אמור להיות יפה אבל לא נסעתי בו ואיני יודעת האם פתוח במאי. אני נהניתי מאוד לטייל בסתיו בכפר טירול ובמרנו.
- תכנס לאתר של דרום טירול. תלחץ על האזורים במפה ותקבל קצת מידע. אולי תבקש שישלחו לך מידע .
- בעבר היו באתר הזה הצעות למסלולי הליכה רבים שהיה ניתן לגלות בקלות באמצעות סמלילים על מפה . היום לא מצאתי אלא זאת בלבד..
זוכרת שהיו הצעות למסלולים רגליים באזור ברסנונה.
מקווה שהועלתי במשהו.
-
ח.ג. צהרים טובים לך
עזרת לי המון,כעת אין לי תרוצים אלא להפשיל שרוולים וללכת בעקבות עצותייך.
לקרא,לחפש ולתכנן.
תודה ואשמח לקבל עצות ורעיונות בהמשך.