עיירה עם נוף יפה בסמוך לקלן
-
שאלתי לפני כמה ימים שאלה דומה בפורום, ולא נעניתי.
האם ידוע למישהו מכם על איזו עיירה עם נוף יפה, שמומלץ ללון שם?
הורי מתכננים טיול בסוף מרץ, לאיזור פרנקפורט - קלן, ואנחנו מחפשים דירה עם נוף באיזור שם.
יש לכם הצעה, באיזו עיירה לחפש?
-
עיירה עם נוף יפה בסמוך לקלןפרנקפורט אינה קלן.
לא ריאלי מקום לינה אחד לשתיהן
לא ברור איפה הם מתכננים לטייל- תגדיר איפה הם מתכננים לטייל, ונוכל אולי לסייע לך ב"עיירה מלבבת"
אבל תביא בחשבון שיש עשרות (מאות?) שעונות על ההגדרה הזו, גם אם נגדיר עיירה/ות זה לא מבטיחה שיהיה נוף מהמרפסת או הדירה הספציפית.
-
עיירה עם נוף יפה בסמוך לקלןלכאורה, הם אמורים לבקר בעיקר בקלן.
את הנוף אצטרך לחפש בתמונות ובמה שיהיה כתוב ב'בוקנג' למשל.
השאלה איפה לחפש.
כמה שמות של כמה עיירות גם מצוין, יש לי מספיק זמן 'לחפור'...
רק שאין לי מושג מהיכן להתחיל.
-
עיירה עם נוף יפה בסמוך לקלןנסה בפרבר Werden של העיירה Essen
זה פרבר ערוני אבל תוכל אולי למצוא לינה על הנהר.
אבל המרחק כשעה נסיעה מקלן לכוון צפון (אחרי דיסלדורף)
אם הכוונה בפרברי קלן על בסיס תחבורה ציבורית- לא מתאים!
אם הכוונה יעד לינה וטיול בערי הסביבה- כן.
יותר קרוב לקלן -כחצי שעה נסיעה העיירה bruhl
אם תלונו בחלקים ה"חצוניים" שלה- היא בסביבה מיוערת
יש בה יחסית שפע של לינה בגלל פארק השעשועים הסמוך.
-
עיירה עם נוף יפה בסמוך לקלןאם היעד הוא לאו דווקא קלן, אז אפשר ללון באחת העיירות התיירותיות בעמק הריין שבין Bingen לבין Koblenz. למשל St-Goar או Boppard או Bacharach. משם אפשר לעשות גיחה של יום גם לקלן, וגם גיחות לאזור נהר המוזל.
-
עיירה עם נוף יפה בסמוך לקלןאו באחת העיירות של המוזל
בקיצור- תגדיר טוב יותר מה טווח הזמן, אמצעי ההתניידות, מטרה ונוכל להיות אפקטיביים יותר בהצעות.
-
עיירה עם נוף יפה בסמוך לקלןיש את LINZ, MAYEN מעוד אהבנו, קובלנץ גם יפה בה נפגשות ריין ומוזל
ריינלנד-פאלץ
-
עיירה עם נוף יפה בסמוך לקלןתודה רבה על כל הרעיונות [אתן לאבי לבדוק אותם אחת לאחת].
ולגבי הפרטים, אפרט בשמחה:
הורי [60+] נוסעים בסוף מרץ לפרנקפורט, ומשם.. הם אמורים לשהות בקלן [לא חובה, אבל יום אחד לפחות, הם רוצים להיות שם].
5 ימים [4 לילות].
מחפש עבורם: 1. מקום לינה באיזור עם נוף יפה. 2. מקומות לטייל [הכי טוב תצפיות טבע, לא עיירות ציוריות שלא כ"כ מדבר אליהם] ואתרים מעניינים באיזור ההוא.
הם אמורים להיות עם רכב צמוד [אלא א"כ תוכיחו לי שזה מיותר...].
-
עזרה להורים - זה חשוב מאד!כאות הערכה תן להם לקרוא תאור טיול זה, ויוכלו לשאוב ממנו רעיונות.
-
עזרה להורים - זה חשוב מאד!אנחנו מתכננים נסיעה לאיזור בפסח, בהרכב משפחתי (שני הורים ושתי מבגרות) פלוס סבא. היית אומר שאת מרכז קלן אפשר למצות ככה ביום?
זכור לך אולי השם של מבשלת הבירה בקלן בה אכלתם?
והזכרת ספר של פספורט, אתה יכול לפרט?
תודה

-
עזרה להורים - זה חשוב מאד!ראשית -לנו הספיק בהחלט ערב ויום מלא בעיר (כולל שווקי חג המולד ששתו לא מעט זמן, אבל בלי גן החיות מצד שני), אבל יכול להיות שאם אתם משפחה של קניינים-העיר עשויה למשוך עוד כמה שעות-חצי יום נוסף.
מסעדה טובה מאד שאכלתי בה Hanse-Stube- ממש ליד הדום, נמצאת בתוך מלון. המינוס היחיד -פלצנית במידת מה, מנות מדוגמות כאלו. לא בטוחה שמתאימה לצאצאים בררניים (בעצם בטוחה שלא מתאימה להם)
Haxenhaus zum Rheingarten- סוג של בית הבירה,עם אוכל מסורתי (כבד) גרמני, ועם מלצרים שלא הורידו את הביגוד מאז ימי הביניים.
Papa Joes באלטה מרקט- עם נגינה מיכנית (כמו תיבות נהגינה) לא זוכרת את האוכל לא לטובה ולא לרעה, אבל המוסיקה הייתה מיוחדת והאווירה גם.
.
-
עיירה עם נוף יפה בסמוך לקלןעמק הריין בין בינגן לקובלנץ, ועמק המוזל בין קובלנץ ל-Trier הם אזורי תיירות בזכות הנופים היפים, שלל הטירות וגם העיירות הציוריות. בגלל שהאזור תיירותי, די קל למצוא שם לינות במחירים סבירים. לא חייבים ללון בתוך אחת העיירות. אם כותבים את שמות העיירות כבסיס למנועי חיפוש לינה אפשר למצוא כל מיני לינות בכפרים קטנים ליד.
אזור קלן עצמה הוא למיטב ידיעתי אזור די אורבני, ולא נראה לי מושך ללון שם. אפשר לחפש אזורי טבע גם בכיוונים אחרים, כמו למשל אייפל פארק. אישית לא יכולה להמליץ כי לא הייתי.
-
שירלי - תשובות:1. מרכז קלן - בהחלט מספיק יום, וממש בנחת.
2. מבשלת הבירה
3. הספר, בסדרה שאנחנו נעזרים בה רבות - פספורט לאירופה (מדריך טיולים לגרמניה) של זאב יפת. יש כמובן עוד ספרים בסדרה זו, סדרת פספורט.